Widok

telewizor w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sądzicie o telewizorze w przedszkolu? Od niedawna mój syn chodzi do przedszkola, w którym jak się okazało znajduje się telewizor i puszczane są bajki: Kubuś Puchatek, Księga dżungli itp.Przyznam, że to mnie trochę niepokoi, wolę sama dozować mu bajeczki w domu i mieć wpływ na to co ogląda...Jakie są wasze doświadczenia pod tym względem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas w przedszkolu tez jest tv ale ogladaja bajki tylko jak jest brzydka pogoda i to nie przez caly dzien tylko np jedna dluzsza bajke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie przesadzaj.jak cos sie tobie nie podoba to mozesz wychowywac dzieciaka w domu w zamknietej klatce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
U corek w przedszkolu nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w przedszkolu córy też nie było telewizora. Panie włączaly dzieciom audiobooki z bajkami, co pobudza bardziej wyobraźnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie o to mi chodziło, żeby młodego nie trzymać w zamkniętej klatce, jak to ujęłaś, dlatego posłaliśmy go do przedszkola. Żeby się otrzaskał z dzieciakami, ciekawie spędzał czas. Natomiast gapienie się bezmyślnie na bajki uważam za mocno ograniczające. Rozumiem puszczanie dzieciakom krótkich filmów związanych z tematyką zajęć, na bazie których nauczycielka je dalej prowadzi - to ma sens.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moze zapytaj Pani w przedszkolu ile razy dziennie czy w tygodniu dzieci ogladaja bajki.Moze wcale nie siedza przed nim caly czas
ja miałam do wyboru dwa przedszkola i wybrałam to dalsze od domu ze względu na to,że w tym bliższym jest telewizor, bo dla mnie to też mało rozwijające
taaa, wystarczy ze dzieci ślęczą przed TV i przy komputerze całe popołudnie i wieczór w domu jak z przedszkola wroca :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
brawo dla kreatywnych pań z przedszkola
u nas jest telewizor, ale nie w sali dzieciakow tylko w sali na gorze i raz na jakis czas (w zeszlym roku ogladaly chyba 2 albo 3 filmy) idą wszystkie dzieciaki i mają seans

i nie robie z tego powodu aferki ;)

A codziennie słuchaja bajek z płyt wlasnie po obiedzie jak odpoczywają
do Kasi- nie posiadamy w domu telewizora, a obslugi komputera moje dziecko nie zna :)
w moim przedszkolu jest tzn dla grup 3-5lat, dla pozostalych nie ma , czyli i grupa od 3mcy do 1rx, 2 grupa od 1-2rz, i 3 grupa od 2-3rz. dlaczego nie ma byc, nie kumam, kompy tez sa i to jest jako przygotowanie do skoly, bo 5latki w uk ida do szkoly...nie widze w tym nic zlego, jesli uzywane jest do programow edukacyjnych itp, i jak sa zajecia to trwa to 15minut i nie ogladaja bajek np bezpieczenstwo na drodze itp
A moje zdanie jest takie, że po to daję dziecko do przedszkola i płacę za to 500-600 zł, żeby miało zorganizowany czas nieco kreatywniej niż w domu, a nie tylko po to, że nie ma wyjścia.."obecność" tv na pewno by mi się nie podobała, bo to pójście na łatwiznę...nie sztuka posadzić dzieciaki na godzinę i puścić im bajkę....sztuka je mądrze zająć i spożytkować ten czas na naukę...
Telewizor każde dziecko ma w domu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry