Widok

truskawki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Znacie może kogoś, kto ma własną plantację truskawek ?? chcę kupić ok. 30-40kg i myślę, że byłoby taniej od takiej osoby.

albo gdzie w trójmieście jest dobra giełda owocowo warzywna ?? Wiecie może jakie tam są teraz ceny ??

Z góry dziękuję :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej chyba miksować truskawki - bez cukru i w małych kubeczkach zamykanych, po jakiś serkach, jogurtach mrozić. W całości nie ma co, bo dużo miejsca zajmują.
Ja takie zmiksowane mroziłam rok temu, bo córeczka była malutka i nie dawałam jej jeszcze w sezonie truskowkowym - a na jesień, zimę były jak znalazł ;-). Odmrażałam malutkiej porcję i dawałam z jogurtem, lub same. Albo polewałam jeszcze naleśniczki ostatnio. A teraz wsuwa tegoroczne - na szczęścnie nie ma uczulenia.
Polecam tak mrozić. Miałam prawie całą jedną szufadę w kubeczkach. Oprócz tego dżemiki ;-).
No ja miałam robić kompoty, ale na razie w piwnicy brak miejsca, więc truskawki pomroziłam - mogę się Wam pochwalić że sama krzaczki pielęgnowałam i sama zbierałam i jutro znów jadę na działkę zbierać :P swoje własne, bez sztucznych nawozów truskawki :D

Najgorsze jest to że jestem na dukanie i nie mogę do listopada żadnych owoców, a jak czyściłam te pachnące truskawki to język mi prawie uciekł ;P Ale w grudniu spróbuję :P
W przywidzu w sklepie w sobotę były za 4,50...
może, to nie są okolice gdanska, ale na trasie do warszawy pod pasłękiem kiedyś była plantacja a za owoce płaciliśmy grosze, jest tylko jeden minus musisz sama wejść na pole i sobie nazrywać
na Giełdzie Towarowej na Dąbrówce, ul. Rdestowa jest pełno plantatorów sprzedających truskawki.
Mieszkam niedaleko, zaopatruję się tam więc wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za miejsca :) tyle ich, że nie wiem gdzie najpierw :D

17 słoików to faktycznie sporo :)
To masz tanie te truskawki u nas po 9-8 zł, a ja już dżemów i kompotów narobiłam, wstyd się przyznać bo aż 17 słoików :D ( z 6 kg) i powiem że obrywania szypułek mam już dość :-)
jak się jedzie na Rewę to stoi Pani z koszykami truskawek z plantacji obok :) dokładnie to jest Pogórze Górne, przed Kosakowem. Stoi po prawej stronie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w kaczych bukach gdzies jest gielda warzywna, moj szwagier zaopatruje tam swoj warzywniak no i macie jeszcze renk w gdansku przy obwodnicy
za kg? to w warzywniaku pod domem mam za 6zł :D
teraz w weekend w Brodnicy Górnej kołlo Kartuz będzie truskawkobranie i full truskawek do kupienia. Jak w ilosci hurtowej,to pewnie będzie się można dogadać co do ceny.
http://odkryjpomorze.pl/pokaz_obiekt-2921-Truskawkobranie_festyn_na_Zlotej_Gorze_na_Kaszubach.html
w Chwaszczynie ostatnio były po 7 zł
Wczoraj na giełdzie w na Dąbrówce był koszyk po 10, bardzo ładne.
Hej, jest w Gdyni jak się jedzie ulicą Chwaszyńska, nie wiem niestety jak to jest dokładnie. A po co Ci tyle truskawek? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Haha:) Mi się tez zamarzyły kompoty i dżemy:)
na gieldzie w chwaszczynie ceny miej wiecej takie jak w sklepach
hehe no takiej ilości bym nie zjadła :D chcę zrobić kompoty i dżemy na zimę :)
Kobiety w ciąży to mają zachcianki :-))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podłączam się do pytania:) Może ktoś był na giełdzie w Chwaszczynie i wie jakie tam są ceny? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry