Widok

terapia snu dla niemowląt?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, czy korzystał z was ktoś może z terapii snu dla niemowląt lub jakiejś innej pomocy w tej materii?
jestem mamą 7,5 miesięcznej córeczki, która w nocy budzi się co 0,5 - 1 godzinę.
jestem już u kresu wytrzymałości
córa miała robione badania z krwi, moczu, kału, usg brzuszka, główki, wszystko jest w porządku. chodzimy do neurologa, byliśmy u psychologa dziecięcego i nic

już nie wiem jak pomóc sobie i dziecku
kładę córę o 20 i do rana wstaję do niej 15 razy :/ i tak jest co noc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas jest dokładnie to samo!! pobudki po 20 razy w ciagu nocy :( synek został przebadany wzdłuż i wszerz i wszystko ok. Podobno to taki typ :(
spij z dzieckiem, nie będziesz wstawac, a to jest juz połowa sukcesu, moja tak nie spała do 3,5roku, ale jak z nią spałam, to nawet jak się budzila, to szybko sie wyciszala i usypiala szybko (choc nie na długo), poza tym nie musiec wstawac z łóżka, to dla mnie była duza ulga
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a próbowałaś moze z nią spać poprostu ??? czy to coś pomaga ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Spróbuj postawić łóżeczko w inne miejsce, może ma za ciepło lub za zimno. :D
http://forum.trojmiasto.pl/Mam-dosc-wlasnego-dziecka-t514331,1,16.html

poczytaj tu....
nie jesteś sama
a może śpij z córką? jak sie przebudzi, wystarczy przytulić i będziecie spały dalej. Może jej Ciebie brakuje? Wróciłaś do pracy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Integracja sensoryczna przychodzi mi do głowy? Dokładniejsze badania neurologiczne? EEG?

Trzymaj się. Mam nadzieję że znajdziecie przyczynę..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
próbowałam na noc dawać paracetamol, nurofen, viburcol, żel na dziąsła i żadnego rezultatu nie ma
problemy ze spaniem nasiliły się jak córa miała ok. 4 mies. i trwa to do dziś :/
A ząbkowanie? Dawalaś coś p/ból albo uspokajającego na noc? Jeżeli wszystkie inne przyczyny problemu są wykluczone to ja bym spróbowała coś podać pół godziny przed spaniem.

Mojemu jak zęby idą to zawsze na noc daję minimalną dawkę paracetamolu, w przeciwnym razie budzi się co chwila a jak spi to płacze przez sen.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry