Widok

szlag mnie trafił !

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozwoziliśmy zaproszenia i jasno było powiedziane, że wesele to nie jest miejsce dla dzieci. Na zaproszeniu było np. jak byk "Janusza z żoną", na co owa żona przeczytawszy dośc radośnie stwierdziła przy dzieciach że cudownie bo one bardzo lubią sluby i białe sukienki. Mnie zatkało. Odmówić nie mogliśmy bo stosunki rodzine napięte, właśnie się wznowiły po 9 latach. Dziewczynki lat 8 (jakośc przezyję) i 6- (tu mnie strzeliła k...wica bo mała taka z tych co biegaja i wrzeszczą). Potem moja kuzynka stwierdziła że rocznego synka też zabiera bo nie zostawi teściowej (histeryczka!) a siostra Mariusza też przyjdzie z 7 miesięcznym dzieckiem...
Poryczałam się, mam dośc tego wesela. Pieprznęłam robienie pudełek w kąt bo mnie to przedszkole cholerne rozłożyło na łopatki. Zabronić nie można bo się poobrażają, nie przyjdą i rodzina sie rozsypie...
Czlowiek planuje, wymyśla a i tak gówno wychodzi. Gdybym teraz miała decydować, to absolutnie nie robilibysmy wesela tylko pojechali gdzies za to do Meksyku, do Peru, do Japonii, albo - moje marzenie- konno z Indianami 2 tygodnie przez Wielki Kanion (mam nawet kontakt do firmy ktora to organizuje).

Już mi zupełnie wszystko jedno jak to bedzie wygladalo. Powaznie.

Ważne że w kościele Mariusz bedzie i patrzal w oczy i bedzie moim mezem. Resztę mam w d...

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez..podkreslam to po raz kolejny. to nie grzeczne,nie kulturalne i w ogole dziwne zeby takie "zadania" stawiac gosciom

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz co gusia to zadna przyjemnosc na twoje wesele przyjsc . Dziwie sie twojej rodzinie . najlepiej sprzedawaj bilety na ta impreze albo ja zlicytuj na allegro. Mloda jestes zebys nie noe zdziwila moze nie bedzie chetnych i zaplacisz za 120 osob a przyjdzie 20.Mysle ze bylyby to dla ciebie nauczka. Nie sadze ze rodzina marzy tylko zeby pogalopowac do ciebie i wlozyc ci do koperty 400 zl no i bawic sie na twoich warunkach bo to twoje wesele. Podzielam opinie przdmowcow , ze wesele to zabawa dla gosci a nie dla pary mlodych.Wiec trzeba sie starac o tych dla ktorych jest ta impreza.

wiesz co janko
tym razem stoje po twojej stronie 100%.

Wiesz co Asinek...Widać, że dzieci nie masz i raczej ich nie lubisz. Zaciążysz, to Ci się pod czaszką poukłada. Nie rozumiem problemu...Co Ci te dzieci złego uczyniły? Obecność dzieci na imprezie to problem rodziców (pomijając koszty). Być na weselu u cioci to szczyt marzeń takich istot. Więcej spustoszenia narobi Ci pijany dorosły pociotek żygający do pisuaru niż takie 150 cm od podłoża. Bardziej rodzinnie...w końcu sama rodzinę zakładasz...
Bzdury piszesz i tyle. Twoje towarzyskie obycie jest równe zeru. Występujesz w roli gospodarza i masz OBOWIĄZEK zapewnić wszystkim dobre samopoczucie. Chyba, że zamieniasz wesele w biletowaną imprezę z ochroniarzem przed wejściem. Poza tym widzę, że masz w sobie całe mnóstwo dyplomatycznych talentów...A JAK SIĘ NIE PODOBA TO...to co? To znaczy, że organizacja Cię przerosła. Ale życie przed Tobą, młoda damo i jeszcze wielu rzeczy Cię nauczy.
Myśmy jeszcze zaproszeń nie rozwieźli, ale już sobie zastrzegłam, w swojej rodzinie, że wesele będzie bez dzieci do 9 roku życia - najbliższa rodzina, natomiast dalsza w ogóle bez dzieci tak do 16 lat. Jak narazie nikt się nie obraził, ale uprzedziłam że już nie mam miejsca, bo sala w której wyprawiamy jest na max 120 os, a my akurat tyle mamy i to bez dzieci. Wiec nie mamy wyjscia. I mowie prosto w oczy, że jak to komuś nie odpowiada to może nie przychodzić. Mam ogromna rodzine i zarazem mnóstwo chętnych na ich miejsce i jakoś mi to wiśi, że ktoś się może obrazić :) Poza tym to jest WASZE wesele , aenie jakiejs kuzynki, siostry czy cioci i to WY macie decydowac kogo zapraszacie - powiedz krótko że nie miesz miejsc i dzieci nie wliczaliście w liste gości.
Mam nadzieje ze wszystko pójdzie po Waszej myśli :)
Życzę Wam tego :))

Pozdrawiam!!!

No to ja dorzuce swoje trzy grosze:)na moim weselu byly dzieci czesc osob narzekalo ze musza sie zajmowac synem mojej kolezanki bo jego mama specjalnie sie nim nie zajmowala ale jakos wszyscy przezyli i nikt nie umarl z tego powodu a mimo ze reszta dzieci szybko poszla do domu spac ten maly wlasnie bawil sie do trzeciej nad ranem trzy letni terminator i szczerze mowiac ja mialam to wszystko w nosie a wesele jest dla gosci a nie dla pary mlodej prawda stara jak swiat zreszta przekonacie sie same:)

Im starsi tym głupsi cholera jaki przykład z takich ludzi - piszesz przyjdz sam to nie przyjdzie z familiadą

swiat sie wywraca do góry nogami

Niech jeszcze ktos coś złego powie na młodzież .

starzy jak barany postepuja wszystko na odwrót to co sie dziwić że taka mlodziesz nie przestrzega prawa.

Jasno należy trzymac sie ustalonych zasad
No to wiesz, że z samą sobą się profesjonalnie nie zajmiesz... A rozwiązanie problemu separacji jest korzystne i dla matki i dla dzieci.
ha ha Agata pewnie ze bede sie borykala sama ze soba wkoncu jestem psychologiem

sloneczko napisał(a):

Trzeba
> uszanowac tez decyzje gosci ze jesli nie chcecie ich dzieci oni
> nie maja ochoty przyjsc i tez nie miec im tego za zle.

i tak samo trzeba uszanowac decyzje mlodych ze nie chca dzieci na weselu - dokladnie taka sama zaleznosc

ZGADZA SIĘ...

Od razu napisze, że pomimo iż kocham moją córeczkę nie wzielam jej na zadne wesele na ktorym bylam, ale po prostu chcialam sie chociaz raz na jkis czas wyluzowac. Ale z tego co czytałam wyżej strasznie mnie razily opinie na temat "bachorów, dzieciarni itp." ludzie pomyślcie co by zrobiła wasza przyjaciółka, kuzynka czy ktokolwiek gdyby się dowiedziała, że tak nazywacie ich pociech, moim zdaniem totalny brak kultury. Poza tym piszecie, ze nie chcecie dzieci na weselu ale jak pmagdalenka napisala ze bez dziecka by nie przyszla to tez zle bo pewnie by sie obrazila i to wy rzucacie psy na kogos. Trzeba uszanowac tez decyzje gosci ze jesli nie chcecie ich dzieci oni nie maja ochoty przyjsc i tez nie miec im tego za zle.

zgadzam sie z julia w 100%..nigdy nie mialabym tupetu zaprosic gosci bez dzieci :/ to niegrzeczne

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
tzn.uważam tak samo jak 2812julia

Też tak uważam....

Bezczelnością jest wymaganie, aby para młoda zaprosiła kogoś, kogo nie chce... Ja bardzo kocham swoje babcie, opiekujemy się nimi, spędzają z nami wszystkie uroczystości, ale nie wymagam, aby ktoś je z nami zapraszał na wesela.

Jest pełno mamuś, które nie potrafią rozstać się ze swoimi kilkuletnimi "maleństwami" nawet na kilka godzin i potrafią je ciągać ze sobą wszędzie, ale to już tylko ich problem, niech się z nim borykają u psychologa, a nie obarczają nim nowożeńców.
Ja rowniez uwazam za bezczelnosc zapraszanie rodzicow bez dzieci.
Ja bym nigdy nie przyszla na wesele jesli by ktos nie zaprosil moich dzieci.Byly juz na kilku weselach i nie brudzily nikomu niczego , nie krzyczaly , super sie bawily prawie do rana a jak juz nie mogly to poszly spac. Jestem matka i uwazam , ze rownie malo pasuje zaproszenie mnie bez meza jak i bez dzieci. dzieci sa czescia mnie i mojego zycia a rodzina i znajomi z takim nastawieniem moga sie bawic sami na swoich weselach.U nas bedzie 18 dzieci z czego jedna rodzinka przyjdzie z 5 dzieci. najmlodze ma 1 roczek , dwoje 3 latka itd. A co do mojego najpiekniejszego dnia to napewno mi go dzieci nie popsuja. Wszystkie beda z rodzicami , te najmniejsze beda zabrane przez babcie po 2 godzinach , te troche starsze po 4 a reszta pojdzie spac jak juz nie bedzie mogla. Poczekajcie dziewczyny az bedziecie mialy swoje dzieci. Czesc z was kota nie chce w domu zostawic samego na pare godzin a na wesele byscie poszly bez waszych najukochanszych pociech? nie wierze ale czas to pokaze .jesli nie potraficie tego zrozumiec na dzien dzisiejszy moze bedziecie wstanie zrozumiec pozniej..Wesele nie jest tylko po to , zeby sie upic ,tanczyc i dostac duuuzo prezentow zeby sie zwrocilo ale jest to spotkanie rodzinne i do roziny naleza rowniez dzieci. Jak bedziecie tak myslaly to moze w przyszlosci bedziecie tez zapraszaly gosci do domu bez dzieci bo brudza , smrodza i sa glosne.
A tak po za wszystkim to dzieci sa takie jak sie je wychowa wiec wszystko w waszych rekach.

Wesele już miałam, o czym też pisałam w tym wątku.

Dzieci lubię i się ich nie boję :D Psychologu od siedmiu boleści :D

Nie lubię osób, które uważają, że zakrapiane imprezy to doskonałe miejsce dla dzieci.
Agatha dlaczego Ty tak bardzo nie chcesz mieć dzieci na weselu....czego się boisz?nie lubisz dzieci?

do góry