Widok

test na glukoze

dziewczyny musze zrobic test na glukoze 75g na kolobrzeskiej,czy ktoras z was juz to robila?czy trzeba kupic samej glukoze czy na miejscu one tam maja?i czy da sie to wypic?bo mdli mnie na sam amysl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam w innej przychodni i kupowałam sama , kosztuje grosze. Co mogę doradzić weż ze sobą cytrynę, połówkę wduś do tego kubeczka z glukozą a połówkę sobie oblizuj podczas picia-pomaga. Pielegniarka sama mi doradziła a lekarz mówił że to nie przeszkadza. Ja nie wymiotowalam, najlepiej wypić duszkiem :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
dzieki wielkie mam nadzieje ze wytrzymam i napewno wezme ze soba cytrynke:))
da się :]

miałam robioną 50 i 75 x2 :) (75 w ciąży i kilka tygodni po porodzie - dla sprawdzenia czy cukrzyca zniknęła)

ja wypijałam duszkiem przy zatkanym nosie :]

pamiętaj, że nie należy chodzić pomiędzy pobraniami krwi - bo wynik może być zafałszowany :) (a już tu Dziewczyny pisały, że chodziły na zakupy, ja widziałam laskę, która poszła do domu i wróciła po godzinie, pisały też, że robiono test przy użyciu zwykłego glukometru!)

w każdym razie gazetka/książka/mp3 itp. mile widziane żeby przeżyć 2 godziny w przychodni ;)
no wlasnie te 2 godziny mnie bardziej niepokoja niz same wypicie glukozy ale gazetke napewno werzme no i cytryne
glukoze ja kupowałam w aptece i babka dała mi całośc do kubeczka i z ciepła wodą myślałam ze zaraz żygne bo mi sie cofało,i czerkanie 2godz.chyda ale da sie przeżyć ;-)
Ja robiłam na Kołobrzeskiej,musiałam kupić sama i na raz do wypicia dostałam ,zatkałam nos i łyknęłam,cytryna była zbędna;) weź jakąś książkę ,gazetę,mp3 albo coś co by te 2 godziny "przeżyć" ;)
wypiłam z cytryną, pycha :) aż babeczki były w szoku ;p
gorzej było wysiedzieć na tyłku tyle czasu ;/
powodzenia i nie nastawiaj się jakoś bardzo negatywnie
ja musiałam miec swoją glukoze, swoj kubek i swoją wodę (Gdynia)

byłam taka głodna że ta glukoza była dla mnie zbawieniem i wypiłam bez zająknięcia :)
wycisnij sobie cala cytryne
bedzie jak slodka lemoniada

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry