Widok

suknia ANGEL 2010 GIOVANI (2)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
to zaczynamy :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślę że w produkcji jest o wiele więcej Giovani, to jedna z najpopularniejszych sukni w tym sezonie... Jakiś czas temu byłam z mamą na ślubie i panna młoda z wcześniejszej godziny miała naszą suknie tylko z niebieską wstążką:)
czytam czytam i w coraz większą panikę popadam. Muszę koniecznie zadzwonić do salonu zapytać kiedy dokładnie spodziewają się pierwszej przymiarki i czy nie będzie opóżnienia. Ja mam zamiar stanik dopasować do gorsetu. Jest taki fajny salon w Warszawie, nazwę zapomniałam ale sprawdzę i Wam napiszę. W trójmieście też pewnie są sklepy tej firmy. W każdym razie dobierają stanik do piersi i gorsetu.
To zaczne po kolei......buty zamówiłam w sklepie w Radomiu Ślubne Atelier...buty robią we Włoszech i przysyłają....jeżeli chodzi o suknie to nie jest prawda że przeróbki robią w salonach w których zamawiacie suknie(chociaż nie wiem jak jest w innych salonach, ale jeżeli chodzi o mój w Radomiu). Oni wysyłaja te suknie do Wawy i tam robią przeróbki...zamawiając tą suknię nie zaznaczałam że chcę coś innego....po prostu jak ją założyłam to stwierdziłam że chcę taką i koniec i nic nie zmieniałam(ani warstw tiulu, ani haftu na gorsecie). No i okazało się że nie jest wierną kopią oryginału....mogłam to dokładnie sprawdzić ponieważ w salonie stał na manekinie oryginał. Jeżeli chodzi o stanik to ja sobie kupiłam zwykły za 15 zl na targu i idealnie pasuje. Pozdrawiam!!
martita ale jak mogą dac Ci suknie która wygląda inaczej niż oryginał który przymierzałaś i stoi w salonie? i teraz pytanie, czy jest to wina salonu w którym kupujesz suknie czy probelm lezy u źródł czyli tam gdzie je szyją i skąd wszystkie je dostajemy.....
a powiedziałaś w salonie że suknia się różni i jesteś niezadowolona? i czym dokładnie różniła się od oryginału?
Przepraszam że pytam ale czy ten salon na 100% jest salonem współpracującym z Angel w Warszawie? Sprawdzałaś metki itp.. może mają jedną oryginalną Giovani i szyją na wzór. Kurczę aż mi się nie chce wierzyć, że takie szopki odstawiają. Ja zanim zamówiłam w Płońsku suknię to najpierw sprawdziłam (zadzwoniłam do Angel na Okrzei) czy ten salon jest faktycznie salonem współpracującym. Gdyby mi takiego bubla wcisnęli wcale nie kłóciłabym się ze sklepem tylko pojechałabym prosto do salonu firmowego i tam narobiła niezłego rabanu. Lepiej żeby mi uszyli suknię taką jak zamawiałam. Do Warszawy z Radomia nie masz daleko więc może pofatyguj się tam skoro poprawki robią w Warszawie. I prosto do kierownika się udaj. Spoko facet. Powiedział mi dużo niższą cenę niż dziewczyny które sprzedają.
w 100 % zgadzam się z Gabi, też bym narobiła rabanu... bez przesady żeby suknia aż tak się różniła od oryginału... może chociaż zadzwoń do "źródła" i spytaj się skąd taka różnica...
Normalnie mnie wszystkie zszokowałyście... jak to jest mozliwe, żeby zamawiana giovani na przymiarce różniła się od oryginału..i to jeszcze do tego jak...Martita zadzwoń do Angel tak jak Gabi radzi, bo inaczej nie dowiesz się gdzie leży problem. Bo jeśli okaże się, że to Angel spieprzyło sprawę, to my wszystkie możemy mieć problemiki jakieś z naszymi sukniami... Wiem, że mają mnóstwo zamówień na tą suknię, bo jest hitem sezonu i już mają opóźnienie w szyciu. Ja też nie wiem kiedy będę miała przymiarkę, a chciałabym już być po żeby zobaczyć efekt, a nie przeżywać tak jak narazie..
Dobrze, że napisałyście o wszyciu stanika, bo ja chciałabym mieć gołe plecy i zastanawiałam się jak to zrobić, żeby z tyłu nie było stanika widać. Ciekawe czy mi to zrobią..
A buty robiłam na zamówienie (ze skórki, pokryte satynką i z tiulem) i lewy jest zaciasny:( juz raz mi go poprawiali i z powrotem to samo..Nie wiem czy nowych nie będę musiała kupić:(
Z tym wszyciem stanika to sie dopiero dowiedzialam dzisiaj...... Wiecie co w ogole sie nie stresowalam tym zakupem sukienki poprostu ja kupilam.... a teraz widze ze jednak moga byc jakies problemy..... W poniedzialek bylam w innym saloni eby kupic bizuterie i spotkalam ta doslownie zaplakana dziewczyne ktora ma slub tak jak ja 18 wrzesnia i miala miec suknie gotowa 16 sierpnia a panie zmienily jej date na 17 wrzesnia. Ale spokojnie nie przejmujcie sie to nie nasz salon a nie jaki Artrend w Oliwie. Dziewczyna teraz na gwalt szuka innej sukni... no bo dostac suknie dzien przed weselem to chyba jednak tak nie bardzo.... ahhhhh pozostalo chyba tylko trzymac kciuki!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
o rany a ja się zastanawiałam nad suknią z Arttrend ;/ ale ostatecznie wybrałam Giovani.... :)
mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo co jak co ale na punkcie sukni to jestem szczególnie wrażliwa:D
Ja nie wiem już o co chodzi...a może dlatego że mają tyle zamówień to zaczynają odwalać lipę i robią szybko aby tylko zrobić. Chyba zadzwonię dzisiaj do tego salonu w Warszawie i się zapytam o co chodzi...będę miała już 4 przymiarkę i nie wiadomo czy będzie taka jak powinna być...mam nadzieje że tak:/
martita zadzwoń koniecznie, porozmawiaj miło i grzeczenie ale stanowczo!
No jasne, że musisz zadzwonić i daj znać jak będziesz już coś wiedziała..
I tak podziwiam Twoją cierpiwość, ja juz dawno bym zadzwoniła :)
Ja po prostu wyszłam z założenia że mogę mieć nawet 10 przymiarek...jak nie będą słuchać co do nich mówię bo sa tumanami to ich problem...może jak krawcowa zobaczy że znowu tej samej pani sukienka jest do przeróbki to się wreszcie weźmie do roboty...jeszcze mam 2 tygodnie do wesele to można jeszcze ze 3 przymiarki zrobić...i już:)
mi w moim salonie Pani powiedziała że CZASAMI trzeba coś poprawić ale często jest tak że przychodzi suknia i od razu pasuje, nie trzeba nic z nią robić...... ale jutro tam pojade i o wszystko się wypytam:)
jeszcze taka fryzurka mi się podoba:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Też ładna:))ale masz wybór..;) Nie wiadomo na co się zdecydować:)
A mi się podobają kolczyki tej Pani z obrazka, chyba perełki ale wdzięcznie wyglądają.
dziewczyny wczoraj byłam w salonie, Pani powiedziała że Angel rzeczywiście ma często opóźnienia ale tak 3 tygodnie przed ślubem powinnam mieć przymiarkę.
Miałam szansę przymierzyć inną suknię niż wtedy kiedy ją zamawiałam ponieważ wcześniejszą kupiła jakaś panna młoda która pottrzebowała suknie na już... I powiem Wam że była różnica pomiędzy jedną i drugą w wykończeniu! ale to jest tylko i wyłącznie wynik tego że one są szyte ręcznie przez różne osoby... powiem szczerze że wykończenie pierwszej podobało mi się bardziej..... ale cóż, myślę ze to jak będzie miała ponaszywane kamyczli na gorsecie to będzie czysty przypadek.... wstążka też była inna .... jedno pasmo strasznie krótkie drugie długie, jak dla mnie to wyglądało trochę niesymetrycznie ale jak będzie wyglądała wstążka to pewnie również czysty przypadek...

Ogólnie zmieniłam zamek na wiązanie, podkładki nie zrobiłam bo pleców nie było prawie wcale widać....
Zamówiłam także welony...... :) jeden długi, 3,5 metrowy który będzie miał...... 800!!!! kryształków swarovskiego:):):) jest poprostu nieziemiski, jest to projekt szefowej salonu która zrobiłam go na swój własny ślub:) zamwówiłam także krótszy również z kamyczkami swarovskiego:) no i buciki tez już zamówione:) ogólnie wyszłam zadowolona:)
do góry