Widok

szlag mnie trafił !

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozwoziliśmy zaproszenia i jasno było powiedziane, że wesele to nie jest miejsce dla dzieci. Na zaproszeniu było np. jak byk "Janusza z żoną", na co owa żona przeczytawszy dośc radośnie stwierdziła przy dzieciach że cudownie bo one bardzo lubią sluby i białe sukienki. Mnie zatkało. Odmówić nie mogliśmy bo stosunki rodzine napięte, właśnie się wznowiły po 9 latach. Dziewczynki lat 8 (jakośc przezyję) i 6- (tu mnie strzeliła k...wica bo mała taka z tych co biegaja i wrzeszczą). Potem moja kuzynka stwierdziła że rocznego synka też zabiera bo nie zostawi teściowej (histeryczka!) a siostra Mariusza też przyjdzie z 7 miesięcznym dzieckiem...
Poryczałam się, mam dośc tego wesela. Pieprznęłam robienie pudełek w kąt bo mnie to przedszkole cholerne rozłożyło na łopatki. Zabronić nie można bo się poobrażają, nie przyjdą i rodzina sie rozsypie...
Czlowiek planuje, wymyśla a i tak gówno wychodzi. Gdybym teraz miała decydować, to absolutnie nie robilibysmy wesela tylko pojechali gdzies za to do Meksyku, do Peru, do Japonii, albo - moje marzenie- konno z Indianami 2 tygodnie przez Wielki Kanion (mam nawet kontakt do firmy ktora to organizuje).

Już mi zupełnie wszystko jedno jak to bedzie wygladalo. Powaznie.

Ważne że w kościele Mariusz bedzie i patrzal w oczy i bedzie moim mezem. Resztę mam w d...

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Para młoda nie "narzuca" gościom, co mają robić, tylko ustala listę gości. To ich podstawowe prawo. Ciocia może nie dawać 500 złotych, tylko 400, a 100 przeznaczyć na opiekunkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem e-milka ma rację i ma to dużo do rzeczy i nie wciskam nic czego nikt nie powiedział bo o to właśnie w tym wszystkim chodzi.
Nikt przecież(sorry za błąd)nie musi brać z nas przykładu.

Moim zdaniem e-milka ma rację i ma to dużo do rzeczy i nie wciskam nic czego nikt nie powiedział bo o to właśnie w tym wszystkim chodzi.
Nikt przeciesz nie musi brać z nas przykładu.

Przestań pisać z Caps Lockiem, na forach internetowych to oznacza, że krzyczysz.

I przestań wciskać coś, czego nikt nie powiedział.
CO GOŚCIE WAM UTRUDNIAJĄ??? A PREZENTY CHCECIE TAK??
BIEDNA CIOCIA MARYSIA BĘDZIE MUSIAŁA DAĆ DO KOPERTY GDZIEŚ 500 ZŁ ALBO WIĘCEJ I ZABRONIĄ JEJ CÓRECZKĘ ZE SOBĄ ZABRAĆ....A CO NA TO CIOCIA MARYSIA..?? NO CÓŻ ...SAMI POWIEDZCIE

wiper napisał(a):

> wątek nie jest o tym czy zapraszać dzieci na wesele czy nie, bo
> to jest indywidualna sprawa każdej pary
> watek jest o lekceważeniu zaproszeń przez gości

no nie wiem:) dla mnie ten wątek jest bardziej o lekceważeniu samych gości przez gospodarzy:) poczekajcie jak same będziecie miały dzieci i zobaczymy czy wtedy będziecie "umiały się zachowac":)

Rozumiem motywy finansowe, ale z drugiej strony rozumiem też rodziców, którzy nie chcą iść na "impreze rodzinną" bez własnych dzieci:)

Ale już zupełnie nie rozumiem podejścia niektórych, że wesele jest tylko dla was i wy robicie rodzince łaskę, że ich zapraszacie:) "niech przyjdą, ale zachowują się tak jak ja chce" a gdzie w tym wszystkim nasza polska gościnność???:)

dla mnie to jest proste: nie chcesz rodziny na weselu to ich nie zapraszaj, zrób imprezke ze znajomymi albo wyjedz za te pieniądze na wakacje. Moi kuzyni przerabiali już różne wersje i świat się od tego nie skończył, a każdy z nich był zadowolony:)
hmm...to chyba tylko Twój pogląd...

E-milka, co to ma do rzeczy? Zapraszamy gości, wynajmujemy najlepszy lokal, najdroższe menu, najlepsze napoje i najlepszą orkiestrę na jaką nas stać, niektórzy nawet noclegi i przewozy i to jeszcze mało? Chyba trzeba być najgłupszą ciotką w rodzinie, żeby na koniec podsumować: a dzieci nie zaprosili, tak przedmiotowo gości potraktowali.
mi sie bardzo dobrze czyta nawet małymi :)
a wesele było rewelacyjne

ale racja taka ze jak ktos chce gosci to musi liczyc sie z ich zdaniem, a nie traktowac przedmiotowo, z tego watku wynika iz jak najwiecej chcemy od gosci lecz najmniejszym kosztem siebie, nie chcialambym byc gosciem na weselu gdzie traktuje sie ich jak balast ktory chyba w takim wypadku sluzy do dawania prezentow a dalej niech goscie sie zamkna, masakra

zgadzam się z Walentynką, przecież na weselu się pije i to nie mało jak można brać na taką imprezę dzieci (młodzież to jeszcze jeszcze)....

a ja mówiąc o dzieciach nie mam na myśli 15-latków i starszych jak wymieniali niekótrzy, to dla mnie raczej młodzież... chodzi mi o małe biegające dzieci 5 7 9 lat ktore nie powinny patrzeć na picie alkoholu

PISZE DUZYMI LITERAMI ŻEBY CI SIĘ LEPIEJ CZYTAŁO....I WCALE NIE KRZYCZE...JESTEŚ PO WESELU I WIESZ ZE Z DZIEĆMI NIE JEST AZ TAK ŹLE.rODZINA BYŁA PEWNIE W PEŁNI ZADOWOLONA ŻE NIE MIAŁAS DZIECI I ZABAWA BYŁA SUPER.....

ty wiper dyskutujesz,ale reszta to jakos tak - KRZYCZY ,ze tylko ewakuacja pozostaje.

Wątpię, czy czegoś się dowiesz... Jak będziesz tak czytać , jak ten wątek...
ależ magnesh nie idź :) miło jest tak czasami sobie podyskutowac :)

utrudniamy gosciom??? to chyba oni utrudniaja nam...

Skarbie ja już jestem po ślubie i weselu, na moim weselu nie było zapraszanych dzieci, wyjątkiem były tylko dwie małe córeczki mojej szwagierki z tego względu ze po pierwsze nie miała gdzie ich zostawić bo cała rodzina wybierała się na nasze wesele czyli 650 km od ich miejsca zamieszkania a po drugie zaraz po weselu jechali na urlop na półwysep
i to wsio!

jesli mogę mieć prośbę to nie pisz dużymi literami bo mam wrażenie jakbyć "krzyczał"

to ja pojde sobie poczytac jakies posty,z ktorych rzeczywiscie czegos sie dowiedziec mozna,a ciebie niech tu trzymaja....

WAIPER TO PO CO TY W OGÓLE ROBISZ TO WESELE???
NIE RÓB GO...ZRÓB TYLKO ŚLUB I GOOD BAY...sKORO GOSCIE SĄ DLA CIEBIE DRUGORZĘDNI......MY BYŚMY TAK W ŻYCIU NIE POMYŚLELI

Ludzie, trzymajcie mnie...
do góry