Widok

styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 30 (*7)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witanko w nowym wątku..wkońcu ja sie zabrałam bo tamten już cięzko się przewija he
Mam pytanko do dziewczyn które były na badaniu u dr Wyszomirskiej, czy miejsce gdzie przyjmuje to ten budynek Solidarności na przeciwko Zieleniaka? czy to gdzieś indziej? i czy ręcznik który każą wziąść to rozumiem że papierowy do wytarcia żelu tak? ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
OLA jest nowy wątek pisz tam

chyba chodziło o zwarty odbyt,nie wiem:0
jest nowy watek

26 - Dejwi, Kasia31,Olaolenka
27 - Dejwi, Kasia31,Olaolenka
28 - Dejwi,Olaolenka
29 - Dejwi,Olaolenka
30 - Dejwi,Olaolenka

Jesteśmy po szczepieniu:0
Pani doktor kazała się wstrzymać z pneumo,aż skonczymy tą ostatnią szczepionkę.
Jest w końcu ten nowy wątek czy nie?
Acha mi pediatra powiedziała,że ten płacz może być od tego,że mały ma ściśnięty odbyt i dlatego też rak rzadko jest kupa,mam raz na dwa dni podawać czopek...
To nie było słowo ściśnięty,tylko coś pdodobnego,nie pamiętam,vhuba chodzi o to,że mały.Jak zwykle nie dopytałam,bo zawsze na szczepieniu śa trzy babki,tam tak ciasno i głośno,że zapominam o wszystki!

Ada, raz na rok jest te 60dni, ja mam trochę inną sytuację, inną pracę więc mogę wykorzystać całe 60 dni.
Teraz u nas większość pracy wykonuje się w domu, a na prezentacje mogę jeździć popołudniami jak mąż wróci do domu. Swoją drogą dziecko uczęszczające do żłobka choruje w roku więcej niż 60dni :(
Kasia, ja też już myślę o powrocie do pracy, niestety...rzeczywistość nas dogania, mimo, że my z Miki staramy się jej uciekać do naszego fajnego świata :)

ja póki co nie wiem, czy mi umowę przedłużą, bo coś nie są chętni ostatnio w firmie do tego, ale może mój szefo zdziała cuda. Jeśli będę wracać, to myślałam o sierpniu. Też mi ta opieka chodzi po głowie, ale boję się, że nie daj Bóg trzeba będzie mieć zwolnienie na dziecko, jeśli ono będzie chore, a ja będę chodzić do pracy. Zużyję wszystko i co wtedy? Kombinuję, może tylko 30 dni wziąć?
Czy te 60 dni jest raz na rok czy jednorazowo czy jak to jest?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
lista zaktualizowana o KASIE31 w nowym wątku :)
troche namieszałam :)

26 - Dejwi, Kasia31
27 - Dejwi, Kasia31
28 - Dejwi,
29 - Dejwi,
30 - Dejwi,
NOWY WĄTEK- zapraszam
http://forum.trojmiasto.pl/?act=post&c=1&k=16

Spotkanoko wpisywać się laski:

26 - Dejwi,
27 - Dejwi,
28 - Dejwi,
29 - Dejwi,
30 - Dejwi,

Miejsce: Park Oliwski - Brama główna
Godzina: 11:30

aniella, jest coś takiego jak 60 dni opieki na dziecko, tylko lekarz musi wypisać zwolnienie, z tego co wiem płatne 100% od razu przez ZUS

Weronko, pobyt w szpitalu, chorowitość Amelii, rozmowy z lekarzami i między innymi dr B ;) przekonało mnie, że Amelia powinna być na pneumo zaszczepiona.
Mam kontakt z dziećmi ( moje dzieci, ich koleżanki, koledzy itd ) do tego nigdy nie wiem czy znowu nie trafimy do szpitala ( odpukać !! ) więc nie chcę się martwić, że mała nie jest zaszczepiona, jednak zdecydowaliśmy się na zaszczepienie jej.
Jeśli dziecko nie ma kontaktu z innymi dziećmi, jak również rodzice ( bo można być tylko nosicielem pneumo ) to bym się wstrzymała również do roczku, a tak decyzja została podjęta inna niż na początku myśleliśmy

Mieszkanie odgruzowane, młoda śpi na balkonie, a ja mam chwilę dla siebie :)))
Kasiu, jestem na etapie, że miałaś nie szczepić na pneumo - skąd inna decyzja? My chcemy poczekać, aż mała skonczy pół roku.

Rzeczywiście, fajna ta zabawka. Ale ja się wstrzymam, bo nie wiem co mała dostanie na chrzciny. Ma być ponad 30 osób, więc może dostanie coś podobnego ;)

No i dziś wnów jedziemy na tydzień do rodziców, a niedzielę chrzciny :) Cieszę się, ze pogoda się poprawia. A w przyszłym tygodniu szczepienie i konsultacje w Centrum zdrowia Dziecka tych naszych nereczek.

Po niedzieli wkleję zdjęcia naszego cudeńka.
Trzymajcie się :)
Kasia, co to za 60 dni, jeśli można spytać?
Cześć dziewczyny :) Widzę, że nie tylko mi serce aż pęka z miłości do dzieci :) a ja mam trójkę do kochania, ale faktycznie takie maleństwo to aż się chce zjeść z tej miłości ;)

U nas odpukać, ale dziś lepiej prawie w ogóle niunia moja nie marudzi, śmieje się, gada ze mną więc może zaczynamy wracać do "normalności" ;)

Zaraz ubieram mojego słodziaka i wystawiam dziś na balkon, a sama się biorę za porządki bo mieszkanie zaraz będzie nadawało się do odgruzowania ;) przez te kilka dni marudzenia Amelii, chata wygląda jak po bombardowaniu, aż wstyd kogoś wpuścic ;)

Olu, to już lekarz musi zadecydować czy szczepić czy nie.
My w maju mamy ostatnie szczepienie 6w1 a pod koniec maja druga szczepionka na pneumokoki

Zastanawiam się również nad meningokokami, ale to już chyba w późniejszym czasie, jak mała skończy przynajmniej roczek.

Dziewczyny, zbliża się powrót do pracy :/ Czy któraś będzie brała opiekę na dziecko ? Bo ja chcę wziąć te 60 dni, później zaległy urlop i chyba we wrześniu wrócę do pracy :( wrrrr i wcale mi się nie nie uśmiecha, ale i tak kiedyś wrócić będzie trzeba
Szykujemy się na szczepienie,nie wiem czy będzie szczepienie,bo Niko ma delikatny kaszel,jak to jest może wiecie???

no i chyba mi dzieciaka podmienili,ze spokojnego malucha mam marudę co na zmianę marudzi i gda,tak głośno,że jestem w szoku!!!
Czasami to tak śmiesznie wygląda i te jego minki,a ślini się jak bokserek!!!
boźe jak ja kocham tego dzieciaczka!
Ja dla Kasi kończe już opakowanie 2 i tak po weekendzie juz trójki moja w zesżłym tygodniu ważyła 6250g czyli sporo jak na babe pati chętnie możemy się umówic w praku daj znaka na naszej klasie to się ugadamy podobno od poniedziałku ma się juz ładnie zrobić w końcu bo moja pociecha strasznie odczuwa zmiany pogody i jest wtedy mega marudna ale ten czas leci niedługo pokończą nasze pociechy 4 miesiące
Amelka przez długi czas robiła kupki co 3-4 a nawet 5 dni9 jakieś trzy tygodnie temu to było). A teraz zachowuje się jak noworodek i robi ok 6 kupek dziennie (małych ale zawsze). Ehhh jak nie urok to s****zka jak to mówią:)

image
Kurcze,Angel tylko jak ja dawałam Niko herbatki to on mi hlustał cała tą herbatka...po 15 minutach od podania zwracał cała herbatkę,więc nie wiem,a ona jest lepsza niz czopki???Czyli jak robi kupe,to ta kupa jest.Zapytam jutro pediatre.
Ola u nas dzialala herbatka na brzuszek (humany) jak nie bylo kupki 3 dni. Dopajalam Ize bo tez nie chcialam tych czopkow podawac. I wypijala ok 150-200 tej herbaty w ciagu dnia. A teraz niestety w druga strone - za duzo jej robi:(
Styczniowko u nas dzisiaj też spokój z tym płaczem..było dwa dni pod rząd,ale dziś na szczęscie poszedł spac o20stej i śpi do tej pory!
My używamy pampków3,ale to chyba juz niedługo.Jutro szczepienie,ciekawe ile Niko waży???
No i brak znowu tej kupy od 3 dni:(ale się mały nie pręży,nie stęka.Dlaczego on tak rzadko robi kupkę,tylko czopek pomaga-ale nie chcę tak często mu dawac!!!
Moi chłopcy śpią,jaka cisza.....taaa,bylaby gdyby Bolo nie chrapał,całe Trójmiasto go słyszy.hihihih.
Muszę znowu go nagrać,bo mi nie wierzy,że chrapocze jak TRAKTOR!!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry