Widok

test z oksytocyny

Zdrowie Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy w szpitalu robili wam taki test?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
taki test robia jesli cos jest nie tak.jak lezalam na patologii to ze mna na sali byla dziewczyna w 36 tyg ciazy i wzieli ja wlasnie na taki test na porodowke bo miala problem z lozyskiem tzn robilo sie juz stare.dziewczyna urodzila tego samego dnia co ja ale w 36 tyg.
image
po prostu podaja ci kroplowke z oksytocyna. biora na porodowke na 2 godziny podlaczaja pod ktg. ja tego nie mialam kazali mi kupic proptil zel i zalozyli mi tenz el dopochwowo. tez po nim tzreba lezec na porodowce 2 godz. co jest starsznie ciezkie do wytrzymania. jak ten zel nie podziala to robia kroplowe:))
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
dzieki za info
mi ginekolog powiedziala ze dobrze zrobic taki test jak sie jest juz po terminie kilka dni
ja miałam dwa razy taki test za I razem jak syn się rodził prawie & lat w szpitalu wojewódzkim tam miałam podaną dopochwowo pigułke, i męczyłam się po niej jak diabli,
II raz przy córce prawie trzy lata temu na Klinicznej tu miałam podawaną na porodówce w kroplówce - trzy kroplówki jednego dnia nic nie zadziałały tam taki test powtarzają co dwa dni jak nic sie nie uda, u mnie udała się za drugim razem przy drugiej kroplówce .

i wypowiem się iż system klinicznej podawanie w miejszych ilościach oxytocyny w kroplówce jest lepszy, poród był łatwiejszy i trwał krócej .
bazylia-ja bylam 13 dni po terminie i nikt mi nie zaproponowal takiego testu.
image
ja 2 razy miałam test oksy bo doppler wychodził nieciekawie po drugiej oksytocynie zrobili cc bo nie pojawił się nawet cień skurczu
no wlasnie czyli to samo mowi ze siebie ze do tego testu musza byc konkretne wskazania.
image
ja byłam podłączona do pompy z oksytocyną , bo wody mi odchodziły i miałam prawidłowe rozwarcie a skurczy zero i podawali mi przez ta pompe oksy...co jakis czas zwiększając dawke i po 4 godz urodzilam Zuzie ;-)rodziłam w wojewódzkim, a moja szwagierka właśnie dziś też dostała ta pompe na zaspie bo jest 5 dni po terminie i rodzi...wiec czekamy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

co myślicie o mieszkaniach w Falowcu (72 odpowiedzi)

mam zamair kupić mieskzanie i zastanawiam się nad falowcem

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...

do góry