Widok

stosowałam NPR

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
niestety z marnym skutkiem, dwa dni temu 3 różne testy pokazały dwie kreski :(

wiem, mogłam bardziej uważać, niestety na takie rady już za późno :((

jestem strasznie zestresowana i zdołowana tą sytuacją, ciągle płacze i myśle o śmierci, jednak aborcje wykluczam - nie potrafiłabym zabić nawet siebie a co dopiero niewinne dziecko,

do tego wszystkiego najprawdopodobniej za miesiąc strace pracę :((

wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu ale może do tego czasu mogłybyście polecić jakieś tabletki uspakajające?

ps. z góry przepraszam wszystkie starające się jeśli Was uraziłam swoim załamanie z powodu ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w ostatnim zdaniu się z tobą zgadzam, wcześniej napisałam dokładnie to samo, wiem, że w końcu instynkt macierzyński zwycięży i będzie się cieszyła dzidziusiem
no własnie o to mi chodzi, skoro wie że się nie zabezpieczyła wystarczająco to po co teraz ta cała scena? ale Chyba była świadoma czym może skończyć się seks... i że własnie w ciąże zaszła na swoje własne życzenie.

i że teraz tragedia, koniec świata, że wszystko najgorsze się jej teraz przytrafiii... no cóż.

A stresować to się i tak będzie cały czas niezależnie od tego czy taka baba jak ja będzie ją krytykowała czy nie.

Dziwie się podejściu do sprawy skoro ma się takie nastawienie.
Ale cóż. Nie zaśmiecam dalej wątku. Niech użala sie nad sobą dalej.

i mimo wszystko uważam ze dobrze się stało, bo pewnie nigdy nie zdecydowałaby się na dziecko. Może teraz to jest tragedia ale kiedyś pewnie spojrzy na to inaczej i będzie dziękowac bogu ze tak się stało.
Kasiasta, przeczytaj uważniekilka pierwszych postów , smith zdaje sobie sprawę z tego, że niezabezpieczyła się wystarczająco, że juz teraz za późno itd, wiec raczej "zdziwienia" nie ma

proponuję odpuścić dziewczynie tę krytykę, po co ma stresować i tak już zdenerwowane maleństwo :(
*by w nią nie zajść
jest jeszcze prezerwatywa, globulki, środki plemnikobójcze itp.

Ja nikogo nie oceniam, dziwi mnie tylko fakt że skoro smith miała tak wielkiego stresa ze zajdzie w ciąże to nie zadbała w wystarczający sposób o to by w niej nie zajść. A teraz jest zdziwienie ze się w ta ciąże zaszło. Bez przesady...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a inni porzebuja wsparcia. takimi idiotycznymi komentarzami na pewno nie pomagacie, mam nadzieje poczulyscie lepiej dokopujac lezacej. dziewczyna sama zadecyduje co dalej zrobi, mysle ze po pierwsze jest katoliczka bo mysle gdyby nia nie byla to wchodzilo by jeszcze jedno rozwiazanie w gre - aborcja. po drugie - nie kazdy chce brac tabletki czy zakladac spirale.
smith powodzenia jakos sie to ulozy, wierz mi bedziesz myslala zupelnie inaczej, moze dlatego natura zaplanowala te 9 miesiecy zeby sie psychicznie nastawic.
pogadaj z kims, kto xie nie bedzie ocenial tylko wyslucha. lepiej te uczucia wyrzucic z siebie niz tlamsic. trzymaj sie
Niektórzy ludzie potrzebują kopa żeby wziąć się w garśc, a nie użalania. Nie zaśmiecam już wątku. Tak czy inaczej życze powodzenia i co najważniejsze żeby dziecko dobrze się rozwijało.
podejścia to powinnaś współczuć autorce.
Wiele bezdzietnych par stara się o dziecko i oni również popadają w stany depresyjne po usłyszeniu negatywnej diagnozy, albo po 10 latach starań. Jeśli kobieta, która nie chce mieć dziecka, a jest w ciąży i również jest bliska depresji, uważa że to nie dla niej, to ja naprawdę nie widzę nic obraźliwego w stwierdzeniu, że może je oddać. Nie uważam żebym kogoś obraziła
to Ci wspólczuję podejścia.

smith, dbaj o siebie !
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
kreska zastanawiać to się ona mogła jak nie stosowała żadnego logicznego zabezpieczenia. Ja rozumiem sytuacje jak zdarzy się wypadek, np. pęknie prezerwatywa, albo tabletki nie zadziałają za dobrze, spirala się przekręci. Wtedy mogę współczuć i pocieszać, ale nie w takiej sytuacji,
myślę, ze oczekuje wsparcia. towarzyszą jej duże emocje, byc może i skrajne.
na pewno nie oczekiwała od Ciebie, ze napiszesz jej by oddała dziecko.
...a potem przyjdą noce
Aleksanda ma rację, zakładając taki wątek i pisząc takie rzeczy trzeba było się liczyć z różnymi opiniami, nie tylko pozytywnymi
kreska wystarczy wyciągnąć wnioski z tego co pisze na kobieta, że dziecko to najgorsza rzecz jaka mogła się jej przydarzyć i że zepsuje jej całe życie, bo sobie nie wypłynie z mężem w morze, że Bóg ją ukarał. W całej sytuacji po prostu żal mi tego maleństwa, a tak jak niektóre z Was nie będę się użalać nad matką, bo wie skąd się biorą dzieci. Takie jest moje zdanie i już.
skoro pojawił sie taki watek na forum to czego założycielka oczekuje? ze kazdy bedzie sie litowal i pisal, ojej jakas ty biedna....... trzeba bylo myslec wczesniej i stosowac jeszcze jakies zabezpieczenie.
nie Tobie osądzać.zwłaszcza teraz.
...a potem przyjdą noce
a ja mysle ze zeby stosowac tylko NPR w momencie kiedy nie chce sie zajsc w ciążę to dopiero trzeba sie zastanowić :)
a ja myslę, ze żeby w ten sposób osądzać trzeba się trochę zastanowić.
...a potem przyjdą noce
a ja mysle ze gabi ma 100 % racji.
chyba się trochę zagalopowałaś gabi-
"I masz rację, jesteś straszną egoistką, więc może przemyśl oddanie po porodzie dziecka rodzinie, która od początku do końca będzie go pragnęła, zamiast ryczeć."

...a potem przyjdą noce

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry