Widok

stomatolog - Wiewiór-ka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie czy któraś z Was korzystała z usług tego centrum stomatologicznego opinie niezłe ale zastanawiam się czy cena jest tego warta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my korzystamy :)
Tzn nasza 5 letnia córka - tylko tam dała się przekonać by chociaż wejść do gabinetu ;) Straszny z niej "histeryk dentystyczny". Wiec jeżdzimy tylko tam i to z Gdyni. Ma już niestety 6 plomb (kolorowych) ale siedzi dzielnie i wraca zawsze z prezentami od pani stomatolog;)
Jesli nie liczyć kosztów paliwa z Gdyni do Gdańska, to ceny są tam takie jak gdzie indziej prywatnie. No i mam z głowy myślenie o tym czy zapanuje nad swoim dzieckiem - tam sobie z tym świetnie radzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto.
Kelly wiesz,że ja też się zastanawiam nad zmianą na tą wiewiórkę...

W sumie tam gdzie chodzimy to średnio sobie radzą z Natalką ale czy gdzie indziej sobie poradzą?

A kogo polecacie dla dzieci niezdyscyplinowanych?:)
a jaki jest koszt wizyty/leczenia u nich?
ja tez uwazam, ze warto.
polecam pania dr Piosik
image
image
plomba 80 zł
Koszty są podobno średnie, nawet nie wiem, bo nie porównywałam, ten gabinet mam blisko domu, weszłam tam na spacerze i po chwili zapisałam synka. Do tej pory nie mieliśmy tam żadnego leczenia, tylko kontrole, "zapoznawanie się z gabinetem" i dwie wizyty z powodu zęba naruszonego przy upadku.

Mnie się podoba to, że dr Piosik jest bardzo konkretna w rozmowie z rodzicem, i ma sympatyczne podejście do dziecka. Recepcjonistki zabawiają malucha już od progu. Generalnie mam poczucie znalezienia sie w dobrych rękach - pamiętam jak moi rodzice chodzili z nami do dentystów, tam dzieci były traktowane jak zaraza, na rodzicu spoczywał obowiązek przytrzymania oszalałego ze strachu dziecka... A tutaj pełna profeska, mało stresu, wszyscy uśmiechnięci, łącznie z dzieckiem.
a jaki jest koszt samej kontroli, chodzi o mleczaki?
ja tez mam blisko domu :)
i tez weszlam na spacerze podpytac :)

bylam na jednej wizycie z corka i polecam, placilam 50 zl wlasnie za przeglad mleczakow
image
moja koleżanka była tam z córeczką, aż z Rumi do nich jechała, robiła małej ozonowanie dwóch jedynek+czyszczenie wszystkich ząbków+ lakierowanie i zapłaciła 100zł,mała oglądała sobie bajkę na dvd a pani dentystka robiła zabki,także naprawdę super:)
Korzystałam w Gdyni i nie polecam. Dla dzieci , które nie współpracują jedynym rozwiązaniem jest użycie siły. moje dziecko wyło 1,5 godziny i obrażona dentystka i tak przy użyciu siły - podkreślam nie zrobiła nic!!!
ODRADZAM!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a gdzie to dokładnie jest?
image
ja nie bylam zadowolona,bardzo dalo sie odczuc szybkie zniecierpliwienie dentystki jak dziecko nie chcialo wspolpracowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam w Gdyni. Za leczenie zęba mlecznego na pierwszej wizycie zapłaciłam w sumie 269zł. Jestem zszokowana tym, że doliczono mi 70 zł jakoby za wizytę adaptacyjną, której nie było. Dziecko i tak dostało dormicum. Przed wizytą i po leczeniu dziecko otrzymało niestety lizaka (dziwny zwyczaj u stomatologa). Przez godzinę po leczeniu Mała histeryzowała, że nie może go od razu zjeść po leczeniu. Po znieczuleniu pogryzła sobie wargę do krwi. Warga była strasznie spuchnięta, a rana na niej wymagała leczenia antybiotykami przepisanymi przez pediatrę. Rana goiła się trzy tygodnie. Takie są fakty. Oceńcie sami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Co to za pediatra, że na pogryzioną wargę przepisuje ANTYBIOTYKI. A poza tym zawsze jak dostajemy znieczulenie to dentysta uprzedza o ewentualnym pogryzieniu przez małego pacjenta, bo dziecko nie ma czucia w tym miejscu znieczulonym i bawi się.
A lizaki to chyba nie problem, bo jak się dba o higienę to i karton lizaków można zjeść. Ja tam jestem zadowolona i nic złego nie powiem. Pozdrawiam :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry