Widok

szkoła rodzenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, możecie napisać coś o szkołach rodzenia, którą polecacie, czy jest płatna, czy warto chodzić, od kiedy zacząć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zaczynam 9 grudnia ;-) http://supermama.edu.pl/

zapisałam się jeszcze na kurs I pomocy ;-)

na razie nie mam zdania.
Chodziłam indywidualnie w wakacje i jesteśmy z Mężem bardzo zadowoleni
Ja również polecam szkołę Super mama. Chodziłam na zajęcia w Wejherowie, bardzo dużo wyniosłam, profesjonalna kadra, położna z 25 letnim stażem, do tego ćwiczenia oddechowe oraz podczas porodu. Bardzo fajna atmosfera. Podobno teraz otworzyli również odział w Rumi. Podaję linka do strony na FB:

https://www.facebook.com/SzkolaRodzeniaSuperMama
A może ktoś coś powiedzieć o szkole rodzenia w Swissmed?
jakiś czas temu (1 mieś-1,5) pisałam do nich i nie mają niczego w Rumi.
A ja myślę że 100 zł w supermamie to i tak w porównaniu z prywatnymi placówkami atrakcyjna cena.
Poza tym nie każdy chodzi z partnerem, więc w takiej sytuacji szkoła kosztuje 25 zł.
Ja chciałam chodzić do szkoły rodzenia, to wiedziałam od początku. I myślałam (przeglądając oferty innych) że czeka mnie wydatek rzędu 400-500 zł. Więc dla mnie to i tak było miłe zaskoczenie.
A czy na klinicznej jest bezpłatnie tylko dla zameldowanych w Gdańsku?
Ja jestem z Sopotu ale chciała bym na klinicznej rodzić. Czy położne z SR klinicznej pracują również tam w szpitalu?
w swissie SR zaczyna sie we wtorek, wiec moge podac wrazenia po spotkaniu organizacyjnym. koszt 400, a jak chcesz tam rodzic to dostajesz 5% znizki , wiec szkoła wychodzi 100 zł.

na klinicznej i na morenie do konca roku nie ma juz miejsc- trzeba dzwonic ok 10 grudnia dowiedzie sie kiedy i czy beda nowe fundusze.
Aga napisz koniecznie po tym spotkaniu czego się dowiedziałaś. Ja mam jeszcze sporo czasu, ale rodzić zamierzam w Swiss właśnie, więc i SR chciałabym tam zaliczyć.
tez raczej nastawiam sie na swiss- pisałam z dwoma Forumkami, ktore tam niedawno urodzily, a trzecia niedlugo urodzi. spytam kiedy kolejne terminy i dam znac :)
podbijam :-) Jak tam wrażenia po SR w Swiss? Ja chcę zacząć 04.02 i szukam najświeższych informacji :-)
Czy ktoś się orientuje kiedy teraz rusza SR przy Klinicznej u Pani Joli Madej?

image
hej

konczymy juz kurs w swissie- jeszcze 2 tyg zajec o opiece nad dzieckiem. czesc teoretyczna w formie wykłado-pogadanki, ciekawe informacje i troche drukowanych materiałów, a w czwartek ćwiczenia na pilkach i materacach. mamy stamtąd troche próbek, smoczek, płytek. na pierwszych zajęciach oglądalismy oddzial i byly informacje jak wygladaja procedury i caly "szlak porodowy". w mojej grupie - zmieniajacej sie, bo kobitki w miedzyczasie dochodza nowe albo juz urodzily jest max 8 kobitek+ mężowie. Swiss polecam.

na klinicznej z tego, co wiem od kolezanek , które się tam dobijaja albo nie odbieraja telefonu albo nie wysyłają jeszcze obiecanych maili, a innym znajomym mówią żeby dzwonić w marcu. mnie tak zbywali od wrzesnia do grudnia, a potem sie dowiedzialam, z enie ma miejsc, szkoda, ze skoro maja zaplanowane kursy to na nie nie zapisuja.
A czy wszystkie zajęcia prowadzi Pani Asia? Czy są też zapraszani na część wykładową lekarze albo inne położne? Czy poruszane są szerzej wątki związane ze znieczuleniem? Z karmieniem piersią?

Ile trwają zajęcia wtorkowe, a ile czwartkowe?

Liczę też na praktyczne zajęcia/ćwiczenia z kąpieli, przewijania, ubierania itp, a nie tylko w postaci slajdów i pogadanki :-)

Jak wyglądało pierwsze spotkanie organizacyjne? Ile trwało? Czy mąż powinien uczestniczyć, czy pierwsze zajęcia spokojnie może sobie podarować? Do kiedy należy uiścić wpłatę?
A od którego tc jest SR na Zaspie?
I czy któras z Was wie kiedy mozna się dodzwonić na numer podany na stronie szpitala???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry