Widok
dziewczyny nowy wątek bo ten bardzo długii
http://forum.trojmiasto.pl/styczniowe-mamy-plus-dzieciaczki-cz-34-11-t163120,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/styczniowe-mamy-plus-dzieciaczki-cz-34-11-t163120,1,16.html
Kaśka te twoje dzieciaki to mają wyobraźnie jak nie chomik na szafie ukryty to bagażnik aż się boje pomysłów mojej Kaśki oby w mame nie poszła bo jednym słowem będe miałą p******** na maksa a wczoraj dziewczyny nie wiem co się stało wieczorem z Kaśką poradcie wczoraj około 19 podałam kasi jabuszko zjadła pół słoiczka potem po 20 minutach tak zaczęła płakać po prostu masakra za skarby nie idała się uspokoić około 19.45 zrobiła kupkę i myślałam że po jabłku bolał ja brzuszek ale nie ona dalej płakała w niebogłosy cała mokra zapłakana i dalej nic postanowiłam ja o 20.30 wykapac może by przeszło dalej nic w wannie ryk płacz i ogółnie masakra dałąm jej w końcu panadol i wykończona usnęła o 22 wychodzi jej ząbek na dole czy taki płacz jest przy ząbkowaniu ??? albo inaczej może być czy raczej jabłko ale wcześniej takich rewolucji po jabłku nie było
heheh,zozbroił lampke-czego te dzieci nie wymyślą,jejuuuu.
Słuchajcie,jezeli juz będę wiedziała,że Nikodemowi nic nie jest po dereskach,to spokojnie mogę jednego dnia dac marchewke,a innego inny?
Czyli co lepiej dawac deserek około 11-stej,potem mleczko i obiadek?
Niko mi je 180ml,dawac mu wtedy mniej mleczka?
Kasia,a sinlac jak mieszasz z mlekiem,po prostu dosypujesz do mleka?Ile łyżeczek na ile mililirtów?
Ja to się tak zastanawiam czy potem przejsc na bebilon pepti2,czy już wprowadzic normalne,np bebilon comfort?
Dobra,dzis dam marchewkę,,a jutro juz jabłuszko.
A soczku na pierwszy raz ile dać,łyżeczkę? I obojętnie o jakiej porze?
Słuchajcie,jezeli juz będę wiedziała,że Nikodemowi nic nie jest po dereskach,to spokojnie mogę jednego dnia dac marchewke,a innego inny?
Czyli co lepiej dawac deserek około 11-stej,potem mleczko i obiadek?
Niko mi je 180ml,dawac mu wtedy mniej mleczka?
Kasia,a sinlac jak mieszasz z mlekiem,po prostu dosypujesz do mleka?Ile łyżeczek na ile mililirtów?
Ja to się tak zastanawiam czy potem przejsc na bebilon pepti2,czy już wprowadzic normalne,np bebilon comfort?
Dobra,dzis dam marchewkę,,a jutro juz jabłuszko.
A soczku na pierwszy raz ile dać,łyżeczkę? I obojętnie o jakiej porze?
Magda, dzięki za trzymanie kciuków :) Jutro na 11stą idziemy. Jak będzie ładna pogoda to po OWI pójdziemy na spacerek, może do Parku Oliwskiego.
Ada, zazdroszczę wypadu nad jeziorko, my planujemy w czerwcu na Boże Ciało jechać nad jeziorko na 4 dni, bo to nasza taka tradycja, po kościele nad jeziorko byczyć się, ale czekamy co z pogodą, czy w ogóle będzie sens :)
My sinlack podajemy na wodzie, ale zdarzyło się już, że mała odstawiła histerię i nie chciała z łyżeczki jeść na wieczór, więc zrobiłam jej mleko i do niego dadałam 3 łyżki sinlacku.
Ola, tak jak Ada pisze, jak nic nie jest małemu po marchewce czy jabłuszku to śmiało możesz podawać tyle na ile ma ochotę, tzn. max 1 słoiczek ;)
aaa i poprosimy zdjęcia Nikodemka w wersji aniołka ;)
Dziewczyny, moje starsze dzieci dziś pojechały z moim ex do jego ciotki. I jak to dzieciaki nudziły się ze starszym towarzystwem to poszli polatać na ogród, i diabli wie, co im przyszło do głowy, bo schowały się w bagażniku samochodu mojego ex ( auto było otwarte)
Nie pomyślały, że jak zamkną bagażnik to nie otworzą go od środka :/
Dobrze, ze Darek szybko zaskoczył, żeby iść zobaczyć co one robią na ogrodzie i ich uwolnił, ale Miki podobno darł się jak opętany, że umrą tam, że się uduszą. Rozbroił nawet jakąś lampkę w bagażniku dzięki czemu mieli około 10cm luki z widokiem do kabiny auta... Jejku co za pomysły mają dzieci :( Niby to śmieszne, bo sama się śmiałam z tego, ale jak pomyślałam co się mogło stać to ciarki mi przeszły :(
Ada, zazdroszczę wypadu nad jeziorko, my planujemy w czerwcu na Boże Ciało jechać nad jeziorko na 4 dni, bo to nasza taka tradycja, po kościele nad jeziorko byczyć się, ale czekamy co z pogodą, czy w ogóle będzie sens :)
My sinlack podajemy na wodzie, ale zdarzyło się już, że mała odstawiła histerię i nie chciała z łyżeczki jeść na wieczór, więc zrobiłam jej mleko i do niego dadałam 3 łyżki sinlacku.
Ola, tak jak Ada pisze, jak nic nie jest małemu po marchewce czy jabłuszku to śmiało możesz podawać tyle na ile ma ochotę, tzn. max 1 słoiczek ;)
aaa i poprosimy zdjęcia Nikodemka w wersji aniołka ;)
Dziewczyny, moje starsze dzieci dziś pojechały z moim ex do jego ciotki. I jak to dzieciaki nudziły się ze starszym towarzystwem to poszli polatać na ogród, i diabli wie, co im przyszło do głowy, bo schowały się w bagażniku samochodu mojego ex ( auto było otwarte)
Nie pomyślały, że jak zamkną bagażnik to nie otworzą go od środka :/
Dobrze, ze Darek szybko zaskoczył, żeby iść zobaczyć co one robią na ogrodzie i ich uwolnił, ale Miki podobno darł się jak opętany, że umrą tam, że się uduszą. Rozbroił nawet jakąś lampkę w bagażniku dzięki czemu mieli około 10cm luki z widokiem do kabiny auta... Jejku co za pomysły mają dzieci :( Niby to śmieszne, bo sama się śmiałam z tego, ale jak pomyślałam co się mogło stać to ciarki mi przeszły :(
Magda, kurcze czegoś nie doczytałam chyba...co się stało, że Franio miał zaklejony pępek, i czemu chirurg??
aleksadra27, podajemy składy słoiczków, bo zdarza się, że zupka pod jedną nazwą ma różne składy. część z naszych dzieciaczków jest uczulona na białko krowie, a w zupkach zdarzają się dodatki masła, mleka w proszku, bądź śmietany. W deserkach skolei nie potrzebnie dodawany jest cukier.
Robimy tu sobie taką zbiorczą listę, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę.
aleksadra27, podajemy składy słoiczków, bo zdarza się, że zupka pod jedną nazwą ma różne składy. część z naszych dzieciaczków jest uczulona na białko krowie, a w zupkach zdarzają się dodatki masła, mleka w proszku, bądź śmietany. W deserkach skolei nie potrzebnie dodawany jest cukier.
Robimy tu sobie taką zbiorczą listę, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Christopher Morley
aa Kasandra, ja na Waszym miejscu do Zakopca bym jednak pojechała. fajnie, bo inny klimat dla małej, ale jednak swojsko i bezpiecznie. nie wiem jaki kraj masz na myśli na wycieczkę, ale z takim malcem, to zawsze większe ryzyko, a w sumie i ona nie za wiele zapamięta, ani Wy dobrze nie zwiedzicie...nasze góry piękne, no i mężulo kawał czasu był za granicą, pewnie chętnie pojedzie gdzieś w kraju.
jeśli na wycieczkę jedziesz w strefie Shengen, to o paszport się nie martw, bo dowód Ci wystarczy, nie wiem tylko jak z dziećmi.
no i super przepisy na przekąski!!
jeśli na wycieczkę jedziesz w strefie Shengen, to o paszport się nie martw, bo dowód Ci wystarczy, nie wiem tylko jak z dziećmi.
no i super przepisy na przekąski!!
Christopher Morley
Christopher Morley
witanko :)
my właśnie wróciliśmy z weekendowego wyjazdu nad jeziorko.
spóźnione życzenia dla Majeczki i Oleńki :))
Ola, ja myślę, że jak nic się Nikowi nie dzieje, to mu spokojnie daj nawet cały słoiczek, tzn, dawaj mu, dopóki będzie chciał jeść. ja tak zrobiłam, i nagle się okazało, że cały słoiczek mi Michaś wciągnął.
podobnie było z jabłuszkiem, najpierw łyżeczka na spróbowanie, potem, 2, 3, a potem już mi zjadł znó cały słoiczek.
my karmimy prawie tak jak Kasia : rano mleczko, ok 10-11 deserek. Po deserku Michąs zazwyczaj jeszcze jest głodny, więc daję mu mleczka max 90ml. Taki najedzony wychodzi na spacerek. Śpi do ok 14, znów mleczko 150ml, potem w porze naszego obiadu, czyli ok 17 Mikuś je zupkę, z nami przy stole :). Ostatni posiłek to kaszka na mleczku na noc po kąpieli, też 150ml. i jedno karmienie w nocy samym mleczkiem.
Kasia, Sinlaca rozrabiasz na Pepti, czy na wodzie tak jak piszą?
my właśnie wróciliśmy z weekendowego wyjazdu nad jeziorko.
spóźnione życzenia dla Majeczki i Oleńki :))
Ola, ja myślę, że jak nic się Nikowi nie dzieje, to mu spokojnie daj nawet cały słoiczek, tzn, dawaj mu, dopóki będzie chciał jeść. ja tak zrobiłam, i nagle się okazało, że cały słoiczek mi Michaś wciągnął.
podobnie było z jabłuszkiem, najpierw łyżeczka na spróbowanie, potem, 2, 3, a potem już mi zjadł znó cały słoiczek.
my karmimy prawie tak jak Kasia : rano mleczko, ok 10-11 deserek. Po deserku Michąs zazwyczaj jeszcze jest głodny, więc daję mu mleczka max 90ml. Taki najedzony wychodzi na spacerek. Śpi do ok 14, znów mleczko 150ml, potem w porze naszego obiadu, czyli ok 17 Mikuś je zupkę, z nami przy stole :). Ostatni posiłek to kaszka na mleczku na noc po kąpieli, też 150ml. i jedno karmienie w nocy samym mleczkiem.
Kasia, Sinlaca rozrabiasz na Pepti, czy na wodzie tak jak piszą?
Christopher Morley
Christopher Morley
cześć Dziewczynki,a my już pobardzo chrzcinach...Niko był bardzo grzeczny i w kościele i w restauracji.
Piekna to była uroczystość,ksiądz tak pięknie mówił.
W ogóle ten ksiądz swietnire msze prowadzi,nie tak jak jak co niedziela,czyli cytowanie kazania itd,on sam z głowy mówi.naprawde dobrze się go słuchało.
Jestem troszkę zmęczona.
Jutro dam Nikosiowi z 4 łyżeczki marchewki i łyżeczke soczku.
Jezeli miałby go bolec brzuszek po marchewce,to od razu czy np. na drugi dzień?
Piekna to była uroczystość,ksiądz tak pięknie mówił.
W ogóle ten ksiądz swietnire msze prowadzi,nie tak jak jak co niedziela,czyli cytowanie kazania itd,on sam z głowy mówi.naprawde dobrze się go słuchało.
Jestem troszkę zmęczona.
Jutro dam Nikosiowi z 4 łyżeczki marchewki i łyżeczke soczku.
Jezeli miałby go bolec brzuszek po marchewce,to od razu czy np. na drugi dzień?
PRODUKTY HIPP PO 4 MIESIĄCU:
PIERWSZE JABŁKA: jabłka, Wit.C
PIERWSZY BANAN: banany 99,2%, zagęszczony sok cytrynowy, Wit. C.
ŚLIWKI: śliwki 50%, woda, cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
MORELE: morele 46%, woda, cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
BRZOSKWINIE: brzoskwinie 45%, woda, zagęszczony sok jabłkowy, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
MŁODA MARCHEWKA Z ZIEMNIAKAMI: warzywa 88% (marchew 78%, ziemniaki 10%), woda.
DYNIA Z ZIEMNAIKAMI: dynia 88%, ziemniaki 12%.
KREM ZE SZPINAKU Z ZIEMNIAKAMI: warzywa 59%(szpinak 30%, ziemianki 29%), mleko pełne, woda, śmietana z mleka 3%.
SŁODKIE JABŁKA SOK: sok jabłkowy z soku zagęśzczoneg 100%, Wit. C
PRODUKTY GERBER PO 4 MIESIĄCU:
MARCHEWKA: marchewka.
GRUSZKI WILLIAMSA: gruszki, witamina C.
BROKUŁY: brokuły 80%, woda użyta do przyrządzenia.
ZUPKA JERZYNOWA: marchew, woda, pietruszka, mleko pełne w proszku, skrobia kukurydziana, masło z mleka, ziemniaki (jarzyny ogółem 63%).
PRODUKTY BOBO FRUT PO 4 MIESIĄCU:
JABŁKO I MARCHEWKA: jabłak 55,3%, sok jabłkowy 23,7%, marchew 21%, Wit.C
JABŁKO I MARCHEW SOK: sok jabłkowy 63,1%, marchew 20%, jabłka 11,5%, woda, Wit.C.
PRODUKTY BOBOVITA PO 4 MIESIĄCU:
ZŁOCISTA BRZOSKWINIA: sok jabłkowy, brzoskwinie 42%, skrobia kukurydzina, mąka ryżowa, Wit.C kwas L-askrobiowy)- przeciwutleniacz.
JABŁKA I DOJRZAŁE JAGODY: jabłka 71%, jagody 20%, sok jabłkowy zagęszczony 7%, mąka ryżowa, Wit.C kwas L-askrobiowy)- przeciwutleniacz.
ZŁOCISTE JABŁKA SOK: sok jabłkowy 50,4%, woda, kwas L-askrobiowy, Wit.C.
PIERWSZE JABŁKA: jabłka, Wit.C
PIERWSZY BANAN: banany 99,2%, zagęszczony sok cytrynowy, Wit. C.
ŚLIWKI: śliwki 50%, woda, cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
MORELE: morele 46%, woda, cukier, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
BRZOSKWINIE: brzoskwinie 45%, woda, zagęszczony sok jabłkowy, grysik ryżowy, skrobia ryżowa, Wit.C.
MŁODA MARCHEWKA Z ZIEMNIAKAMI: warzywa 88% (marchew 78%, ziemniaki 10%), woda.
DYNIA Z ZIEMNAIKAMI: dynia 88%, ziemniaki 12%.
KREM ZE SZPINAKU Z ZIEMNIAKAMI: warzywa 59%(szpinak 30%, ziemianki 29%), mleko pełne, woda, śmietana z mleka 3%.
SŁODKIE JABŁKA SOK: sok jabłkowy z soku zagęśzczoneg 100%, Wit. C
PRODUKTY GERBER PO 4 MIESIĄCU:
MARCHEWKA: marchewka.
GRUSZKI WILLIAMSA: gruszki, witamina C.
BROKUŁY: brokuły 80%, woda użyta do przyrządzenia.
ZUPKA JERZYNOWA: marchew, woda, pietruszka, mleko pełne w proszku, skrobia kukurydziana, masło z mleka, ziemniaki (jarzyny ogółem 63%).
PRODUKTY BOBO FRUT PO 4 MIESIĄCU:
JABŁKO I MARCHEWKA: jabłak 55,3%, sok jabłkowy 23,7%, marchew 21%, Wit.C
JABŁKO I MARCHEW SOK: sok jabłkowy 63,1%, marchew 20%, jabłka 11,5%, woda, Wit.C.
PRODUKTY BOBOVITA PO 4 MIESIĄCU:
ZŁOCISTA BRZOSKWINIA: sok jabłkowy, brzoskwinie 42%, skrobia kukurydzina, mąka ryżowa, Wit.C kwas L-askrobiowy)- przeciwutleniacz.
JABŁKA I DOJRZAŁE JAGODY: jabłka 71%, jagody 20%, sok jabłkowy zagęszczony 7%, mąka ryżowa, Wit.C kwas L-askrobiowy)- przeciwutleniacz.
ZŁOCISTE JABŁKA SOK: sok jabłkowy 50,4%, woda, kwas L-askrobiowy, Wit.C.
No Kasia,przygotowałam trochę przekąsek.Bo ja to sobie wymyśliłam tak,że obiad i deser w restauracji,a potem u nas,jakies winko i pyszne jedzonko.Bedzie garstka znajomych wieczorkiem więc od razu jesy okazja,zeby sobie posiedziec.
Mały bedzie miał welurowe spodenki,muche,koszule,białe buciki i biały polarek(jest śliczny),biała czapeczka.
Chciałam cos dokupic do tego stroju muchą na wierzch,ale były same komplety więc wymysliłam polarek.
A jaki Nikos grzeczniutki od rana,chyba czuje,ile mama ma roboty:0
KR,ja już cycwm nie karmię,daję około 22 przez sen 180ml,Niko zjada z zamkniętymi oczami i śpi,kładę na boczek,ale on w nocy nie ulewa,ani razu sie nie zdarzyło:)
To dzisiaj po południu dam marchewkę z 3-4 łyżeczki.
Całuję Was:)Miłej niedzieli!
Mały bedzie miał welurowe spodenki,muche,koszule,białe buciki i biały polarek(jest śliczny),biała czapeczka.
Chciałam cos dokupic do tego stroju muchą na wierzch,ale były same komplety więc wymysliłam polarek.
A jaki Nikos grzeczniutki od rana,chyba czuje,ile mama ma roboty:0
KR,ja już cycwm nie karmię,daję około 22 przez sen 180ml,Niko zjada z zamkniętymi oczami i śpi,kładę na boczek,ale on w nocy nie ulewa,ani razu sie nie zdarzyło:)
To dzisiaj po południu dam marchewkę z 3-4 łyżeczki.
Całuję Was:)Miłej niedzieli!