Widok

swissmed poród 2012

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, ja się zdecydowałam na żel Hyalobbarier przeciwko zrostom. Tak naprawdę ciężko powiedzieć na ile jest to konieczne, ale mimo wszytsko uważam, że na pewno nie zaszkodzi, a po co potem jakieś komplikacje..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haniu, a kupujesz go w swisie czy na własną rękę? Z tego co się dowiedziałam w aptekach internetowych 650-660 zł zawsze to stówka mniej, ale nie wiem czy można im tak jak by dostarczyć swój ?
Czarna to żadna uszczypliwość z mojej strony tylko wielkie zdziwienie, bo pierwszy raz słyszę o takich metodach! I w głowie mi się to nie mieści. Kumkasz?
Dziewczyny a te terminy porodu co nam lekarze wypisują z ostatniej miesiączki to nie są wyliczane na 40 tygodniową ciążę? Jak Tobie Kate zrobią cc przed tym terminem z miesiączki to będzie gdzieś ok 39 tydzień ciąży, więc chyba dobrze?
Też tak licze, że to 39 tydzień bedzie a od 38 ciąża jest donoszona to chyba powinno być ok.Wczoraj liczyłam te ruchy i były takie godziny ze ponad 10 zauważyłam a były takie że 1 albo wcale.Dzis kolejne ktg to mnie uspokaja.A o żelu na zrosty nie myslę,mam nadzieję że nie będzie większych komplikacji bo juz sam poród nadwyręzy nasz budżet więc już nie chcę nas pogrążać;)Wśród naszych znajomych jestem jedyną osobą która się tak szarpneła,reszta rodziła państwowo mimo że mamy podobne sytuacje materialne ale im było szkoda kasy.Każdy robi jak uważa.Tak sobie myslę że jak wszystko pójdzie ok to za tydzień powinnysmy wychodzić do domu z małą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę Ci zazdroszczę, bo ja bym chciała już być po porodzie i mieć maleństwo już przy sobie ;)
Ja troche mam stracha ale chyba już chce bo te ciagłę zamartwianie mnie męczy,potem oczywiście beda inne lęki ale przynajmniej będę wiedziała czy mała jest cała i zdrowa.
Rozumiem Ciebie bo ja mimo 30 tygodnia też mam stracha na myśl o porodzie i czy z maluszkiem będzie wszystko ok, pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie dobrze :)
Najlepszy był chyba dla mnie drugi trymestr tak jak piszą w książkach,bo pierwszy to był taki troche szok i lęk przed badaniami na wirusy,pierwsze usg itp.Drugi to taki moment kiedy już odnalazłam się w sytuacji,poznałam płeć,zaczełam robić zakupy a trzeci to lęk żeby zawcześnie dziecko nie przyszło na świat,zeby się ruszało,przebieg porodu itp.Jeszcze 4 dni to chyba damy radę.Ciekawe co będzie potem;)
Potem to już będzie krew, pot i łzy hihihi ;))))
Dziewczyny które chcecie rodzić w swissmedzie przez cc bez wskazań - piszcie proszę jak wyglądały wasze kwalifikacje i porody. Ja mam termin na 12 stycznia 2013 i już mam stres jak załatwić cc chociaż wasze wpisy są optymistyczne:) Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nic sie nie martw,cos ci wpiszą;)Ja rodze w pon.przez cc,mam mały stresik,potem napisze jak było.Mam nadzieję że obedzie się bez większego stresu i bólu,tak zakładałam decydując się na swiss..
Carolajna ok, po prostu myślałam, że znowu tworzy się jakaś "forumowa elita" przed którą trzeba się sześć razy zastanowić czy w ogóle o coś można zapytać... a w większości wątków tak jest... Kate trzymam kciuki za poniedziałek ! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kate powodzenia jutro ;)
Trzymaj się Kate i daj znać jak poszło;)
Ja też rodziłam na Zaspie, w tym roku w lipcu nie narzekam - przeciwnie, było całkiem w porządku. Dzieckiem zajęli się jak należy, mną też, trafiłam na naprawdę fajną młodą położną. Co prawda, już na oddziale była taka "szefowa", która próbowała wszystkich pouczać i wydzierać się na nas, ale ja się jej po prostu postawiłam i koniec było gadania:) Zależy jak się trafi, nie ma co generalizować
Bylam dzisiaj w swiss i chyba trafiłam na tą samą panią dr co Kate. Nastraszyła mnie że mały ma słabe akceleracje, że bardzo duży brzuch mam, mało wód płodowych i uwaga: według dzisiejszego USG młody waży 3500 więc jest w pełni donoszony juz (a ja dopiero 37 tydzien zaczynam)!!! Dodam ze w czwartek mój gin robił usg i 5 dni temu ważył 2800. Pani dr zaleciła wykonanie przepływów ale oni tam dopplerowskiego sprzetu nie mają wiec wróciłam do domu, obdzwonilam różne gabinety i jutro rano ide na badanie przepływów. Mam sie jeszcze raz zglosic z wynikami w tym tygodniu i wtedy podejmą decyzję kiedy cięcie, moze nawet na dniach...ehhh stres mnie zaczyna zżerać...
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły przez cc. Czy zakładanie i ściąganie cewnika boli? Kiedy go zakładają- przed podaniem znieczulenia czy w momencie jak już ono działa? Panicznie boję się tego momentu, mam niski próg bólu i sama myśl o tym mnie paraliżuje...
Ja nawet nie wiem, kiedy mi załozyli cewnik ;) A zdjęcie "bolało" mnie tyle co ugryzienie komara ;) I też mam niski próg bólu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi zakładano przed znieczuleniem i poczułam lekkie pieczenie przez sekundę może dwie ale bardzo słabe, zdejmowania nie pamiętam pewnie to samo uczucie. Nie ma się czego obawiać.
Dzięki ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry