Widok

szlachetna paczka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktoras z Was uczestniczyła kiedykolwiek w tej akcji szlachetna paczka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a propos nagonki- żadnej nie widzę. jezeli argumenty okruszka są dla mnie absurdalne, to na nie odpowiadam. także na te wypowiedzi skierowane bezpośrednio do mnie.

1.włącz opcję myślenia. zanim napiszesz, zastanów się nad sensem tego co chcesz przekazać. nie musisz walić bezwiednie w klawiaturę i czekać aż ktoś Cię poprze.
2.wyłącz obojętność.
3.dorośnij.

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Pisałam tutaj że przyłączyłam się do akcji i pytałam o radio ale moja mama się wciągneła i zrobimy paczkę razem więc kupimy nowe radio i kapcie i witaminki i żywność , bardzo dziękuje tym co odpisali :-)
pozdrawiam
ponawiam propozycję ze nie stac mnie na zrobienie całej paczki ale moge się dorzucić do jakiejs z was . Jezeli by była taka możliwośc ???
Może i trochę rozumiem tych, którzy się dziwią, że ktoś może życzyć sobie konkretnego plecaka z scoobym. Bo w końcu, gdy nie ma co jeść, to jak można pisać o plecaku, prawda. ALE... Dzieci mogą mieć marzenia i to niezależnie od tego, czy rodzice są bogaci, czy żyją w biedzie. Dziecko zobaczyło taki plecak i o takim po prostu marzy. I dobrze, że tam jest napisane, że ma być ze scoobym. Bo może ktoś będzie chciał w paczce kupić plecak i będzie wiedział, jaki kupić. Pewnie dziecko ucieszyłoby się z każdego nowego, ale jeśli znajdzie się ktoś, kto wyłoży pieniążki na plecak, to dla nie tego kogoś nie ma różnicy, czy kupi ze scoobym, autem czy czymkolwiek innym. A dla tego dziecka będzie to ogromna różnica.
Pomyślcie sobie, że marzenie o plecaku nie jest jakimś nie wiadomo czym. To rzecz potrzebna do szkoły.
Dzieci z rodzin, w których nie ma biedy często nawet o plecaku nie marzą, bo ten rodzice MUSZĄ kupić, a mają marzenia dużo bardziej wymagające, drogie.
zgadzam sie z przedmówczynią dzieci z biednych rodzin mają bardziej przyziemne marzenia plecak do szkoły i dlaczego nie miałyby chcieć konkretnego z bohaterem z bajek są tylko dziećmi oglądają bajki i chciały by tym bardziej że widzą w szkole, a dzieci z bogatszych rodzin będą chciały nowy komputer albo playstation albo inne tego typu rzeczy i nie widzę nic złego w tym że o tym mówią skoro ktoś się pyta o marzenia , każdy z nas dorosły jest w różnej sytuacji materialnej i nasze marzenia też pewnie by się rózniły to co dla jednych byłoby śmieszne i dziwne dla drugich byłoby świetnym prezentem .
pozdrawiam
xElka jesli chcesz mozesz sie dorzucic do paczki ktora ja robie, sa tam dzieci wiem moze cos do jedzenia jakas paczka płatków sniadaniowych?? moj meil aniol184@wp.pl

My z mężem myśleliśmy wstępnie, żeby pomóc panu Janowi (http://www.szlachetnapaczka.pl/jak-zrobic-paczke/zostan-darczynca/controller,step2,action,get,id,5848,t,wiecej.html#step). Przerasta nas trochę zorganizowanie tapczanu... Ale może udałoby się skompletować resztę rzeczy wspólnymi siłami? Jeśli ktoś byłby chętny do zrobienia wspólnej paczki :)
ja tez szukam kogoś żeby razem pomóc, nie stać mnie na wszystkie wymienione rzeczy w prośbach, więc chętnie się dorzucę do wybranej rodziny. proszę tylko o meila, lub nr gg:)
ZAPRASZAM DO NASZEJ PACZKI MOJ NR GG 2136597

To ja podam jeszcze namiary na siebie :) jakby ktoś chciał się dorzucić do paczki dla pana Jana - ajriszmanka@wp.pl :)
moze ktos dolaczyc do nas:)
najlepiej pisac do Werci, bo to organizatorka: wercia05@o2.pl :)
W końcu udało mi się skopiować...

"Pan Jan (81 l.) jest samotnym,schorowanym, starszym człowiekiem. Mieszka w bardzo złych warunkach.Przez lata pracował jako fotograf,jednak jego aktywność zawodową i w miarę stabilne życie przerwała nagła choroba.20 lat temu Pan Jan doznał prawostronnego paraliżu ciała,jego całe oszczędności poszły na zmaganie się z chorobą.Obecnie Pan Jan jest w bardzo złej sytuacji finansowej- dochód nie przekracza 500 zł na miesiąc.Potrzebna jest żywność,środki czystości,ciepła kurtka i bluza na zimę,ręczniki,koce. Bardzo pilną potrzebą jest tapczan- obecny nie nadaje się do użytku dla osoby niepełnosprawnej(jest zniszczony,wychodzą z niego sprężyny).Pan Jan będzie wdzięczny za każdą okazaną pomoc."
co do tej kanapy dla pana Jana, dziewczyny zerkajcie od czasu do czasu na ogłoszenia trójmiasto w dziale oddam, tam ludzie często chcą sie pozbyć różnych rzeczy. może akurat sie trafi cos co komus może sie przydać

aniol184 dzięki za pomysł! Może ktoś będzie też chciał tanio odsprzedać, zobaczę - gorzej z ewentualnym transportem i przechowywaniem (bo magazyn jest czynny tylko 11, 12 i 13 grudnia), ale może coś się uda wykombinować...
ten tapczan to bardzo wążna rzecz dla tego Pana ,popytam wsród znajomych może akurat ktoś by miał
a może zamieść nowy wątek o takim właśnie tytule tu na forum, więcej osób przeczyta i ktoś może się znajdzie chętny oddać taka kanapę
czesc wszystkim :)
w koncu dzis udalo mi sie wejsc na moj profil... jest tak jak mowila Agalu, mam po prawej stronie rejestracje... czyli jestem na punkcie 3 :) tyle ze jak tam klikam to znow jestem w lokalicazji czyli punkt 1...
no ale dostałam od nich wiadomosc ze mam czekac bo wyskakuja teraz błedy na stronie... wiec czekam cierpliwie...

bardzo sie ciesze ze jest tak duze zainteresowanie ta akcja... zawsze wierzyłam ze jest mnostwo osób, które potrafia pomoc drugiemu bezinteresownie....
Zuzka, tapczanu można też poszukać w komisach meblowych. Jest taki na pewno na Żabiance, może tam będzie coś niedrogiego w dobrym stanie? Ręczniki i koce dobre jakościowo i w dobrej cenie są w Ikei. Kosmetyki, ja mogę zamówić taniej z Avonu. Zwłaszcza jakieś kremy, żele, szampony sa teraz taniej + mój rabat. Mamy z mężem też kartę w Selgrosie i Makro, więc jakby ktoś chciał, żeby coś taniej kupić, to piszcie na maila (jest w profilu).

Do naszej paczki brakuje nam jeszcze kozaków dziewczęcych - rozm. 38 przejściowych i butów przejściowych chłopięcych rozm. 40. Gdyby ktoś chciał tanio odsprzedać nowe lub prawie nowe buty, to dajcie znać:).
Wercia, a jakiej rodzinie robicie paczkę?macie tam jakieś małe dzieci, mogłabym dorzucić jakąś chłopięcą zbawkę i książeczki dla dzieci
albo ciuszki dla niemowlaka
No my w końcu robimy paczkę innej rodzinie niż była o tym mowa na początku, ponieważ zanim się zdecydowałyśmy i dostałyśmy się na stronę, to się okazało, że już ktoś im zadeklarował pomoc. To jest rodzina 3-osobowa, dzieci są w wieku 14 (dziewczyna) i 16 (chłopak) lat.
dziewczyny znalazłam jeszcze jedną stronke gdzie ludzie za free pozbywają się róznych rzeczy: www.gratyzchaty.pl może tam znajdziecie coś co wam do pacczek się przyda.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry