Widok

suknia ANGEL 2010 GIOVANI

wiecie moze coś o tej sukni, mierzyłyście albo miałyście/macie może podobną? zastanawiam się nad tym modelem ale nie wiem czy nie będzie niewygodna podczas tanczenia i jazdy samochodem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
ja zakupiłam tą suknie i jesteb bardzo zadowolona. Jest poprostu piękna, lekka i ma to "coś". Napewno bedzie trudniej niż w sukniach wązkich ale cóż ślub ma się raz w zyciu. pozdrawiam!
typowa princesa - mi nie podobał się materiał :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam! Maria a bedziesz chciała odsprzedać tą sukienke po ślubie?
Witam Basiu, tak bede chciała sprzedać ze wszystkim. Podaje meila marioneta@poczta.onet.pl
Ja też dziś kupiłam jest boska,
demetrios 933, 939, b155 które mierzyłam się przy niej chowają:)

Szybko szarzeją,bo w salonie takie szare mierzyłąm a ta bielutka:)
Śliczna, a jedyna, wymarzona:)
to ta suknia?? z rózową szarfa??
http://moda.allegro.pl/item864465977_bajeczna_suknia_slubna_angel.html
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak dokladnie
Mierzyłam suknie jest bajkowa, materiał (tiul) jest sztywniejszy niz np w sukniach demetrios jest lepszy gatunkowo zdecydownie, sukienki demetriosa też mierzyłam tez sa czarujące ale np suknia którą dziewczyny mierzą dopiero od 4 miesiecy jest już szara, mam wrażenie że te sukienki szarzeją same. Do tego tiul jest miękki więc łatwo go sie przydeptuje. Suknia GIOVANI była bieluteńka mimo juz długiej eksploatacji. I wyszywana kryształkami svarowskiego pieknie się mieniła i mimo całego swojego ciężaru wygląda lekko i powabnie. I ona będzie moją suknią ślubną :) decyzja zapadła :) To jest suknia z klasą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się w 100 %, suknia jest przepiekna! Prezentuje się idealnie i jak na swoj wygląd jest bardzo lekka. Zakupiłam również 2 szerfy rózowe dla moich małych siostrzyczek które bedą przed nami szły do ołtarza.
Pozdrawiam,
a jaka jest cena tej sukienki?
4.5 tyska
Jeśli dobrze pogadasz w salonie to 3,8 tys.
Suknia jest piękna!!!
Też zdecydowałam się na nią, tylko z mniejszą ilością tiulu żeby na dole nie była taka ogromna.
Ślub w sierpniu 2010.
Jeśli któraś jest zainteresowana odkupieniem po ślubie, proszę o smsa na 511-114-994 /podam adres mailowy/.
a powiedz ile zaplaciłaś?
Zapłaciłam (po licznych negocjacjach) 3600 zl.
Ale uważam, że warto:)
Mi powiedziały 4200, im mniej warstw tiulu tym mniej kosztuje, a jeżeli zdecyduje się zamienic kryształy svarowskiego na zwykle to wtedy 3600 właśnie ale ja je zostawiam bo one dodają uroku. A powiedz Ty wynegocjowałaś 3600 ze svarowskim? Byłoby dobrze.
Wynegocjowałam cenę 3800 z kryształkami i bez odejmowania tiulu. Uzyskałam rabat na targach w styczniu.
a jakie dodatki do tego sobie organizujesz? jakieś ozdoby? jakie kwiattki? Myslałaś już?
Tak podaj maila to wyslę Ci kilka bukietów pięknych , które uważam, że pasują do niej, welon chciałam ten długi obszywany kryształkami, o reszcie nie myślałam jeszcze, slub w sierpniu. Ja właśnie dzisiaj idę negocjować także dzięki za info . :)
jeśli się coś jeszcze kupuje u nich to można cenę negocjować czy poprostu zaczęłyście pytać o niższą cenę??
Patrzyłyście w salonie langoria??
Jestem umówiona na mierzenie i właśnie nad tą suknią się zastanawiam, przez telefon powiedziały mi Panie, że 4400zł.
mój meil. marioneta@poczta.onet.pl
p.s. ja też będę miala taki welon wiec możemy kupić jeden :)))
ja wogóle tam nie byłam w tym salonie.

Kupowałam swoją sukienkę na okrzei w salonie Angel, który bardzo zresztą polecam.
pozdrawiam,
ja też zamawiam swoją na Okrzei. zaraz Ci powysyłam ładne bukieciki :) A welon hmm... ja chcę swój zostawić sobie. Z resztą sukienkę też. :) Na wieczną pamiatkę :)
Witam,tak zachwalacie ta suknie ze az chcialabym zobaczy slub mam we wrzesniu i wlasnie jestem w trakcie poszukiwan pozdrawiam podaje email kwiatki22@amorki.pl
mój email: jgargol@wp.pl
prześlijcie proszę zdjęcie tych bukietów!
Ja zapłaciłam 3600 z kryształkami svarowskiego i mniejszą ilością tiulu.
http://langoria.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=40&func=viewcategory&catid=5 tutaj masz linka do tej sukienki, Giovanni się nazywa, to jest ta z różową wstążką
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba pojawiła się nowa gwiazda wśród "księżniczek", w zeszłym roku jak brałam ślub najpiękniejszą księżniczką była Cinderella ale muszę przyznać że ta suknia jest sto razy ładniejsza :) Na pewno będziecie wyglądały w niej jak gwiazdy:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam ja też biore we wrześniu ślub i też się zastanawiam nad tą sukienką przymierzałam ja no w mojm salonie ona kosztuje 2650zł tylko ma delikatny minus bo jest ciężka i myśle żeby doszyć do niej ramiączka bo wyszystko leci w dół pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
składa sie ona z 6 warst tilu a warszawie ona kosztuje 4500 bo powiedziała mi ta pani co sprzedaje jeśli będziecie mieli coś fajniejszego to dajcie znać na aniako83@o2.pl
Jak Dla mnie ta sukienka wogóle nie jest ciężka... duzo sukienek mierzyłam w renomowanych salonach w warszawie i tam są dopiero ciężkie sukiemki po 8-10 kg.
Aniu a gdzie jest ten salon , w którym ona kosztuje 2650zł? to jest 1500zł różnicy.
witam jak jesteś z Gdańska czy okloic to jak jedziesz do warszawy to przez Płońsk i ten salon tam się znajduje na ulicy Zduńskiej to naprawde warto się przejechać to jak mówisz 1500zł różnicy bo ja sama przymierzałam ją to zapraszam :) do Płońska
do Płońska mam 50 km :) Dzięki serdeczne :)
Witam to jak wybierasz się do płońska i jak ja kupisz to daj znać pozdrawiam serdecznie
A moze ktoś wie gdzie mogę kupić buty ślubne, gdzie jest wybór. Mam trochę problemów z kupnem bo mam dużą nogę i nie mogę nigdzie dostać. Czy znaćcie moze jakiś sklapy z butami ślubnymi w Warszawie?
odsprzedam tą suknie po 11 września szyta na wzrost 170 cm i rozmiar ok 36 :) kontakt nina210@wp.pl
zapomniałam dodać + obcas ok 5 cm:)
i ja odsprzedam po 30 sierpnia 2010 - szyta na 170 cm wzrostu, rozmiar 38, obcas ok 5,5 cm.
tel 511-114-994
odsprzedam po 14 sierpnia 2010r.:)
Wszystko jak oryginał.
Rozmiar 34, kryształki 10 warstw tiulu:)
wzrost 169 cm, 8 cm obcas:)

mail: misia83@wp.pl
Dziewczyny, dzwoniłąm do tego salonu w Płońsku i pytałam o cene sukienki bo kolezanka wyzej napisala 2500 zl, ale niesteyy ta pani nie chciala odpowiedziec mi przez telefon. Chyba sie tam wybiore gdyz nie daleko bo 30 km stamtad mieszka moja babcia... wiec moze warto... moze faktycznie jak kosztuje 2500 to nie ma sie nad czym zastanawiac.... Cena w trojmiescie jest powalajaca......

Co o tym sadzicie?
Witam!
tez zadzwonilam do Plonska i pani w ogole nie chciala podac ceny przez telefon, dlatego jutro jade do Warszawy na Okrzei, zobaczymy, a jesli sie nie uda, to wtedy do Plonska
W WARSZAWIE JEST ZA 4800ZL
Kupilam dzis w Warszawie na Okrzei i zaplacilam duzo mniej niz 4800 nie wiem skad ta cena, nawet przez telefon Pani podala duzo nizsza, a jeszcze udalo sie sporo utargowac na miejscu. Pozdrawiam
Witam to ja jestem z płońska i naprawdę ona kosztuje 2650zł bo sama osobiscie ją przymierzałam i jak wczesniej pisałam ta pani co sprzedaje to powiedziała że warszawie ona kosztuje 4000zł a jest również szyta w salonie warszawie naprawde polecam i pozdrawiam
a i mam jeszcze pytanie bo zastanawiam się nad sukienką własnie o której mowa albo nad TAMARĄ czy ktos ja widział albo przymierzał bo akurat nie ma u mnie jej w salonie a widziałam tylko ją w necie na stronie www.angel.com.pl
co myślicie o niej
widziałam tą suknie i nie zrobiła na mnie wrażenia. Srednio mi sie podobala i nawet ja mierzyłam wyglądałam kiepsko. ale może z Tobą będzie inaczej.
musisz załozyć i wtedy bedziesz wiedziała.
Ja kupiłam suknię giovani.
Ale tamara mi się również bardzo podobała jest bardzo kobieca idealna dla osoby z wiekszym biustem, podkreśla kobiece kształty.
która to jest tamara bo nie moge znaleźć?
już znalazłam:)
Odkupię suknię angel giovani rozmiar 38. Nie stać mnie na nową

karolina.j.m@gmail.com
Czyli ile zapłaciłaś za ta sukienkę?
Ja kupowałam suknię Giovani w salonie w Płońsku przemiła obsługa suknia piękna a koszt: 3100 ale warto:) POZDRAWIAM
Ja sprzedam suknie giovani po 12 czerwca, kupioną w Warszawie.
troche nas jest:)) może dziewczyny napiszecie jakie dodatki będziecie miały bo ja się nie moge zdecydować:)
No to ja dziś też dołączyłam do grona fanek Giovani, widzę że sporo nas wybiera tę suknię.
Sukienkę przymierzałam w Gdańsku w Langori, cena 4200zł
Zastanawia mnie dlaczego ta w Płońsku jest ponad 1000zł tańsza.
Czy ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć?

ja płaciłam 4000 zł bo zdjełam 3 warstwy tiulu, ja włanie też niewiem czemu jest taka różnica w cenie....
i ponawiam pytanie o dodatki:)
Co do dodatków nie zastanawiałam się jeszcze za bardzo ale myślę że biżuterie zrobię sobie sama, bransoletka i długie kolczyki oczywiście z kryształami swarovskiego najlepiej kształt kryształków jak na sukience, co do naszyjnika nie wiem czy jest potrzebny, bo góra sukienki jest wystarczająco bogata, ilość dodatków to indywidualna sprawa każdej kobiety. Bukiet pewnie z różowymi kwiatami.
Ja tę samą suknię zamawiam w Lublinie i kosztuje 3000zł :) A w Warszawie podano mi cenę 4200 więc różnica jest spora!
również interesuje mnie ta sukienka
jest dość droga, więc chętnie odkupie ją po 12 czerwca :)
może dasz jakieś namiary i się odezwę
http://www.galeriabizuterii.com.pl/pl/433,438,1549/0/1076/1/naszyjnik.html

ta biżuteria z różowymi dodatkami zamiast błękitu wygląda przepięknie do tej sukni. Cena w salonie różni się od tej podanej na stronie internetowej.
podaję maila ewazawadzka85@o2.pl jeśli ktoś by chciał odkupić giovaniego po 12 czerwca
Biżuteria jest piękna, idealna do tej sukni:)
biżuterię można również zobaczyć w naszym salonie, są również inne propozycje, delikatniejsze, subtelniejsze, bardziej wyraziste oraz w różnych kształtach. Można na miejscu przymierzyć biżuterię wraz z suknią aby mieć 100% pewność że wszystko będzie idealnie pasowało
Zapraszam serdecznie
Pytanie mam do dziewczyn które kupowały sukienkę w Płońsku.
Czy ona rzeczywiście jest tam taka tania? Rozmawiałam dziś z szefem salonu Angel i on powiedział, że to jest niemożliwe ponieważ on pilnuje żeby we wszystkich salonach suknie kosztowały porównywalnie.
Nie wiem co mam zrobić, bo jeżeli jest tak jak piszecie to nawet na paliwo opłaca się wydać, a i tak będzie taniej tylko jak pojadę i wydam 150zł na paliwo, a okaże się że ona kosztuje 3800zł to troszkę się nie kalkuluje.
Podaje maila jakby ktoś chciał napisać prywatnie kamilcia_w@op.pl
Naprawdę nikt nie pomoże?
www.kamilciaw.blogspot.com
Ja radzę żebyś uważala, bo w róznych salonach sa takie sukienki, ale sa tylko podobe. Np. zamiast kryształów swarowskiego masz jakieś zwykłe szkiełka, goryszy materiał co powoduje że sukienka nie jest aż tak efektowna.
mi też się wydaje że to troche za duża różnica w cenie...
Hey ;) ja tą sukienkę GIOVANI kupiłam wczoraj jest przepiękna wydaje się taka masywna, cięzka ale jast odwrotnie ;) Sukienka jest idealnie dopasowana ma tren który sie nie podpina ... moze być troche niewygodna podczas tańców ale mi to osobicie nie przeszkadza bo to jeden dzień w życiu ;) Jak ją zmierzyłam to sukienka jest boska ma 10 warstw tiulu ktory sobie mozna rozłozyc według swojego gustu....

Odsprzedam ją po 5 czerwca ;)
Ja swoją kupiłam w warszawie na okrzeji, widziałam podróbki tej sukni w innych salonach ich cena rózniła sie nawet o 1000 zł. ale to nie ten efekt sukni. Orginalna jest warta ceny.
Ewa a czym rózni sie podróbka tej sukni ze ma mniej tiulu czy jak?
pewnie inny materiał i gorsze wykończenie
Dzwoniłam do salonu w Płońsku, Pani powiedziała, że akurat nie pamięta ceny Giovani ale że nie rózni się od ceny w Warszawie. Powiedziała również, że jeżeli ta cena ok 4 tys będzie dla mnie za wysoka to moża ją uszyć taniej. Tak właśnie jak wcześniej pisałyśmy ze zwykłymi kryształkami i mniejszą ilością tiulu. A ponieważ ja znam na pamięć prawdziwą Giovani z salonu na Okrzei z ciekawości sprawdzę również doniesienia koleżanek o sukni identycznej w Płońsku. Do wesela mam sporo czasu więc dopiero w maju zamówię. Jak bedę miała jakieś wieści z Płońska dam znać. Pozdrawiam Was wszystkie :)
Te podróbki które ja widziałam były z innego materiału, nie miały orginalnych kryształów i wykonanie ich było inne. Wiadomo sukienka tania nie jest, ale taką suknie kupuje się raz w życiu i każda z nas ma czuć się w swojej sukni wyjatkowo, dlatego ja na podróbke bym sie nie zdecydowała.
witaj chetnie odkupie ja po 5 czerwca. Jaka bedzie cena?
Ewa z możesz napisać jakiego salonu się wystrzegać, tzn gdzie widziałaś te gorsze materiały i kryształki?
Bardzo proszę o pomoc.
Hey, cieszę sie ze jestes Marta zainteresowana odkupieniem jej ale co do ceny to ja nie powiem Ci teraz o nie wiem .... ja kupilam ją we wtorek w salonie w warszawie i dałam prawie 4000 zł. mysle ze sie dogadamy jak cos to zapraszam na priv. nr. gg : 3511257 ;)
Hey, cieszę sie ze jestes Marta zainteresowana odkupieniem jej ale co do ceny to ja nie powiem Ci teraz o nie wiem .... ja kupilam ją we wtorek w salonie w warszawie i dałam prawie 4000 zł. mysle ze sie dogadamy jak cos to zapraszam na priv. nr. gg : 3511257 ;)
Salon w Płońsku ma umowę z salonem na Okrzei w Warszawie więc to na pewno nie są podróbki. Są szyte dokładnie w tym samym miejscu. Kwestia tylko czy cena o której koleżanki wcześniej mówiły dotyczy faktycznie kryształków svarowskiego i 10 warstw tiulu, bo materiał oraz sposób wykonania w salonie współpracującym z Angel na pewno jest ten sam :)
Ja weszłam w kontakt z salonem w łodzi który oferował suknie giovaniego bardzo tanio wiec chciałam nawet tam pojechać ale jak dostałam zdjęcia giovaniego szytego u nich to juz rozumiałm niską cenę.
A jeśli chodzi o salon w Płońsku to nie wiem jak wygląda tańsza wersja u nich.
Wiem że Angel salon ma też w Radomiu może tam jest taniej niż w Warszawie...
Ja swoja kupiłam w Warszawie, zajmowała się mną pani Paulina jestem bardzo zadowolona z sukni i obsługi.
Sprzedam swojego giovaniego po 12 czerwca:)))
Jeśli tak jest po prześlij zdjecia, chetnie zobaczymy czy jest taka sama.
Podaj nazwę salonu, albo stronę internetową.

czekamy z ciekwaością!!!!!
witam.Zapraszam do studia mody ROSE,u nas suknia giowanii kosztuje 3.200zl.adres-BARWALD GORNY 24 34-130 KALWARIA ZEB.woj.malopolskie
Kusząca bardzo oferta tylko 620 km to zdecydowanie za daleko ;(
Pewnie zaraz podniosą się głosy, że skoro ta suknia taka tania to znaczy ze podróbka, choć szczerze w to nie wierzę. Wiem tylko że są salony które narzucają sobie ogromne marże, pewnie głównym powodem jest kosztu wynajęcia lokalu i opłacenie pracowników, a nie oszukujmy się w mniejszej miejscowości te koszta są dużo niższe.
kurcze kupując tą suknie nie przypuszczałam że będzie się cieszyć takim powodzeniem hehe:)
Ta suknia jest tak bajeczna, że w sumie nie ma co się dziwić.
Jak każda dziewczyna zakładając te sukienkę poczuła się tak jak ja to chyba może potwierdzić, że każda inna suknia blednie w oczach.
Właśnie wróciłam z salonu w Płońsku, suknia identyczna, 10 warstw tiulu, sygnowana metką Angel z certyfikatem do kryształków Svarowskiego. Ale cena też jest taka sama!!!!!!! Nie wiem skąd Wam się wzięło 2900 czy ileś tam, sprawdziłam osobiście. Na manekinie cena jest 3500 i owszem ale bez trenu!!! Z trenem kosztuje 3900 czyli tyle samo ile można wynegocjować na Okrzei w Warszawie. A ponieważ bliżej mam do Warszawy swoją suknię kupię na Okrzei. :) Ale dobrze że pojechałam 4 raz ją przymierzyłam heheh :) Jest boooooooooooooska. Ale będziemy laski w niej :) Moja propozycja żeby każda pokazała swoje zdjęcie po ślubie. :) Co Wy na to?
Skoro wybrałyśmy tę samą suknię to pewnie mamy podobne gusta, jaką piosenkę wybrałyście na pierwszy taniec??? Ja mam z tym spory problem.
ja nie będe miała trenu i zdjełam 3 warstwy tiulu żeby była odrobine "mniejsza" :) rzeczywiście każda sukienka którą poźniej przymierzałam wydawała mi się jakaś "bezpłciowa":):):) a ta mi się śniła w nocy i następnego dnia musiałam pojechać i ją zamówić:)

nasz nr 1 jeżeli chodzi o pierwszy taniec to
http://www.youtube.com/watch?v=f0TXOAeu6Gc
ta piosenka wydaje mi się taka bajkowa i magiczna, no i można do niej zatańczyć walca:)

a co do propoycji gg to jestem za:)
Mentorka ta piosenka rzeczywiście pasuje do "naszego" klimatu, tylko coś nie widzę mojego zespołu jak śpiewają coś takiego, tym bardziej że mam w zespole samych facetów, szczerze o piosence jeszcze nie myślałam.
Co do zdjęć jetem jak najbardziej za.

Dziewczyny a jak wasze terminy ślubu, nie wszystkie chyba napisały.
Ja baluje 04.09.2010
mentorka
ta wersja wydaje mi sie lepsza... bardziej tanecza:)
http://www.youtube.com/watch?v=lT1WlWS3sps&feature=related
zakochalam sie w tej piosence:)~)~)~))~)
iliana, niewiem czy to napewno to o co Ci chodziło bo to jest identyczna wersja jak ta którą ja podałam... :)tylko inny teledysk.

my ślubujemy 11.09.2010:)

dziewczyny powiedzcie jakie dodatki będziecie miały?:) ja planuje mieć jeden długi welon 3,5 metra i po ślubie przebrać go na krótszy. Z biżuterii to tylko kolczyki ale troche większe i z kamieni swarovskiego oczywiście. A bukiet różowy z róż lub tulipanów:)
a fryzurke to chyba taką:)

image
jeszcze raz:)

image

Uploaded with ImageShack.us
My 28 sierpnia, ta piosenka jest przepiękna!!! Dzwonię do zespołu żeby się jej uczyli. Cudowna!!! Na szczęście mam pięknie śpiewającą kobietę w zespole. Wiedziałam, że mamy podobny gust!!!! Ja początkowo chciałam suknię z trenem, ale wczoraj w Płońsku pani założyła mi welon tak piękny że rezygnuję z trenu. Biorę dłuuugi welon obszywany kryształkami a na niego drugi krótszy, który potem zostawię. Wiązanka z róż ułożonych w nieładzie jakby je zerwano dopiero co z łąki. Jak się wstawia zdjęcie to Wam pokażę. Fryzurka super.
cieszę się że piosenka przypadła ci do gustu:)
a co myślisz o biżuteri?:)
czekamy na fotki bukietu:)
Z biżuterii kolczyki pewnie ze svarowskim też, nie szukałam jeszcze, na szyję albo nic albo coś bardzo delikatnego, jakąś delikatniutką kolię.
Jak tylko opanuję wrzucanie fotek to pokażę kilka ładnych bukiecików :)
image

ta chyba najbardziej mi się podoba,trochę ją tylko zmodyfikuję
image

image

ta też jest ładna ale gdybym się na nią decydowała to zmieniłabym kolor storczyków na pasujący do wstążki.
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1051521/product/Lime_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110

kolczyki śliczne
gabi śliczne sa te bukieciki i kolczyki też:)
a to są moje typy:)
image

image
image

i takie kolczyki mi się podobają:)
image

Bukiet pierwszy najpiękniejszy. Kolczyki też śliczne.
image

image

image

image

image

może kogoś zainspirują:)
http://w388.wrzuta.pl/audio/2jS3NqvYC81/walc_angielski wiecie może kto to śpiewa? też piękna jest
jak pisze kto to śpiewa to wyskakuje mi blokada antyspamowa niewiem czemu :(
Lisa Andreas
stronger
every
minute
udało się hehe:)
Ładna jest coo? Może gdzieś na płytę ją wsadzę.
jest śliczna, bardzo romantyczna:)
Na wyjście z kościoła (na płytę) wybrałam leann rimes - how do I live, przepiękna..
bardzo fajna:D ja jeszcze nie mam za bardzo wybranych wiem że tą chciałabym na sam koniec ( na podsumowanie )
http://www.youtube.com/watch?v=arMfUvSkyKo
a tą podczas przygotowań i ubierania się
http://www.youtube.com/watch?v=_80hRxQPf7k
:)
ta pierwsza to kto ją wykonuje? znam ją ale nie znam autora też jest cudna.
Peter Gabriel
Book of
love :)
niewiem czemu nie można napisać tego w całości i wyskakuje ta głupia blokada:/
Podobają mi się bukiety z bladoróżowych tulipanów, pasujące do wstążki, boję sie tylko że są nie trwałe i szybko zwiędną. Dziewczyny czy któraś rozmawiała może w kwiaciarni o tulipanch na bukiet?
Ja niestety nie. Uwielbiam róże, mimo że to takie standardowe kwiatki. :)
05.06.2010 r.
Widzę ze chyba pierwsza będę miała :) ja mam bukiecik z białych i rozowych róż a do tego blado-rozowa wstazka taka jak jest w sukience :D
O to Patrycja Ty będziesz miała coś w podobie pewnie do mojego bukietu :) Koniecznie zdjęcie chcemy po ślubie :)
No jasne ze pokaze ;) jezeli ja pierwsza jestem to bardzo chętnie pokazę dodatki do sukienki , bukiecik no i oczywiscie jak prezentuje sie sukienka :)
Ja myśle że zdecyduje się albo na różówe róże albo na różowe tulipany:)
Patryska a masz już wybraną biżuterie i fryzurke?:)
w tym wątku dziewczyna miała śliczny bukiet :)
i fajnie wygląda ten różowy krawat, pasuje do wstążki:)
http://forum.trojmiasto.pl/krotka-suknia-slubna-k_anilorak-for-sale-t70881,1,11.html?hl=for sale#hl
Moj bedzie miał muchę :) Krawat to taki na co dzień do pracy bardziej a mucha to jednak mucha, oczywiście czarny garnitur i biała koszulka do tego pas jedynym elementem ozdobnym będzie rózowa różyczka w kieszonce. :)
image

mniej więcej cos takiego, to jest z resztą garnitur z oferty Angel, tam uszyjemy też garnitur na miarę.
ja myślałam o czymś takim ponieważ jemu czarny raczej nie pasuje:)
image
albo cos granatowego:)
ale w sumie to tak samo jak z suknią, trzeba najpierw przymierzyć a my się jeszcze za garniakiem nie rozglądaliśmy:)
Mojemu znowu czarny bardzo pasuje :) Jest dobrze zbudowany, wielkie bary więc musimy to trochę optycznie pomniejszyć :)
mój jasny blondyn z dośc jasną karnacją wyglądałby jak Pan Śmierć a nie jak Pan Młody:) fajnie że twojemu pasuje bo wygląda ten garniak super:)
Witam Was dziewczyny tak się składa że ja też myślę nad tą suknią intensywnie, jestem z Radomia i tu kosztuje 3100 10 warstw tiulu i bez trenu
super cena u nas taka kosztuje 4200 ehhh
kupuj i przyłączaj sie do wątku:)
4200 chyba z trenem na Okrzei kosztuje nie? Bo ja już się w tych cenach pogubiłam. Ja swoją jadę zamówić dopiero 8 maja. W tą sobotę mam wesele u koleżanki :) I juz w końcu nie wiem czy kupic ją w Warszawie czy jechać znowu do Płońska. Bo kawałek tam mam, a tam kosztuje 3500 bez trenu. Mentorko Ty masz bez trenu? I ile zapłaciłaś na Okrzei.
Bo jesli kupiłaś bez trenu za 4000 na Okrzei to dużo bo mi z trenem mówily 4200zł i 10 warstw tiulu, dlatego te ceny wszystkie bardzo odbiegaja od siebie. Chyba kto ile wynegocjuje za tyle kupi. Jak pierwszy raz byłam na Okrzei to mówiły własnie 4200 a potem jak byłam drugi raz to powiedziała 4600zł więc jej przypomniałam że ostatnio było 4200zł to jakoś się zaczęła Pani tłumaczyć. Ale wtedy nie przywiązywałam wagi do tego. A teraz się zastanawiam bo płacić więcej tylko dlatego że to Warszawa to bez sensu. Bo uwierz, że sukienka jest identyczna.
Dziewczyny, a z tymi kwiatami to też tak trzeba szaleć i umawiać się wcześniej w kwiaciarni?
Przepiękne bukiety pokazałyście.
ja kupowałam swoją za 4000 zł w salonie Langoria w Gdańsku, tylko ze ja zdjełam 3 warstwy tiulu. Standardowa wersja kosztuje 4200:) mi nie chodziło o kase tylko jakaś aż za duza mi się wydawała bo ja jestem chudziutka i do tego moja mama zaczeła zrzędzić że nawet usiąść do obiadu nie będe mogła:)
Gabi ile masz km do Płońska? Ja mam 250km w jedną stronę i uważam że i tak warto pojechać.
niewiem czy trzeba umawiać się wczesniej, ja będę brała bukiet tam gdzie dekoracje:)
Mi w Langori same babki podpowiedziały żebym zdjęła 3 warstwy bo jestem niska i w pasie też nie mam jakoś specjalnie dużo.
Mentorka z właściwie czy mogę wiedzieć gdzie wesele robicie, bo widzę z bliskich regionów jesteśmy.
hotel Venus w Łapinie a wy?:)
dziewczyny to jest chyba nasza kiecka tylko z inną wstążką :)
image
fajnie tu się prezentuje:)
Ja http://www.arkadiadombankietowy.pl/ nie no ja mieszkam od Płońska 60 km, pod Warszawą ale pracuję w Warszawie i na Okrzei byłoby mi wygodniej. Pojade na Okrzei zobacze ile wynegocjuje. A różnica była taka jeszcze, że na Okrzei chcą 1500zł zaliczki a w Płońsku 700zł
Byłam na tych targach :) Tam sie w niej zakochałam. Nasza z różową wstążką też była i ta mała obok wisiała na manekinie dla dziewczynki :) Jabłczyńska wyszła w niej jako pierwsza, od razu mnie powaliła. :)
Ja jestem z Malborka, a wesele mamy między Malborkiem a Sztumem w Dworku u Leszczyńskich.
czyli to jest taka sama tylko z inną wstążką?:) bo szczerze mówiąć wszystkie inne zdjęcia wogóle nie oddają jej uroku...
muszę się pochwalić że właśnie przyszły nasze zaproszenia:) są cudne i pasują do sukienki :)
image

zawieszki i winietki jeszcze nie zakupione ale będą takie jak na zdjęciu:)
słodkie, bardzo mi sie podobają, ja może coś z cartalii wybiorę z kolekcji "dotyk bieli" chyba powinnam tez już zamawiać żeby od czerwca zacząć prosić,
ja jestem zachwycona, zaproszenia na żywo wyglądają jeszczec ładniej niż na fotce:) i współpraca przebiegała bardzo sprawnie, chociaż powiem szczerze że obawiałam się zamawiać przez internet a tu pozytywne zaskoczonie:)
zamawiałaś je w Deco Risus?
zamawiałam jej tutaj http://www.fontanessi-polska.pl/
Super te karety - pudełeczka jako podziekowania dla gości, super, sama takie porobię :) wystarczy jedno kupić rozłożyć, wyciąć kształt i poskładać :) super :) do tego powkładam niebieskie migdały :)
tylko najpierw musisz sprawdzić czy Ci jedno przyślą bo zaproszeń to chyba min 15 wysyłają:)
to zamówie 20 :) wesele na 150 osób więc resztę sama zrobię
ehhh ja to w życiu bym nie miała cierpliwości...:) jak zrobisz to się pochwal jak wyszły:)
Oczywiście, że pokażę :) Ja lubię takie rzeczy robić. :) Ostatnio wyhaftowałam haftem krzyzykowym portret moj i mojego narzeczonego, spory, rok prawie go haftowałam :) ale jaka satysfakcja :) a do tej karocy wykorzystam papier perłowy z empiku, tak sie pięknie mieni akurat mam dużo w domu.
o rany ... to ja podziwiam!:)
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?page=6&style=S5256 kiedys chorowałam na te sukienki :)

http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?page=12&style=J1217CS

niestety ich ceny to od 6 tys w górę :( obie mi sie bardzo podobaja, tez są oblepione swarovskim no ale... giovani też jest piękna i za rozsądna cenę. :)
ta druga jest śliczna ale nasza Givani i tak najpiękniejsza:)
jakby mi kiedyś ktoś powiedział że kupie suknie w stylu księżniczki i na dodatek z różową wstążką to bym padła ze śmiechu ale okazało się że w takie wyglądam najlepiej:)
:) mi się zawsze księżniczki podobały :) i faktycznie w takim kroju tez jest mi najlepiej. Jedna rybkę przymierzałam bo mnie siostra namówiła tak żeby sie przekonać że to na pewno nie to :) no i rybka owszem ale na bal :) a nie na własne wesele :)
ja najpierw musiałam poprzymierzać i dopiero się przekonałam że przy moich wąskich biodrach wszystkie proste odpadają:) i dopiero jak przymierzyłam księżniczke to poczułam się jak prawdziwa panna młoda:)
Gabi ty te karoce, konie i koła chcesz sama ręcznie wycinać? Przecież to wszytko maszynami się robi, szkoda rąk. Jeżeli chcesz sama robić wybierz sobie jakiś inny format pudełek. Sama zajmuję się rękodziełem więc wiem ile to pracy, a szczerze mówiąc tylko kilka osób zauważy Twoją ciężką pracę.

Mentorka wybraliście sobie piękne zaproszenia, pasują do sukienkowego stylu.

Powiedzcie mi czy myślałyście już o gadżetach dla gości? Mam ogólnie mieszane uczucia czy jest w ogóle taka potrzeba, bo u nas zawsze i tak daje się ciasto czy alkohol, a migdały jakoś mnie nie kręcą.
do kamilci_w
Ja też jestem za tą suknią jest przepiękna ale obawiam się jednego bo też jestem niska, że ta suknia dodatkowo mnie skróci, Ty tego się nie obawiasz?
Aneto powiem Ci jak było ze mną.
Weszłam do salonu i poprosiłam o przymierzenie tej sukni, pani powiedziała że w niej zginę ,ale nie zrezygnowałam. Jak Pani mi ja założyła byłam zachwycona. Poszłyśmy do przymierzalni, Pani zaczęła mnie rozbierać i zapytałam "co teraz myśli jak już mnie w niej zobaczyła i czy nadal uważa że ginę w tej sukience". Pani spojrzała na mnie i powiedziała tak "nie widzi Pani że zaniemówiłam, to jest sukienka dla Pani".
Ja po jej oczach widziałam że wyglądam dobrze w tej sukni
Najpierw zamówię kilka i zobaczę czy starczy mi cierpliwości:) A o jakich Ty gadżetach mówisz? U nas też się daje ciasto lub alkohol, ale o migdałach pomyslałam z karteczkami bo to będzie też ładna ozdoba stołu. Kiedyś byłam na weselu, gdzie na każdym talerzyku leżał woreczek z podziekowaniami za obecność i białe migdały. Miły element. Widziałam, że każdemu się to podobało dlatego też o tym pomyślałam.
No właśnie o czymś takim dla gości, wiem że migdały są bardzo modne, widziałam też już małe aniołki, dlatego zaciekawiły mnie Wasze opinie na ten temat.
Aniołki siostra na chrzcie córeczki postawiła na talerzykach, też każdy był mile zaskoczony.
Kamila a ile Ty masz wzrostu?
ja będe miała takie butki:
http://www.houseofbrides.com/allure-footwear-wedding-shoes-style-star-p-276-173-26683.aspx
więc będę wyższa o niespełna 9cm
Właśnie Kamila, ile masz wzrostu?
161 cm butów wysokich nie mogę mieć, max 7cm bo mój narzeczony nie jest dużo wyższy
heh, ja mam ten sam problem :) Tyle że ja mam wzrost 170 :) Ale buty też będą na niskim obcasiku :) Bo też jest wyższy może o 5cm tylko.
my gadżetów dla gości nie będziemy mieli:) dla nas to zbędny wydatek którego i tak nasi goście raczej nie docenią:)

Ja mam wzrostu 170, buciki będe miała 5 cm bo mój przyszły jest wyższy odemnie 9 cm:)
aneta te buty są cuuuudne!!!:):):):) właśnie o czymś takim myśle tylko na niższym obcasie:)
i jeszcze się wam pochwale że dzisiaj zarezerwowałam samochód:) starego biało/kremowego mercedesa z lat 50tych:)
Kurcze czyli nie tylko mnie się wydaje że prezenciki dla gości to zbędny wydatek, ew mogę pomyśleć o jakimś małym prezencie do konkursów.

Co do auta ja uwielbiam nasze autko i nie wymienię go na inne.

Mentorko na pewno świetnie będzie wyglądał na zdjęciach, fajny klimacik można uzyskać dzięki takiemu autku.
tu są fajne pomysły na takie gadżety, tylko troche drogo to wychodzi
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,102,1521,swieca_zapachowa_personalizowana.htm

tu też mają fajne pudełka na ciasto dla gości, chyba takich kilka zamówimy
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,102,521,pudelko_na_ciasto_dla_gosci.htm
image

Nasza sukienka na targach w Warszawie, zrobiłam jej zdjęcie bo juz wtedy mi sie podobała.
My bedziemy mieć białego nowiuteńkiego Lincolna, może oklepane ale zmieścimy sie tam wszyscy, my, świadkowie i jeszcze dziewczynki, które będą przed nami szły :) Ozdobimy go kwiatami biało różowymi jak w mojej wiązance.
Czesc dziewczyny dopisuję się, dzisiaj idę zakupić suknię Giovani ;))))) Od razu się w niej zakochałam ;)
image

taki bukiecik znalazłam jeszcze, tez mi się podoba, tylko krem zastapiłabym bielą, co myślicie?
A kiedy Twój ślub :) ?
jeny i znowu nie mogę się napatrzeć na tą suknie:)
ślicznu bukiecik i myśle że biel wyglądałaby jeszcze ładniej:)
dziewczyny jak będziecie miały już kupioną biżuterię to wklejcie bo ja nie moge się zdecydować i może jakiś wasz pomysł mnie zainspiruje:)

a co myślcie o takim bukiecie? tylko że też bym krem zastąpiła bielą:)
image

i witamy nową koleżankę:)
image
Też bardzo ładny
piękne sa te kolczyki. gdzie można je kupić?
niewiem o które kolczyki Ci chodzi ale jeżeli o te co ja wstawiłam to tutaj masz stronke z której wziełam tą fotke:)
http://www.galeriabizuterii.com.pl/
image

Mi się tez te bardzo podobają :) Też Swarovski z kolekcji o pięknej nazwie "Alicja w Krainie Czarów" Bardzo tematycznie. Tylko, że wolałabym jednak wiszące, ale jeszcze zobaczę, najlepiej do sklepu jechac i przymierzyć. Ja mam małą, szczupłą twarz, więc też zbyt wielkie nie mogą być :)
bardzo ładne, ale ja bym się bardziej skłaniała ku czemuś wiszącemu:)
podasz stronke na której znalazłaś te cudeńka?:)
Nasz dzien to 18 wrzesnia.
Czy kupowalyscie suknie w komplecie z welonem i bolerkiem z Langorii??
zakaochałam się w tych kolczykacj z tej stronki alekosztują 630 zł :(
image
image
Mentorka polubiłam Cie bardzo przez to forum i nasz podobny gust i aż mnie serce boli że miałabyś wydać tyle pieniążków na te kolczyki które pokazujesz. Jeżeli tylko zechcesz zrobię Ci je za połowę ceny, oczywiście do niczego nie namawiam tylko potraktuj to jako koleżeńską propozycję.

Gabi jeżeli wolisz krótsze kolczyki to wtedy możesz zdecydować się na bardzo delikatna zawieszkę, myślę że nie będzie raziło.
Mentorko wyprzedziłaś mnie z wpisem, myślałam o tych kolczykach co podawałaś link wcześniej.
Żaneta ja przymierzałam suknię w Langorii ale zdecydowałam sie na wyjazd do Płońska po tę suknię, a bolerka nawet nie przymierzał, jakoś chyba nie chce, tylko to pogoda zadecyduje.
Welon wybrałam dwa, długi do kościoła a krótki na całą imprezę.
Kamilcia, dziękuje za propozycje:) za klika dni pójde do salonu bo jeszcze nie zamówiłam welonów, wtedy poprzymierzam jakąś biżuterie i zobacze w czym mi dobrze (krótkie czy długie itd), co pasuje do sukienki i wtedy się do Ciebie zgłoszę:)
i jeszcze jedno pytanie na temat bolerka i tego typu rzezczy... mi się wydaje że do tej sukni nic takiego nie pasuje ale moja mama mnie intensywnie namawia bo biore ślub we wrześniu
S do kosciola pojdziesz z odkrytimi ramionami????? ja bym te znie brala ale raczej nie wypada.... ale to oje zdanie
Poza tym mierzylam bolerko i pięknie pasuje. A uwierzcie to bolerko można później wiele razy wykorzystać na różne uroczystości.

Napisz mi prosze ile płacisz za ta sukienke w Płońsku razem z welonami? dzieki ;)
Żaneta napisz mi jakie bolerko będziesz miała tzn z jakiego materiału i jak wygląda?:)
Żaneta w Płońsku sukienka kosztuje 3500zł ale myślę, że coś jeszcze wynegocjuję, jadę 08.05 więc na pewno dam znać. Domyślam się że też jesteś z okolic Trójmiasta.
Ładnie nam się wrzesień obstawił.

Ja 04.09
Mentorka 11.09
Żaneta 18.09

Teraz już są takie czasy że księża zazwyczaj nic nie mówią jak kobieta z gołymi ramionami w dzień ślubu do kościoła wchodzi. Moja mama sama mi powiedziała żebym bolerka nie brała, gdzie myślałam że będzie robiła problemy. Pani w salonie powiedziała,że bolerko nawet 2 tyg wcześniej można zamówić więc poczekam na prognozy pogody bliżej terminu.
No to powiem Ci ze w Langorii kupuje ja taniej niz 3500 negocjowalam dobrze ;)
No piękny ten wrzesień ;))

jak chcesz pogadac o cenie to wysle Ci na emaila moj numer telefonu ;) Powaga mozna sie dogadac i zanaczam mam z krysztalkami Svarowskiego ;)
A powiedzcie w ktorym kosciele macie slub i gdzie wesele
p.s. to bolerko jest z satyny i pieknie pasuje, zreszta bardzo je chce bo takie bolerko przyydaje sie do wszystkiego i jednak wole miec do kosciola..... tu nie chodzi i ludzi ale jakas samozachowawczosc.... ale to moje zdanie
ja nie chcę bolerka, a ramiona zasłonie 3 warstwami welonu.
ja ramiona będe miała zasłonięte długimi włosami i welonem więc już sama niewiem:) każdy robi według swojego uznania i tak jest dobrze:) jak ostatanio widziałam jakie kobitki kupują suknie z przezroczystymi gorsetami to dopiero się załamałam:D
a moja mama i ciocia prawie zawału dostały:)
ja Kościół św. Mikołaja w Gdańsku i wesele hotel Venus pod Gdańskiem:)a wy:)
Kamila, skoro jedziesz do Płońska 8 maja to może i pojadę tam zamówić :) Ustawimy się na tę samą godzinę. Będzie miło :) Ja welon zakładałam właśnie długi a na niego krótszy. Celowo nałożyłam na ramiona żeby zobaczyć czy je zakryją. Jeśli masz konserwatywną rodzinę to z powodzeniem wystarczy. A nas ks na naukach poprosił tylko o to żeby ogromnych dekoltów nie zakładać bo ksiądz to też facet i żeby go nie stresować. Szczery gość :)
No to mam juz sukienke ;))))))

MY bierzemy ślub w kościele Matki Boskiej Brzemiennej w Gdańsku Matemblewie a wesele mamy w Hotelu Otomin w Otominie :) Już niedługo ten czas tak szybko leci :)
Mentorko a widziałaś do tych moich różowych kolczyków wisiorek? Też jest śliczny i łapię się na tym, że coraz częściej myślę o tym komplecie. Jest taki delikatny, nie chcę przesadzić z długimi kolczykami żeby nie wyglądać jak cyganka. Mam ciemną karnację i ciemne włosy do tego smukłą twarz więc sama rozumiesz... podpowiedzcie coś, jak myślicie? Na co dzień chodzę w długich kolczykach ale nie z "milionem" świecidełek :)
wydaje mi się że widziałam:) musisz przymierzyć w sukni w czym Ci będzie najlepiej :) w salonie w którym kupowałaś suknie jest biżuteria? chociaż żeby sie zorientowac jaki typ kolczyków jest najlepszy...
Ale miałam zaległościiiiii.....a tylko kilka godzin mnie nie było ;)

Żaneta mój mail kamilcia_w@op.pl

Gabi ja wstępnie jestem umówiona w Płońsku na 11, ale spróbuję jeszcze pogadać z babkami w Langori, zobaczymy co mi powiedzą, jeżeli nie zejdą z ceny w sobotę możemy wstępnie umówić się w Płońsku.
Co do biżu nie kupuj pochopnie i bez przymiarek, w salonie poproś o kilka modeli i wtedy zobaczysz w jakich będziesz się lepiej czuła, a później możesz sobie już w necie szukać odpowiedniego modelu.
Ja tez w przyszłym tyg pojadę jeszcze na Okrzei bo tam maja ten długi welon obszywany kryształkami (jesli dobrze pamietam to kosztował 600zł ale mogę się mylić) a w Płońsku mają zwykły długi gładki obszyty tasiemką i kosztuje ok 300zł. Oczywiście i tak są na zamówienie ale musze sie jeszcze raz tamtemu z kryształkami przyjżeć :) Z resztą na zdjęciu tym z targów co wkleiłam właśnie ten welon długi wisi, kiepskie to zdjęcie bo tel robiłam i obiektyw miał tłusty :/ ale jak się przpatrzycie to widać kryształki aż do dołu.
Gabi przymierzałam ten welon z kryształkami, jest prześliczny, i te kryształki tak się mieniły....miodzio...
Mentorka też pewnie ma ten z kryształkami, idealnie pasuje.
Wiem bo w Warszawie tez go przymierzałam a w Płońsku go nie mają. Ale można zamówić. Mi w Płońsku zakładały zwykły długi a na niego krótki z krzyształkami. Wy z domu piszecie czy z pracy? Ja niestety siedzę w pracy, taki piekny dzisiaj dzień, przynajmniej w Warszawie a ja mam tak dużo pracy :( A jaka pogoda w Gdańsku? Siostra moja pojechała do Gdańska na 5 dni.
ja się chyba zdecyduje na zwykły welon bez kryształków... Panie w Langorii powiedziały że z kryształkami 1000 zł ... :(
i ja chce do kościoła miec długi, około 3,5 metra a poźniej przebiore na krótszy bo w tym podwójnym tak dziwnie wyglądałam i chyba mi nie pasował:)

dziewczyny oglądąłyście film "wojny ślubne"?:) tam laska miała podobna suknie do nas tylko przy biodrach bradziej nastroszoną:)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i właśnie taki welon chce mieć:)
O to jeśli dobrze zapamiętałam cenę to w Warszawie taniej :) ale mogłam coś pomieszać :) 1000zł trochę szkoda bo ten długi welon to i tak tylko do kościoła. Ale krótki wzięłaś z kryształkami?
Nasza suknia ładniejsza a welon boski, taki też mi się marzy :) mimo że wszyscy namawiają mnie na tren to jednak ja wolę długi welon.
Gabi ja mieszkam w Malborku i też siedzę w pracy także nie jesteś sama ;) Zresztą jak wracam do domu to staram się już kompa nie włączać, a że i tak siedzę w pracy prawie całe dnie także co jakiś czas mogę tu zerkać.

Co do Gdańska pewnie Mentorka będzie miała lepsze informacje ale u mnie świecie piękne słonko i ptaszki śpiewają. Coś w pracy mruczeli, że w nocy mają być burze, ale ja dzielnie wierzę że pogoda może jednak zacznie się do nas ciepło uśmiechać. Widzisz Twoja siostra do Gdańska a mój brat od wczoraj siedzi w Warszawie ;) Jak dziś jego dziewczyna przejdzie do kolejnego etapu "Śpiewaj i walcz" to pewnie z nimi w przyszłym tygodniu pojadę do Wawy.
Gabi, a nie pomyślałaś że jak później tren podciągniesz do góry to Ci tyłek powiększy?
Nasza suknia sama w sobie jest duża, a tu jeszcze tren. Tren chyba lepiej pasuje jak te suknie mają mniejszy gabaryt, ale to oczywiście Twój dzień i masz czuć się najlepiej na świecie.
dziewczyny co do pogody w Gdańsku nie mam info ponieważ mieszkamy z moim w bydgoszczy ...a wesele w gdańsku bo pochodze z gdańska:)

krótkiego też chyba nie wezme z krystzałkami... niewiem poprostu czy to nie będzie za dużo "błyszczenia" :) ale jeszcze zobaczymy:)
hehhehe wychodzi na to ... ze ja mam pierwsza Slub ;) 05.06.2010r. :D

ale fajnie:D
Wiem, że tren okropnie wyglądałby podpinany, z resztą ja od początku trenu nie chciałam tylko długi welon. Panie w Warszawie powiedziały że gdybym chciała koniecznie tren (mimo że nie chcę!) to mi zrobią odczepiany. Moja mama z siostrą mnie namawiały ale juz im przeszło bo ja się uparłam na długi welon a to mój dzień :) One już swój miały :) Ja też długo siedzę w pracy, dzisiaj postaram się wyjść wcześniej w końcu piątek a jutro mam wesele koleżanki. A jeszcze apropos trenu, moja siostra miała ogromną suknią i jeszcze tren do tego wyglądała cudownie ale potem go odpięła, tylko że ona jest wysoka, dużo wyższa niz ja. Miała suknię demetriosa.
A Mentorko, ten krótki welon z kryształkami wcale sie nie gryzie, jest piękny i idealnie pasuje. Jeśli zabraknie mi kaski żeby długi też był z kryształkami to ten krótki na pewno będzie je miał. Ale to moja opinia oczywiście :)
Patryśka ty idziesz na pierwszy ogień więc liczymy na Twoje spostrzeżenia i sugestie ;)
Wszytko masz już załatwione?
ja bardzo chciałam tren ale mama przekonała mnie że to kiepski pomysł bo wrześnień jak to wrzesień, może padać, i do tego te suknie juz tak ładnie z podpiętym trenem nie wyglądały:) jak mierzyłam naszą Giovani to miała taki krótki tren ale to musi być strasznie niewygodne jeżeli nie można go podpiąć:)
Oj ja też krótkiego z kryształkami nie przepuszczę, długi mogę zostawić gładki, ale krótki to nie.
ja pisze z domku ale za chwile wychodze do pracy, wiecie praca "lajtowa" ale i tak chyba niedługo z niej zrezygnuje bo jeszcze studiuje 2 kierunki :(
Poza tym chwila na sali i będzie czarny bo to kurzu się na niesie z dworu no i oczywiście zdeptany na maxa.
Patryśka, oczywiście czekamy na fotki i relację:)

Musze pojechac do salonu i jeszcze raz "rzucić okiem" na to wszystko może macie racje z tymi kryształkami bo mama i ciocia też mnie namawiały:)
Mentorka jak sobie pomyślę o studiowaniu to mnie skręca, a co dopiero dwa kierunki. Moją edukację skończyłam 12.01.10 i mam nadzieję ze już nikt mnie do szkół nie zagoni.
kamilcia uwierz ze ja tez mam już dość :( mam nadzieje zostać pierwszym mgr jeszcze przed ślubem a drugim rok później i wtedy to juz mnie włami nie zaciągną:D:D
Kamila witaj w klubie haha. Ja też skończyłam edukację ale we wrześniu 2009, dwa kierunki. Uf już tam nie wrócę, nooo może kiedyś.
Mentoraka to niedługo będziemy musiały trzymać kciuki za Ciebie, koniecznie daj znać, a właściwie można wiedzieć co studiujesz?
teraz będę się bronić z biotechnologii medycznej (chociaż pisanie pracy mgr idzie mi jak krew z nosa:)) a drugi kierunek to zarządzanie i będę pisać o inwestycjach w sektor biotechnologii i jej znaczeniu dla rozwoju nowoczesnej gospodarki:) to tak w skrócie, żebyście się nei zdziwiły dlaczego tak odemienne kierunki soebie wybrałam:D
O rany kobieto szacun :) hehe. Moje to logistyka a drugi zarządzanie finansami. Moja jedna praca typowo logistyczna na temat spedycji a druga bardziej skomplikowana, wprowadzałam firmę w której pracuję jeszcze raz na giełdę. :) A ten transport to dlatego, że mamy firmę transportową :) tylko dlatego.
dla mnie finanse i logistyka to czarna magia dlatego tez podziwiam. A to wyprowadzanie na giełde to już wogóle - świetna sprawa:)
jak jak się uczyłam finasów na zarządzaniu to zawsze kończyłam na pierwszej stronie bo dalej mój mózg już się przegrzewał:) dobrze że dała ten sam test... :)
Widzicie zupełnie w innych światach się obracamy, a Giovani nas ściągnęła w to samo miejsce. Rachuneczki i giełda to dla mnie masło maślane, ja nawet nie wiem ile dni urlopu mi przysługuje i ile mi z wypłaty na jakieś ubezpieczenia idzie, nic, kompletnie zielona masa jestem, a biotechnologia to już w ogóle jakieś czary mary. Ja jestem budowlańcem.
O Kamila to wcale nie jesteśmy aż tak dalekie od siebie hehe ja pracuję w firmie deweloperskiej, robię przetargi na materiały budowlane haha mam je w jednej garści, podwykonawstwo też nie jest mi obce ;)
No zobacz, czyli jednak więcej nas łączy niż myślałam ;)

Dziewczyny dzwoniłam właśnie do salonu w Warszawie, pani powiedziała że suknia kosztuje 3800zł, a komplet welonów (ten długi i krótki) obszyty swarkami 280zł, aż poprosiłam żeby powtórzyła.
Zadzwoniłam do Płońska z Pani powiedziała ze sam ten krótki tyle kosztuje. Wiecie co oni chyba ceny sobie wymyślają jakie im pasują.
hehe dobre. :) czyli już 3800 :) Kamila poczekamy jeszcze chwilę i będzie 2800 kosztowała :) nie, tak poważnie to kazały 4 miesiące przed ślubem więc 8 maja ostatecznie musze ją zamówić. Ale widać że da się wynegocjować sporo. A z tymi welonami 280zł to aż dziwne nie? Pytałaś czy to na pewno Swarovski? Bo przecież nawet samych kryształków nie da się za tyle kupić. 140 sztuk kosztuje ok 40zł (3mm)
No tak mi powiedziała ale ja nie kumam już ich, wiesz może chciała mnie zachęcić żebym przyjechała. Jakoś zaczynam mieć mieszane uczucia.
Kamila przyjedź do Płońska, tam cena jest na metce na manekinie 3500 więc mogą tylko obniżyć :) a mi się nie chce wierzyć że te welony 280zł kosztują, to aż niemozliwe, ja oczywiście podjadę tam w przyszłym tyg bo mam rzut beretem. I zapytam wprost. A co? :)
image

te buciki mi sie podobają, są takie głaciutki, niestety - obcas jest za wysoki :(
no ja się czuje jak ryba w wodzie przy biologii molekularnej, genetyce itd a finanse czu budowanictwo to dla mnie czary mary:)

buciki są śliczne!:)

aż nie chce mi się wierzyć że ten welon taki tani. Tyle kosztują zwykłe, proste welony....
dziewczyny wyślijcie Wasze fotki na meila g43riel4@yahoo.com miło jest widzieć z kim się rozmawia :) ja odeślę swoją. :)
wysłane, czekam na wasze nina210@wp.pl :)
Kamila Wołowiec się nazywam resztę znajdziecie na NK
Kamilcia zaproszam Cie do znajomych :D wkońcu znajome już jesteśmy:)
Dziękuję za zaproszenie, już idę na NK
UUU a ja nie mogę w pracy na NK wchodzić :( ale w domu wejdę na pewno. Mentorko dokładnie tak sobie Ciebie wyobrażałam, pewnie po tej fotce fryzurki, która wysłałaś kiedyś :) Z tymi blond włosami będzie uroczo wyglądała w sukni :)
o Gabi widzę że Ci się udało ;)
tak, zasady trzeba łamać :) a Mentorka to Ewelina?
Gabi wysłałam zaproszenie:)
:) super :) obie blondynki :) wyłamałam się ;) ja musiałam już wyjść :/ miło Was było zobaczyć :)
ale z Was laski:):):) a Gabi, z tą ciemna karnacją i ciemnymi włosami będziesz wyglądała fenomenalnie w tej sukni:D juz się nie moge doczekac twoich fotek:)
Gabi ale ty masz karnację...czekoladka
ja Waszych również :) no ale ja pierwsza z nas bo 28 sierpień :)
Gabi 28.08
Kamila 04.09
Mentorka 11.09
Żaneta 18.09

Śluby co tydzień, ale nam się ustawiło fajnie:D
dziewczyny poszukuje zdjecia suknmi Jordan..jest z tej samej firmy co wasza wiec moze macie przypadkiem zdjecie na ktorym jest ona./np. z targow??
image
image
Kati a może zadzwoń do Langorii i poproś o fotki żeby Ci przysłali na meila?? :)
te śluby faktycznie nam się ładnie ustawiły :)
a co robicie w weekend majowy?:) my jutro jedziemy nad jeziorko a potem dwa dni poświecamy na rozdawanie zaproszeń. Wiem że szybko ale wesele mamy w ośodku wypoczynkowym i musimy do końca maja się zdeklarowac ile noclegów...
a co myślicie o takim bukiecie tylko w różu?
image
My wesele koleżanki a potem.. nie mamy planów, wyjazd nie wchodzi w grę bo w niedzielę będziemy odsypiać a we wtorek juz do pracy. My mamy zamiar zacząć zapraszać od czerwca bo tylko weekendy wchodzą w grę, do tego mamy remont domu do którego chcemy się po slubie wprowadzić no i niestety tylko w weekendy mamy czas a ilość osób musimy podać na początku sierpnia.
a bukiecik malutki, bardziej dla świadkowej
hmmm może faktycznie...
a wogóle to moja świadkowa będzie miała taki stroik na rękę, żeby mogła swobodnie "działać":D

A wogóle to zamiast kwaitów prosimy do artykuły szkolne dla domu dziecka i troche mam obawy jak goście zareagują:) ale mam nadzieje że zrozumieją:)
Też myśleliśmy nad tym, żeby zamiast kwiatów poprosić o coś dla dzieci, pampersy, kosmetyki, maskotki itp z napisem dla ktorego domu dziecka chcemy je wysłać ale po dłuższym zastanowieniu zrezygnowaliśmy całkowicie. Nie chcemy żeby goście poczuli się tak jakby musieli coś na ten ślub przynieść, w końcu to nie zbiórka charytatywna tylko nasz ślub. I zdecydowaliśmy, że nic nie będziemy pisać. Nie każdy przynosi kwiaty na ślub. A może dziwnie to zabrzmi ale kwiaty mam zamiar połączyć w różne bukiety i w niedziele po ślubie zawieźć bliskim, których niestety nie będzie na naszym weselu na groby. Między innymi babciom i dziadkom.
Kto ma przynieść kwiaty i tak przyniesie, więc nie masz się co martwić.
Ja swojej rodzince chce podszepnąć żeby mi po krzaku do ogrodu przynieśli, mam co obsadzić więc jak znalazł, kwiaty zwiędną a krzak będzie cieszył oko całe lata.
my oczywiście dając zaproszenie będziemy podkreślać że to tylko nasza sugestia i prośba. Przeciez i tak wiadomo że każdy przyniesie kwaity i to często za nie małe pieniądze a dla mnie to jest wyrzucanie kasy w błoto. Ja osobiscie pociecy z nich mieć nie będę bo szybko chcemy jechać w podróż poślubną. Będą tylko stać i na dodatek nie u mnie tylko u moich rodziców bo my nie mieszkamy w Gdańsku. Poprostu nie mam co z nimi zrobić:)
A właśnie gdzie w podróż ruszacie? Jakie kierunki Was kręcą? My oczywiście polecimy tam gdzie nas będzie stać ale wstępnie mamy kilka pomysłów.. Kenia jeśli budżet pozwoli :) ale obawiam się że na Egipcie lub Maroku sie skończy :) Może Grecja..
ooo Kenia super:) my planujemy jakąś grecką wyspę, może Korfu...:)
strasznie chciałam Dominikane ale niestety nasze finanse leżą przez remont naszego gniazdka :(
My też remontujemy dom juz od roku :) hehe :) dlatego to gdzie polecimy zależy od tego ile zbierzemy i czy skończymy do sierpnia remont.
jeszcze na temat tych kwiatów, tu jest link do akcji w której własnie chcemy wziąść udział
http://slubowisko.pl/dar-par
Wychodzi na to ze macie rację , ja ruszam na pierwszy ogień. Mam juz wszytstko co chyba potrzbne jest :P teraz tylko odliczanie mi zostało, a juz po.... chętnie pokazę kilka fotek jak prezentowała się "nasza piękna suknia" no i oczywiscie dodatki wszelkie do niej .
czekamy z niecierpliwoścą :D
Patrsyka a jaki welon będziesz miała? krótki, długi ,z kryształkami?
Patryśka a skąd jesteś jeżeli mogę zapytać?
kamilcia, może głupie pytanie ale gdzie kupiłaś ten różowy płaszczyk który masz na zdjęciach, jest świetny:D:D:D
welon 3/4 z kryształkami Swarovski'ego .... z Siedlec
Patryska napisz coś jeszcze, jaki będziesz miała bukiet, biżuterie... ?
Płaszczyk ma już troszkę lat, kupiłam go w zwykłym, bez firmowym sklepiku w miejscowości Sztum. Prezent od dziadków na urodziny ;)
Szczerze to zapomniałam o jego istnieniu.
cudny ma kolor:)
bukiet z białych i rozowych roz a do tego wstazka taka jak w sukience ktora jest opleciony cały bukiecik.... a bizauterie to Wam pokaze jak zrobie zjdecie i naucze sie wrzucac ...hihihihih:D
dziewczyny a te długie welony jak długie będziecie miały? bo ja myślałam o 3,5 metra
ja nie wiem ile welon będzie miał, ale nie za długi żeby to śmiesznie nie wyglądało jak my będziemy szli a świadkowie całą długość kościoła za nami :) ale ze 3 to na pewno.
Książka kucharska dla mężczyzn: przepis na ciasto Szarlotka :)

1' Z lodówki weź 10 jajek - połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj
podłogę,
następnym razem uważaj!
2' Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia.
3' Wytrzyj podłogę, następnym razem bardzie uważaj! W
naczyniu mamy 5 żółtek.
4' Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać
jajka.
5' Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu.
Zacznij ubijać.
6' Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, a
dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.
7' Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble
pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.
8' Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z
powrotem do torebki
9' Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do
miksowania.
10' Weź szybciutko prysznic!
11' Weź 4 jabłka i ostry nóż.
12' Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie
zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!
13' Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2.
Jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec
wskazujący i środkowy.
14' Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z
ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą.
15' Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj
lodówkę, bo jak zaschnie to nie domyjesz!
16' Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.
17' Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.
18' Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu
otwórz okno i piekarnik.
19.Po tych traumatycznych przeżyciach pozostaje tylko schłodzona
żubrówka i sok jabłkowy...
- smacznego...
fajny przepis :) jakie to szczęście, że mój potrafi gotować :)
Hey ja zamowilam welon o dlugosci 3 metrow a na sali go odepne i bede miala ten krotki. Zawsze marzylam o dlugim welonie. Udanej majowki zycze wszystkim fankom Giovani ;)
Cześć dziewczyny,
Też zamawiałam sukienkę w GIOVANI w Radomiu.
Napiszcie mi jakie ramiączka sobie dobrałyście, bo mi na umowie zapisały te grubsze, ale zastanawiam się, czy te cieniutkie nie będą ładniej i delikatniej wyglądały, a może któraś wzięła takie na szyję?
Hey ja nie bede miala ramiaczek w ogole ale pani mowila ze zawsze i tak zamawiaja te chudsze... ale ja z nich i tak zrezynuje. Mozna wiedziec wjakiej cenie kupilas ta sukienke??
Szczerze to o ramiączkach nawet nie myślałam, ale na 100% grubych bym nie wybrała.

Dziewczyny a byłyście może kiedyś na ślubie z druhnami?
Jakimi druhnami? Dużymi? :) Nie byłam ale mi osobiście się to nie podoba. Zbyt amerykańskie. Ja będę miała dwie 5 letnie druhenki. Niedługo koleżanka za mąż wychodzi i wiem, że ją będzie do ołtarza tata prowadził, osobno z młodym przyjadą do kościoła i on będzie przy ołtarzu czekał. Ona przyjedzie dopiero wtedy kiedy wszyscy goście będą w kościele. Moim zdaniem przewaga formy nad treścią. Nie podoba mi się to wcale. Ale wiadomo każdy ma inny gust.
Kuzynka moja tak robiła, osobiście tak nie chcę. Ona chciała żeby przyszły mąż zobaczyła ja dopiero w kościele.

Pytam o druhny z czystej ciekawości.
U nas świadkiem będzie mój brat, a świadkową siostra narzeczonego (bynajmniej tak planujemy).
Mam 17 letnią siostrę, która bardzo przeżywa ten ślub, dużo bardziej niż ja i tak sobie pomyślałam czy nie zaangażować jej w misję pt druhna, do towarzystwa mogę dokoptować jej kuzynkę, są w jednym wieku.
Wiem że bardzo by ją ucieszyła taka propozycja, jeszcze nic jej nie mówiłam że w ogóle coś takiego chodzi mi po głowie.
Na 1000% do ołtarza poprowadzi mnie tatuś.
Czyli podobają Ci się amerykańskie klimaty :) U mnie świadkową będzie moja siostra a świadkiem przyjaciel narzeczonego. Ale do ołtarza pójdę z ukochanym narzeczonym a poprowadzi nas ksiądz. Przed nami będą szły dziewczynki, za nami będą szli świadkowie a za nimi nasi rodzice. Uważam, że to najpiękniejszy orszak weselny. Gdyby prowadził mnie tata to co z mamą? Siedziała by z boku sama? EE nie podoba mi się ani trochę. Przepraszam za szczerość. :) ale tak jak pisałam wcześniej każda z nas będzie miała taki ślub jaki sobie wymarzyła :)
jeżeli chodzi o ramiączka to ja ich nie będe mieć :)
a mnie tata poprowadzi do ołatarza, wiem że to tradycja z zachodu ale moim zdaniem bardzo piękna:) mój tata jest bardzo przejęty swoją rolą a mama bardzo szczęśliwa więc wszystko gra:)
wogóle właśnie wróciłam z wycieczki majowej po rodzince, rozdaliśmy sporo zaproszeń no i rekacje na te artykuły szkolne były raczej bardzo pozytywne:)
a Twój narzeczony Mentorko też jest szczęśliwy, że to tata Cię poprowadzi? :) bo o nim nie piszesz :) nam się też bardzo udał weekend :) weselicho suuuper, wybawiliśmy się bardzo :) następne dopiero nasze wesele :)
mój narzeczony nie ma nic przeciwko!:) a nawet bardzo mu się to podoba:):):):)będzie stał pod ołtarzem i czekał na mnie:)

fajnie że wam się weselicho udało, też bym sobie poszła ale niestety najbliższe to rok po nas ...
:) to najważniejsze że i jemu się ten pomysł podoba. Mój byłby chyba zawiedziony. Ale nie zamierzam sprawdzać bo jak pisałam wcześniej nie wyobrażam sobie, żeby nie przejść z nim do ołtarza :) oo ile czekałaś na zaproszenia?
no właśnie, każdy musi mieć po swojemu i tak jest najlepiej:)

dokładnie nie pamietam, ale chyba po 3 dniach dostałam próbki na meila i 4 dni poźniej wysłali
O to szybko. Musimy i my już zamówić. Sporo zapraszania przed nami. A weekendów mało.
ja mam na dłuuugo dość herbaty i ciastek po tym weekendzie:) ale było bardzo miło, cieszę się ponieważ mieliśmy okazje poznać niektórych z naszych rodzin, wiadomo nie zawsze były wcześniej okazje :)
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/produkt,273,0.html my się chyba zdecydujemy na te zaproszenia, są bardzo delikatne, skromne typowo ślubne a jednak haftowane jedwabiem i z kryształkiem.
Gabi proponuję żebyś zamówiła sobie najpierw to zaproszenie pojedynczo, żebyś mogła zobaczyć jak wygląda na żywo.
Widziałam, najpierw na targach a potem sobie jeszcze próbki zamawialiśmy kilku różnych zaproszeń. Są przepiękne na żywo i cudne w dotyku.
Hej dziewczyny,
czy nie przeszkadza wam ze ta suknia jest sznurowana? bo szczerze mowiac juz ja zamowilam i caly czas sie waham czy nie zmienic zamowienia, zeby wstawiono zamek. Wydaje mi sie ze sznurowanie wyglada duzo brzydziej niz zamek, ale panie w salonie strasznie odradzaly zamek, ze niby peka.
A co do butow, to zawsze uczono mnie ze do takiej sukni nie mozna zakladac butow z odkrytym palcem, ale to juz od was zalezy :) ja sobie kupilam 10cm obcasy http://www.allegro.pl/item1008335706_gladkie_subtelne_szpilki_lakierek_biale_10cm_39.html#gallery

zobaczymy jak sie sprawdza :)
ja powiem szczerze że kompletnie nie pamiętam jak ta suknia była zapinana...

zaproszenia bardzo ładn
ucieło mi :/

zaproszenia bardzo łądne i delikatne:)
Do MG w Warszawie suknia była wiązana, w Płońsku była zapinana na suwak. Mi bardziej zdecydowanie podoba się wiązana i taką zamówię. Dodaje uroku. Co do butów to masz rację, że zakryte bardziej pasują jednak w lato zdecydowanie wygodniejsze będą z odkrytym palcem. Butów i tak praktycznie nie widać a przecież chodzi o to żeby wytrzymać w nich całą noc i dobrze się bawić.
A Ty MG kiedy masz ślub? Obawiam się, że w tej eco skórce nie będzie Ci najwygodniej. Spocą Ci się stopy. A do tiulu bardziej pasuje coś delikatniejszego np satyna. Ale oczywiście rzecz gustu :)
wiecie że ja nawet nie zwróciłam uwagi jak ta suknia była zapinana? ale wydaje mi się że sznurowana raczej napewno nie. teraz zaczynam się zastanwia ale nie przypominam soebie żeby Pani mnie "sznurowała".
W Warszawie byłam sznurowana :) Na pewno :) Tak mnie zasznurowały że oddychac nie mogłam :) Ale dodaje uroku moim zdaniem bardzo. Z resztą same zobaczycie na moich zdjęciach ;)
szkoda że nie wiedziałam, też bym pewnie wzieła sznurowaną bo tak lepiej się trzyma...
Wiesz Mentorko, jak weszłam do sklepu w Płońsku to pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to właśnie to, że gorset był na suwak. No i bez trenu, reszta identyczna. Ale wiązanie mi sie bardziej podoba, no i jeśli schudnę do wesela to suknia mi nie spadnie z piersi :) Zadzwoń, może jeszcze można zmienić zamówienie.
spróbuje tam pojechac w przyszłym tygodniu i jak będę zamawiała te wlony to wtedy pogadam:)
Mentorko na 1000% w Langori ta suknia jest z zamek, nawet nie pomyślałam że można sobie wybrać inny wariant.
no właśnie ja też nie wiedziałam że jest taka możliwość...
Kamila, właśnie oglądałam twoją stronke, ale cudeńka potrafisz robić. Szok!:)
ja pewnie myślałabym że jest tylko wiązana gdybym nie pojechała do Płońska. :) Ale uwierzcie, że pięknie się prezentuje wiązana. Ja taką właśnie zamówię :) już w sobotę :) i znowu ją założę :) już się nie mogę doczekać. Kamila ja bedę w Płońsku ok 11:00
Gabi a zrobiłabyś fotke , żebym miała jakiś pogląd jak wygląda to wiązanie?:)
Jeśli będę w Warszawie na Okrzei to oczywiście. Ale nie obiecuję. Ona w Warszawie jest wiązana w Płońsku jest na suwak. Ale może zadzwoń do salonu w Warszawie może wyślą zdjęcia, chociaż wątpię.
Chociaż słuchaj, zadzwoń do Warszawy na Okrzei, powiedz, że zamówiłaś z Gdańsku suknię ale chciałabyś zobaczyć jak wygląda wiązana z tyłu a w Gdańsku jest tylko na suwak, może i wyślą zdjęcie.
wiecie co, to ja juz nic nie rozumiem, myslalam, ze sa tylko sznurowane giovani, pani w salonie mi powiedziala, ze jest mozliwosc zamka, ale oni to robia tylko na specjalne zyczenie, bo zdarzylo im sie kilka razy, ze z zamkiem ta suknia pekla, bo jest to za ciezka suknia na zamek, a teraz mowicie, ze wy macie z zamkiem, ja tez chcialam z zamkiem, ale pomyslalam, ze nie bede wymyslac, skoro wszyscy maja sznurowana
Aco do butow z ekoskory to sa dosc wygodne, kupilam wkladki, zeby stopa sie nie pocila, wiem, ze butow za bardzo nie widac, ale nie chcialam miec z odkrytym palcem a tylko takie moglam znalezc na tak wysokim obcasie i w rozsadnej cenie, bo sa tez przepiekne szpilki od louboutina, ale szczerze mowiac, za duzy koszt jak na jeden dzien, ale to juz kazdego indywidualna decyzja, pozdrawiam serdecznie :)
ja bym chyba wolała sznurowaną, wtedy suknia lepiej leży i jest dopasowana .... no i mniejsze prawdopodobieństwo zsunięcia się sukni.
image

image

takie sukieneczki planuję kupić dziewczynkom, tylko ta kokardke z tyłu wolałabym mniejszą i naszyłabym kryształki na gorsecik chciac i bez kryształków uważam że jest ładnie :) co myslicie?
a poniewaz obie dziewczynki mają ciemną karnację i ciemne włosy jak ja na głowę kupię im opaseczki z kokardeczkami na boku tylko zastanawiam się czy te opaseczki białe czy rózowe :) doradźcie.
śliczne te szukieneczki:) ale będzie pięknie... :) ja bym im dała opaski chyba białe ale już bez kokardki skoro już jedna będzie na sukience:)
mój chrzśniak ma 5 latek i bardzo chciałam żeby nam niósł obraczki ale niestety niewiem czy to wyjdzie bo chłopczyk jest bardzo nieśmiały i boimy się żeby nam nie zwiał razem z obrączkami:) strasznie go kocham i chciałam żeby uczestniczył w tym dniu ale cóż zmuszać go napewno nie będę :)
Mentorka dziękuję za miłe słowa :*
Gabi kupujesz te sukienki czy będziesz szyła?

Nie mogę Ci jeszcze potwierdzić że będę na 100% w sobotę w Płońsku.
Właśnie się zastanawiam. Jedna kosztuje na allegro 200zł, to sporo, znalazłam na allegro materiały niezbędne do uszycia takiej sukieneczki i koszt samych materiałów to ok 80zł/1sukienka i myślę że moja krawcowa uszyje jedną za ok 100zł może mniej nie wiem. Muszę się dowiedzieć. Policzę i zobaczę co się bardziej opłaca.
acha te dziewczynki mają ok 5 - 6 lat ale obie już wiedzą jaką w sierpniu będę pełniły rolę :) Tyle że one nie będą chyba niosły obrączek tylko bukieciki im porobię. Ale jeszcze zobaczę. Moja siostrzyczka teraz już będzie moją świadkową ale kiedyś niosła obrączki mojej cioci jak miała 4 latka i nie uciekła :) było ślicznie. Skoro u Ciebie tata będzie Cię prowadził to faktycznie ten chłopczyk fajnie by wyglądał :) chyba że jest bardzo wstydliwy :)
no mój chrześniak się zgodził :) ale jego mama twierdzi że kompletnie tego nie widzi bo na przedstawieniach w przedszkolu tak się wstydzi że staje bokiem lub prawie tyłem kiedy ma coś powiedzieć... no a nie chce dziecka niepotrzebnie stresować... :)
Powiem Ci że moja chrześnica u kuzynki na ślubie uciekła.
Myślę że rodzice muszą być gdzieś obok żeby czuł się pewnie.
Poza tym Jula wystraszyła się pana młodego, słabo go znała i się zawstydziła, także dobrze dzieci też pod tym kontem przyzwyczaić.
Teraz chrześnica ma już 10 lat no i chyba jest już za duża na takie akcje.

Obrączki może będzie niósł chrześniak mojego narzeczonego, musimy jeszcze z nim pogadać. Pomyśleliśmy sobie że mój S. żeby nie szedł sam do ołtarza weźmie chrześniaka i razem sobie pomaszerują, obu im będzie raźniej ;)
U nas dziewczynki będą dwie więc będzie im raźniej. Obie dobrze nas znają i są tak śmiałe że potrafią i dorosłego zawstydzić. Przedszkole robi swoje :) Mam nadzieję, że nie uciekną :)
http://www.brides.com/planning/flowers/gallery/editorspick?page=1 fajna stronka, popatrzcie sobie, ciekawe bukieciki
http://www.yourweddingcompany.com/index.php/action/listPlanCategories/ to tez ciekawa stronka:) fryzury, dekoracje, bukiety... :)
http://www.brides.com/planning/flowers/gallery/editorspick/detail/202505?f=1541:1543&f=168:177&offset=12 tylko róż mógłby być inny
dziewczyny, wy też jesteście na etapie urządzania waszych gniazdek więc może mi coś podpowiecie:)
w salonie i przedpokoju mamy zrobione z płyt takie podświetlane półki. Miałam wizje żeby postawić na nich kule - w przedpokoju czerwone a salonie brązowe ale niestey nigdzie nie moge znaleźć czegoś takiego. Może widziałyście gdzies takie albo macie jakieś inne ciekawe propozycje co na takich półkach można postawić?
To zależy od stylu w jakim będzie cały dom, ja też w przedpokoju mam takie półki ale jakby w zabudowie wnekowej, ciężko mi to wytłumaczyć, w każdym razie też są podświetlone paskami ledowymi a na górze jest sztukateria, jak skończe to pokaże Ci zdjęcie ale nie mam pojęcia co na nich będzie są 3. Kule to bardziej do nowoczesnych wnętrz, ja mam bardzo klasyczne, trochę anglii, w kuchni trochę prowansji, tego typu klimaty :)
uuuu fajne klimaty:) u nas raczej nowocześnie. przyznaje się że zmysłu plastyczno - dekoratorskkiego nie mam za grosz i strasznie się męczę, nic nie wychodzi tak jak chce no ale cóż... bywa... :)
ja staram sie urządzac tak żeby było jak najbardziej domowo, przytulnie i ciepło. Nie lubię nowoczesnych wnętrz, męcze się wręcz w nich, nie potrafię w nich odpoczywać. najchętniej widziałabym siebie gdzieś na wsi w kuchni z kamienia, z belkami na suficie itp, ale starałam się tak dobrać styl żeby nie wyszedł kicz bo o niego nie trudno :) zupełnie inaczej wygląda taka kuchnia faktycznie na wsi a inaczej w mieście więc starałam sie nie przesadzać z klimatem :)
Znacie morze jakieś magiczne miejsce na wybrzeżu, gdzie można sesje zrobić? Wybieramy sie na plener nad morze, na początku mysleliśmy o Sopocie ale może znacie jakieś inne? Ciekawsze? Bardziej romantyczne :) gdzie kutry stoją? Tylko żeby było w okolicach Trójmiasta bo tam mamy najbliżej. Chyba, że gdzies w okolicach Stegny? Tam są takie ładne lasy przy plaży.
z tymi kutrami to niewiem ...to chyba gdzieś przy otwartym morzu:) w Sobieszewie jest podobno fajnie:) ja się zdam na swojego fotografa.... Gabi a chce wam się jechac tyle km na sesje?
No pewnie, że nam sie chcę, to będzie super zabawa, nasz fotograf jest też moim kolegą ze szkoły średniej, będzie fajnie :) zostaniemy tam 2 dni :) kutry wiem że w Stegnie stoją i okolicach :) wexmiemy szampana i kieliszki, nakryje na plaży wysoki okragły stolik białym materiałem, zwiąże na środku kokardą, ja juz mam wizję :) a Kamiennym Potoku mieliśmy zamiar wynająć konie :) I wziąc je na plażę, nawet już nasz fotograf robił podobna sesję, chcesz zobaczyć? zaraz dam Ci linka
http://www.mediafoto.pl/zdjecia/

lub możesz wejść na jego bloga tam ma wiecej ciekawych zdjęć

http://marekkrolik.com/page/4/
przepiękne zdjęcia robi ten fotograf!!:) ale Was nie moge znaleźć? A potraficie jeździć konno czy tak na spontana?
źle zrozumiałam, już widziałam tą sesje - piękna!:) słuchaj moge się spytac ile bierze taki fotograf? bo naprawde zdjęcia piękne...
nas tam nie znajdziesz bo przecież my nie mielismy jeszcze slubu hehe. :) My mu płacimy 3200 za wszystko. Czyli jest praktycznie od rana, najpierw bedzie robil zdjęcia u Mojego narzeczonego jak sie będzie ubierał, potem mi, potem błogosławieństwo, ślub, wesle do 1 w nocy, no i plener w innym dniu, do tego chcemy żeby nam zrobił zdjęcia w apartamencie w sali bo jest przepiękny, link do sali juz dawałam wyżej. Ale my umowę podpisywaliśmy prawie dwa lata temu :) On teraz bierze prawie 5 tyś. Na koniach ja trochę potrafie jeździć ale bardziej to ma byc spontan :)
A Wy ile za fotografa płacicie? Jakie są tam w ogóle u Was ceny? Np od talerzyka? Zespół ile bierze? Kamerzysta? Ciekawa jestem czy tak jak w centrum Polski.
ten pomysł z końmi bardzo mi się podoba, jak zrobicie soebie sesje to daj znać gdzie wypożyczyliście te konie, ile to kosztowało i więcej szczegółów organizacyjnych:)
my raczej nie szaleliśmy z wydatkami ponieważ ja jeszcze studiuje a mój narzeczony jest w trakcie specjalizacji więc z kasą krucho :(
zespół 3 000 zł
kamerzysta 1 200 zł
fotograf 1 200 zł ( bez wesela ale chyba się jednak zdecydujemy na to wesele)
sala 225 zł od osoby ale w cenie wszystko czyli wódka wino owoce ciasta tort itd
Acha to sala podobnie wychodzi my mamy przedział od 190 do 215 na umowie, teraz w sobotę jedziemy juz konkretnie ustalic menu i cenę ale nie ma w cenie wódki i tortu :( . Najwięcej za zespół płacimy eh aż głupio sie przyznać, z tym zaszaleliśmy. Kamerzysta 2000.
eee tam no co ty jak głupio?:) ja gdybym miała możlwiość też bym poszalała:) zespół ważna sprawa:)
tak mówisz?? no niby właśnie dlatego sie na nich zgodzilismy, niby są najlepsi ale zobaczymy, różnie to bywa, no ale płacimy bagatela
6 tys :/
sporo, ale jak możecie sobie na to pozwolić to czemu nie:)
a jak się nazywa ten zespół?
www. bickblack. pl antyspam mi sie włącza więc musiałam to oddzilnie napisać
super, ehhh zazdroszcze ale będziecie mieli weselicho :D:D:D
Nie mów chop, nie wszystko złoto co się świeci. Wy na pewno też będziecie mieć super. No ale mam nadzieję, że wszystko będzie po naszej myśli.
ja już bym chciała żeby po... ostatnio zaczełam się troche stresować:) śniło mi się że kamerzysta nie przyszedł:) a kiedyś że się obudziłam i okazało się że to już dzisiaj a ja nie mam sukni fryzjera NIC... szybko coś kupiłam z mamą wpadłam do kościoła a tam ksiądz po rosyjsku mówił...... ehhhhhh :)
hahah mam podobne sny :) tez mi się śniło że mi mama jakąś okropną zieloną sukienkę kupiła, że musiałam już wychodzic do kościoła a miałam włosy nie zrobione, mój narzeczony przyjechał po mnie w brązowych spodniach i w brązowym okropnym swetrze i w końcu wesele odbyło się w salonie naszego domu, masakra, wiele idiotyzmów mi się sniło związanych ze slubem :)
ja sie zaczełam stresować kiedy poszliśmy na wesele kuzynki mojego narzeczonego. Wszyscy tylko siedzieli i marudzili, a bo to jedzenie nie takie, muzyka beznadziejna itd...... ehhh ale poźniej doszłam do wniosku że nie warto się takimi przejmować bo ciekawe czy by sami lepsze urządzili:) pozatym niegdy wszystkim się nie dogodzi:)
Dokładnie, ja też się martwiłam ale stwierdziłam że nie warto, i tak wszystkim nie dogodzę, u nas salę do jedzenia i tańczenia dzieli hol z kominkiem, a goście wolą przy stołach patrzeć jak inni tańczą. Też np słyszę opinię o naszej sali, że mało jedzenia dają, na szczęście opinie te wypowiadają ludzie, których nie było stać na te salę i mieli z gorszych, mam nadzieję że to tylko zawiść. Ci co tam mieli lub byli bardzo chwalili ale też jak jest na prawdę to dowiem się 22 maja bo siostra idzie tam na wesele. Martwię sie też czy zespół podoła zabawiac przy stołach. Zastanawiamy się jakie stoły czy okrągłe i wtedy wizytówki czy tradycyjne długie, okrągłe wyglądają przepięknie ale już sama nei wiem. :( No ale właśnie rozmawiałam z kierowcą mojego szefa na temat wypożyczenia lincolna i jestem podekscytowana :) Napisałam pismo i czekam na zgodę :) ale wszystkim pracownikom podobno daje :)
w naszym hotelu bawiło się kilka osób z mojej rodziny więc wiem że jedzenia jest tyle że nie da się tego zjeść, zostaje na poprawiny i nawet do domu Młodzi zabrali:) ale też czytałam negatywne opinie ale takimi się nie przejmuje skoro już jest sprawdzone:) poprawiny mamy w baranije chacie, wszystko znajduje się w lesie obok jeziorko więc mam nadzieje że pogoda dopisze:)

ostatnio zaczełam się zastanwiać nad bolerkiem ale takim z krótkim rękawkiem. Myślałam żeby był z tiulu jak dół sukni i obszyć je kryształkami... boje się że w środku września może być trohe zimno...
Ja się nad tym jeszcze nie zastanawiałam, jeśli okaże się że koniec sierpnia będzie zimny to wypożyczę jakies bolerko, koleżanka tak teraz zrobiła, szkoda mi kasy na kupienie nowego.
Gabi a jaką fryzurke będziesz miała?:)
Nie wiem jeszcze, różne patrzyłam. Nie wiem. Pokaże Ci jutro z pracy kilka ładnych. Tymczasem czas spać :)
image

ta ładna bardzo, i podobaja mi się kolczyki, sliczne delikatne
image

ta też ładna ale pewnie szybko by się rozwaliła
śliczne, ale przy twoich ciemnych włosach chyba skłaniałabym się ku pierwszej:)
Zamówiłam sukienkę. :) 3500zł nic nie negocjowałam już. Sznurowaną, z ramiączkami odpinanymi, 10 warstw tiulu, nie odjęłam żadnej. Welon długi 3,5m i tylko rzucone na nim dżety (nie swarki) mieniące się ale mało, żeby nie naćpać i drugi podwójny obszyty swarovskim dookoła - piękny. Długi welon wyjdzie ok 180 zł a krótki 280zł także zamknę się w 4000tys :) jestem bardzo zadowolona z obsługi w Płońsku. Bardzo miłe Panie.. acha i mówiły że ma być później Pani z Malborka :) daj znać czy byłaś :)
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/produkt,291,0.html a te zaproszenia ostatecznie zamówiliśmy, bardzo podoba nam się ich jedwabne wykończenie.
gratuluje zakupu sukni:):):)

zaproszenia śliczne:)

znalazłam fajne figurki na trot, można je robić na zmówienie i będa takie jak chcesz:) pokaże swoja suknie itd żebyśmy to my byli i będzie nasza kicia:)
http://doye.art.pl/speczamow.html
Faktycznie fajne te figurki :)
hejka
Ja wlasnie zamowilam ta piekna suknie:))) Slub mam 24 lipca wiec od 27 lipca bede miala na sprzedaz.Zaplacilam za nia 4200zl.Mam 164 cm wzrostu,okolo 56kg.Wrazie co podam wam moj email jakby ktos chcial wiecej szczegolow. ewa30@o2.pl
Ja sprzedam swoja po 18 wrzesnia 2010
Moj email : weronika20056@wp.pl
A gdzie Kinga zamówiłaś? Z trenem czy bez?
Mentorko a TY w końcu zmieniłaś zam na sznurowaną?
Ja zamowilam bez trenu.
jeszcze nie ale jedna dziewczyna jest zdecydowana na kupienie mojej sukni, a jej też bardziej pasuje sznurowanie:)
4200 bez trenu.. dużo. Mentorko ja mam już zdjęcie w sukni :) siostra nie mogła się powstrzymać i mi zrobiła telefonem i ciągle zaglądam w ten tel :) Pierwsza przymiarka dopiero 3 tyg przed ślubem. :( już bym chętnie w nią wskoczyła :)
Ja jeszcze nie wiem czy swoją sprzedam, dlatego zbytnio jej nie oferuję. Chyba że mi na wózek dla dziecka zabraknie ;) Z drugiej jednak strony jak ma mi leżeć na strychu i miejsce zabierać to wolę ją sprzedać. Zobaczę w jakim będzie stanie po sesji nad morzem :)
Hey dziewczyny ;) powiedzcie mi czy wiece moze juz jaką wybierzecie piosnkę na pierwszy taniec... moze kilka propozycji ... ? :D

Moze ja zacznę w takim razie :D

*Wielka miłość-seweryn krajewski
*moje jedyne marzenie-anny jantar
*chce tu zostać-farba
*Metro- Chce byc kopciuszkiem
Mi się podoba ta co Mentorka podała IT IS YOU ale mojemu narzeczonemu się nie widzi do tego tańczyć. Jeszcze nie wiem. Myslelismy o Wonderful Tonight Erica Claptona - słowa są piękne. Jest spokojna i nie trzeba się gimnastykować w tańcu bo jeśli się nie umie walca to nie problem się ośmieszyć a nam średnio walc wychodzi. Jeśli się nauczymy angielskiego walca ale tak żeby go swobodnie tańczyć to wybierzemy jakiś utwór do walca. Ale jeszcze nie wiem. A co do Twoich propozycji to najbardziej podoba mi się Moje jedyne marzenie, Farby nie znoszę :) Wielka miłość oklepana :) Chę być kopciuszkiem super. :)
Patrycja z tym Kopciuszkiem to mi klina zadałaś :) Muszę ją swojemu M pokazać. On ją dobrze zna ale nie pomyśleliśmy o niej.
A posłuchajcie Anity Lipnickiej "Calma"

Mi się też bardzo podoba Skrzyneckiej "Ten,którego kocham" słowa są cudowne i będę chciała żeby zagrali na weselu może po torcie?
W jakich cenach będziecie chciały odsprzedawać swoje suknie?
byłabym zainteresowana zakupem:)
rozmiar 34-36 ( na dzień dzisiejszy:))
a wzrost?
170 + mini obcas:)
To wzrost i obcas zupełnie jak mój. Tyle że moja będzie 36 rozmiar wiązana z tyłu. Myślę że najtaniej będą miały te które ją najtaniej kupiły. Ja jeśli zdecyduje się swoją sprzedać to min 2,5tys będę chciała za nią wziąć z welonami w przeciwnym razie nie opłaca się jej sprzedawać. Suknia z welonami wyniesie mnie łącznie 4 tys. Do niej mogę dorzucić 2 sukieneczki dla dziewczynek. Ale i tak nawet nie wiem czy ją sprzedam. :) Kiedy Twój ślub?
Sukieneczki dla dziewczynek akurat nie będą mi potrzebne, fajnie by było jakbyś miała w pakiecie garniturki dla chłopców:D

13.08.2011:) więc jeszcze trochę mi zostało...
UUU to spokojnie, może Ci się jeszcze pozmieniać :) Wejdzie kolekcja 2011 sukienek. Napisz swojego meila wyślę Ci zdjęcia mojej sukienki już po, jeśli nadal będziesz zainteresowana a ja zechcę swoją sprzedać to przyjedziesz i sobie przymierzysz. Niestety garniturków nie przewiduję ;) Mentorka coś o chłopcu pisała :)
ja już mam kupca, mam nadzieje że się nie rozmyśli bo co jakiś czas dostaje jakieś zapytania no i już odpowiadam że oferta nieaktualna...

Co do garnituru dla chłopczyka to jeszcze niewiem czy się zdecyduje ...:) trochę się jednak boje że Młody się zestresuje i ciocia będzie musiała go gonić przez miasto:D
Brygida jesli chcesz ja z mi la checia odsprzedam swoja. podaj emaila to do Ciebie napisze, Pozdrawiam
Również zamierzam sprzedać swoją po 14.08.2010. moje gg 11367912
hope_89@o2.pl - czekam na zdjęcia:)

tak,oferta 2011... z tym,że mam ograniczone fundusze, więc raczej na najnowsze trendy się nie skuszę:D
Wyślę Ci kilka z przymiarki :) ale muszę zgrać z telefonu na kompa :) Tyle że ciut przyduża była ta co mierzyłam ale i tak fajnie wygląda. :)
Ja mam do odsprzedania sukienkę po 05.06.2010r. Ja mam sukienke nową z Warszawy ma 10 warstw tiulu , na suwak, itd....
sukienką jest na wzrost 170 , i rozmiar 38 .Chętnych zapraszam
na gg : 3511257
dziewczyny, co tak tu u nas cicho ostatnio?:D:D:D:D
A no bo Mentorko nic sie nie odzywasz to ucichło :) Kupiłam buciki dla dziewczynek :) i opaski :) teraz tylko do krawcowej muszę materiały zanieść bo stwierdziłam, że jednak szyję,
image

a buciki takie :)
image

i znalazłam tort hehe tak słodki jak nasza sukienka :)
buciki świetne:D te dziewczynki będą słodko wyglądały.... :)

a tort rzeczywiście pasuje ja się zastanwiałam nad bardzo podobnym, ale tort mamy w cenie więc już nie będę kombinowała:D:D:D

a jednak decydujesz się sprzedać swoją suknie?:)
Nie wiem jeszcze. Zależy ile będę mogła za nią wziąć. Trochę mi szkoda no bo zobacz. Ja zapłacę 4tys., jakaś Pani kupi za 2 tyś, ja stracę 2 tyś i sukienkę a Pani zaoszczędzi 2tyś i zostanie jej sukienka :D dlatego nie wiem, zobaczę, na pewno będę się starała jej bardzo nie zniszczyć. Ja tort pewnie będę miała zwykły biały urany kwiatami. Ten przez przypadek znalazłam ale podoba mi się :)
hmm no niby prawda ale ja wolę wziąć te 2 tyś bo sukni nie mam gdzie trzymac, a przecież drugi raz jej nie założę:D czyli lepsze 2 tyś niż nic :D
Wiesz my mamy ten komfort że łacimy 4 tyś ale suknia jest szyta konkretnie na nas a nowa właścicielka będzie musiała sobie ją dopasować...:)
Dlatego zobaczę. :) Jak narazie jeszcze nie mam tej sukni więc nie będe jej reklamować :) Po ślubie i sesji zacznę. :) Mam kontakty do dwóch dziewczyn, które są zainteresowane wyślę fotki i same ocenią czy jeszcze będą chciały kupić :)

A powiedzcie Wasi narzeczeni widzieli suknię? Mój nie :) Nie ma pojęcia jaką wybrałam :)
mój nie widział, zobaczy dopiero w dniu ślubu:D
image

taką sukieneczkę chciałam dla świadkowej ale jej się nie podoba :(
image

Uploaded with ImageShack.us lub tą ale tez jej się nie podoba :(
mi się odoba ta pierwsza:)
a dla kogo ma być ta kiecka?:)
Dla świadkowej chciałam ale ona nie chce takiej, tylko dopasowaną.
a skąd wziełaś te kiecki? podasz stronke?
Mi też sie pierwsza bardziej podoba, ta druga ma górę tak wycięta jak nasza sukienka i kolor chyba bardziej zbliżony do naszej wstążki :) i tak żadnej z nich nie kupimy, jedna kosztuje ponad 1 tyś zł
http://www.sherrihill.com

lub

http://www.netfashionavenue.com

lub

http://www.newyorkdress.com

gdyby któraś Ci się spodobała to mam babkę która je ściaga ze USA
ooo to super mi się podobają te trzy modele
image
image
image
dowiedziałabyś się o ceny? szczególnie 1 i 2 mi się podoba:)
Piękne są mi też sie podobają, ceny masz w tym drugim linku w dolarach,
a ta twoj znajoma ile sobie liczy za sprowadzenie takiej kiecki?
To nie jest moja znajoma. Znalazłam ją na allegro, tu masz linka

http://www.allegro.pl/item1038798674_sliczna_sukienka_sherri_hill_model_1002.html

napisała że sprowadzi każdy model
acha, musiałam coś źle zrozumieć..
ja się zakochałam w tej drugiej, czym dłużej się na nią patrze tym bardziej ją chce:D
Nooo jest sliczna. :) ale sporo na tej stronie jest slicznych :) oglądałaś wszystkie? w drugim linku są aż 93 strony z sukienkami :) a w trzecim jest zoom i mozna je przybliżyć :)
jeszcze nie przejrzałam wszystkich bo jest ich tyle że szok:) a piękne są, piękniejszych w życiu nie widziałam:D
ta moja w tym trzeim linku jest tańsza... :)
słuchaj będziesz zamawiała u tej babki?
nie wiem :) Twoja w drugim linku kosztuje 350$ a mi się jeszcze ta podoba :)

image

te chętnie bym zamówiła ale droga jest, dzisiaj z siostrą usiąde i popatrzymy co jej się podoba, może jakąś będziemy zamawiały to dam Ci znać, a Ty się decydujesz?
w tym kosztuje 300$ http://www.newyorkdress.com/Sherri_Hill/9230.html

wiesz co chyba się zdecyduje na nią.... jest piękna... i napewno dobra gatunkowo więc może trochę posłużyć :)

za jakiś czas planujemy dzidzuisia, a idziemy na wesele i ta sukienka jest fajna bo odcinana pod biustem więc byłaby akurat:D
droga jest strasznie, no trudno.... przez nabliższe tygodnie na obiad będzie zupa i naleśniki:D
Oj pieknie będziesz wyglądała w niej. A już z brzuszkiem to cudownie. :)Czyli i TY niedługo zmieniasz forum na: dla przyszłych mam :)
Aaaa to że dobra gatunkowo to nie mam watpliwości bo starsza siostra ma suknię tej projektantki, postaram się znaleźć ja to Ci pokażę która to.
no tak chcemy, bo mam prace za którą nie przepadam a jej zaletą jest to że przez całą ciążę jestem na zwolnieniu w domku spokojnie więc trzeba to wykorzystać bo później jak zmienie to może nie być tak fajnie:)

ok to czekam na fotki:)

tylko zastanwiam się jaki rozmiar miałabym zamówić bo ja ogólnie to strasznie chudziutka jestem tak na rozmiar 34 tylko biust mam rozmia C/D :/ i zawsze mam problem z ciuchami :/
http://www.sherrihill.com/dresses/Sherri_Hill_8300.htm o tu jest ta jej sukienka, sa 3 fotki :) ja mam rozmiar 36 w porywach nawet 38 ale mam też ubrania na 34 zależy co.
ja mam np strasznym problem ze strojami kąpielowymi, kiedyś jeszcze nie było tak że się kupowało odzielnie góre i dół to był koszmar...
majtki musze mieć 34 a biustonosz 40 :/
jestem tak niewymiarowa że masakra ehhh dlatego niewiem jaki rozmiar ale chyba się zdecyduje na 36..

a ta suknia piękna:D:D:D i wygląda rzeczywiście tak jak na zdjęciu?
Uwierz, że ona wygląda 100 razy piękniej niz na zdjęciu. Jak siostra bedzie miała zdjęcia z ostatniego przyjęcia na którym w niej była to Ci wyślę na meila. sama ocenisz :) A piekne kostiumy ma Victoria Secret nawet ostatnio był model na allegro dół s a góra l zaraz zobaczę czy jeszcze jest. Ja od dawna kupuje Victorii kostiumy bo są rewelacyjne.
wiem, wiem widziałam kilka i są cudne ale zawsze kasy mi było szkoda :/ wogóle cudne mają ciuchy:D
teraz bardzo kostiumy potaniały, nie żałuj na kostium kasy bo warto z resztą chyba na nk mam kilka zdjęć w 2 kostiumach VS
uciekam do domu, wieczorem tu wejdę :) pa
ok:)

a zawsze zamawiasz od tego samego sprzedawcy czy od różnych? bo może masz kogoś sprawdzonego:)
napisałam do tej babki od sukienek i cena mojej to 949 zł i będzie pod koniec lipca
ja od różnych zamawiam , a co do sukienki to zazdroszczę :) już zamówiłaś? Może i ja sie skuszę :)
Podaj mi meila do tej babki z allegro bo aukcje sie skończyły i nie mogę jej znaleźć.
jeszcze nie zamówiłam... jej meil moniani@wp.pl
a ty którą chcesz zamówić?
Nie wiem jeszcze, moja siostra tę biała kupiła w Centrum Mody w Nadarzynie, przejadę się tam jeszcze zobacze czy ma więcej sukienek tej projektantki, ja mam wesele znajomych w lśrodku lipca więc nie mogę czekac do końca lipca. Ale jeśli nie będzie nic ciekawego to którąś może zamówię, zostanie na przyszły rok.
a nie chcesz na poprawiny? czy już masz kiecke?
My nie robimy poprawin, chyba że na działce pod namiotem wtedy sukienka się przyda pod warunkiem że będzie ładna pogoda :) szkoda nam kasy na poprawiny, wesele wyjdzie nas z ubraniami 60 tys, a z jedzenia które nam na sali oddadzą tydzień później chcemy w domu zrobić przyjęcie dla najblizszej rodziny - takie niby poprawiny połączone z parapetówką.
Gdybym robiła poprawiny to kupiłabym sobie na 100% tę różowo- błękitną i nie zastanawiałabym sie nawet przez chwilę :)
Zamówiliście już obrączki? Masz już jakiś typ?
my mamy poprawiny za 1000 zł bez względu ile osób, jedzenie z wesela. I w takiej fajnej Baraniej Chacie z kominkiem, a że wszystko jest w lesie nad jeziorkiem to jak pogoda dopisze może wyjść naprawdę fajnie:)

jeżeli chodzi o tą sukienkę to nie boję się czy mi takiemu chudzielcowi będzie dobrze w takim kroju... tak to bym od razu brała...

co do obrączek to bierzemy złoto od naszych mam i przetapiamy:) chodzi nam żeby było symbolicznie, nie o zaoszczędzenie:) obrączki będą zwykłe, za bardzo się boje że inaczej mogą mi się szybko znudzić:)

mam takie pytanko, za 2 tyg idziemy na ślub do znajomych. Wesela nie będzie tylko obiad.... i niewiem jak się ubrać. Czy w jakąś kiecke jak na wesele czy np spódnica taka w jasnym różu z kokardą satynowa i do tego biała koszula i jakieś ładne korale... co myślisz?
To super że tak tanio Was poprawiny wyniosą, może i ja popytam w okolicznych restauracjach bo szczerze mówiąc to tylko w naszej sali pytaliśmy ale tam chyba 60zł od osoby.

My też obrączki będziemy miec z przetopionego złota mojego narzeczonego mamy i też najzwyklejsze na świecie :) Obrączka to obrączka.

A jesli chodzi o to przyjęcie to myślę że tak jak napisałaś bedzie okej, bardzo elegancko i delikatnie, a sukieneczka ale krótka tez byłaby fajna. Oczywiście długie weselne kiecki odpadają :)
ato którą opcje wybrać ? jakąś kiecke czy tą różową spódnicę ?
a różowa spódnica jest dopasowana? czy zwiewna? żeby tez za elegancko nie było ale też nei wiem na ile osób to będzie obiad, czy z tańcami czy kameralnie?
dopasowana satynowa. My sami niewiemy jak tam będzie, na ile osób, raczej bez tańców
Myślę, że będzie ok jak się ubierzesz w tę satynową spódnicę. Ostatnio na ślubie też byłam w dopasowanej spódnicy kremowej satynowej i jasno fioletowej koszuli. A skoro po ślubie tylko obiad to będzie bardzo ok.
ok, dzięki:)

słuchaj, a czy wy macie zrobiony kurs przedmałżeński? Podobno u nas w Bydgoszczy nie ma nigdzie miejsc i jakiś Ksiądz mojemu Piotrkowi załatwił termin w jakiś weekend ale ja nie moge bo mam egzamin :(
My mamy zrobiony kurs weekendowy. Też jechaliśmy 60km od swojej miejscowości do Płocka, ale jesteśmy bardzo zadowoleni, fakt dwa dni siedzieliśmy na wykładach ale warto było. Sporo z tego kursu wynieśliśmy.
Witam
Witam wszystkie dziewczyny. Własnie dziś wróciłam z salonu Angel w Warszawie. Zamówiłam sobie suknie Angel Giovanii. Gdy tylko ją założyłam to od razu wiedziałam że to jest ta suknia o której marzyłam. Cena tej sukni może nie należy to najniższych ale ta suknia jest warta tej ceny. We wrześniu biorę ślub więc w październiku wystawie ją na pewno na allegro. Pozdrawiam W razie pytań można pisać na gg 3469321
Ooo, wrześniowa koleżanka :) a którego września?
Witam nową koleżankę :)

Gabi, a co myślisz żeby na ten ślub i obiad ubrać się tak?Wypada ubrać się w taką jasną sukienke? ale do tego dam takie dodatki jak na fotce...
image
No jasne, że wypada, super. bardzo ładnie. Wręcz ślicznie. Z klasą :) A ślub koscielny? Czy tylko cywilny? Ciekawe jaka młoda będzie miała sukienkę ;) Żeby sie nie okazało że ty będziesz bardziej biała niż ona hehe ;)
Mentorko chciałabyś żeby któraś z kobiet na Twoje wesele przyszła w białej bądź ecru sukience?

Wiecie co tak sobie myślę, że ten wątek od jakiegoś czasu mało ma już wspólnego z sukienką Giovani i naprawdę współczuję dziewczynom, które tu wchodzą i czytają cały wątek, połowa zupełnie już nie dotyczy sukienki.
Dziewczyny nie bronie Wam rozmawiać o swoich sprawach, ale niedługo zrobi się tu jeszcze poradnik młodej mamy. Nie odbierajcie tego negatywnie, ale zastanówcie się po co przychodzą tu inne dziewczyny, wg mnie chcą się dowiedzieć wszystkiego o sukience i ewentualnych dodatkach, a nie o wystroju domów i kieckach na inne wesela, proponuje Wam wymienić się numerami gg.

Pozdrawiam Was ciepło i czekam z niecierpliwością na czerwcowe zdjęcia!!!
Eee, nikt im nie broni wchodzić i pytać. Zazwyczaj na forach jest tak, że w pewnym momencie wątek się urywa. Co jakiś czas dziewczyny wchodzą i opowiadają o sukienkach. Nawet wczoraj się dziewczyna pochwaliła, że kupiła juz suknię. Chętnie porozmawiamy z nią o dodatkach itp ale nie rozwijała rozmowy.

Co do sukienki to będzie pasowała pod warunkiem że młoda bedzie miała bogatszą suknię, np długą, co innego jesli bedzie miała białą małą :) wtedy może byc jej przykro. Mi by nie było ale decyzja nalezy do Ciebie. :) A czemu zrezygnowałas z różowej spódnicy? Tamten komplet był fajny :)
Kamilo,
1) sukienka nie jest na żywo biała, a i tak nieważne bo właśnie kupiłam już tą różową spódnice:)
2)jeżeli Ci to tak bardzo przeszkadza że nie piszemy na temat GIOVANI to nie ma problemu, możemy z Gabi pogadać na gg:)

Więc zapraszam Ciebie jak i wszystkie miłośniczki tej pięknej sukni do dyskusji, oczywiście tylko i wyłącznie na jej temat:)
a i bardzo przepraszam jeżeli nasze rozmowy w jakiś sposób przeszkodziły Ci w dyskusji z innym przyszłymi pannami młodymi które będą miały Giovani:) pozdrawiam serdecznie
Mentorko te ironie wcale nie były potrzebne, chciałam tylko pokazać Wam jak to może wyglądać ze strony osób, które wchodzą na wątki i szukają konkretnych informacji. Ktoś wchodzi i widzi, że ten wątek jest długi jak wąż, a informacji po które tu przyszedł jest naprawdę tylko troszkę. Wyobraź sobie, że teraz Ty wchodzisz tu i zaczynasz czytać wszytko od początku, jesteś inteligentna osobą i dobrze wiesz o co mi chodzi.

Widzę że Cię uraziłam, ale nie o to mi chodziło.
Kamilo, takich wątków na tym forum jest wiele, a mi osobiście nigdy nie przeszkadzało że ktoś pisał nie na temat. Wychwytywałam tylko te informacje których szukałam. No ale rozumiem że dla kogoś może to być problem, ok. Dlatego napisałam że pogadamy z Gabai na gg.
Powiedz lepiej czy wybrałaś już biżu?
Ale po co ten cały stres :) Kamila kupiłaś już tę suknię? Opowiadaj bo się nie pochwaliłaś, jaki welon itp... Ile zapłaciłaś? Wiązaną czy suwak?

Mentorko moje gg to 3221433 :)
Biżuterii nie kupiłam jeszcze ale myślałam o czymś takim
image
zrobiłam zestawienie z takim bukiecikiem:) różowe róże i białe frezje:)
image

Suknie kupiłam w Gdańsku, naprawdę nie miałam kiedy pojechać, za dużo pracy tu na miejscu. Drożej, ale stwierdziłam, że jak nie pójdę do pracy bo pojadę do Płońska to stracę dniówki i w sumie i tak na to samo wyjdzie. No i wzięłam wiązaną.

Mentorko czyli jednak zdecydowałaś się na naszyjnik?
Zrobiłam pierwsze podejście do biżu ślubnego, póki co bardzo delikatnie, ale pierwsze koty za płoty, kolejny zestaw będzie bogatszy. Możesz zobaczyć na blogu.
Kamila, śliczna ta biżuteria:) szczególnie mi się podobają te okrągłe kolczyki przezroczyste z zawieszką:) ile kosztuje taki komplet ?:)
na naszyjnik się chyba zdecyduje bo mój organizm ostatnio szlaeje i na dekolcie pojawiły mi się takie brzydkie paski i jeżeli nie uda mi się ich usnąc to chyba naszyjnik trochę zakryje...
no i czekam na kolejne zestawy:D
http://www.we-dwoje.pl/suknia;giovani;angel,ogloszenie,52283.html jedna z naszych koleżanek jest już po :) może pokażesz nam więcej zdjęć?

Mimo, że osobiście bardziej podoba mi sie suknia z tiulem marszczonym to jednak ta też sie fajnie prezentuje.

Widać trochę świadkową, też miała ciekawą sukieneczkę :) Chyba w kolorze wstążki :)
mentroko wejdz na gg, pokaże Ci podziekowania dla gości jakie ostatecznie bedę robiła
Mentorko komplet 40zł ;)
i dziękuję za miłe słowa.

Gabi a Ty pisałaś do tej dziewczyny coś żeby zdjęcia podrzuciła?
Gabi co masz na myśli pisząc o marszczonym tiulu?
Czy Twoja sukienka jest marszczona?
Chodzi o sposób uszycia, mam taką samą jak Twoja, jeśli nie wprowadzałaś zmian, porównaj sposób uszycia sukni tej dziewczyny a naszą, zobaczysz różnicę.
Gabi, już się odzywam :)

ja też niewiem o co chodzi z tym marszczeniem tiulu...

Kamila, czekam na te kolejne propozycje i może soebie coś od Ciebie wybiorę:)
ja nie widze różnicy między naszą a tą suknią...
ale fakt że prezentuje się pięknie:)
No właśnie Gabi moja suknia też jest taka gładziutka
http://www.angel.com.pl/site.php?id_menu=12&str=10&kol=25&suk=804 zobacz sposób łączenia z gorsetem i porównaj z suknią koleżanki
dziewczyny przecież dół tej sukni jest zupełnie inny niż naszej :) zupełnie :) nasza jest obcięta na dole, koleżanki jest obszyta, no i to marszczenie przy gorsecie w naszej :) od razu się rzuca w oczy
ja już widzę różnicę:)
i właśnie tak wysoko chce mieć upięty welon tylko do kościoła długi:)
Cholera sokole oko masz, w ogóle nie zwracam uwagi na takie szczegóły, ale masz rację.
Ee to nawet nie sokole oko, to nie jest szczegół, zupełnie inaczej suknia sie układa, ja przymierzałam podobnie uszyte i one opadają lekko a ta nasza "sterczy" :) no i fakt że Giovani już 4 razy przymierzałam :) więc znam ją na pamięć :)
Hey dziewczyny ja poczatkowo chcialam kupic od tej pani ta sukienke ale jak kolezanka wspomniala wyzej no nie jest to nasza oryginana dlatego skusilam sie na nowa.

Jakby ktos pytal to odsprzedam swoa Giovani po 18 wrzesnia :)
http://img130.imageshack.us/img130/8458/kolczyk2.png
http://img163.imageshack.us/img163/5417/kolczyki.png

Kamila potrafiłabys zrobic cos takiego? Tylko zamiast niebieskich kamieni oczywiście jasno rózowe?
te pierwsze są cudne:D skąd je wziełaś?:)
Apart, tylko to są diamenty i jeeeeśli dobrze pamiętam (ale moge się mylić) to kosztują ponad 1tyś złotych więc... sama rozumiesz
piękne, bardzo mi się podoba biżuteria w tym stylu:D
jednak sie pomyliłam kosztują te pierwsze 2190 a drugie 2690 nie na moja dzisiejszą kieszeń :(
Jak chcesz z różem to te są fajne:)

http://www.allegro.pl/item990752956_roz_kwadraty_z_cyrkoniami_cyrkonia_cyrkonie.html
Wejdz na stonę apartu w diamenty i tam jest sporo w tym stylu kolczyków, może Kamila zrobi nam wersję ze swarovskim? :) Piękne są takie delikatne, kobiece, słodkie, do naszej sukni bardzo pasują
Cześć dziewczyny!!!
Te kolczyki które Gabi pokazywała z diamentami to wyższa szkołą jazdy, ja nie zajmuję się tak profesjonalną obróbką srebra, ale jeżeli chcesz właśnie takie kolczyki najlepiej idź do jakiegoś złotnika i zamów sobie coś w tym stylu. Są przepiękne.
Planujemy w przyszłym tygodniu podejść do złotnika o obrączki i zapytam czy robią coś w tym stylu.
Jeszcze jedno mnie zastanawia.
Skoro obrączki będziemy mieli z żółtego złota, to kolczyki też raczej powinny takie być?
Ja tak nie uważam, obrączka jest na całe życie, kolczyki do ślubu i ewentualnie na inne okazje. Kolczyki dobieram do sukni i jej dodatków czyli kryształków a nie do obrączki, bransoletka też będzie z białego złota lub srebra. Ty swoje obrączki dobierasz do sukni ślubnej i do kolczyków jakie do niej pasują????
Mój pierścionek zaręczynowy też jest z żółtego złota.
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1039043/product/Louella_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=91103&isPromotion=true

te kolczyki mi się też bardzo podobają jeśli miałabym wybierać coś z żółtego złota.
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1051521/product/Lime_Pierced_Earrings.html?CatalogCategoryName=0110

ciekawe czy jest wersja z białym złotem, zdecydowałabym się na te
mój pierścionek zaręczynowy jest z żóltego złota i obrączki też będą z żółtego ale biżuterie na ślub wolałabym w białym złocie lub srebrze:)
Ja też i uważam, że się to nie będzie gryzło.
Mentorko , wy już na 100% wiecie, że będziecie do "It is You" tańczyć?
Ja ciągle szukam czegoś pięknięjszego,ale nic mi się nie podoba :/
Dzisiaj napisałam do zespołu żeby mi coś zaproponowali . I wspomniałam o It is You, jeśli spodoba mi się w ich wykonaniu ta piosenka to się chyba zdecyduję. Mój narzeczony jest średnio zachwycony nią ale sam lepszej nie wymyślił.
A ona jest taka.. bajkowa, magiczna, piękna.
W sobotę zaczynamy kurs, żeby trochę walca podszkolić angielskiego i musimy sie na coś zdecydować.
A Twój zespół ją potrafi?
ja też szukam jeszcze czegoś, ale narazie nic mi sie nie podoba więc zostajemy przy tej piosence:) a na kurs tańca idziemy jakoś o lipca:) licze na to że ktoś kto będzie z nami prowadził zajęcia zaproponuje nam oś fajnego i ułoży do tego choreografie:)
ani ja ani mój narzeczony nie umiemy walca:D ciekawe jak to będzie:)
a z zespołem jeszcze nie rozmawiałam ale dziewczyna śpiewa cudnie (słyszałam ją na żywo) więc licze na to że sobie poradzi:)
Moi też z pewnością z piosenką sobie poradzą ale ja nadal nie jestem zdecydowana. I cóż :) Szukam dalej :)

Bardzo chciałabym zobaczyć Wasz film z wesela :) Wymienimy się płytkami?? :)
pewnie:)
w przyszłym tyg jade do Gdańska zamóić wkońcu te welony, buty itd:D już się nie moge doczekać żeby znowu przymierzyć suknie:D
Ja juz mam zamówione welony. Przymiarka dopiero 3 tyg przed ślubem więc jeszcze mam czas żeby buty kupić.

Dzisiaj zamawiam materiały na sukieneczki dla dziewczynek.
hey no i mam do sprzedania suknie u mnie juz pa :) jak cos to zapraszam na priv moje gg : 3511257
Patryska, gratuluję i wszystkiego dobrego!:)
Napisz jak się suknia sprawowała, było Ci w niej wygodnie? podobała się gościom?:D
Czy mogłabyś pokażać jakies fotki jak się prezentowała?:D będę wdzięczna:D mój meil nina210@wp.pl
Patrycja plissss i na g43riel4@yahoo.com

Gratuluję i ja!!!!

Opisz wrażenia :)
Patryska pochwal się zdjęciami i wrażeniami, plissss!!!
image

image

Sorki za to pierwsze zdjecie ale jeszcze nigdy nie wrzucałam zdjęc na serwer :)

Jeśli chodzi o sukienkę to muszę przyznać ze była idealna nic mi nie przeszkadzało , goście jak mnie zobaczyli to byli w szoku prawie kazdy z osobna podchodzil i mówil o jej wygladzie, zresztą same zoabaczycie ze bedziecie bardzo zadowolone ja to nie mogłam sie napatrzec na siebie.... :)) ten jeden dzień w zyciu. Co najlepsze księza w kosciele wpartywali sie we mnie jak w anioła jakiegos no i oczywsicie po slubie kazdy z nich podchodził i mi gratulował ale nie pomijając tego jaką mam piekną suknie :)
image

Ale cudownie!!!! Nie mogę się napatrzeć, zamurowało mnie serio. Wow wow wow !!!! PIĘKNIE wyglądałaś!
http://img813.imageshack.us/i/jaaa.jpg/
Dziekuje Gabi :* jak chcecie to mogę Wam troszkę wiecej pokazac zjdec ;)
Dziewczyny teraz wyraźnie widać różnicę pomiedzy sukienkami tamtej koleżanki i Patryśki. Aż bije po oczach :)
Jasne, że chcemy. Nie przeszkadzał Ci tren?
jak przy kupnie poprosiłam o to zeby mi wszytsly 3 kryształki do ktorych sie podepnie tren bo jednak przeszkadzałby bez podpiecia, chociaz troszkę miałam trenu zeby tak bogato suknia przy tanczeniu wyglądała ale uwierzcie mi ze nie przeszkadzało było cudnie....

Jak pisze o tym to az mam dreszcze :))))
image

zapraszam na gg: 3511257 to chętnym przesle wiecje
Napisałam do Ciebie na gg:)
wyglądałaś przepięknie.... :)
Super po prostu zapiera dech w piersiach!!!!!
Tak się składa że ja również przymierzałam sukienkę koleżanki bez marszczonego tiulu, ale gdy poszłam jeszcze raz przymierzyc orginalnego Giovaniego to nie uległo wątpliwości, którą wybrałam.
Mam nadzieję ze bede wyglądać równie pięknie jak Ty Patrysiu w tej cudnej sukni, bo jest naprawde rewelacyjna!!!
Mogę równiez prosic o przesłanie zdjęć bo nie mogę sie napatrzeć na Ciebie w tej sukni, super, super, super!
Mój mail: anetasekula@wp.pl
Z góry dzięki
Aneta kiedy Twój ślub??
Tak jak mentorka 11 września
ooo fajnie, nareszcie ktoś z "mojego" dnia:D
Jakie dodatki planujesz? tzn bukiet, biżuteria itd?:)
Pięknej Kobiecie we wszystkim ładnie. Jedna najładniejszych Panien Młodych, które widziałam.
Myslę nad kamykami svarowskiego ale dokłanie nie mam jeszcze upatronej biżuterii.
Jesteśmy już po pierwszych lekcjach walca angielskiego, Pan powiedział że przy tej wersji Dany Glover owszem da się zatańczyć walca ale trochę szybciej i ciężko jest rytm wyłapać dlatego odradził.
Albo zmienić wersję na wolniejszą albo całkowicie piosenkę.
Tańczyliśmy przy jego przepięknych walcach więc coś wybierzemy.
Dzisiaj tańczyliśmy między innymi przy:
Debbie Boone- You Light Up My Life
Lisa Andreas - "Stronger Every Minute"

Było super, przy walcu angielskim ma się wrażenie pływania po parkiecie - pięknie.
oj szkoda, ale może racja...

You Light Up My Life - świetna i idealna:)
Stronger Every Minute - bardzo ładna ale troche jak dla mnie za wolna

jakbyś jeszcze miała jakieś propozycje piosenek do walca to pisz:)
ja tez poszukuje piosenki na walc angielski i na nic nie moge sie zdecydowac,jak narazie przesluchuje piosenki ktore wy polecacie i najbardzie podoba mi sie ta ze Shreka:)))
no tak, ale jak pisałam wyżej instruktor tańca jej nie poleca do walca angielskiego,
wczoraj byłam na ślubie, ehhh oczywiście się popłakałam, niewiem jak zdołam z siebie wydusić słowa przysięgi... :)
panna młoda miała suknie prostą, ecri z bordową szarfą, bordowe buty a pan młody bordowy krawat:) fajnie to wyglądało:)
Ja też wczoraj byłam na ślubie i nie wiem jak to będzie 28.08.. muszę zainwestować w porządny tusz do rzęs :)

Panna młoda miała bordowe buty???? Dziwnie nie?

Na tym co ja byłam młoda miała skromną bieluteńką suknię i bardzo długi welon. Ładnie ale nie rzucała na kolana.

Wracając do pierwszego tańca, jak Wam się podoba Leona Lewis I see You z Avatara? Mi bardzo.
szczerze mówiąc to średnio podoba mi się ta piosenka...

a co do butów to przejrzyj ten wątek:) moim zdaniem fajnie to wygląda:)
http://forum.trojmiasto.pl/czerwone-buciki-t154506,1,11.html
HEJ
jeśli któraś z Was ma do sprzedania suknię rozm 40? 43? to proszę piszcie
poszukuję pilnie sukni w tym stylu (na 17 lipca)

kaia_nr1@poczta.onet.pl
image
Nie podobają mi się te kolorowe buty do białej sukni ślubnej, pooglądałam te fotki z linka który podałaś i w życiu bym nie założyła pstrokatych butów. Jeszcze jasne różowe w kolorze wstążki w (przypadku naszej sukni) bym przebolała ale moje będą bieluteńkie satynowe.

Dziewczyny i suknie kupują bordowe i nawet czarne do ślubu, rzecz gustu. Mi nie zawsze podoba się to co akurat na wybiegu jest modne. W tym przypadku jestem tradycjonalistką.
a mi się to podoba bo wprowadza troche koloru, w naszym przypadku to nie potrzebne bo mamy wstążkę:) a tych buów wcale nie widać, dopiero jak Pan Młody przenosił ją przez próg to zobaczyłam:) ale cóż, rzecz gustu:)
Kamila a ty już wiesz jaką biżuterie będziesz miała?:)
Witam Was Wszystkie!
Dołączam do "klubu fanek giovani". Biorę w niej ślub 16 października. Zamierzam ją później sprzedać. Niestety nie mam gdzie jej przechowywać :( więc w razie czego to dziewczyny zainteresowane proszę o kontakt na e-mail galea@buziaczek.pl (wzost 171, rozmiar 36-38).
witamy nową koleżanke:) masz już wybrane dodatki?:)
Ja tez chcialam dolaczyc do szczesliwych posiadaczek sukni Angel Giovani:))))) Slub mam 24 lipca i tez bede chciala po tym terminie sprzedac suknie.Moje wymiary:Wzrost 164cm,okolo 56kg ,75B.:))
Nad wyborem dodatków intensywnie pracuję :). Generalnie mam problem z kolorystyką, gdyż salę mam w czerwieni i różowy bukieciek/stroiki na stołach strasznie się z tą czerwienią gryzą. Dlatego rozważam rezygnację z szarfy... :/
Justi a nie da się np zmienić koloru szarfu na czerwoną?:) wtedy pasowałoby idealnie:)
Justi ja bym nie rezygnowała z różowej szarfy, skoro sala jest w czerwieni bukieciki na stołach możesz zrobić białe z nutką czerwieni, a Twoja wiązanka może być biała z różem to tylko jedna wiązanka. Zrobisz jak uważasz, ja nie dobieram ubrania do sali. Moja sala jest w zieleni, czerwieni, bieli i złocie natomiast ja nie rezygnuję z różowej wstążki i wiązanki w kolorze różowym z bielą.
Zobacz http://www.arkadiadombankietowy.pl na stołach będą kwiaty dobrane do kolorystyki ścian, kwiaty nad naszym stołem też.
Ale moja wiązanka i wiązanka świadkowej będą dobrane do naszych sukienek :)
Chyba, że lubisz intensywne kolorki, wtedy czerwona wstążka lub biała wstążka i wiązanka z czerwonych róż :) też ładnie :)
Pokaż swoją salę coś pomyślimy.
image

moje podziękowania dla gości, nie wiem tylko który tiul zamówić, ten błyszczący czy biały matowy,
hej dziewczyny,
prosze doradzcie cos, jade niedlugo po suknie angel giovani i boje sie zeby nie dostac podrobki jakiejs na okrzei bo naczytalam sie na forum, ze moga wstawic zwykle szkielka zamiast swarowskiego itd. a przy podpisywaniu umowy nie widzialam, ze moge dostac jakas inna giovani Czy wiecie moze, czy daja jakis certyfikat do tej sukienki?
Dziekuje za rady:)
Gdzie takich głupot się naczytałaś, nie sądzę żeby pozwolili sobie na zamianę swarovskiego na zwykłe kryształki, każdy laik to rozpozna i jak możesz dostać na Okrzei podróbkę skoro tam jest salon firmowy??? Jak możesz dostać inną Giovani - ale idiotyzmy ktoś wymyśla :)
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było tym bardziej pozdrawiam ciepło, ale znowu tylko na chwilkę wpadłam.

Gabi może koleżance chodziło o to, że jest możliwość zamiany swarovskich na jabloneks, żeby zbić cenę sukienki, bo rzeczywiście coś takiego też proponują w salonach. Ja nie polecam.

Tak czy inaczej na pewno poznasz swarovskie, one się wyjątkowo mienią czego nie da się osiągnąć jabloneksem.
mi proponowali zmiane svarowskiego na jakies zwykłe szkiełka i wtedy suknia byłaby 400 zł tańsza ale w życiu bym się nie zgodziła:)
Do MB: nie martw się jeżeli zamówiłaś suknię na Okrzei to nie ma możliwości żebyś dostała podróbkę lub z kryształkami innymi niż Swarowskiego jeśli nie wyrażałaś na to zgody.
MB kiedy jedziesz odebrać suknię? To będzie pierwsza przymiarka czy już po gotową jedziesz?
pierwsza i ostatnia przymiarka, bo nie jestem z Warszawy i umowilam sie ze odbiore ja po pierwszej przymiarce, a teraz mam taki stres, ze moze cos byc nie tak, nikt mnie nie pytal, czy moga byc zwykle szkielka zamiast krysztalkow swarowskiego, a mi nawet nie przyszlo do glowy, ze to nie bedzie swarowski
w standardowej wersji jest swarowski więc skoro nikt Ci nic nie mówił to napewno będziesz miała oryginalne kryształki:) inne opcje są na życzenie:)
Mentorka ma rację, a ilę płacisz za suknię? Zdejmowałaś tiul? Na pewno dostaniesz oryginalną Giovani :) Nie stresuj się bo i my zaczynamy razem z Tobą :)) Kiedy uroczystość???
Ja już jestem po ślunie, suknia sprawdziła sie w 100% była zachwycająca:) Drugi raz też bym się na nią zdecydowała.
ewa, napisz nam coś więcej:D:D wygodnie Ci w niej było? a może przysłałabyś jakąś fotke?:D będziemy bardzo wdzięczne!!! nina210@wp.pl
Tak i na g43riel4@yahoo.com :)))
hej
ja place mniej niz wy, ale zrezygnowalam tylko z trenu, nie zdejmowalam wartsw tiulu ani nie chcialam zamiany swarowskiego, a nizsza cene zaproponowaly mi panie, bo nie jestem z warszawy i musze daleko jechac wiec daly znizke
Witam Was dziewczyny:)
Ja też będę miała suknię Giovani 28.08. chyba tak jak Gabi jesli dobrze zrozumiałam;) ale moja będzie bez trenu i dwa welony jeden krótki obszyty kryształkami i długi (zamiast trenu).
Czy mogłybyście podzielić się ze mna pomysłami na wiązankę? Bo zamówiłam sobie tylko kwiaciarnię, ale pomysłu za bardzo nie mam, no a wiadomo, że musi to grać z różową kokardką i szarfą:) pozdrawiam Was serdecznie i czekam na odpowiedź:)
Jak dla mnie, to ta sukienka jest zbyt królewska. Jakiś czas temu weszła moda na takie suknie i właściwie każda Panna Młoda musiała mieć coś takiego. Niektórym dziewczynom takie kiecki nawet pasują i fajnie w nich wyglądają, zwłaszcza takie o drobnej figurze, ale jak ktoś ma okrąglejsze kształty, to lepiej kupić inną.
kalamarnica, wszystko zalezy od figury, ja bardzo chciałam prostą suknie ale niestety wyglądałam w nich tragicznie... a w giovani czułąm się wspaniale, jakby ta suknia była zaprojektowana specjalnie dla mnie, wszystkie inne księżniczki "wymiękły" :)

a co do wiązanki to ja jeszcze nie zdecydowałam się ale podobają mi się bukiety z piwoni takich bladoróżowych:)
podoba mi się wiązanka jak w tej relacji (tylko be zniebieskiego)
http://forum.trojmiasto.pl/I-see-trees-of-greenred-roses-too-19-06-10-t168967,1,11.html?hl=piwonie#hl
lub taka
image
Niunia!! Będziesz miała identyczną suknię i welony jak ja :) Fajnie, że jest ktoś z mojego dnia :) Pomyślę o Tobie w dniu ślubu :) Że jest w gdzieś w Polsce jeszcze jedna tak samo ubrana i pewnie równie szczęśliwa jak ja hehe :) Miło. O której masz ślub??? Ja na 18 :)

Moim zdaniem nasza suknia nie jest królewska ani trochę, księżniczka i owszem ale nie królewska :)))
A prostą sukienkę można założyć na inne okazje :) taką "księżniczkę" tylko raz w życiu :)

Mentorko ten bukiecik jest tak słodki jak nasza sukienka :) I będzie pasowała do Twoich blond włosów, tak mi się teraz nasunęło pewnie przez te herbaciane róże :)
Wow..nie wiedziałam, że też masz dwa welony:) i do tego ten sam dzień:) Ja mam ślub o 17, więc będę już po i będę mogła trzymać kciuki w myślach za Ciebie:)
Zgadzam się z Tobą, że to jest jedyny taki dzień w życiu,że trzeba wyglądać wyjątkowo i krój Giovani właśni taki jest- niezwykły, inne proste sukienki można założyć na inne okazje chociaż one też mają coś w sobie. Najważniejsze jest to, żeby czuć się w sukni ślubnej jak najlepiej..:)

Mentorko bardzo ładny ten bukiecik, do którego podałaś link. Ja mam mały problem bo podoba mi się jeden bardzo oryginalny bukiet tylko nie wiem jakby się komponował z naszą suknią..Może pomożecie Gabi i Mentorko? Postaram się go tutaj wkleić jak mi się uda;)
image

a Ta podoba mi się najbardziej, ale nie wiem czy by pasowała..:
image
myślałam jeszcze o taki prostym klasycznym z samych róż podobnym jak poniżej ale nie koniecznie z taki samym, ale już sama nie wiem. Ta kula jest fajna ale musiałaby być z jaśniejszych kwiatów, żeby dopasować kolor do wstążki.
image
image
podoba mi się ta kula, bardzo oryginalna tylko rzeczywiście, te róże muszą być jaśniejsze:) myśle w każdej kwiaciarni powinni coś takiego zrobić:)

ja też będe miała dwa welony tylko bez kamyczków:) a jakiej długości będziesz miała ten dłuższy welon?:)

28.08 będę siedziała z zaciśniętymi kciukami za was:)
mi się podoba jeszcze coś takiego:)
image
Śliczne te wiązanki :)
Niunia ta kula będzie pasowała tylko jaśniejsze kwiaty natomiast ten pierwszy bukiecik bardziej do hiszpańskich sukienek pasuje.

Wejdź tu
http://www.brides.com/planning/flowers/gallery/landing/ ogromny wybór bukietów.

Ja mam cały czas problem z piosenką na pierwszy taniec :(((
Wczoraj ten trener walca nie pomógł. I coraz bardziej mnie to stresuje.
Czesc dziewczyny. Co prawda slub mam dopiero w przyszłym roku, ale juz zaczełam szukac sobie sukni i jak zobaczyłam Giovanii- zakochałam sie po raz drugi ;-) I wtedy trafiłam na Wasze forum. Kazdy mi mówi, ze pod koniec roku wejdzie nowa kolekcja, ale ja nie musze juz jej ogladac, bo wiem, ze nic mi sie juz nie spodoba. Mysle nad zmianą koloru wstązki na liliowy + liliowe buty, zastanawiam się tez nad biżuterią z odrobiną iliowych kryształków svarowskiego, tylko nie wiem czy wtedy nie przesadze z tym kolorem. Oczywiscie bukiet tez w kolorze liliowym z dodatkiem białego bądź ecri. Czekam na wasze opinie te pozytywne i negatywne tez...
kolor liliowy mógłby naprawde fajnie wyglądać, ja bym już sobie odpuściła biżuterie w tym kolorze ale to kwestia gustu:)
Dziewczyny, mam pytania do Was. Czy dół sukienki jest cały z tiulu? Ile warstw go tam jest?
image
Caluteńki :) 10 warstw, ale np Mentorka 3 warstwy zdjęła, także zależy od Ciebie ile sobie zażyczysz.

Kolor liliowy - fajny pomysł :) W tym kolorze jest dużo wiązanek na stronie, którą wyżej podałam Niuni.
Ja byłam suknią zachwycona, drugi raz kupiła bym tą samą. Pięknie wygladała w kościele. Pomimo 10 warstw tiulu była wygodna do tańczenia, przedewszystkim jest lekka i pięknie się kręci, przetańczyłam w niej całą noc:)
Chciałam Wam zdjęcia wstawić ale nie potrafię.
Apropo salonu w Warszawie to dziewczyny które będą u nich odbierać suknie to sprawdzcie dokładnie czy wszystko jest zrobione tak jak powinno być.
eweus a mogłabyś przesłać na meila? nina210@wp.pl
z góry bardzo dziękujemy!!!:)
Ewus, co to znaczy, zeby sprawdzic suknie, bo jutro po nia jade, a boje sie, ze cos bedzie nie tak i chcialabym wiedziec, na co zwrocic uwage, podaje meila, jesli nie chcialabys mowic na forum mg.gm@wp.pl
dziekuje za informacjem
Powiem szczerze że trochę się rozczarowałam wykonaniem suknienki bo skoro płacimy za suknie prawie 4 tysiace to mogłaby być zrobiona dobrze. Moja suknia miała koło od halki sklejone taśmą bezbarwną. Chyba już w trakcie trzeciego tańca się rozkleiło i wyszedł z niej drut. Poza tym chciałam mieć ramiączka odpinane o których całkiem w salonie zapomnieli, nie mówiac już o tym że kiedy przyszlam odebrać suknie to zrobili mi te ramiączka ale nie wyszyli ich kryształami jak było uzgodnione. Dlatego jak będziecie odbierac swoje suknie to sprawdzcie czy wszystko jest ok. Ale suknia jest piena i nie chciała bym innej.
Gabi dziękuję Ci bardzo za stronkę:) na pewno przejrzę bukieciki:)

Mentorko pytałaś jaką długość będzie miał ten długi welon, a więc jeszcze dokładnie nie wiem dopiero na przymiarce ustalimy, ale na pewno nie za długi bo boję się żeby dwa welony nie rozwaliły mi włosów jak będą ciężkie, a będę miała loki wszystkie na bok, a jak wiesz to loki są delikatne:/

A Ty i Gabi jakie uczesanie planujecie do naszej Giovani?;)
Ja albo loki rzucone z jednej strony do przodu w "końskim ogonie" albo rozpuszczone i tylko delikatnie podpięte. Nie wiem jeszcze, nie mam kiedy iść na próbne czesanie :)

Dzisiaj mi się śniło, że odebrałam zdjęcia od fotografa i były okropne :)
Fotograf masakra :)
Cześć dziewczyny
Ewa czy ja też mogłabym prosić o zdjęcia na maila: kamilcia_w@op.pl
Z góry dziękuję

Co do liliowej szarfy kobiety w salonie też mi przykładały bo nie byłam do końca za tą różową i upierałam się, że wole fiolet, ale jak zobaczyłam to na własne oczy stwierdziłam, że róż wygląda dużo lepiej. Także musisz sprawdzić.

Co do włosów ja też myślałam o czymś w stylu jak Jabłczyńska miała na zdjęciach w naszej sukience, ale nie mam przekonania czy to dobrze będzie wyglądało z tymi dwoma welonami. Sam welon jest spory, a tu jeszcze koński ogon po boku. Najlepiej byłoby pójść na próbną już z welonem.
ja będę miała dwa weloy ale nie zakładam ich razem tylko długi do Kościoła a potem przebieram na krótki:)

fryzurki planuje coś w tym stylu:) połączenie tych dówch:)
image

image
No Mentorko bardzo mi się podobają te fryzurki:) Masz swoje włoski też takie długie? Tylko pozazdrościć;) Na pewno będą pasowały do sukni. pomysł Gabi też jest lux, ja też właśnie bym chciała loki na bok,a próbną już miałam i wszystkim bardzo się podobało. Najważniejsze, żeby uczesanie pasowało do sukni.

Gabi to dobrze, że miałaś taki sen, bo przecież wszystko śni się na odwrót, więc zdjęcia będą boskie a Ty na nich przepiękna:)
a z takich na bok to ta mi się podoba:)
image
Niunina włosy mam trochę dalej niż za połowe pleców ale jak trzeba będzie to poprosze fryzjera o kilka pasm włosów clip in:) bardzo fajna sprawa, można przedłużać i zagęszczać włosy i wygląda to naprawde naturalnie:) sporo dziewczyn tu na forum stosowało coś takiego :)
podaje linki żbyście zobaczyły co i jak:)
http://www.youtube.com/watch?v=gufhMJMwAdA
http://www.youtube.com/watch?v=EgKxeQFCrSU
Bardzo dziękuję Niunia za pocieszenie :)
Mentorko ostatnia fryzurka bardzo mi sie podoba, o czymś takim właśnie myślę.
Nie wydaje mi się żeby gryzła się z długością welonu.
Przecież nie zrobię sobie ogromnego koka :))
Ale będzie to trzeba za radą Kamili sprawdzić :)
Dziewczyny te loki są śliczne, fryzury miodzio, bardzo mi się podobają.
image

Mi się też ta spodobała, zamiast storczyków 3 białe różyczki, część włosów wezmę do przodu z jednej strony ale przy jedzeniu będę mogła odgarnąć je do tyłu.
Ja mam ciemne włosy więc może ładnie będzie.
Ale jeśli się zdecyduję na białe rózyczki we włosach to wtedy wiązankę z przewagą białych róż z domieszką różowych.
Co myślicie?
Jak po 24:00 oddam welon to wtedy przynajmniej różyczki mi we włosach zostaną :))
Świetny pomysł, fryzurka śliczna:) Na pewno pięknie będzie to wyglądało.
Dobrze myślisz z ta wiązanką i tymi różyczkami we włosach:) w wiązance można zrobić trochę białych i trochę różowych różyczek i we włoski możesz wpiąć 2 białe i np. jedną różową..widziałam coś takiego kiedyś i super to wygląda.

Ja będę miała doczepione naturalne włoski właśnie w taki sposób jak Ty mówisz Mentorko, nawet nie wiedziałam, że tak to się nazywa;) To jest super sprawa, robiłam już coś takiego na wesele i się sprawdziło naprawdę fajnie.
O fajnie z jedną różową w środku - podoba mi się pomysł :)

Ja właśnie zawijam podziękowania dla gości :)
A mogłabym się dowiedzieć jakie masz podziękowania dla Gości? Bo ja też chciałam coś wymyślić, ale wszystko jest dość drogie..:/ i jak nic taniego nie przyjdzie mi na myśl to chyba zrezygnuje no bo co:(
A jakie macie podziękowania dla rodziców? bo my też sę jeszcze zastanawiamy i nie wiemy jakie prezenty..
Gabi wkleiła swoje podziękowania kilka wypowiedzi wyżej, takie migadały w tiulu przewiązane kokardką:) ja też zamierzam tak zrobić, kupić tiul, wstązkę i migdały i sama pozawijać:)
ja dla rodziców planuje jakies fajne duże kwiaty, taką fajną drewnianą skrzynkę z podziękowaniami w środku wino i na 2kieliszki:) myślałam jeszcze o bilecie do opery albo na jakąś kolacje ale tu by był problem z z rodzicami narzeczonego bo oni raczej nie mają tajkich miejsc w okolicy ;/
Na 150 osób podziękowania wyniosły mnie ok 200zł

46zł - kg migdałów, ja musiałam kupić 3 kg
ok 20 zł wstążka
32 zł kosztują w empiku kartki metalizowane na nich możesz wydrukować podziękowania
tiul miałam ale kosztuje ok 20zł,

Jeśli chcesz to odezwij się na gg mój nr 3221433 i podam Ci sklepy internetowe lub linki na allegro gdzie można to wszystko tanio kupić

Mentorko czekam na zdjęcia Twoich podziękowań z różową wstążką :)
Jestem ciekawa jak Twoje wyjdą :)
Ja nie mam pomysłu na prezenty, do zaproszeń w gratisie dostaliśmy podziekowania dla rodziców w bordowym tekturowym pudełeczku zwinięte w rulon i zalakowane

I chyba to tyle. I ja wolałabym nie dawać im tego przy wszystkich tylko razem z albumami ze zdjęciami ślubnymi juz po weselu.
Ja jestem straszna płaczka nie chcę szopki na weselu. Nie lubię publicznie łez wylewać. Ale jak będzie to zobaczymy bo mój narzeczony chce dać na weselu. Temat do przedyskutowania.
mentorka ja zamowilam takie cos jesli chodzi o te wlosy.. :)
http://www.allegro.pl/item1062816589_clip_in_jak_natural_piekne_zestaw_50cm_promocja.html
dzis odbieram.. :)
image
roksana też myślałam nad allegro ale boje się że nie dobiore kolorystycznie tych włosów:/ dlatego pójde do mojej fryzjerki niech sama dobierze i kupi:) daj znać jak odbierzesz;)
aha.. no ja mam czarny :)
ale mozesz isc do nich na miejscu w gdansku na gildi box 118 :)
i mozesz dobrac kolor ;)
image
Te kieliszki z winem o których pisałaś to wiem jakie:) też Ci powiem, że się zastanawiałam nad nimi, bo to jest to coś innego, ale sama jeszcze nie wiem.
No te migdały Wam powiem bardzo ciekawy pomysł. A czy jak juz zrobicie to mogłybyście wysłać mi fotę na maila? bo jestem ciekawa jak to wyjdzie:) Ja na początku myslałam o takim dużym obrazie z naszym zdjęciem ślubnym dla rodziców, tylko kurcze nie wiem czy przed ślubem byśmy się wyrobili , żeby to zrobić, a wiadomo pośpiech tego dnia niewskazany:):)
Niunia ja już wkleiłam wyżej swoje podziękowania w wersji z błyszczącym i matowym tiulem.

Obraz bardzo piękny prezent. Możecie je wręczyć po weselu. Na spokonie wszystko zrobić.
Kieliszki tez fajne ale zalezy za co chcecie dziękować, jeśli za pomoc w zorganizowaniu wesela to super ale jeśli za trud wychowania, lata poświęceń itp to jakoś kieliszki mi sie nie widzą, obstawałabym za czymś wyjatkowym, oryginalnym... np właśnie obrazem.
Niunia dwa tygodnie temu słyszałam o prezencie dla rodziców właśnie w formie obrazu. Fotograf zrobił młodym zdjęcie po mszy, zaprzyjaźniony kolega szybko przegrał fotę, zawiózł do punktu fotograficznego w markecie gdzie zawsze czynne są do 21, wywołali duży format na miejscu, ramy były już przygotowane i na podziękowania były jak znalazł.
Wszytko to tylko kwestia organizacji i dzielnego pomocnika.

Dziewczyny dostałyście może zdjęcia od Ewy?
Gabi, u nas obraz się nie sprawdzi, moi rodzice są dość młodzi, mają fajnie nowocześnie urządzone mieszkanie i jakoś zdjęcie ślubne na ścianie by tam nie pasowało ;/
a tak na marginesie taki obraz nie wydaje mi się oryginalnym prezentem:)
u moich rodziców skrzynka na wino i kieliszki raczej byłyby używane bo uwielbiają sobie sączyk winko wieczorami:) myślałam jeszcze o jakiejś kolacji, operze a może nawet dzień w spa ale tu jest problem z rodzicami narzeczonego;/ a prezent raczej powinien być taki sam...jeszcze muszę się dobrze zastanowić...
Zależy od upodobań rodziców, same wiecie co im sie najbardziej spodoba, wyraziłam tylko swoje zdanie.
Niunia postaram Ci się wysłac na meila obraz zrobiony na płótnie w eleganckiej ramie bardzo romantyczny z pleneru ślubnego mojej siostry może będzie Ci łatwiej podjąć decyzję??
My mamy zamiar sobie do salonu zrobić duży na płótnie z pleneru.
O jej naprawdę? Super, będę bardzo wdzięczna.Może łatwiej byłoby się zdecydować.. No właśnie masz racje to wszystko zależy od naszych rodziców, bo jednym podoba się to innym jeszcze coś innego. Ja też myślałam o takim duuużym obrazie do salonu, ale kiedy to jeszcze.
Podam Ci maila jak już będziesz miała wysyłać:)
Podaj adres Niunia. Wczoraj będąc u siostry zrobiłam zdjęcia obrazu :)) Dzisiaj wieczorem Ci wyślę.
Z góry dziękuje:) bardzo jestem ciekawa efektu:)
milenka88@tlen.pl
byłam dzisiaj rozmawiac na temat dekoracji i bukietu, niestety we wrześniu piwonie sa nieosiągalne:( ale staneło na goździkach:D będzie coś w tym stylu
image

ale chciałabym żeby były też w takim kolorze ajk te po lewej
image
śliczne te kwiaty i śliczne kolory:)
świetnie to będzie wyglądać:)
Ja jestem tą suknią zachwycona. Zakochałam się w niej, ale obawiam się, że 10 warst tiulu, jednak waży i do tego koło. Ale co tam, wytrzymam
image
Ta sukienka wcale nie jest ciężka. Te satynowe są dużo cięższe.

Mentorko wcale bym o goździkach nie pomyślała, ale wiązaneczka jest słodka.
oj chyba nie jest aż tak ciężka:) spokojnie damy rade:) w jednym salonie przymierzałam tak ciężkie że trudno mi się było w nich ruszać, a wcale nie były tak duże jak nasza:)

maryska a kiedy dokładanie masz ślub?:)
Mam dużo czasu jeszcze, 2012, ale uwielbiam oglądać sukienki, i jak zobaczyłam tą Waszą to aż wdech mi zaparło:)
image
hehe:) rzeczywiście, robi wrażenie:) ja jak ją przymierzyłami spojrzałam w lustro to pierwsze moje słowa brzmiały "zakochałam się":)

do dziewczyn które już miały ślub, pokażcie nam swoje fotki i powiedzcie jak się suknia sprawowała:) przypuszczam że pisze tylko kilka osób ale napewno są osoby które tylko czytają:)
Czesc dziewczyny, poniewaz malymi kroczkami zbliza sie nasz dzien ;) zaczelam sie "otganizowac". I mam do was pytanko. Powyzej dnia 25 czerwca Niunia bodajze wstawila zdjecie bukietu , wykonanegi z rozyczek w formie wachlarza, Zastanawiam sie czy on na zywo wygląda efektownie?? i Czy pasuje do naszej sukni ??? Dzieki za opinie
Moim zdaniem nie pasuje chociaż jest piękny :) przepraszam za szczerą opinię ale uważam że pasuje bardziej do hiszpańskich sukienek.
Wiesz Gabi ze ja tez tak uwazam haha ;)) Ale chyba na sile go chcialam :)) Ceniee sobie szczere opinie dlatego z niego rezygnuje ;)) Dziekiiiiiiii
Natomiast nie rezygnuj z koloru tych róż bo są cudowne, takie chcę mieć dodam jeszcze trochę białych.
Gabi czy Ty na długim welonie będziesz miała kryształki jakieś? Powiedz mi znaczy napisz;) jak długi będziesz miała ten welon, bo nie wiem co zrobić z długością a niedługo będę miała przymiarkę.. Trochę się boję, że jak będę miała za długi welon to popsuje sobie włosy..:/
a Ty kiedy masz przymiarkę?
dziewczyny a ile płacicie za długi welon z kryształkami ? (jeżeli można spytać) bo mi Pani w salonie powiedziała 1000 zł więc sobie odpuściłam ...
Będę miała do Kościoła zwykły 3,5 metrowy ( mam nadzieje że fryzuru nie popsuje:))
Niunia a jaką fryzure planujesz?
Kochana ja chce grube loki na bok i z boku chyba 3 różowe różyczki wpięte i boję się właśnie o te moje włosy, żeby te loki od tego ciężkiego welonu się nie rozwaliły..
Właśnie nie wiem jaka długość, mam to ustalić przy przymiarce. I czy cekiny jakieś to właśnie tego też nie wiem..
1000zł?? to tragicznie dużo Ci krzyknęły..Słuchaj zawsze możesz kupić biały tiul, biały grzebyk do wpięcia we włosy i dać do krawcowej to Ci zrobi welon o wiele wiele taniej i możesz tez kupić imitacje kryształków i ponaklejać i problem z głowy i to jak tanio;))
Niunia sam welon dług nie jest tak drogi, one sobie dużo liczą za kryształy, jakbyśmy chciały jablonex byłoby taniej, rozumiem że Mentorka pyta właśnie o swarki.
dokładnie, zwykły welon kosztuje 200-300 zł a Pani powiedziała że na takim długim musiałoby być ich bardzo dużo, na początku chciałam tylko na końcu welonu kryształki ale podobno wtedy nie ma efektu :/
Ja długi będę miała gładki 3,5m nie chciałam żadnych świecidełek na nim, sama jego długość jest wystarczająco bogata :) Natomiast krótki będzie obleczony kryształkami.

Ja do kościoła zakładam jeden na drugi bo jak przymierzałyśmy w salonie to bardzo ładnie to wyglądało. Ale czas pokaże.
Dziewczyny, nie chcecie otworzyć nowego wątku? Ten jest strasznie długi.
Ja się zastanawiam nad waszą sukienka ;) może jak się zdecyduję to bym odkupiła od którejś z was
O włosach jakos nie pomyślałam, jeśli będzie za ciężko to zostanie w kościele tylko ten długi, ale skoro martwisz się o fryzurę to tym bardziej nie kupuj welonu długiego ze swarkami bo będzie jeszcze cięższy.
ja nie będę miała welonu ze svarkami tego długiego, tylko ten krótki tak jak Ty cały obszyty svaroskimi, ślicznie sie błyszczą i lux to wygląda. I też mierzyła mi jak zamawiałam suknie ten krótki welon na długi.
Ale ja za długi welon płace coś ok.150 zł.
Gabi i Mentorka kiedy macie przymiarki sukni??
jeszcze nie mam ustalonej ale tak 2 tygodnie przed ślubem:)
Ja na początku sierpnia, czyli 3 - 4 tyg przed ślubem.
Tydzień przed ślubem chyba zabieram ją do domu ale pewności nie mam. Czy w tygodniu przed ślubem? nie pamiętam. :)
No to pochwalicie sie koniecznie jak tam po przymiarkach:))
ja suknie zabieram do domu dzień przed ślubem, poprosiłam o jej "przetrzymanie" ponieważ nie miałabym jej gdzie trzymać:)
Ja bym się nie odważyła tak zwlekać :)A gdyby z jakiegoś powodu salon zamknęli? Albo coś w tym rodzaju :) Powieszę ją u rodziców w sypialni :) Hak jeszcze z sufitu wystaje po sukni siostry :) E wolę ją mieć przy sobie :) Już mi się śniło, że się nie wyrobiłam z suknią i w zielonej szłam do ślubu a mój narzeczony w brązowym swetrze. :D
hahaha dobre masz te swoje sny..;))
ja też zabieram kilka dni przed slubem bo nie mam jej gdzie trzymac a boję się ,żeby sie czasem nie zakurzyła.:)
Ja też nie chce aby narzeczony zobaczył suknie ponieważ nie mieszkamy w gdańsku a przed ślubem będziemy kilka dni u moich rodziców (narzeczony pochodzi z jeszcze innego miasta)

zamówiłam bukiet w miejscu gdzie będą nam robić dekoracje, powiedziałam że ma być biało różowy z róż, eustomy, goździków i frezji:)
Mój nie zobaczy sukni :) Nie ma szans. Do sypialni moich rodziców sie nie wchodzi :) Z resztą nie mieszkamy razem.

Mentorki wiązanka będzie piękna, już ją sobie wyobrażam.

Mentorko a on bedzie okrągły??? Czy będzie szedł trochę w dół ten Twój bukiecik?

Zamówiłam szarfy takie same jak przy naszych sukienkach dla moich małych druhenek. Krawcowa niestety dopiero po 26 lipca zabiera się do szycia. A ja już się efektu nie moge doczekać.
Gabi bukiet będzie okrągły:)
ta eustoma to śliczny kwiat, będzie pasował bardzo do wiązanki:)
Gabi czy te druhenki Twoje będą niosły obrączki?
Nie wiem jeszcze ale chyba nie. Tylko małe wiązaneczki. Będziemy mieć dwie druhenki, które będą szły przed nami. Mają po 5 - 6 lat.

Niunia a Ty wprowadzasz jakieś zachodnie elementy do swojego ślubu???
Będziesz do ołtarza szła z narzeczonym czy z tatą?
Ja z narzeczonym ale Mentorka i Kamila z tatą.
No i mogę jeszcze dodać, że ugadałam się z siostrą i kuzynką, zgodziły się, teraz dostały zadanie znalezienia sobie fasonu sukienki do uszycia. Także moje druhenki będą troszkę większe. Obie maja po 17 lat ;) Moim świadkiem jest brat więc przydadzą mi się one do pomocy ;)

Chcecie usłyszeć hit!!!
Gabi koszmary Ci się śnią po nocach, to dobrze, że tylko śnią, mi ksiądz zaserwował niezłą niespodziankę.
Ślub mamy na wsi gdzie mieszkają moi rodzice, śluby zazwyczaj są raz na rok, raz na dwa lata. Na kolędzie powiedzieliśmy księdzu, że ślub chcemy..."przyjdzie trzy miesiące przed"...no ok, poszliśmy na Boże Ciało, mówimy, że zostały 3 miesiące czy możemy ustalić godzinę..."kiedy ślub?"...04 wrzesień..."przyjdźcie w sierpniu, a teraz dajcie mi spokój"...zła byłam jak osa, ale uznałam ze skoro tak się zachowuje tzn, że nie ma problemu z terminami, ustaliliśmy, że ślub o 17 i tak mówimy ludziom. Wczoraj pojechaliśmy do rodziców na obiad, a tam czekała na nas niespodzianka ... "Pani K. córka wychodzi za mąż, zgadnij kiedy, niespodzianka , ale to pikuś, ksiądz jest nieosiągalny bo jest na urlopie"... fajnie co. Aha mogę dodać jeszcze, że tamta para zdecydowała się, tydzień temu.
A jeszcze powiem Wam jedno, jak wracaliśmy z Bożego Ciała powiedziałam do rodzinki "zobaczycie cały rok nie będzie żadnego ślubu, a 04.09 będą dwa". No i się nie pomyliłam, ciekawi mnie tylko czy przypadkiem nie na tę samą godzinę, moja mama tak miała. Niedaleko pada jabłko...
OOOO raaany :) Ale historia :)
Ale czemu ten ksiądz nie mógł Was zapisać... na wszelki wypadek...
Chyba bym się załamała. My rezerwowaliśmy datę u księdza w 2008 roku i kazał nam przyjść jeszcze we wrześniu 2009 bo będzie przepisywał do innego kalendarza i żeby sie upewnić że jesteśmy przepisani. No i bylismy. Ale już w 2010 nie poszliśmy... Jutro idziemy dać już na zapowiedzi i zanieść dokumenty ale czuję że dzisiaj nie usnę. A jeśli nas tam nie ma? Zaproszenia już rozdajemy.. wszystko ustalone... nie no masakra. Ale mi klina tym zadałaś. A kancelaria dzisiaj tylko do 17 nie zdąrze wrócić z pracy. A podobno w tym dniu śluby są co godzinę od 16 a ostatni na 20
o kurde Kamila, powiem Ci szczerze, ze chyba padłabym na Twoim miejscu..:/ Ja bałam się takiej sytuacji, że nie dostaniemy tej godziny co chcieliśmy bo u nas nie ma ślubów o 18 tylko są 16, 17, 19 i 20 dlatego dla mnie najdogodniejsza była 17. to więcej jak rok temu poszłam do księdza i prosiłam go, żeby mi tę godzinę zapisał, ale On oczywiście nie chciał i dopiero znajomy organista zapisał nam te godzinę bo tak to też by było ciężko..
Nie przejmuj sie Kamilka dobrze będzie, najgorsze są nerwy, musicie złapać tego księdza jak tylko wróci z urlopu, bo innego wyjścia nie ma..

Gabi ja będę szła do ołtarza z narzeczonym. Myślałam na początku o moim tacie, ale nie chce mojemu narzeczonemu odebrać tej przyjemności;) Wiadomo, że to dla nas obojga będzie ogromne przeżycie. Nie mam w rodzinie takich dziewczynek, żeby mogłyby druhenkami, jest dziewczynka, która ma 8 latek no ale to co sama będzie szła to tak lipa mi się wydaje. U Ciebie świetnie będzie to wyglądać, już sobie to wyobrażam, jeszcze te różowe kokardki- no bosko po prostu:))
A Wy macie jeszcze jakies fajne zachodnie pomysły?:)
Nie :) Ja też idę z narzeczonym tak jak wcześniej pisałam :)
Tylko te druhenki. Bardzo się obie cieszą i przeżywają swoją rolę.

Migdały to włoski wymysł :) No i generalnie chyba nie mogę powiedzieć że moje wesele będzie typowo polskie :) Ale zmieniają się standardy. Będziemy mieć w bardzo eleganckiej sali, przy okrągłych stołach.
Wiem, że niektórzy wolą typowo wiejskie wesela w remizach i z głupimi zabawami. I pewnie takie osoby w naszych gościach się znajdą również.
Ale trudno :) Wszystkim się nie dogodzi. Mam nadzieję, że nie będzie sztywno :) A zespół da czadu :)
Kamila Twoje druhny też super, masz pomysł na sukienki dla nich? Będziesz im szyła?? Na tej stronie http://www.brides.com jest dużo również dla starszych dziewczynek. Myślałaś już nad kolorem?? I gdzie będą szły? Przed Wami?

Pytanie do dziewczyn które będą z tatą szły: świadkowie czekają z młodym przy ołtarzu??? jak to jest?
Wiecie co ja się z tym przespałam i nie przejmuję się, co będzie to będzie...na zaproszeniach mam 17 i tego nie zmienię. Tamta para podejrzewam, że jeszcze nie ma zaproszeń skoro zdecydowali się niedawno. Także luz, do przyjazdu księdza i tak nic nie wskóram więc szkoda nerwów.

Co do ślubu to rzeczywiście tatuś będzie mnie prowadziła, mój S. do ołtarza będzie szedł ze świadkami i swoim chrześniakiem, ma 4 lata i chcemy żeby w kieszeni trzymał obrączki, taki mały zawadiaka jest.
Moja siostra z kuzynką, przede mną i tatą.

Wynalazły sobie stronkę z sukienkami dla druhen i przesyłają tylko propozycje, bo kuzynka z Warszawy. Sukienki chce im uszyć, mówią o różowych z czarnymi dodatkami, żeby później z butami problemu nie miały.
Jutro idą pierwsze zapowiedzi :)
Byliśmy u księdza. Wszystko ok. :)
Zamówiłam tort. Biały w marcepanie Obsypany różami o różnych odcieniach różu. Na dole przewiązany marcepanową wstążką taką jak w mojej sukni tyle że białą żeby za różowy ten tort nie był. Na zdjęciu w cukierni wyglądał przecudnie. Będzie 5 tortów na złotej paterze lecącej schodkowo w półkolu. Nie potrafię wytłumaczyć :)) Ale fajnie wygląda.
wow..ale super:) my nie zamawialiśmy sobie tortu, bo mamy go w cenie naszej sali i nawet szczerze muszę przyznać, ze nie wiem jak będzie wyglądał:)
ale Ty masz dobrze, ze mogłaś sobie wybrać taki jak chciałaś. Super sprawa:))
kurde a moje zapowiedzi to w zeszłym tygodniu ostatni raz wyszły;)
Tym razem śniło mi się, że nie zdążyła krawcowa uszyć druhnom sukieneczek. A najlepsze że przypomniało mi się o tym pod kościołem :)
Chyba za dużo myślę. :)
mi się dzisiaj śnił koszmar, uciekałam przed kimś w za dużej sukni ślubnej, podobno nawet krzyczałam przez sen... chyba za dużo myślę o tym wszystkim....
Jeszcze na dodatek ciągle mi ktoś mówi że nie chce siedziec koło kogoś.... dziadkowie obok drugich dziadków, moja chrzestna obok mojego chrzestnego, koleżanka koło kolegi...... istny obłęd... ale chociaż dobrze że mówią przynajmniej na weselu nie będzie nieporozumień... ale już się boje chiwli kiedy się za to zabiore;/
dziewczyny czy Wy macie suknie wiązaną czy na suwak?
bo ja nie wiem co będzie lepsze i wygodniejsze..
ja mam na suwak, ale wygodniejsza jest pewnie wiązana... :) w salonie nie dali mi możliwości wyboru, dopiero tu na forum dowiedziałam się że mozna wziąść wiązaną
Ja bedę miała wiązaną. Całe szczęście bo ostatnio schudłam, a niewykluczone że do wesela jeszcze schudnę.
no właśnie ja też będę miała jednak wiązaną, ale jestem ciekawa jak to wygląda.. nie macie może jakiegoś zdjęcia jak wygląda wiązana giovani?
ostatnio słyszałam, że suwak jednak bardziej usztywnia tę suknię, ale nie wiem czy to jest prawda, dopiero jak będę miała przymiarkę to będę mogła sprawdzić..mam nadzieję, że wiązana będzie wygodna i że ściśnie talię, bo nie chce, żeby odstawała góra bo to fatalnie wygląda.
Mentorko, ale Ty możesz iść lub zadzwonić do swojego salonu, w którym zamawiałaś Giovani i jeśli powiesz,m że chcesz wiązaną to Ci bez problemu zmienią..:)
a wy to wiązanie jak będziecie miały? bo Ewa miała to sznurowanie tak zrobione że było widac plecy...
nie mam pojęcia... zobaczę dopiero na przymiarce..
Moje wiązanie jest z "podkładką biała" no materiał jest pod spodem :) Nie będzie widać pleców. Ja przymierzałam w Warszawie wiązaną a w Płońsku na suwak. mam porównanie. Nie powiedziałabym że suwak usztywnia. Jeśłi chociaż trochę schudniesz to będzie Ci spadała. A dowiązywac możesz się co chwilkę. Weż pod uwagę, że nawet tańcząc na weselu suknia może się trochę na Tobie rozciągnąć. Wtedy można ją będzie zebrać. Mentorka ma obfiry biust więc nie ma sie czym przejmować. Mnie niestety obdarzono mniejszym :))
ja się cały czas zastanwiam nad tym sznurowaniem ze względów praktycznych... ale koniecznie musiałabym mieć podkładke jak Gabi, gołe plecy to nie dla mnie ....
a myślicie że nie jest za późno na zmianę?
Najlepiej zadzwoń do salonu i Ci powiedzą tylko podkreś,l że wiązanie ma być z materiałem pod spodem.
ja mam wiazanie z materialem po spodem,za tydzien 24 lipca mam slub:) wiec wstawie pare fotek jak to wyglada, suknie odbieram juz w ta sobote ale niewiem czy zdaze wstawic fotki bo jeszcze pare spraw przed weselem do zalatwienia:)
Kinga w takim razie czekamy na fotki:) a wstawiłabyś na forum albo przysłała na meila te ze ślubu?:) i zdaj relacje jak się suknia sprawowała :D
no pewnie ze wstawie fotki :)no i zdam relacje jak suknia sie sprawowala:)
fajnie:) w końcu dowiemy się jak suknia się sprawuje "na żywo":)
Gabi, właśnie dlatego co napisałaś będę miała wiązanie, bo też nie mam dużego biustu i bałam się o to, żeby mi ta suknia nie opadała cały czas podczas tańca, bo chyba bym nerwicy dostała:/
tylko właśnie jestem ciekawa jak to wiązanie wygląda:) a Ty Mentorko jak chcesz zawsze możesz spróbować zmienić na wiązanie:)myślę, że to nie problem:)
Niunia podaj meila:)
milenka88@tlen.pl
proszę bardzo:))
Niunia rozdaliście już zaproszenia???
Niunia sprawdź poczte:)

Dziewczyny tak się zastanawiam, może otworzymy nowy wątek "suknia ANGEL 2010 GIOVANI (2)" bo ten się strasznie ciężko otwiera. A dla zainteresowanych na końcu tego podamy link do nowego :)
Mentorko to jest świetny pomysł, bo mi się tak zawiesza, że muszę kilka razy odświeżać żeby dojść do ostatnich wpisów.
Właśnie to proponowałam jakieś 100 postów temu ;)
oto link do nowego wątku:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=172008&c=1&k=11
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1161700405
Dziewczyny czy któraś z Was ma do sprzedania suknie roz.36.
Jeśli tak to prosze o info na agapawlak1985@o2.pl
image
Nasz kochany żółwik jest już z nami:*
Dziewczyny!!ja również zakochałam się w tej sukni i na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie innej:) przebrnełam przez cały wątek ale juz mi sie wszystko pomerdało, kto chce sprzedac, a kto nie...wprawdzie slub mam za 10miesiecy ale juz powoli sie rozgladam, dlatego mam pytanie która z was chciałaby sprzedać swoją suknie. Mój wzrost 162+ 7-8 cm obcas, rozmiar hmmm 36-38. Jakby się znalazła chętna do odsprzedania to prosze o info na maila: avemi@buziaczek.pl. pozdrawiam serdecznie:)
Ja mam taką suknie do sprzedania, roz 36 wiązana a wzrost mamy ten.
Witam szukam sukni w rozmiarze 38 moj wzrost to 160 ale dluzsze tez moga byc koniecznie 13 warstw tiuli zalezy mi na tym zeby byla jak najabrdziej obszerna prosze o kontakt i zdjecia na meila sandrinka@buziaczek.pl
a czy te pnne mlode ktore maja juz suknie moga mi powiedziec czy ta halka nadalaby sie to tej suknie chodzi mi o uzyskanie jak najwekszej objetosciowo sukni oto linki do ogromnych halek
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350410211823&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180584895895&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
chciałabym uzyskac taki efekt
http://www.facebook.com/album.php?aid=96339&id=31767371265

niestety u nas w Polsce nie robia takich sukien a wielka szkoda bo juz od ponad roku szukam swojej wymarzonej prawdziwej ksiezniczki no ale nie usmiecha mi sie leciec do londynu po suknie i placic za nia jakos 3-4 tysiace funtow, ale maja przecudne suknie :) no i giovanni przypadla mi do gustu.
Jak jeszcze ktos tu zaglada to niech mi napisze czy taka halka mogla by byc dobra do tej sukni
Dziewczyny :)
także jestem zainteresowana ta sukienka, co prawda była to pierwsza sukienka, która wykluczyłam, bo jestem niska i chcialam dopasowaną, no ale w efekcie, jak przymierzyłam łezka się zakręciła :) natomiast cena w salonie ponad 4000zl jest zbyt wysoka. Jakbyście miały jaką oferte mój mail: zurek_ewa@tlen.pl
Długo szukałam, ale znalazłam :) Absolutnie najcudowniejsza suknia ślubna to Giovani. Konkurencją dla niej była Juwenta z Afrodyty, ale ta ma w sobie coś wyjątkowego.
Wszystkie Panny Młode poszukujące czegoś w stylu księżniczki powinnyście przymierzyć też tą.
Dołączam też do sporego już grona fanek tej sukienki :)
witam wszystkie Panie. Kobietki proszę o kontakt na moj adres mailowy jesli ktoras z Was byłaby zdecydowana sprzedać suknie
Angel 2010 Giovani rozmiar 40-42 wzrost 167cm. Pozdrawiam Ciepło. Justyna. A mój mail: justka152@interia.pl
Witam,
mam do sprzedania sukienkę giovani z 2010 roku.
rozmiar 36/38
wzrost 168cm
wysokość obcasa 5,5cm
suknie można zmienić na dłuższą lub krótsza bo koło jest regulowane
dodatkowo jest:
różowa kokardka
welon średni (do pasa) z kryształkami
bolerko wykończone koronką z gorsetu.
od soboty suknia widoczna na allegro pod nickiem madziamadi
meil: madziamadi@wp.pl
image

a za ile chcesz ją sprzedac??
suknie o której mowa dwa posty wyżej chcę sprzedać za 1900 zł (cena do negocjacji)
Jestem pilnie zainteresowana kupnem takiej sukni w rozmiarze 36.
Wzrost od 160-170 z obcasami
A mój maila martakucharska-89@tlen.pl
Witam ,
mam do sprzedania suknię ślubną Angel Giovani z różową wstążką .Suknia został uszyta na 167 cm+ obcas.
Suknia ma 15 warst tiulu,kupiłam ją w salonie na Okrzei w Warszawie.
Suknia jest w idealnym stanie,gotowa do wysyłki.
Cena 1500 zł do ewentualnej negocjacji.
mam do sprzedania suknię mój tel 698 395 610
dziewczyny ja równiez mam do sprzedania piekna giovani rozm 38/40 moj mail: esmo@vpl.pl tel 796-603-392

Suknia ANGEL 2010 GIOVANI

...odkryte ramiona, wcięta talia, 10-cio warstwowy tiul:)

Sprzedam suknie angel giovani po 18 czerwca. Do sukni mam fioletową wstążkę i czarną, taką jaką miała Joanna Jabłczyńska na pokazie:

http://forum.trojmiasto.pl/suknia-ANGEL-2010-GIOVANI-t144714,1,11.html?act=post&t=144714&pp=2068758#fs

Rozmiar sukni to 34 / 36. Uszyta jest na 164 cm wzrostu + 8 cm obcas.

Na maila mogę przesłać zdjęcia mojej sukni.
Mój e-mail to zawadzka.k@onet.eu
Hej dziewczyny :)
Pomóżcie mi, błagam.
Zakochałam się w sukni GIOVANI, noszę rozmiar 38, ale mam okrągłą buzię. Zastanawiam się czy taka princeska będzie pasowała czy będę wyglądać jak pyza. Czy któraś mogłaby mi doradzić.
ja mierzyłam tą sukienkę i mi akurat nie pasowała:)
jest cudna ale niestety nie każdemu pasuje:(
jak ja przymierzyłam ogólnie wydawała się bardzo wygodna.
tez mam ta suknie na sprzedarz po 9.lipca.:D moj e-meil mlmanczyk1@gmx.de
Moja śliczna suknia szuka nowej właścicielki :) Angel Giovani w idealnym stanie ze srebrno-szarą kokardą w rozm. 36 na 172 cm plus 7 cm obcas. Więcej informacji pod adresem mailowym oshisun@wp.pl. Zapraszam!
sprzedam suknie giovani...mam do niej dwie wstazki rozowa i czarna rozmiar 36,38 wojewodztwo pomorskie ...:D cena 2200 do negocjacji :D korona i kolia gratis :D mlemanczyk1@gmx.de szyta na 165cm wzrostu
Angel Giovani suknia ślubna księżniczka w rozm. 34-36 na 172 cm wzrostu plus 7 cm obcas. Suknia w stanie idealnym, wyczyszczona, gotowa do ślubu. Do sukni dodaję obuwie ślubne w rozm. 38 i dwa welony. O szczegóły i zdjęcia proszę pisać na maila oshisun@wp.pl
Angel Giovani suknia ślubna księżniczka w rozm. 34-36 na 170 cm wzrostu plus 7 cm obcas. Suknia w stanie idealnym, wyczyszczona, uzupełniona o kryształki, gotowa do ślubu. Do sukni dodaję dwa welony. Pytania proszę kierować na oshisun@wp.pl

Sprzedam suknie GIOVANI-ANGEL 34/36 - model 2010/2011

Sprzedam suknie slubna GIOVANI-ANGEL 34/36 - model 2010/2011
Warszawa 601332037

Sprzedam suknie GIOVANI-ANGEL 34/36 - model 2010/2011

Wiecej szczegolow: suknia 34/36/38 w salonie uwazaja ze nawet 40 sie zmiesci poniewaz jest z tylu patka kryjaca i gorset wiazany. Wzrost okolo 176 cm.
Suknia jak nowa - Panie w salonie zdziowione ze wogole nie byla ubrudzona, jest w bardzo dobrym stanie. Okolo 15.09.2011 odbior z salonu po praniu. cena do uzgodnienia.
Warszawa, mozliwa wysylka. 601332037
Ju odebrana po czyszczniu.
Warszawa, mozliwa wysylka. 601332037
Możesz posłac realne zdjecia na e-mial sylwusia.kochana@wp.pl oraz ile chcesz za sukienke jestem nią zainteresowana prosze o wszystkie wymiary:) czekam
A ja taką sprzedaje ale rozmiar 38/40
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-giovani-z-piekna-szarfa-ogl4215266.html
witam:) popieram wszystkie piszące tutaj dziewczyny, suknia giovani jest suuuuuper:)) zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia;p jestem zainteresowana kupnem takiej sukni, jeżeli któraś z Was zechciała by takową odsprzedać to proszę o info na maila marzenaposmyk@wp.pl, mam rozmiar 36/38, wzrost 168 cm + obcas jakieś 7 cm:)) czekam na wieści.... a dziewczyny gdzie w okolicach Katowic można taką suknię przymierzyć??? Ślub mam w sierpniu 2012 więc jeszcze trochę czasu przede mną;p;p;p;p
Podbijam temat. dziewczyny czy któraś z was chce sprzedać ta suknie rozmiar 38-39 wzrost 170+6 cm obcas może być 7.

prosze o kontakt email. Lobuziara21@Gmail.com

odkupie z wszystkimi dodatkami. Pozdrowionka
Hej, hej :)

Jeżeli ktoś ma do sprzedania tą siknie to z chęcią odkupię ;)

Rozm 38/40

olala4@o2.pl

Sprzedam suknie slubna GIOVANI-ANGEL 34/36 - model 2010/2011/2012

Sprzedam suknie GIOVANI-ANGEL kolor bialy 34/36/38 - model 2010/2011/2012 z salonu ANGEL
Wiecej szczegolow:
suknia 34/36/38 w salonie uwazaja ze nawet 40 sie zmiesci,
poniewaz jest z tylu patka kryjaca i gorset wiazany.
Ozdobiona jest kryształkami Svarowskiego, które pięknie się mienią.
Obwod biustu 80-90
Obwod pasa 65-75
Dlugosc sukni 118 - moze byc krotsza
Wzrost okolo 176 - moze byc nawet krotsza
rozmiar biustonosza - B - moze byc nawet C bo jest push-up
Rozowa wstazka z mozliwoscia odpiecia
Suknia jak nowa - Panie w salonie zdziowione ze wogole nie byla ubrudzona, jest w idealnym/bardzo dobrym stanie.
Okolo 15.09.2011 odbior z salonu po dodatkowym praniu.
Mozliwosc wyslania zdjec lub obejrzenia osobiscie na terenie Warszawy

Warszawa,
mozliwa wysylka.
tel. 601332037
Julka
jula86@o2.pl
Cena oczywiscie do negocjacji
http://allegro.pl/suknia-slubna-giovani-angel-jak-nowa-po-odswiezeni-i2354605810.html

zapraszam
Ciekawa cena
julka
ja sprzedam 38/40 za 1200zł slask bb:) moj adres email esmo@vp.pl gg885308
Sprzedam - Piękna suknia ślubna angel giovani z fioletową wstążką roz 40, tren + welon

Szczegóły:
image
image
http://allegro.pl/suknia-slubna-princessa-i2678766470.html

Na sprzedaż!!!
k.lubinska@vp.pl

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry