Widok

syrop ambrosol pytanko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie syropu ambrosol. Bylam dziś na dyżurze z dzieckiem bo miało mokry kaszel i dr kazala brac ambrosol,wapno i ceruvit. Pytala czy mam owe leki. Mowie ze z poprzedniej choroby 2 miechy temu został nam właśnie syrop ambrosol. Doktor mowi ok, to zapisze te 2 inne leki choć one sa bez recepty.
Wracam do domu patrze na ten syrop a na opakowaniu jest napisane: Okres ważności po pierwszym otwarciu opakowania: 28 dni Mimo tego ze jest wazny do 09.2015r. Wiec jak? ja nic z tego nie .rozumiem? Doktor mowila ze mogę użyc ten co mam. Szkoda bo byłam w aptece już.
Będzie działać? czy substancje czynne będą mnie skuteczne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zadzwoń do dyżurnej apteki z pytaniem
Lepiej kup nowy syrop.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Juz odpowiadam. Wszystkie syropy czy to na kaszel badz goraczke maja obnizona zawartosc konserwantow , oczywiscie aby zminimalizowac ryzyko wystapienia uczulenia na ktirykolwiek z nich. Dlatego takie syropki dla dzieci maja dwie daty waznosci. Jedna to w przypadku nieotwarcia syropu pewnie wazne przez ok dwoch lat. A drugi w przypadku otwarcia butelki ok 28 dni. Wiadomo ze po otwarciu naczynia zaczyna sie produkcja bakterii poniewaz srodowisko prezechowywania nie jest sterylne a i ilosc konserwantow zostal obnizona. Takze polecam kupic nowy syropek i po otworzeniu mozna go pic tylko miesiac. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki:)

Pojechałam i kupiłam nowy :) Pozdrawiam
dzięki za wyjasnienie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry