Widok

usunięcie stulejki u chłopca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
musze zrobic zabieg usunięcia stulejki u synka (5m-cy), nie wiem do jakiego lekarza mam iść. Może któraś mama miała podobny problem i poleci mi dobrego chirurga. dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ostatnio pytałam mojej pediatry o ten problem u synka usłyszałam że dzieci w tym wielu są za małe na podobne zabiegi synek ma niecałe 5 m-cy
To prawda, mój kuzynek miał ten sam problem jak miał pół roku, ale lekarz mówił, że to za wczesnie na zabieg, w końcu i tak do zabiegu nie doszło, bo jak miał 1,5 roku to udało sie to zrobić bezzabiegowo, najważniejsze to znaleźć dobrego chirurga
tylko że u nas ta stuleka jest żródłem cięgłych zakażen układu moczowoego:(i koniecznie musimy to usunąć
no w takim wypadku to widocznie trzeba działać od razu, mój kuzyn miał zabieg w szpitalu w redlowie usuwali mu wodniaczka na jąderku jak mial rok i właśnie nawet wtedy nie usuneli mu tej stulejki, bo mowili ze lepiej jeszcze poczekac, jesli chodzi o szpital i opieke w nim to rodzice nie narzekali
Synek mial stulejke, zaliczyl zakarzenie w wieku 5-ciu miesiecy. Zrobilismy badania, nie wyszla zadna wada wrodzona ukladu moczowego ( nr, za przyczyne zakarzenien czesto odpowiada refluks).
Trafilismy do Super Pani Chirurg w LUX MED. Zalecila smarowanie mascia. Ocenila stulejke jako przyklejony napletek, po smarowaniu macia po 4 tygodniach bylo po sprawie. Temat u nas zamkniety. Udalo sie bez zabiegu. Polecam LUX MED.
a pamiętasz jak nazywa sie Pani chirurg. My sie umówiliśmy na dziś do Rogonia ul . Puszkina, nie iwem czy jest dobry, idziemy na konsultacje. Kuba m atez refluks moczowy 2giego stopnia...
mój kuzyn miał właśnie tak samo smarowanie maścią i zabieg go ominął, więc zabieg jest po prostu wyjściem ostatecznym
a co to byla za masc
diprogenta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście że w tym wieku się nic nie usuwa-teraz wszystko jest w Twoich rękach ja od małego stosowałam diprogente do tego codzienne mycie kwasem bornym i po sprawie młody ma 4 latka i nic nie trzeba usuwać -pamiętaj o najważniejszym przy każdym myciu odsuwaj napletek czyli cofaj go delikatnkie w stronę brzuszka -a pediatrę zmien bo chyba coś za szybko ocenia sprawę
u mnie bylo tak samo synek mial stulejke przykejona ale pediatra kazal czesto kompac i delikatnie probowac ruszac a chirurg przepisal masc aby baktrie sie nie zasiedlaly dzis synek ma 3,5 roku iwszystko jest ok

Właściwie to u nas obyło się bez zabiegu. Trafiłam na bardzo fajną Panią doktor która poleciła stosowanie Octeniseptu przez 14 dni rano i wieczorem. Po tym czasie stulejka ustąpiła u mojego synka, więc zabieg nie był konieczny. Polecam spróbować tego sposobu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry