Widok

test ciążowy pomocy!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie wczoraj robiłam test ciązowy i wyszła jedna kreska dzisiaj rano zrobiłam drugi i po dłuższym czasie w miescu kreski na ciąże wyszedł taki pasek nie jest w żadnym kolorze ale się jakby odznaczył i widoczne jest to pod pewnym kontem wczorajszy test w miejscu drugiej kreski nic nie ma nawet tego odznaczenia czy sądzicie że test jest pozytywny?Wyciągnęłam aż z "archiwum" testy z pierwszej ciąży i też kreski nie były jakieś strasznie mocne ale chociaż trochę zabarwione.
NIe wiem co myśleć...Pomocy!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nina, moim zdaniem ten pasek skoro nie jest zabarwiony to jest miejsce gdzie się "przyczepia" hormon i zachodzi reakcja barwna. Czasem to miejsce pod światło lekko się odznacza. Moim zdaniem ten test jest negatywny. A ile dni po terminie jesteś? Może jeszcze za wcześnie? idź na betę , będzie najwiarygodniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po dłuższym czasie, czyli po jakim? testy ciążowe po dłuższym czasie nie są już wiarygodne- pasek może się odbarwić od wysychania chociażby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
po około 2 godzinach ten drugi oglądałam. a jestem jeden dzień po okresie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej, u mnie w dzień spodziewanej miesiączki jeden test mi wyszedł taki bladzusienki, tylko pod światło było widać, następnego dnia następny nie wydzedł wcale (a w ciąży byłam), poszła na betę i było ok, dopiero po 2 tygodniach od miesiączki nasikłam sobie na kolejny test i ten był różowiutki - chciałam mieć te 2 kreseczki na pamiątkę :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nina, jak to mówią tylko spokój może Cię uratować, po 2h to faktycznie może się odbarwić "od powietrza", spróbuj jutro jeszcze raz na innym teście.
a staracie się czy boisz się wpadki?
jeśli ten pasek zaczął pojawiać się w regulaminowym czasie, to prawdopodobnie może to być ciąża :) Ja tak miałam, a teraz już II trymestr :))
Jakby to powiedzieć...niby planujemy ale ja bez przekonania...do jutra z nerwów chyba zrobie jeszcze 5 testów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nie wiecie czy w invikcie można zrobić bete po południu?
Napewno można, dla upewninia zadzwoń tam.
Ja tez jeden dzień po spodziewanej miesiączce robiłam test i wyszedł bardzo blady :) na drugi dzień zrobiłam bete i wyszła chyba 200 coś tam :) także trzymam kciuki:)
W labolatorium Diagnostyka na Kołobrzeskiej można zrobić betę do godz. 14.30. Wynik jest tego samego dnia.
Dzięki dziewczyny. Chyba test jest jakis nie taki bo teraz ta kreska zniknęła i już nic nie ma...Więc najpewniej powtórze jeszcze 2 razy i zrobie bete
Dzisiaj to testu nie ma sensu robic, najlepiej wczesnym rankiem, bo wówczas gonada kosmówkowa jest największa, bo kumuluje się przez noc a w ciągu dnia spada. Niemniej jednak jeśli po paru minutach od zrobienia testu pojawia się jakakolwiek druga kreska czy też cień to raczej jests w ciąży, bo testy mylą się raczej w odwrotna stronę, czyli wskazują brak ciaży mimo jej istnienia.
Moja rada taniej i pewniej będzie zrobić bete w laboratorium, w niektórych nawet do 15 pobierają materiał w invikcie chyba też a on da poziom hormonu nie zaleznie od etapu ciąży.
Dodam też, że moja kolezanka robiła test w 7 tygodniu ciąży i wyszedł negatywnie, więc beta jest lepszym rozwiązaniem płacisz 30zł i po paru godzinach masz pewność
Dokładnie tak zrobie jeszcze dzisiaj pojade

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry