Widok

syrop ambrosol pytanko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie syropu ambrosol. Bylam dziś na dyżurze z dzieckiem bo miało mokry kaszel i dr kazala brac ambrosol,wapno i ceruvit. Pytala czy mam owe leki. Mowie ze z poprzedniej choroby 2 miechy temu został nam właśnie syrop ambrosol. Doktor mowi ok, to zapisze te 2 inne leki choć one sa bez recepty.
Wracam do domu patrze na ten syrop a na opakowaniu jest napisane: Okres ważności po pierwszym otwarciu opakowania: 28 dni Mimo tego ze jest wazny do 09.2015r. Wiec jak? ja nic z tego nie .rozumiem? Doktor mowila ze mogę użyc ten co mam. Szkoda bo byłam w aptece już.
Będzie działać? czy substancje czynne będą mnie skuteczne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zadzwoń do dyżurnej apteki z pytaniem
Lepiej kup nowy syrop.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Juz odpowiadam. Wszystkie syropy czy to na kaszel badz goraczke maja obnizona zawartosc konserwantow , oczywiscie aby zminimalizowac ryzyko wystapienia uczulenia na ktirykolwiek z nich. Dlatego takie syropki dla dzieci maja dwie daty waznosci. Jedna to w przypadku nieotwarcia syropu pewnie wazne przez ok dwoch lat. A drugi w przypadku otwarcia butelki ok 28 dni. Wiadomo ze po otwarciu naczynia zaczyna sie produkcja bakterii poniewaz srodowisko prezechowywania nie jest sterylne a i ilosc konserwantow zostal obnizona. Takze polecam kupic nowy syropek i po otworzeniu mozna go pic tylko miesiac. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki:)

Pojechałam i kupiłam nowy :) Pozdrawiam
dzięki za wyjasnienie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry