Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 29 (*6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy watek kobietki

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasiu oto wynik: ciała redukujące w kale 1,5 %. Będę bardzo wdzięczna za informację :) odstawiać czy nie...

image

witam się w nowym wątku!!!!
U nas wszystko ok:) Bylismy dzis kupic nowe nosidelko bo to od zestawu jakies takie dziwne,Niko w nim jakby krzywo leży-taki wygięty...

A ja zaczęłam na noc dawać sztuczne,a to dlategoże jak Niko dostanie butle ogodz.19.30 po kąpieli to Spi do 2...potem znowu butla i spi do 7-no a wczesniej na moim mleczku i jak dostawal cycka to sie budzil co 2 godziny,co godzine...troche to egoistyczne wiem,ale on jest najedzony,ja nie chodzę na drygi dzień nieprzytomna,no i to zasypianie,zje i śpi-a wcześniej usypianie trwało do 1,5 h.....
Zauważyłam też,że po sztucznym jest mniej ulewania co mnie b.cieszy.
No i alergii nie ma bo dałam mu już kilka butelek i buziaczek gładziutki:)
Pozdrawiam!!!!!
ja też się witam :)

KR, mój Miki tez tak ostatnio "wędruje" po łóżeczku :)) nie mam pojęcia jak on to robi, ale też rano przychodzę i czasem ze śmiechu aż się zanoszę, bo oto moje dziecię rozkosznie gaworzy i świat ogląda leżąc w poprzek łóżeczka i nóżkami kopiąc szczebelki :))

Ola, nie miej wyrzutów sumienia z tym sztucznym mlekiem. Ty i Twoje zdrowie przecież też ważne, bo jeżeli czujesz się wyczerpana i nieprzytomna, to kto się dzidzią zajmie??

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Dzień dobry :))) KRiAmelka, zapytam w poniedziałek :)
Moja Amelka w końcu zaskoczyła, że ma ręce :D i wpycha je do buźki ile wlezie ;) mała rzecz a jak cieszy :)
Cześć,

Olcia też już zaczyna wędrować w łóżeczku i tak pomyślałam że chyba w końcu ochraniacze na szczebelki muszę ubrać, bo jeszcze rączkę albo nóżkę wsadzi między szczebelki albo główką uderzy. Jedyne co to niestety jak ubiorę ten ochraniacz to nie wiem jak karuzele przyczepię a z drugiej strony nie będę Olci widzieć więc jeszcze się wstrzymuję.

Czesc Dziewczyny!! Tak pieknie bylo ostatnio, ze caly czas siedzielismy w ogrodzie-w piatek to nawet w krotkim rekawku!!!
Co do wedrowania-u nas tez tak jest-Filip krazy po lozeczku i smiechowo wyglada!!
A na dodatek jak tylko sie budzi to od razu ma usmiechniety buziaczek!!:) Tez odkrywa raczki-pakuje je do buzki-zdecydowanie fajniejsze sa od smoka:). Ostatnio zauwazyllam, ze jak mu smoczek wypada a on nadal ma na niego ochote to sobie piastka ten smok podsuwa do buzki!! Kolejny krok do przodu w rozwoju:) Jejku, tak niedawno te maluchy byly u nas w brzuszku a tu juz takie samodzielne! Ech.. czas tak szybko ucieka...
We wtorek idziemy na kolejne szczepienie i zwazymy Filipa-mala ciezarowka z niego-wydaje mi sie, ze wazy juz ok 6 kg!! Co jest sukcesem nie lada zwazywszy, ze on przeciez jest wczesniakiem kurczaczkiem:)
Milego dnia dziewczyny!!
image
Hej Dziewczynki,
Niko też wedruje po łóżeczku,ma materac wysoko wiec musiałam zrobić zabezpieczenia żeby nie zjeżdżał i na boki sie nie gibał,a on i tak wędruje:)
A tak w ogóle to Niko dopiero drugą noc śpi w łóżeczku bo tak spał ze mna,wszyscy mnie straszyli ze bede miała problem,bo mnie będie chciał spać w łożeczku sam itd...nic z tych rzeczy:)
następna noc super,Nikos poszedł lulku o 19 po kąpieli obudził sie 0 24,potem o 7 i 10-teraz znowu spi:)a ja juz zdążyłam cały dom posprzątać...
Zasypia sam bez smoczka,dużo tutaj robi ta karuzela:)muzyczka go uspokaja i usypia.Dla mnie to sukces,b jak przypomnę sobie to usypianie przy cycku pół nocy,brrr....

KR jak sie sprawuje żółwik????Bo Niko jest zachwycony tymi motylami co biegaja po ścianie od karuzeli i chyba zamówię tego żółwia:)
Miłej niedzieli!!!!
no to widzę, że nie tylko moja Amelka taka wiercipiętka :)

Kasiu w takim razie jutro czekam na info co o tym wyniku sądzi Twoja Pani dr:)

oh już się nie mogę dpoczekać świąt i tego jak się najem pyszności!!!!:) tylko żęby moje dziecko było wyrozumiałe i nie cierpiało później z tego powodu:)

image

W gore dziewczyny bo strasznie daleko jestesmy - a my 25.04 mamy chrzciny Filipka:)
pozdarwiamy:)!
Cześc dziewczyny, mam do Was pytanie, jak wyglada ua waszych mauszków slad po szczepiniu na lewym ramieniu?U mojego synka to nadal zgrubienie, jakies takie " malo ładne":) Nie wiem, czy nie powinno sie bardziej wchlonac juz? Bylabym wdzieczna za odpwoiedz:) A i jak podczytujac Was duzo sie dowiaduje:)
witam sie....
Femina u mnie to jest tylko maleńka kropka i taka była od początku-praktycznie zero śladu:).....ale Dziewczyny tu na forum pisały,że to normalne,że jest zgrubienie więc niczym się nie martw!

Dziś odbieramy wynik posiewu moczu-trzymajcie kciuki kochane oby był jałowy!!!!!

Niko już nie chce z cycka ciągnąc-moja wina! Dawałam mu na noc sztuczne i teraz mały cwaniak płacze przy cycku,więc i tak dostaje butle...chyba będę musiala przejśc na sztuczne:( a chcialam go sztucznym tylko w nocy karmic.Tylko,że on z cyca twardo nie,a przecież nie będę Młodego głodzić...
Tylko co ja mam z tym mlekiem zrobiććććć????!!!!
ola no to ściągaj i dawaj z butli swój pokarm małemu leniuszkowi:):):) nie przechodź na sztuczne skoro masz pokarm bo szkoda:(

co do zgrubienia po szczepieniu to normalne moja mała też takie ma- pojawia się, znika, czasem ropieje- jest to jak najbardziej normalne:)

a teraz trochę gówniany temat:) od trzech dni Amelka robi po pierwsze tylko raz dziennie kupkę a po drugie to konsystencja taka dziwna- gęsta, klejąca w ogóle nie przypominająca tych kupek niemowlęcych. Czy Wasze maluchy też taką mają?? Gdzieś czytałam, że to normalna kolej rzeczy, że ukłąd trawienny w końcu dojrzał, a z kolei jeszcze gdzieś, że to reakcja alergiczna...i bądź tu mądry...a wizyta u pediatry dopiero 7 kwietnia...

image

dzieki za odpowiedź, KRiAmelka co do kupek.. to mój synek choć kariony wyłacznie mm wiec dieta ta sama, to kupki ma rózne, bywały i zielone, bardziej zbite. Nie wiem, od czego to zalezy, moze za duzo herbatki rumiankowej mu podawałam. Ale jkos mnie to nie martwi, bo nie zauwazylam jakis innych brzuszkowych doelgliwosci. A kupki to standard raz dziennie, czasami zdarzają sie dwa, rzadko trzy razy:)Raczej zółte, papkowate:) ale są raz bardziej zbite, raz mniej:0 Nie wiem od czego to zalezy, bo przezciez dieta ta sama:)
Kr tak,mogę ściągać tylko im więcej ściągam to tym większa produkcja,niestety....musialabym sciągać co godzinę...ale powalcze jeszcze z tym cyckiem:)

a co do kupek to Niko nie robił 4 dni,zadzwoniłam do pediatry kazała dać czopek glicerynowy i po tym czopku zrobił meeeggaaa kupe,taka brązowa,na pół rzadką...ale teraz od dwoch dni znowu brak kupek:(

Umowiłam sie dzis na prywatna wizyte do pediatry,bo mam kilka pytań,a na książeczke to dopiero na kwiecień...
U nas tez problem z kupkami:/ Czasami tez wlasnie jest taka klejaca i gesta a do tego zielona... No i niestety czasami tez czopek musze podac:/ Bo i 4 dni bez kupki byly.

Ola a jaka masz butelke? Ja dokarmiam tommee tippee close to nature i zero problemow. Tak samo butle jak i piers ciagnie. Tyle ze Iza to mega zarlok jest:P No ale smoczek z tej butli przypomina piers i moze faktycznie to dziala;P
Angel mam tą Tomiego butle,a nawet trzy-dwie nie używane...z tej to w ogóle ciągnąc nie chce tej od Tommy....
Niko tylko tą antykolkową Dr Brown'sa...to też mały żarłok,ale on w ogółe mojego mleka nie chce!!!! Dzis ładnie chwycił sutek,ciągnie z 2,3 minutki i w ryk,zaczął tak ryczeć że zrobiłam mu sztuczne,tylko smoczka w buzi poczuł od razu spokój....chyba mu już mamy mleczko nie smakuje,moja wina nie potrzebnie na noc z wygody sztuczne dawałam,ale z drugiej stony w nocy co godzinę na cycku wisiał i ja byłam mega nie przytomna,a teraz budzi sie w nocy po sztucznym tylko raz...
Kurcze ale dziwne zeby tak przestalo mu smakowac:/ Moze zjadlas cos co wplynelo na smak mleka? Jakis czosnek albo cos;-)
Ja na Twoim miejscu chyba bym sie pomeczyla z tym cycusiem bo szkoda mleka jak masz go tyle:/
ola- no tak nie pomyślałam z tą produkcją...faktyczne byś tylko przy maszynie siedziała:) bez sensu... no to trzymam kciuki żeby leniuszek przestał leniuszkować i wziął się do roboty :) a gdzie mieszkasz?? bo np u mnie na Ujeścisku to dzwoni się rano do lekarza i na ten sam dzień jest rejestracja. Okropnie żeby do pediatry tak długo czekać...

image

Czesć dziewczynki ja też się w nowym watku melduje po pierwsze w środe w multikinie godzina 12 nostalgia anioła kto się melduje po drugie czwartek 10,30 gimnastyka dla dzieciaczków i mam na Marusarzówny koszt 20zł może ktos chętny a po 3 KUPA moja zrobiła dzisiaj kolor pistacjowy za chwile poszedł bąk i kupa żółta cały czas jest na sztucznym mleku tym antyalergicznym i zdurniałam a wizyta dopiero 7 masakra nie wiem co o tym mysleć

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry