Widok

test na glukoze

dziewczyny musze zrobic test na glukoze 75g na kolobrzeskiej,czy ktoras z was juz to robila?czy trzeba kupic samej glukoze czy na miejscu one tam maja?i czy da sie to wypic?bo mdli mnie na sam amysl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam w innej przychodni i kupowałam sama , kosztuje grosze. Co mogę doradzić weż ze sobą cytrynę, połówkę wduś do tego kubeczka z glukozą a połówkę sobie oblizuj podczas picia-pomaga. Pielegniarka sama mi doradziła a lekarz mówił że to nie przeszkadza. Ja nie wymiotowalam, najlepiej wypić duszkiem :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
da się :]

miałam robioną 50 i 75 x2 :) (75 w ciąży i kilka tygodni po porodzie - dla sprawdzenia czy cukrzyca zniknęła)

ja wypijałam duszkiem przy zatkanym nosie :]

pamiętaj, że nie należy chodzić pomiędzy pobraniami krwi - bo wynik może być zafałszowany :) (a już tu Dziewczyny pisały, że chodziły na zakupy, ja widziałam laskę, która poszła do domu i wróciła po godzinie, pisały też, że robiono test przy użyciu zwykłego glukometru!)

w każdym razie gazetka/książka/mp3 itp. mile widziane żeby przeżyć 2 godziny w przychodni ;)
dzieki wielkie mam nadzieje ze wytrzymam i napewno wezme ze soba cytrynke:))
no wlasnie te 2 godziny mnie bardziej niepokoja niz same wypicie glukozy ale gazetke napewno werzme no i cytryne
glukoze ja kupowałam w aptece i babka dała mi całośc do kubeczka i z ciepła wodą myślałam ze zaraz żygne bo mi sie cofało,i czerkanie 2godz.chyda ale da sie przeżyć ;-)
Ja robiłam na Kołobrzeskiej,musiałam kupić sama i na raz do wypicia dostałam ,zatkałam nos i łyknęłam,cytryna była zbędna;) weź jakąś książkę ,gazetę,mp3 albo coś co by te 2 godziny "przeżyć" ;)
wypiłam z cytryną, pycha :) aż babeczki były w szoku ;p
gorzej było wysiedzieć na tyłku tyle czasu ;/
powodzenia i nie nastawiaj się jakoś bardzo negatywnie
ja musiałam miec swoją glukoze, swoj kubek i swoją wodę (Gdynia)

byłam taka głodna że ta glukoza była dla mnie zbawieniem i wypiłam bez zająknięcia :)
wycisnij sobie cala cytryne
bedzie jak slodka lemoniada

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry