Widok
ATMA
Zawzięta jesteś (lubię takie). Co do naszego tematu to stwierdziłem że nie ma sensu go dalej kontynuować. Ty masz swój światopogląd, ja swoj (chociaż chciałbym podkreślić że to jednak ja mam rację :)) Jestem racjonalistą i opieram sie głównie na logice, która moim zdaniem daje odpowiedzi na wszystkie pytania.To wszystko - kropka. POZDRAWIAM!
ATMA
Pytasz: Jakich manipulacji? Może częściowo nie nazwał bym tego manipulacją, bardzej experymentem (bo nie wiem czy sie uda), ale do tego potrzeba chęci, kuponów, być może cierplwości i zaangażowaia ze strony innych gratkowiczów.No i jezeli coś by z tego wyszło to niewiadomo na jak długi okres.Tajemniczy jestem, nie?
Hamsun
Wielki norweski pisarz, jego pierwsza ksiazka nazywa sie "Głód" - bohater biega po ulicach Oslo, ma schizy, walczy z kundlami o jedzenie, ale i tak ma powodzenie u kobiet. "Błogosławieństwo ziemi" - bohater Izaak to człowiek silny jak tur, zupełnie sam buduje gospodarstwo na odludziu, pewnego dnia przychodzi do niego baba z zajęczą wargą.... Bohaterowie innych książek to też szalency pałętający się po miastach, górach i fiordach. Mając lat 80 z hakiem stary Hamsun poparł Hitlera, no to przestano go czytać i nazwano faszystą. Aha w 1920 dostał Nobla...