Widok

szlag mnie trafił !

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozwoziliśmy zaproszenia i jasno było powiedziane, że wesele to nie jest miejsce dla dzieci. Na zaproszeniu było np. jak byk "Janusza z żoną", na co owa żona przeczytawszy dośc radośnie stwierdziła przy dzieciach że cudownie bo one bardzo lubią sluby i białe sukienki. Mnie zatkało. Odmówić nie mogliśmy bo stosunki rodzine napięte, właśnie się wznowiły po 9 latach. Dziewczynki lat 8 (jakośc przezyję) i 6- (tu mnie strzeliła k...wica bo mała taka z tych co biegaja i wrzeszczą). Potem moja kuzynka stwierdziła że rocznego synka też zabiera bo nie zostawi teściowej (histeryczka!) a siostra Mariusza też przyjdzie z 7 miesięcznym dzieckiem...
Poryczałam się, mam dośc tego wesela. Pieprznęłam robienie pudełek w kąt bo mnie to przedszkole cholerne rozłożyło na łopatki. Zabronić nie można bo się poobrażają, nie przyjdą i rodzina sie rozsypie...
Czlowiek planuje, wymyśla a i tak gówno wychodzi. Gdybym teraz miała decydować, to absolutnie nie robilibysmy wesela tylko pojechali gdzies za to do Meksyku, do Peru, do Japonii, albo - moje marzenie- konno z Indianami 2 tygodnie przez Wielki Kanion (mam nawet kontakt do firmy ktora to organizuje).

Już mi zupełnie wszystko jedno jak to bedzie wygladalo. Powaznie.

Ważne że w kościele Mariusz bedzie i patrzal w oczy i bedzie moim mezem. Resztę mam w d...

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
weź tylko pod uwagę to, że niektórym się nie da wytłumaczyć..sama mam w rodzinie taką osobę i tak zrobi tak jak będzie chciała

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ty jakas bardzo agresywna - z kazdym moim postem predkosc twoich cietych odpowiedzi wzrasta.... tylko dlaczego ja z toba dyskutuje?chyba rzeczywiscie zmeczona jestem....

a asinek powinna wziac odpowiedzialnosc za swoje decyzje i umiec wytlumaczyc gosciom,ze niestety na ich weselu dzieci nie sa mile widziane.

Ręce mi opadają... Napisanie komuś "nieładnie oj nieładnie" to nie jest mówienie mu, co ma robić?

Magnesh, Ty chyba zmęczona po pracy jesteś...
na ślubie marfur...wesele i goscie to sprawa drugorzędna jakby nie patrzeć :)

ZASTANÓWCIE SIĘ CO ROBICIE...TO WY WŁASNIE LEKCEWAŻYCIE SWOICH GOŚCI...WIECIE JACY SĄ I CO ZROBIA A TYLKO IM TO UTRUDNIACIE....NA CZYM WAM TAK WŁAŚCIWIE ZALEZY? NA WESELU CZY NA GOŚCIACH???BEZ NICH NIE MIELIBYSCIE NIC.
JEST WIELE WAŻNIEJSZYCH SPRAW.....

dlategoz wlasnie nie napisalam nic na temat tego co asinek powinna czy nie powinna - tylko,ze to jak mowi o zaistnialej sytuacji - bardzo nieladne....

tu niechodzi o nielubienie dzieci jak niektore piszecie ja je wprost uwielbiam!ale jak byscie mialy w rodzinie dziecko ktore jak chce wyjsc nieuspokoi sie tylko zacznie sie drzec i klasc na podlodze a jego mama ma to gdzies tez byscie niechcialy i tu niechodzi o wesele tak mi sie wydaje jak o kosciol ,bedac podczas przysiegi dla nas bardzo warznej chwili a tu dziecko zaczyna swoj koncert .wiec ja ja rozumiem doskonale

Magnesh, przeczytaj swój post i zastanów się, kto tutaj sypie gromami.

Każdy ma prawo organizować swoje wesele jak mu wygodnie. A zwłaszcza zapraszać na nie tylko te osoby, które naprawdę chce.
dokladnie Wiperku. pewnie poruszylo niektorych, ze chodzi o dzieci. to moze wyobrazcie sobie sytuacje: nie stac Was na duze wesele i zapraszacie na slub (nie na wesele) jakiegos tam dalszego wujka czy ciocie a oni Wam oznajmiaja, ze przyjda na wesele. co byscie zrobili?? nie wkurzylibyscie sie jak Asienka?? nie rozpatrujcie tego watku w kwesti dzieci tylko ogolnie, placicie za ta impreze ciezkie pieniadze, to Wy bedziecie gospodarzami imprezy wiec chyba jasne jest, ze to Wy ustalacie co i jak... nie dziwie sie, ze Asienka jest wsciekla ja tez bym byla.

jakie tam gromy :)

taaak sypcie gromami sypcie....ja tak jak asinek "wyrazilam tutaj swoj zal" i tyle.

Tak, Asinek wypaliła rodzinie "won z tym cholernym przedszkolem!".

Magnesh, chyba mocno nadinterpretujesz.
ale przeciez asinek tego do nich nie powiedziała...

ona chciała odreagować tutaj swoje zdenerwowanie tą sytuację i dlatego takie słowa, w nerwach mówi się wiele i czasem się tego żałuje

;))))))))))
zgadzam sie zgadzam...ale skoro juz tak sie stalo,jak sie stalo,to albo trzeba grzecznie zwrocic uwage,ze dzieci zaproszone nie byly,albo sie z tym pogodzic,a nie tak od razu brzydkimi slowami i wogole....

Chyba był przy rozwożeniu zaproszeń? Śmieszy mnie, gdy ktoś z tendencji do wytrzeszczu swojego narzeczonego wyciąga wniosek, że każdy tak ma.
po raz kolejny przypominam że nie dyskutujemy tu o tym czy zapraszać dzieci czy nie, tylko o żądaniach i zachowaniu gości
mi np dobre wychowanie nie pozwoliłoby na zabranie na wesele 3 dzieci, jeżeli nie byłoby to zaznaczone na zaproszeniu

bo jeszcze tego postu nie czytal.....

magnesh napisał(a):

> oj,nieladnie tak brzydko o dzieciach...nieladnie.....ja nie
> rozumiem skad te nerwy - przciez to uroczystosc rodzinna i
> wszyscy maja prawo sie bawic z wami,nawet te maluchy.

Tak, wszyscy mają prawo się bawić. Wszyscy ZAPROSZENI.

a dla mnie
> wesele bez maluchow byloby niepelne.

Nie ma problemu, zapraszaj kogo masz tylko ochotę, to w końcu Twoje wesele.

> moj narzeczony po przeczytaniu twojego postu wytzreszczyl oczy
> ze zdziwienia i niedowierzania - ciekawe,co twoj narzeczony na
> to?

Narzeczony Asinek nie ma wytrzeszczonych oczu, widziałam na zdjęciu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry