Widok

trzydniówka- ile czasu wysypka ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mojemu synkowi się to właśnie przydarzyło, jednak martwi mnie to, że wysypka, która pojawiła się wczoraj wczesnym popołudniem - dzisiaj zamiast znikać jeszcze nabrała na sile, przeczytałam gdzieś, że wysypka powinna zniknąć w ciągu kilkunastu godzin...
zaczynam myśleć, że to może jednak nie trzydniówka :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A brał w tym czasie jakieś leki ??
u nas wysypka po 3 dniówce była 2 dni.
image
no właśnie brał, we wtorek byliśmy u lekarza, stwierdziła czerwone gardło i przepisała antybiotyk, kiedy wystąpiła wysypka zadzwoniłam do lekarza i po opisaniu objawów i leczenie usłyszałam, że to trzydniówka i odstawić antybiotyk i teraz zgłupiałam już...
wina antybiotyku to raczej nie jest bo po odstawieniu wysypka się nasiliła
wysypka przy trzydniowce ponoc charakteryzuje sie tym ze jest na brzuszku, plecach, główce ale raczki i nozki czyste
u nas była ok 4 dni

a moze to było uczulenie na lek?
image
no to by się zgadzało bo u synka dokładnie tak to wygląda, uczulenie raczej nie bo odstawiliśmy lek i wysypka się nasiliła
Wybrałabym się ponownie z dzieckiem do lekarza lub na pogotowie bo wysypka po 3 dniówce jest bardzo podobna do uczuleniowej i nie jest powiedziane, że to nie po antybiotyku, nawet jeżeli dzisiaj wysypka się nasiliła.
image
Zadzwoniłam do "naszej" lekarki i powiedziała, że to najprawdopodobniej ta trzydniówka, jeśli jutro rano dalej będzie wysypka, mamy do niej podjechać się pokazać, dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Larisa, moja Amelia miałam wysypkę 3 dni i z dnia na dzień silniejszą.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Moje miały po jednym do 1,5 dnia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry