Widok

stosowałam NPR

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
niestety z marnym skutkiem, dwa dni temu 3 różne testy pokazały dwie kreski :(

wiem, mogłam bardziej uważać, niestety na takie rady już za późno :((

jestem strasznie zestresowana i zdołowana tą sytuacją, ciągle płacze i myśle o śmierci, jednak aborcje wykluczam - nie potrafiłabym zabić nawet siebie a co dopiero niewinne dziecko,

do tego wszystkiego najprawdopodobniej za miesiąc strace pracę :((

wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu ale może do tego czasu mogłybyście polecić jakieś tabletki uspakajające?

ps. z góry przepraszam wszystkie starające się jeśli Was uraziłam swoim załamanie z powodu ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Ty masz pracę i do dnia porodu umowa zostanie przedłużona, a potem ZUS będzie wypłacał macierzyński.

Co do paniki i wyobrażania sobie najgorszego (nietrzymanie moczu, wypadnięcie narządów i takie tam), to ja również wyobrażałam sobie najgorsze i dłuuugo nie chciałam mieć dzieci. Przez całą ciąże ćwiczyłam, wydałam kasę na epi-no, żeby uratować swoje "doły", tymczasem i tak miało być inaczej. Małej groziło uduszenie, w trakcie porodu okazało się, że musi być szybka cesarka, a ja w ogóle o tym nie myślałam. Myślałam tylko, czy z córeczką jest wszystko dobrze. Nie spodziewasz się, że można tak drżeć i kochać :-)
"rz" - to długa historia

to niech Mąż już zacznie załatwiać/szukać nową pracę :)

a Tobie umowa zostanie automatycznie przedłużona do dnia porodu :)
walerka, mojemu mężowi tez konczy sie we rzesniu umowa o prace a ze jest w swojej firmie na czarnej liscie to za bardzo tez nie liczy na jej przedłużenie...

mieliśmy plan, ponieważ obydwoje jestesmy po AM to chcieliśmy pójść "w morze", pieniążki niezłe, moglibyśmy zarobic na mieszkanie (bo teraz mamy wzieta na kredyt małą kawalerke)

tylko właśnie, MIELIŚMY plan :(

a z szukaniem pracy nie jest łatwo, zanim bym ją znalazła brzuszek byłoby już widac,

w najgorszym wypadku mozesz miec cesarke, niby nie najlepsze dla dziecka i dluzej dochodzisz do siebie ale jak ma to ci pomoc przejsc przez ciaze i uratowac twoje zdrowie psychiczne to moze warto. NPR jest ciezkie do uzywania (tez zaszlam uzywajac) - owulacja mi sie przesunela o dobre 10-12 dni a wykres wariowal, tyle ze my wyszlismy z zalorzenia co bedzie to bedzie i az tak bardzo nie pilnowalismy. oboje jestesmy bez pracy, ja mam taka prace ze nie moge juz nic szukac bo niebezpieczne dla dziecka. glowa do gory wyglada na to ze masz super meza i pamietaj ze jestescie w tym razem. moze sprobuj znalezc nowa prace zanim bedzie widac ze jestes w ciazy.
larisa, o dreszcze to mnie przyprawia nawet widok białego lekarskiego fartucha nie mówiąc już o kilkudniowym pobycie w szpitalu

obawiam sie ze takiej panikary jak ja to jeszcze na tym forum nie było :(
kochana , ja jestem przekonana , że z czasem jak ci minie pierwszy szok , który doskonale rozumiem to sama się przeonasz , że to bedzie Twój najlepszy prezent w zyciu ........życzę ci tego z całego serca :-)
To dobry wiek na dziecko , urodzisz slicznego , zdrowego bobasa i oboje z mężem oszalejecie na jego punkcie .
I na tym forum będziesz się potem zamartwiała kolorem jego kupki heheheeh .glowa do góry :-)
smith2002 ja też panicznie się bałam porodu, teraz jestem 10 dni przed terminem i dalej się boję jak cholera ! ale jak ty masz aż takie lęki to przecież możesz się zabezpieczyć na wszystkie możliwe sposoby !
możesz zbierać kasę na prywatną klinikę i będziesz rodzić w świetnych warunkach, z prywatną położną, która będzie koło ciebie skakać a nawet w skrajnym przypadku jeżeli boisz się powikłań, postarać się o cesarkę na życzenie, przyjeżdżasz na swój termin, kładą Cię, narkoza, jedno cięcie i po kłopocie, bez całej otoczki i tej " strasznej fizjologii " :)
a już chyba 10 cm cięcie w dole brzucha nie przyprawia Cię o dreszcze? ;)

znam przypadek osoby, która w ten sposób urodziła dwoje dzieci i bardzo sobie chwali, umówiła się z lekarzem na 16 jak do fryzjera, chwila i po strachu i jak potem sama stwierdziła " nawet mi się makijaż nie rozmazał " ;)

szkoda tylko że jest to niechciany prezent :(

na razie mam 25, do 23.08, bo jest to też data moich urodzin
a tak wogóle to GRATULACJE MAMUSIU !!!!!!!!!!!!!
a można wiedziec ile masz lat ?????
widze , że niedługo wasza rocznica slubu ( ja mam 25.08 :-) więc dzidzia dokładnie wiedziała co robi :-) dostaliście prezent .............
co do porodu i tej całej fizjologii to się nie przejmuj - nic strasznego NAPRAWDĘ ........... a ciąża to nawet fajny stan , zobaczysz :-)
smith2002 - umowa twoja zostanie automatycznie przedłuzona do dnia porodu jesli donieśiesz zaswiadczenie ,że jesteś w ciąży ale poczekaj z tym aż do momentu kiedy obecna umowa bedzie się kończyć - rozumiem , że to niedługo juz ....... potem idż jak chcesz na zwolnienie masz płatne 100 % .
Co do samej ciązy i dzieci to myslałam podobnie jak ty kiedys , nie przejmuj się nie ty jedna tak masz :-) .
Ja zdecydowałam się swiadomie na dziecko ale powiem ci szczerze, ze były momenty , że chciałam zaliczyc wpadke bo bałam się podjęcia swaidomej decyzji i obawiałam się , że to może nie nastąpić wcale heheh....
Nie martw się , wszystko się ułoży i będziesz sie jeszcze cieszyć i pomykac z wózeczkiem na spacerki.
Nie stresuj się, nie denerwuj - tak chciał los - widocznie tak miało być a lakarz mi kiedyś powiedział że z kalendarzyka to 3/4 Polaków po świecie chodzi :-) więc nigdy nie ufałam tej metodzie i jej nie stosowałam jako jedynej.
Trzymaj się - bedzie dobrze .
na początku próbował mnie pocieszać i mówić ze wszystko bedzie dobrze, ale ja na to reagowałam jeszcze większym rykiem wiec przestał

a teraz jak rycze to on płacze ze ną
Smith2002 - widzisz, sama niepotrzebnie się nakręcasz :) załapałaś film, że u Ciebie na pewno będą najgorsze możliwe komplikacje ;P
słyszałaś o samospełniającej się przepowiedni?
lepiej przestań się tak nakręcać :) bo i po co?

skoro jesteś w ciąży, nie masz zamiaru usunąć - to tylko pozostaje Ci dbanie o siebie i dzidziusia aby tych właśnie komplikacji uniknąć :)

dzisiejsza medycyna radzi sobie z nietrzymaniem moczu :) wiem, bo moja Ciocia miała zabieg ;)

a co Mąż na to?
koszmar porodu i połogu sa przereklamowane:) ja sie nasłuchałam jakie o okropne i straszne i jak sama to przeszłam to sie zaczełam smiac. Bo nie ma co straszyc na zapas, Porod boli ok prawda ale nie jest to taki horror jask wam wmawiają a połog hm ja chyba w ogole nie miałam połogu bo 2 dni po porodzie czułam sie jakbyum mogła rodzic od nowa:) kazda kobieta odbuiera to inaczej dlaczego akurat wy miałybyście miec taki straszny bardzo mozliwe ze sie milo zaskoczycie. sERIO KOBITY TO NA PRAWDE NIE JEST TAKIE STRASZNE
umowę masz na określony, tak więc do dnia porodu jesteś chroniona i będziesz miała płacone. Dostarcz do pracodawcy zaświadczenie o ciąży
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ajeczka, masz racje, teraz tylko hormony są w stanie mnie uratowac...
Agusia, bardzo bym chciała o tym nie myslec, albo chociaz odsunąć te mysli na bok a wychodzi tak, że nie myśle w zasadzie o niczym innym,

wiem ze miliny kobiet rodzily, ale z tego miliona czesci pozostaje po porodzie trwały ubytek na zdrowiu (np. to co mnie przeraza najbardziej-nietrzymanie moczu) a ze jestem skrajna pesymistka założyłam ze te wszystkie najgorsze rzeczy na pewno odniosą się do mnie - dlatego zawsze myslałam o adopcji

jestem przerażona i daleka od stwierdzenia ze dam rade
Trzymam za was kciuki! Będzie dobrze, musi być! Teraz jesteś załamana, przestraszona i zdezorientowana, ale za jakiś czas poczujesz radość i szczęście, wynikające z narodzin Twojego dziecka! :))))

Wypij herbatę, włącz jakąś relaksującą muzykę, poczytaj książkę, a napewno się uspokoisz! :)

Znam dziewczyny, które również zaszły w nieplanowaną ciążę, też płakałay, krzyczały i nie chciały rozwijającego się w nich dziecka, jednak z czasem ich podejście się zmieniło. Teraz są cudwonymi matkami i spełnionymi kobietami, a każdy uśmiech ich pociechy rekompensuje im wszystko.
głowa do góry :)

ja też chciałam mieć dziecko później... :) ale Gabryś sam sobie wybrał odpowiedni moment :)

jako ciężarna będziesz chroniona - więc nie będą mogli Cię zwolnić :) oczywiście jeśli masz umowę o pracę ;)

jestem na zwolnieniu od około 7 tygodnia ciąży(od lutego), a z końcem maja zamknięto sklep w którym pracowałam :) (ale firma istnieje nadal)

więc nie mogli mnie zwolnić :) zasiłek dostaję z Zusu :)

ciąża wcale nie jest taka straszna :) to nawet fajny stan :) a zobaczysz jaka frajda jak poczujesz pierwsze ruchy albo czkawkę maleństwa!!!! to jest niesamowite :D
i to piszę JA - jeszcze 3 lata temu byłam zatwardziałą singielką, nie chcącą słyszeć o mężu, a tym bardziej o dzieciach ;) patrzyłam na nie jak na małe, wrzeszczące i śmierdzące potworki ;P

a o porodzie i połogu lepiej nie myśleć, żeby się nie nakręcać ;P
odsuwam od siebie te myśli, żeby się nie bać :)
wychodzę z założenia, że nie ja pierwsza i nie ostatnia muszę przez to przejść :) miliony kobiet na całym świecie, każdego dnia rodzą dzieci :) więc i ja dam radę - a co? gorsza jestem? ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry