Widok

walczę o syna proszę o opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój były partner chce mi odebrac 3,5 letniego syna wniósł sprawę do sądu Rejonowego Gdańs Południe gdzie przewodniczy Beata Będkowska Rohde. We wniosku zrobił ze mnie niezróważoną psychicznie alkoholiczkę. Wziął sobie na świadka swoją mame , która ma zeznawać na okoliczność sposobu sprawowania opeki nad moim synem przezemnie jak i na zdolność ojca do sprawowania tej opieki.Ja mam 3 świadków z rodziny i 4 z poza rodziny którzy będą świadczyć przeciw partnerowi,mam opinie bardzo dobre świadczące o mnie i o dzieciach z przedszkoli syna i ze szkoły starszego syna( on nie jest jego ojcem) opinie od psychologa z CIK o mnie też bardzo dobrą. Mam pełne wsparcie rodziny we wszystkim, a mimo to po pierwszej sprawie odniosłam wrażenie ,że sędzina i tak jest bardzo za wnioskiem partnera, fakt jeszcze nie odpowiedziałam na pozew jestem w trakcie, Z tym ,że może ktoś miał już doczynienia z tą sędziną w podobnych sprawach i może mógłby nakreślić sylwetę tej sędziny czego można się po niej spodziewać . Przeraża mnie ona.
Przerażona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co prawda nie miałam do czynienia z ta sędziną, ale Polskie prawo jest zazwyczaj po stronie matki... a matka Twojego partnera to nie swiadek:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba nie do końca po stronie matki. Ojciec mojego dziecka jest alkoholikiem chorym psychicznie. W szpitalu psychiatrycznym spędził ponad dwa miesiące, a sędzina bez żadnych badań przyznała mu widzenia i możliwość zabierania dziecka na spacery. Dodam że miały być badania w ośrodku rodzinno wychowawczym ale tatuś się nie stawił na żadne.
no i prawidlowo zrobiła, rozumiem, że jest chory psychicznie, ale czy osoba chora nie może być rodzicem?? czy zagrazał dziecku?? gdyby zabrał (sąd) dziecko Pani, a przyznał ojcu to bym uważała ze coś jest nie tak, ojcowie też mają prawa, o które coraz chetniej walczą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
"no i prawidlowo zrobiła" wybacz ale chyba nie wiesz co piszesz. Widać że nie masz o takich sprawach żadnego pojęcia.
czemu nie świadek??
Sędziowie często są mylnie odbierani przez strony. Nie sugeruj się zachowaniem sędzi na rozprawie, bo będzie się ono zmieniało na każdej rozprawie. Wpływ na to będą miały środki dowodowe przedstawiane w toku postępowania. Ty podchodzisz emocjonalnie, sędzia zupełnie chłodno. Nie oczekuj jakiś specjalnych pozytywnych emocji, bo sędziom nawet nie wolno takich okazywać.
Powodzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie swiadek, bo matka jest osoba która wiadomo, że nie będzie zeznawała przeciwko synowi, jej ocena bedzie subiektywna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozumiem, że osoby chore nie mogą być rodzicami, choroba psychiczna jest tak samo człwowiekiem, przzeciez nie dała dziecka po opiekę, tylko możliwośc widywania, nie wiem jak by mój maż gdybysmy się rozwiedli to bym się cieszyła, że nie rozwiódł się z dziecmi
miało być osoba chora psychicznie:)
w sądzie rodzinnym to nie ma zastosowania. Członkowie rodziny są pełnoprawnymi świadkami, bo w sprawach rodzinnych to właśnie rodzina wie najwięcej. Czasem są jedynymi świadkami w sprawach rodzinnych.
jasne szczegolnie jak jest jedynym swiadkiem, jak w tym przypadku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma znaczenia ilość świadków, tylko wiarygodność ich zeznać. Po Twoich opiniach widać, że bladego pojęcia nie masz na czym to wszystko polega.
a w tym przpadku to raczej teściowa to półświadka
nie ma znaczenia ilośc świadków, dziwne, byłam świadkiem w podobnej sprawie, gdzie ojciec miał za swiadka swoją matkę, koleżanka miała mnie, 2 koleżaki jeszcze i brata, no i adwokat jej męża doradziła mu aby ustąpić jej
:)) i na tym przypadku robiłaś aplikację?? gratuluję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a kto powiedział że robiłam aplikację... nie wiem polacy to jakiś dziwny naród, byle się kłócić i poniżać, gdy ktoś kogoś probuje wesprzeć inna osobe to już go zmiażdzyć odrazu, oby jak najmniej takich ludzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, polacy to dziwny naród, są specjalistami od wszystkiego, w każdej dziedzinie mają pełna wiedzę :D
wsparcie kogoś nie polega na dawaniu złudnych nadziei i wprowadzaniu kogoś w błąd tylko po to, aby lepiej się poczuł chwilowo. Finalnie takimi radami zaszkodzisz tej osobie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja przedstawiłam na swoim (właściwie koleżanki) przypadku i tak jak to przestawiła adwokat koleżanki która broniła, ale widze że Pani, pozjadała wszystkie rozumy i tylko Pani zdanie się liczy :> a w tym przypadku, gdzie Pani Przerażona ma opinię od znajomych (pewnie wspólnych znajomych) i od rodziny, a także od psychologa, wiec mogę śmiało potwierdzić wszystkie swoje dotychczasowe opinie!!! I nie sądze aby w tym przypadku były dawane złudne nadzieje... no chyba, że się mylę teściowa to powie jako jedyna prawdę, psycholog będzie kłamał i reszta osób także...
Gwoli wyjaśnienia - sędzina to żona sędziego. Kobieta-sędzia to sędzia. Piszę to, bo niektóre się obrażają, jak się mówi do nich per sędzina, inne nie zwracają uwagi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry