Widok

szwy rozpuszczalne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile dni mogą się rozpuszczać?
mam po porodzi kilka takich i ciekawi mnie ile czasu może minąć zanim się rozpuszczą, oraz czy moge się normalnie kąpać czy jedynie prysznic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego, co pamiętam - niektóre nawet do kilku tygodni.
Ale to zależy od grubości nici.
Ja po dwóch miesiącach miałam niespodziankę podczas brania prysznica - nierozpuszczony do końca szew sobie wylazł. Nie martw się, organizm sam wydali kiedy będzie chciał. :-)
A kąpać się można kiedy rana się zagoi, tak jak inne rany nie lubi być moczona. ;-)
ja za polzwoleniem lekarzy i poloznych kapalam sie juz na 2 dzien po porodzie. kapiel z dodatkiem olejku z drzewa herbacianegoi po 2 tygodniach zapomnialam ze rodzilam- a bylam nacinana i to dosc sporo, bo synek nie chcial wylezc :D
Podziwiam. ;-) I zazdroszczę.
Ja też odrazu po przyjściu do domu brałam kąpiel... Woda łagodziła ból i swędzenie gojącej się rany... Szwy odpadły po 4 tygodniach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry