Widok

test ciążowy pomocy!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie wczoraj robiłam test ciązowy i wyszła jedna kreska dzisiaj rano zrobiłam drugi i po dłuższym czasie w miescu kreski na ciąże wyszedł taki pasek nie jest w żadnym kolorze ale się jakby odznaczył i widoczne jest to pod pewnym kontem wczorajszy test w miejscu drugiej kreski nic nie ma nawet tego odznaczenia czy sądzicie że test jest pozytywny?Wyciągnęłam aż z "archiwum" testy z pierwszej ciąży i też kreski nie były jakieś strasznie mocne ale chociaż trochę zabarwione.
NIe wiem co myśleć...Pomocy!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nina, moim zdaniem ten pasek skoro nie jest zabarwiony to jest miejsce gdzie się "przyczepia" hormon i zachodzi reakcja barwna. Czasem to miejsce pod światło lekko się odznacza. Moim zdaniem ten test jest negatywny. A ile dni po terminie jesteś? Może jeszcze za wcześnie? idź na betę , będzie najwiarygodniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po dłuższym czasie, czyli po jakim? testy ciążowe po dłuższym czasie nie są już wiarygodne- pasek może się odbarwić od wysychania chociażby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
po około 2 godzinach ten drugi oglądałam. a jestem jeden dzień po okresie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej, u mnie w dzień spodziewanej miesiączki jeden test mi wyszedł taki bladzusienki, tylko pod światło było widać, następnego dnia następny nie wydzedł wcale (a w ciąży byłam), poszła na betę i było ok, dopiero po 2 tygodniach od miesiączki nasikłam sobie na kolejny test i ten był różowiutki - chciałam mieć te 2 kreseczki na pamiątkę :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nina, jak to mówią tylko spokój może Cię uratować, po 2h to faktycznie może się odbarwić "od powietrza", spróbuj jutro jeszcze raz na innym teście.
a staracie się czy boisz się wpadki?
jeśli ten pasek zaczął pojawiać się w regulaminowym czasie, to prawdopodobnie może to być ciąża :) Ja tak miałam, a teraz już II trymestr :))
Jakby to powiedzieć...niby planujemy ale ja bez przekonania...do jutra z nerwów chyba zrobie jeszcze 5 testów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nie wiecie czy w invikcie można zrobić bete po południu?
Napewno można, dla upewninia zadzwoń tam.
Ja tez jeden dzień po spodziewanej miesiączce robiłam test i wyszedł bardzo blady :) na drugi dzień zrobiłam bete i wyszła chyba 200 coś tam :) także trzymam kciuki:)
image
W labolatorium Diagnostyka na Kołobrzeskiej można zrobić betę do godz. 14.30. Wynik jest tego samego dnia.
Dzięki dziewczyny. Chyba test jest jakis nie taki bo teraz ta kreska zniknęła i już nic nie ma...Więc najpewniej powtórze jeszcze 2 razy i zrobie bete
Dzisiaj to testu nie ma sensu robic, najlepiej wczesnym rankiem, bo wówczas gonada kosmówkowa jest największa, bo kumuluje się przez noc a w ciągu dnia spada. Niemniej jednak jeśli po paru minutach od zrobienia testu pojawia się jakakolwiek druga kreska czy też cień to raczej jests w ciąży, bo testy mylą się raczej w odwrotna stronę, czyli wskazują brak ciaży mimo jej istnienia.
Moja rada taniej i pewniej będzie zrobić bete w laboratorium, w niektórych nawet do 15 pobierają materiał w invikcie chyba też a on da poziom hormonu nie zaleznie od etapu ciąży.
Dodam też, że moja kolezanka robiła test w 7 tygodniu ciąży i wyszedł negatywnie, więc beta jest lepszym rozwiązaniem płacisz 30zł i po paru godzinach masz pewność
Dokładnie tak zrobie jeszcze dzisiaj pojade

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry