Widok
niedawno kupiłam w ikea taka stolnice i polecam - jest stosunkowo duża, ciasto ładnie odchodzi, zajmuje malutko miejsca bo zwija sie w rulon, mąką przy wałkowaniu opruszyłam tylko wałek i to wystarczyło. W komplecie jest też nożyk do wycinania, podważania ciasta.
Jakiś czas temu były stolnice w Lidlu ale o wiele mniejsze.
A przy okazji wie ktoś czy są silikonowe wałki ? bo na razie mam drewniany ale chcetnie bym wymieniła na jakiś inny :)
Jakiś czas temu były stolnice w Lidlu ale o wiele mniejsze.
A przy okazji wie ktoś czy są silikonowe wałki ? bo na razie mam drewniany ale chcetnie bym wymieniła na jakiś inny :)
Wałki silikonowe chyba są. Zdaje mi się ,że gdzieś widziałam.
Znalażłam opinie na innej stronie i zmartwiłam się tym suwaniem po stole :/
"Mam coś w rodzaju silikonowej - z Tuperrware. I nie polecam.
1. nie ma brzegów jak drewniana, więc się wszystko obsypuje dookoła
2. jest lekka więc mi jeździ po stole
3. nie ma krawędzi, którą można zahaczyć o brzeg blatu więc jak wyżej
4. zwija się do schowania, więc po rozłożeniu nie jest idealnie płaska.
Efekt jest taki, że trzeba badziewie obstawić słoikami dookoła a i tak szczyt komfortu pracy to to nie jest. Na dodatek rozmiary zupełnie nie kompatybilne z moim rozmachem i nie można na niej kroić ostrym nożem.
Zalety są dwie - nic się nie klei i można ją łatwo schować. Jak ktoś używa raz na ruski rok to ok"
[/url]
[/url]
Znalażłam opinie na innej stronie i zmartwiłam się tym suwaniem po stole :/
"Mam coś w rodzaju silikonowej - z Tuperrware. I nie polecam.
1. nie ma brzegów jak drewniana, więc się wszystko obsypuje dookoła
2. jest lekka więc mi jeździ po stole
3. nie ma krawędzi, którą można zahaczyć o brzeg blatu więc jak wyżej
4. zwija się do schowania, więc po rozłożeniu nie jest idealnie płaska.
Efekt jest taki, że trzeba badziewie obstawić słoikami dookoła a i tak szczyt komfortu pracy to to nie jest. Na dodatek rozmiary zupełnie nie kompatybilne z moim rozmachem i nie można na niej kroić ostrym nożem.
Zalety są dwie - nic się nie klei i można ją łatwo schować. Jak ktoś używa raz na ruski rok to ok"

oj Basiula.
ja mam też z Tuperware i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Dam Ci parę rad, jak ją oswoić ;)
Żeby się odwinęła na płasko to po rozwinięciu do pracy zwiń ją na chwilę w drugą stronę.
Żeby nie jeździła po stole, przetrzyj stolnicę i stół pod nią wilgotną - ścierką lub gąbką.
Kup sobie nożyk plastikowy (np. sztućce jednorazowe są idealne) i krój do woli.
powodzenia
ja mam też z Tuperware i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Dam Ci parę rad, jak ją oswoić ;)
Żeby się odwinęła na płasko to po rozwinięciu do pracy zwiń ją na chwilę w drugą stronę.
Żeby nie jeździła po stole, przetrzyj stolnicę i stół pod nią wilgotną - ścierką lub gąbką.
Kup sobie nożyk plastikowy (np. sztućce jednorazowe są idealne) i krój do woli.
powodzenia
też mam z Tupperware i powiem szczerze - nie pamiętam kiedy była używana ;) a jest u nas przynajmniej 10 lat ;)
wolę wałkować na blacie lub wielkiej desce kuchennej :]
RH Gdańsk
Marzena, Piotr Rojewscy
ul. Bitwy Oliwskiej 34/36
80-339 Gdańsk
tel.:(058) 552 50 19
tel.kom.:0 601 660 019
gdansk@tupperware.pl
to autoryzowani dystrybutorzy (prywatnie mojej Mamy koleżanka)
wolę wałkować na blacie lub wielkiej desce kuchennej :]
RH Gdańsk
Marzena, Piotr Rojewscy
ul. Bitwy Oliwskiej 34/36
80-339 Gdańsk
tel.:(058) 552 50 19
tel.kom.:0 601 660 019
gdansk@tupperware.pl
to autoryzowani dystrybutorzy (prywatnie mojej Mamy koleżanka)
tej z tupperware nie polecam. mam od dawna, a używam tylko nozyka. o wiele bardziej podchodzi mi taka zwykła silikonowa kupiona w osiedlowym agd. jest bardziej gumowa, lepiej trzyma się blatu, jest bardziej elastyczna niz ta z tuppperware więc zajmije mniej miejsca
http://allegro.pl/silikonowa-mata-stolnica-bergner-4771-promocja-i1981557989.html
taka mam.
z tupperware polecam otwieracz do puszek i wyciskacz do czosnku:)
http://allegro.pl/silikonowa-mata-stolnica-bergner-4771-promocja-i1981557989.html
taka mam.
z tupperware polecam otwieracz do puszek i wyciskacz do czosnku:)
Basiula - cena podana na stronie.
ogólnie mamy mnóstwo pojemników i innych cudów z tej firmy :] zdecydowaniem polecam przesiewak do mąki - jeśli ktoś sporo piecze ;) ja przesiewam mąkę do wszystkiego :] http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/979.html
ogólnie mamy mnóstwo pojemników i innych cudów z tej firmy :] zdecydowaniem polecam przesiewak do mąki - jeśli ktoś sporo piecze ;) ja przesiewam mąkę do wszystkiego :] http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/979.html