Widok
test ciążowy pomocy!!!!
Dziewczyny mam pytanie wczoraj robiłam test ciązowy i wyszła jedna kreska dzisiaj rano zrobiłam drugi i po dłuższym czasie w miescu kreski na ciąże wyszedł taki pasek nie jest w żadnym kolorze ale się jakby odznaczył i widoczne jest to pod pewnym kontem wczorajszy test w miejscu drugiej kreski nic nie ma nawet tego odznaczenia czy sądzicie że test jest pozytywny?Wyciągnęłam aż z "archiwum" testy z pierwszej ciąży i też kreski nie były jakieś strasznie mocne ale chociaż trochę zabarwione.
NIe wiem co myśleć...Pomocy!!!
NIe wiem co myśleć...Pomocy!!!
nina, moim zdaniem ten pasek skoro nie jest zabarwiony to jest miejsce gdzie się "przyczepia" hormon i zachodzi reakcja barwna. Czasem to miejsce pod światło lekko się odznacza. Moim zdaniem ten test jest negatywny. A ile dni po terminie jesteś? Może jeszcze za wcześnie? idź na betę , będzie najwiarygodniej
hej, u mnie w dzień spodziewanej miesiączki jeden test mi wyszedł taki bladzusienki, tylko pod światło było widać, następnego dnia następny nie wydzedł wcale (a w ciąży byłam), poszła na betę i było ok, dopiero po 2 tygodniach od miesiączki nasikłam sobie na kolejny test i ten był różowiutki - chciałam mieć te 2 kreseczki na pamiątkę :P
Dzisiaj to testu nie ma sensu robic, najlepiej wczesnym rankiem, bo wówczas gonada kosmówkowa jest największa, bo kumuluje się przez noc a w ciągu dnia spada. Niemniej jednak jeśli po paru minutach od zrobienia testu pojawia się jakakolwiek druga kreska czy też cień to raczej jests w ciąży, bo testy mylą się raczej w odwrotna stronę, czyli wskazują brak ciaży mimo jej istnienia.
Moja rada taniej i pewniej będzie zrobić bete w laboratorium, w niektórych nawet do 15 pobierają materiał w invikcie chyba też a on da poziom hormonu nie zaleznie od etapu ciąży.
Moja rada taniej i pewniej będzie zrobić bete w laboratorium, w niektórych nawet do 15 pobierają materiał w invikcie chyba też a on da poziom hormonu nie zaleznie od etapu ciąży.