Widok

szczepionka 16-18 msc.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile u was kosztuje szczepionka miedzy 16-18 msc? ta 6 w 1 ? jak dotad placilismy 190 zł za poprzednie a teraz slyszalam od kolezanki ze 120 ,znowu inna mowi ze 200 zł ......jutro sie dowiem ale troche mnie przeraziło bo widzialam ze niektore placiły ponad 200 nawet !i skoro mam w kalendarzu szczepien wymienionych 5"chorób" to dlaczego jest 6 w 1 ?boszeee...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczepionka inf. hexa
image
ja szczepilam 5 w 1 i placilam w przych.swietokrzyskiej ok120zl,jakies 2/3 tyg temu
a wczesniej te bralas 5 w 1?
image
Bo to jest właśnie kłopot z tą "6 w 1". Dziecko czasem dostaje niepotrzebnie szczepionkę na jedną z chorób, chyba żółtaczkę? Nie pamiętam już, w każdym razie rekomendowane jest szczepienie zawsze tą samą szczepionką, więc powinnaś już to pociagnąć do końca.
własnie nie pamietam czy była 5 czy 6 w 1.....maz twierdzi ze 5 ,dodatkowo dostaje wzw chyba.teraz to sie tak zakreciłam...
image
Sprawdź w książeczce :)
a jak mam to rozszyfrowac ?? mam napisane ze inf heksa i activ hib i tylko to :/
image
4 razy byla szczepiona na wzw typu b :/ wiec chyba 6 w 1 ....człowiek głupi sie rodzi i głupi umiera :/
image
mala c. ona od samego poczatku ma ta 5 w 1,pielegniarka na pewno bedzie wiedziala,ktora Liwia bedzie miala dostac:)ale pewnie chodzi o to ile masz kasy do przychodni zabrac:)ja tez bylam nastawiona na ponad 200 a tu taka niespodzianka:)
no dokladnie :/
image
no juz wiem ze 6 w 1 ..............
image
Zawsze możesz sprawdzić w przychodni. Każde dziecko posiada tzw. kartę szczepień.
dziewczyny wczoraj zaszczepilam moja mala i pod ukluciem zrobila jej sie wielka plama czerwona ,taki odczyn skorny czy to normalne?bo sie denerwuje jutro ide z nia do lekarza bo dodatkowo ma mega biegunke i spi jak najeta.
to niestety objawy uboczne szczepionki....
ale to powod do niepokoju?mam sie martwic(tzn i tak sie martwie)czy nornalny skutek uboczny?
bo wczesniejsze szczepienia przechodzila bez zadnych objawow ubocznych
Mój synek właśnie po ostatniej hexie 6w1 miał zaczerwienienie dość spore, gorączkę i to tak ze 2 doby. Wcześniejsze szczepienia bezobjawowo. Także myślę, że jeśli to będzie trwało dość krótko, to nie ma się czym martwić :)
image
image
ja jak szczepiłam Synka, zawsze brałam ulotkę informacyjną z pudełka szczepionki..., zawsze wcześniej musiałam przeczytać i miałam w domu aby wiedzieć o ewentualnych skutkach ubocznych...
image

bardzo dziekuje za odzew:-)
p.s asior mój wlasnie dzisiaj wyjechal a Twoj to pewnie zaraz wraca co?
w sierpniu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry