Widok

telewizor w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sądzicie o telewizorze w przedszkolu? Od niedawna mój syn chodzi do przedszkola, w którym jak się okazało znajduje się telewizor i puszczane są bajki: Kubuś Puchatek, Księga dżungli itp.Przyznam, że to mnie trochę niepokoi, wolę sama dozować mu bajeczki w domu i mieć wpływ na to co ogląda...Jakie są wasze doświadczenia pod tym względem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas w przedszkolu tez jest tv ale ogladaja bajki tylko jak jest brzydka pogoda i to nie przez caly dzien tylko np jedna dluzsza bajke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie przesadzaj.jak cos sie tobie nie podoba to mozesz wychowywac dzieciaka w domu w zamknietej klatce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
U corek w przedszkolu nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w przedszkolu córy też nie było telewizora. Panie włączaly dzieciom audiobooki z bajkami, co pobudza bardziej wyobraźnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie o to mi chodziło, żeby młodego nie trzymać w zamkniętej klatce, jak to ujęłaś, dlatego posłaliśmy go do przedszkola. Żeby się otrzaskał z dzieciakami, ciekawie spędzał czas. Natomiast gapienie się bezmyślnie na bajki uważam za mocno ograniczające. Rozumiem puszczanie dzieciakom krótkich filmów związanych z tematyką zajęć, na bazie których nauczycielka je dalej prowadzi - to ma sens.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moze zapytaj Pani w przedszkolu ile razy dziennie czy w tygodniu dzieci ogladaja bajki.Moze wcale nie siedza przed nim caly czas
ja miałam do wyboru dwa przedszkola i wybrałam to dalsze od domu ze względu na to,że w tym bliższym jest telewizor, bo dla mnie to też mało rozwijające
taaa, wystarczy ze dzieci ślęczą przed TV i przy komputerze całe popołudnie i wieczór w domu jak z przedszkola wroca :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
brawo dla kreatywnych pań z przedszkola
u nas jest telewizor, ale nie w sali dzieciakow tylko w sali na gorze i raz na jakis czas (w zeszlym roku ogladaly chyba 2 albo 3 filmy) idą wszystkie dzieciaki i mają seans

i nie robie z tego powodu aferki ;)

A codziennie słuchaja bajek z płyt wlasnie po obiedzie jak odpoczywają
do Kasi- nie posiadamy w domu telewizora, a obslugi komputera moje dziecko nie zna :)
w moim przedszkolu jest tzn dla grup 3-5lat, dla pozostalych nie ma , czyli i grupa od 3mcy do 1rx, 2 grupa od 1-2rz, i 3 grupa od 2-3rz. dlaczego nie ma byc, nie kumam, kompy tez sa i to jest jako przygotowanie do skoly, bo 5latki w uk ida do szkoly...nie widze w tym nic zlego, jesli uzywane jest do programow edukacyjnych itp, i jak sa zajecia to trwa to 15minut i nie ogladaja bajek np bezpieczenstwo na drodze itp
A moje zdanie jest takie, że po to daję dziecko do przedszkola i płacę za to 500-600 zł, żeby miało zorganizowany czas nieco kreatywniej niż w domu, a nie tylko po to, że nie ma wyjścia.."obecność" tv na pewno by mi się nie podobała, bo to pójście na łatwiznę...nie sztuka posadzić dzieciaki na godzinę i puścić im bajkę....sztuka je mądrze zająć i spożytkować ten czas na naukę...
Telewizor każde dziecko ma w domu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry