Widok

termin porodu?jak było u was?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
termin porodu wyznaczony przez lekarza juz mi minąl i teraz co zostaje mi tylko czekac?!jak bylo u Was?kiedy urodzilyście przed czy po terminie?a jak po to ile czasu po terminie i kiedy zaczac myslec o tym zeby wybrac sie do szpitala jakby sie nic nie dzialo,po tygodniu czy dwoch?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w pierwszej ciazy 1,5 tyg przed terminem, w drugiej dokladnie w dzien terminu
ja urodziłam 9 dni po terminie....
hello, ja urodziłam 11 dni po terminie :)
już pod koniec nie odbierałam telefonów od znajomych z pytaniami "czy już?"
Bóle same mi się zaczęły ale gdyby poród nie rozpoczął się naturalnie to chciałam 12 dnia jechać na porodówkę..
Jak minął Ci termin porodu to jedź co 2-3 dni na KTG aby sprawdzić tętno dzidzi i się nie przejmuj. Niebawem będziesz miała swoje Bobo na brzuszku :)
ja miałam termin porodu na 23.09 a urodziłam 19.09, pierwsze dziecko, z tego co pamiętam to lekarz mówił mi że do tygodnia po terminie można poczekać a później będziemy się kłaść do szpitala, i w ciągu tych 7 dni po terminie miałam się zgłaszać do szpitala Wojewódzkiego na ktg....ale mnie ominęło to wszystko ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pierwszy poród miałam co do dnia w terminie,a drugi 8 dni po terminie wg lekarza jeszcze 2 dni i dał mi skierowanie na wywołanie ale sie obyło czyli do 10 dni po jeszcze widać nie ma paniki

ja urodziłam 10 dni po terminie. 8 dni po terminie trafiłam do szpitala-zgłosiłam się sama-zaczął odchodzić czop (nie pomylić z wodami płodowymi) a ja sierota nie wiedziałam że może mieć krwiste zabarwienie i się wystraszyłam że coś jest nie tak i pojechałam i przy okazji stwierdzili, że to już niedługo i mnie zatrzymali.
ogólnie lekarz stwierdził, że po tygodniu po terminie powinnam była się zgłosić. a u mnie akurat wyszło jak wyszło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Urodziłam 10 dnia po terminie. Miałam wywoływany, ale lekarz stwierdził, że i tak tego dnia bym urodziła tylko później. Dzień wcześniej poszłam do szpitala, bo już powinnam być tam szybciej, ale jeździłam na KTG codziennie i wszystko było ok, także nie musiałam tam tyle leżeć.
w dniu terminu poszłam do lekarza na kontrole a on mi mówi czemu ja rodzić nie chce ze tu wszystko pozamykane i nic porodu nie zapowiada, a dziecko juz prawie 4 kg waży - tak mnie ta wizyta zestresowała ze do połnocy spać nie mogłam a po pół godz snu obudziłam sie już ze skurczami co 5 minut...
Pierwsza córka urodziła się w 41 tc tydzień po terminie z miesiączki a tydzień przed terminem z usg. Druga córka urodziła się dokładnie w dzień terminu z usg a 5 dni przed terminem z miesiączki :)
ja 10 dni ale porodu mi nie wywołali. 9 dnia chciała mi dać na wywołanie (czop mi odszedł ale nic dalej nie szło itp)ale wybłagałam ją żeby poczekać jeden dzień(zależało mi bardzo na konkretnej dacie porodu i udało mi się utrzymać tak długo. mąż się śmiał że ścisnęłam się i puściłam dopiero danego dnia)-i tak jak wyżej napisałam siedziałam już w szpitalu. ok 14 godz później już było po wszystkim bez środków jakichkolwiek, także nie zawsze po terminie dostaje się oksy.
ja mialam termin na 6maja a urodzilam 5:)
Mi w w wyznaczony dzień (2sieprnia) zaczęły się sączyć wody. O 22 wylądowałam na porodówce (bez żadnych skurczy) a 3 sierpnia o 5:15 Zuza była na świecie :) Jutro właśnie mija pół roku :) Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozwiązania!
Ja mialam się stawić do szpitala 10 dni po terminie, ale po zbadaniu mnie lekarz odesłał mnie do domu i kazał przyjechać za 2 dni, czyli 12 dni po terminie. Urodziłam 14 dni po terminie (po oksytocynie i "baloniku"- na rozwarcie) bo moja córeczka uparta była:)

Drugie dziecko już w dniu terminu, bez pobytu na patologii:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja urodzilam 5 dni po terminie
16 dni po
2 tyg.przed terminem
Dokładnie 14 dni po terminie.
13 dni po terminie. Poród wywołany.
Mój synek urodził się w wyznaczonym terminie - taki punktualny koleś :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry