Widok

szczepienia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktos moze powiedziec gdzie dokladnie kluje sie dziecko - 6 tydzien WZW typu B - domięśniowo
BŁONICY, TĘŻCOWI, KRZTUŚCOWI - podskórnie szczepionką DTP

Chciałabym przykleić plasterki znieczulające, ale nie wiem dokładnie gdzie.
Wiem tylko że dwa na zewnętrznym udzie oraz jedno na ramieniu, chyba?
Ktoś może ma bardziej precyzyjne informacje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tylko w uda miała to szczepienie- ten plaster nic nie da bo to są zastrzyki domięśniowe więc bolesne a plaster działa tylko na powierzchni skóry - za to sprawdzają się u starszych dzieci - jako psychiczne wsparcie bardziej ;)
moja corcia miała w oba uda i w prawą rączke a plasterki to faktycznie jak dziecko jest starsze ale mi pielegniarka odradziła bo mówiłą że czasami boli dzieci jak się je odrywa i to dodatkowy stres moja córcia ma 13 miesięcy i teraz mamy szczepienia w grudniu i to 3 naraz a że już bedzie wmiare swiadoma to jestem przerażona
u nas dokładnie tak samo jak pisze malgo1981
nasz maly tylko przy pierwszym szczepieniu plakal a potem to juz luzik jedynie raz na widok lekarza faceta a teraz mial na swinke odre i rozyczke i przeszedl to tak jakby w ogole tego nie zauwazyl. Najlepiej to zachecac dziecko do zabawy zagadac spiewac czy cokolwiek zeby nie spojrzalo na igle i bedzie ok mysle ze takie plastry moga dzialac na starsze dzieci jak placebo a czy dzialaja w ogole to watpie.
a jesli karmisz piersia i chcesz ulzyc dziecku moze sprobuj wtedy do piersi przystawic powinno byc lepiej albo zaraz po.
u nas w przychodni jest mega rewelacyjna rzecz do odciagania uwagi - dzwoneczki rurowe z delfinkami takie mocno pstrokate :) moje z otwarta buzia zawsze byly wpatrzone w te dzwoneczki (nie mam czegos takiego w domu :))
Dzięki za opinie, No to przygotuje zestaw zabawek, piersi:) ..plasterki rzeczywiście raczej działają na psychikę rodziców..nie dzieci...i dziś pierwszy szczepionkowy chrzest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry