Widok

tak, mieszkam w szeregowcu

tak, mieszkam w jednym z wielu szeregowców, zwanym przez część mieszkanców kurnikiem, jamnikiem, falowcem lub co straszne oświęcimiem. Co zauważam, a co smutne; coraz cześciej dzielenie na tych co mieszkają w domach wolnostojacych, ew. bliznikach oraz tych co w zabudowie szeregowej. ci sa gorsi. gorzej, ze dzieci w szkole miedzy soba wymieniaja uwagi kto/skąd i z tego budują dalszą narracje. 2 dni temu slyszlam w sklepie mniej wiecej tak: I jak byłas u niej? bylam- odpowiada dziecko. I jak tam jest, ładnie mają? tak, se, jeszcze remont- odpowiada dziecko. I dalej: najgorsze ze błoto, ciemno i syf jakis wokoł. jak można tak mieszkać (cytat prawie dokładny)- mowi mała księżniczka. I dalej dokładnie: "my to mamy pieknie. i dobrze że sami mieszkamy"
Mama tylko krótko; To prawda. I mam też wrazenie ze jakis ciemnogród do nas sie zjezdza.
Jezu, jak tak można. co to za dzielenie na takich i owakich (ze wzgledu na rodzaj budynku). czy na prawde jestem gorsza ze mieszkam w baraku? przykro najbardziej ze rzeczywiscie juz do przestrzeni publicznej przedostaje sie komunikat Banino szeregowe i Banino wolnostojące. szkoda i zal. działamy przeciw sobie
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

finansowo zakładając rok budowy i ceny działek te kilka - kilkanascie lat temu i standard niektórych domow wychodzi porównywalnie...
Szkoda tylko tych dzieci bo żyją w dziwnej iluzji swojej wyjątkowości, potem pójdą do pracy lub założą swoją działalność i to juz nie bedzie miało zadnego znaczenia czy w domku czy w szeregu a wychowanie w nienawiści pozostanie...
Współczucia dla tej matki, oby jej się szybko pieniążki nie skonczyły bo los lubi być przewrotny...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jakieś trzydzieści lat do tyłu kończąc podstawówkę w Baninie pojechałem do Gdańska. To ten z wioski wodę wiadrem nosi z studni a sr*ć chdzi do obory. To na pewno nie było chamstwo. Polacy to zawsze umieją się docenić i nie widać końca.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieprawdopodobne a jednak,mój syn w szkole usłyszał od kolegi ze mieszka w baraku,jest biedakiem,A buty ma wiecznie ublocone...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

hm... przykro czytać. Mieszkam w domu wolno stojącym a mój syn mieszka w szeregu przy Pszennej. Przykro bo mam wrażenie na przykładzie matki i córki o której Pani pisze ,że szlachcie słoma z butów wystaje. Proszę się nie przejmować chamstwem.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ta pani, która uczy swoje dziecko w ten sposób myśleć i mówić o innych ludziach gdziekolwiek by nie mieszkali, jest głupsza niż jej sztacheta w płocie
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry