Widok

wanienka+stelaż-potrzebne??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kobitki, jak to jest u Was z kąpielą?macie wanienki zwykłe, wanienki profilowane, wanienki fisher price??duże?małe?w wkładką?jak kąpiecie lub będziecie kąpały swoje szkraby?bo wg mnie fajny jest taki stelaż, na którym się tę wanienkę stawia, tylko to kosztuje ponad 140plnów (sam stelaż). Nie mam dużej łazienki więc pewnie będzie cała akcja w kuchni:))i mam zagadkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stelaz do wanienki to zbedny i kompletnie nieprzydatny zakup

goraco polecam taki stelaż na wanne jak ktos ma wannę dla mnie to była super sprawa :-))
http://allegro.pl/item360714089_onda_evolution_na_stelazu_okbaby_od_ss.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z aleksandrą...
my mamy zwykłą wanienkę i do tego kupiliśmy foczkę
wanienkę stawialiśmy na łóżku w sypialni
a teraz to stawiam ją w wannie

Koleżanka miała ze stelażem i powiedziała że to jest gdzieś do 5-6 miesiąca bo później to dziecko już siedzi i za bardzo się kręci i wiadomo jak to może sięskończyć!!!!

popieram zwykłego stelaża takiego wolnostojacego tez bym nie kupowała jeśli juz to taki na wanne własnie ja uzywałam takiego z wanienką do 7 m-cą aż syn zaczął podejmowac próby wstawania i wtedy wkładałam przeniosłam kapiel do dużej wanny tylko kupiłam mate antyposlizgową
wiesz ja miałam dwie zwykłe wanienki przy dwójce dzieci i wystarczyły, ale jeżeli masz ochote na stelaż poszukaj może na allegro lub w komisach dziecięcych, wydaje mi się iż może być to świetna sprawa, gdyż ja np. miałam dwie cesarki i przy pierwszej o dziwo gdyby nie mąż przez pierwszy m-c kompałabym syna chyba pod kranem, nie mogłam się zginać. Sprawa warta na pewno przemyślenia
http://www.allegro.pl/item366935979_wanienka_stelaz_bcm_.html
pokorciło mnie i sprawdziłam na allegro zobacz sobie ja znalazłam szybko te ogłoszenie ale wydaje mi się iż jest ich więcej
ja mam wanienke Onda bez stelaża

http://allegro.pl/item360714089_onda_evolution_na_stelazu_okbaby_od_ss.html

co prawda chwalę sobie, ale ostatnio jakoś wygodniej jest nam korzystać po prostu z prysznica. Z wanienki korzystam jak sama kąpię. Stawiam wtedy albo na łóżku albo w łazience na koszu od bielizny bo mam duży

my kapalismy w zwyklej wanience ,stawialismy ja na stole.Teraz juz maly kapie sie w brodziku(mamy prysznic)i jest ok

tylko zastanawia mnie fakt jak wylewacie potem wode z wanienki ? targacie ja z pokoju do lazienki, to podziwiam za sile (chyba ze maz to robi)
uwazam ze dobrze jest od razu przyzwyczajac dziecko do uzytecznosci danych pomieszczen ale to oczywiscie moje zdanie
moje dziecko ma 9 miesiecy samo juz siedzi i wstaje ale wciaz kapie ja w wanience na stelazu i nie mam z tym zadnych problemow oczywiscie musze ja trzymac ale nie jest tak ze rusza sie niewiadomo jak zeby to bylo niebezpieczne
ewa ale ty jak wylewasz wode?
Chyba też musisz nosić!!!
A co do ruszania się dziecka to może masz spokojne dziecko...

ja nie widze problemu w wylewaniu wody;)

fakt wylewam wode tylko wanienka stoi obok wanny wiec robie to jednym ruchem, a nie spacerje z wanna pełna wody przez pol domu, wiec jest mi o wiele wygodniej i lzej
moje dziecko spokojnie siedzi w wodzie ale jesli jest ruchliwe to chyba jeszcze gorzej kapac je na łozku, nie chcialabym zalac sobie materaca i polowy sypialni
i jeszcze jedno w wypadku kapania dziecka w innym pokoju to najpierw wode nalezy nalac w lazience potem pelna wanne przeniesc i z powrotem to samo,nie powiecie chyba ze jest to czynnosc lekka i przyjemna
w przypadku wanienki na stalazu, nalewam wode bez zadnego problemu wkladajac do niej sluchawke od prysznica
Ewa ja stawiam wanienkę w naszej wannie więc ja tylko przechylam do wylania wody:)
a co do noszenia to zależy ile wody wlewasz bo jak dziecko jest malutkie to tylko troszke więc to nie jest takie ciężkie:)

to rzeczywiscie wylewanie i nalewanie w Twoim przypadku jest prostsze ale nie powiesz mi ze w takim pochyleniu nie odczuwasz kregosłupa
przeciez nie kapiesz dziecka godzine tylko najwyzej kilkanascie nimut, wiec schylic sie do wanienki na ten czas to nie jest problem , bez przesady.

dokladnie bez przesady,to nie jest takie ciezkie ,ja na poczatku kapalam malego w jego pokoju i potem maz albo ja wynosilam wanne do lazienki i wcale nie narzekalam ze nie mam tego stelarza wrecz przeciwnie jak dla mnie to niepotrzebnie wydane pieniadze

na początku nie wlewa się tej wody aż tak dużo aby ta wannienka ważyła kilogramy, a co stawiana stelaża w łazience nie każda z nas ma wiele miejsca w łazience. Dziecko tak szybko rośnie iż można bardzo szybko zwykłą wanienkę przenieść do dużej wanny, i problem z noszeniem ciężarów sam znika, a dobrze jeszcze jak macie w łazience pralke góre jej zagospodarować na przewijak dla dzidzi.
ja kapie ok 10 min wiec odczułabym kregoslup,poza tym przeliczjac ile czasu łacznie spedzialam na tej czynnosci przez 9 miesiecy do tego wiele innych czynnosci ktore wykonuje dziennie w tym noszne małej ...hmm no coz widocznie słabeusz ze mnie :)
dla mnie taki stelaż jest niestabilny. a jeżeli w wieku 20-30 lat już tak narzekacie na kręgosłup to współczuję.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry