Widok
Niemniej jednak, pewien komentarz być musi - wedle Ziemkiewicza, jeśli Rostowskiemu nie wychodzi tak, jakby Ziemkiewicz chciał, to znaczy, że GUS kłamie, Rostowski kłamie i w zasadzie wszyscy kłamią...bo nie jest, tak sobie redaktor Ziemkiewicz wymyślił.
Krótko pisząc MUSI BYĆ ŹLE, bo nie może być dobrze, a dlaczego? Bo tak... Ot i ziemkiewiczowska retoryka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Liczba jest rzeczowa o ile wynika z faktycznego rachunku, a nie "matematyki pt. aby nam wyszło, to co chcemy".
Polski rząd, póki co, świetnie sobie radził i radzi z kryzysowymi sytuacjami. Gdyby mnie odpowiednie koneksje Rostowskiego w świecie europejskiej finansjery, to faktycznie bylibyśmy tam, gdzie jest Białoruś razem z Grecją wzięte.

Kompletnie nie rozumiesz, że w większości rządów europejskich ministrowie finansów oraz prezesi banków znają się doskonale ze studiów i jedynie koneksje koleżeńskie powodują, że wzajemnie się wspierają. Z panią Zytą nikt by nie miał ochoty rozmawiać, bo raz że nie byłoby o czym, dwa nikt jej nie zna, a trzy to mało komunikatywna starsza pani - kojarzona z PiS`em, którego NIKT w Europie nie toleruje.

Natomiast taki Marcinkiewicz już za chwilę będzie bardzo dobrym kandydatem na wiceministra finansów:) W czasie swojej kariery w GS poznał odpowiednich ludzi i te koneksje będą procentowały.

Widzisz, światem rządzą układy i ani Ty, ani Kaczyński, tego nie zmienicie. Ja również pozyskuję kontrakty dzięki koleżeńskim relacjom z decydentami - i tak wygląda świat biznesu; bez znaczenia w jakiej skali, mechanizm jest zawsze ten sam. Nie masz układów, nie masz kasy.
Nie wciągaj w to Komorowskiego - zrobił chłop jeden błąd, Ty je "sadzisz" w prawie każdym poście. Naprawdę wypada, aby osoba o tak ugruntowanych poglądach politycznych i patriotycznych robiła błędy ortograficzne. Wiem, że to nieładny wybieg w dyskusji ale piszę to w szacunku dla adwersarza, czyli do Ciebie - bez złośliwości.
no tak, oficjalne zadluzenie kraju 54,9%
(przy 55 nastapia proceduryi sanacyjne i podwyzka vatu)

wielu ekonomistow takze mowi o ukrytym zadluzeniu kraju i kreatywnej ksiegowosci rostowskiego

ale, ze powtorzyl to ziemkiewicz to na pewno jest to wierutna pisowska bzdura

niestety Halewiczu drogi sam prezentujesz rozumowanie, ktore przypisujesz Ziemkiewiczowi
(ja akurat go moge czytac, choc irytuje mnie u niego powierzchownosc analiz i latwe przechodzenie z tematu na temat, od dygresji do dygresji co nienajlepiej swiadczy o jego kompetencjach)

i niestety dla kazdego, nawet dla komisji europejskiej te dane to czysta hucpa

moze i nam sie oplaci, moze lepiej sie jeszcze troche zadluzyc niz zamarazac teraz wydatki i zwiekszac podatki, niestety obawiam sie, ze to tylko i wylacznie objaw braku pomyslu i woli jakichkolwiek dzialan

i niestety co raz bardziej przypomina to poczynania grecji, ktora rowniez miala piekne oficjalne dane
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
btw
wszystkim polecam przestudiowanie wypowiedzi Halewicza

facet nadawałby sie na rzecznika rzadu

tuskologia stosowana:P
Jakoś wolę dać wiarę w słowa konstytucyjnemu ministrowi, osobie poważanej w Europie niż pismakowi (umyślny epitet) z Gazety Wolskiej/Naszego Dziennika/Fronda-Śmonda/etc., który, jak sam piszesz, jest powierzchowny o niewielkich kompetencjach.
Poza tym, nie czuję się na siłach w weryfikowaniu słów ministra Rostowskiego - bo zwyczajnie jest mądrzejszy w finansach ode mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za rekomendację:)
z takim mysleniem daleko jako kraj nie zajdziemy

moze i minister jest madrzejszy w sprawach ekonomii

ale nikt nie zabrania ci wykorzystywac tzw. zdrowego rozsadku

poza tym autorytet rostowskiego (wg mnie watpliwy) mozna zrownowazyc chocby autorytetem profesorow: gwiazdowskiego, rybinskiego, bugaja - ci przynajmniej maja wiecej przed nazwiskiem niz tylko mgr

...

a fakt, ze jest konstytucyjnym ministrem...
no coz giertych, lepper, ziobro tez byli?
rowniez twierdzisz, ze sama funkcja dwala im monopol na prawde i wierzyc w ich slowa bylo trzeba jak w pismo swiete?
ech... to nie byl komplement z co najmniej jednego powodu

a ten powod to fakt, ze rzecznik traci niezaleznosc i swoja geba musi czesto firmowac najwieksze bzdury i z cala swiatomoscia postepowac cynicznie... mu za to placa, on walczy o wladze

a Ty Halewicz? robisz to z wlasnej nieprzymuszonej woli...

leninowski pożyteczny idiota?
to dobre,
ciekawe kogo znaja ze studiow chinscy, brazylijscy, czy chilijscy decydenci

jezeli recepta na sukces polski ma byc przynaleznosc do europejskiej elity finansowej polskiego ministra finansow to szczerze gratuluje ci poczucia humoru

jezeli mialbys do zaoferowania cos ciekawego to klienci sami by sie do ciebie garneli i nie musialbys szukac ich pokatnie:P
oj komorowski zrobil tych bledow duzo wiecej
poza tym lech w tez miszczem ortografyi nie byl
nie wiem natomiast jak bylo z ortografia u niepelnego magistra kwasniewskiego i profesora kaczynskiego

moze masz jakas wiedze na ten temat?
Wiem, że to nie był komplement - aż dziwne, że nie odczytałeś ironii.

Rzecznik nie rządu nie walczy o władzę - chyba, że na dworze Szalonego Szoszona...tam wszyscy walczą o władzę.

A Ty SS? Pożyteczny wolski idiota? Wolska dla wolaków :)))
w odroznieniu od ciebie Halewicz bardzo krytycznie oceniam oba srodowiska - i to stworzone wokół partii przewodniej narodu, w tym mainstreamowe media, jak i pisowskie, w tym gazete polską (którą w rekach mam zdecydowanie rzadziej niż np wybiórczą)

roznica miedzy nami tez polega na tym, ze ja nieogłuchłem na jedno ucho i nie oslepłem na jedno oko, tzn. słucham głosów dochdzacych z jednej i drugiej strony, tak jak i krytycznie patrze na jedno i drugie srodowisko

musze cie tez zasmucic... bo kryzys finansowy o ktorym w zalozeniu powinien byc ten watek jest APOLITYCZNY i nie ma ani pisowskiej ani platformianej geby

tak sie jednak sklada, ze decyzja spoleczenstwa to po jest u steru (od 4 lat) i ponosi pelne konsekwencje za wszystko co sie dzieje i wydarzy z kondycja kraju i jako partia przewodnia powinna byc na cenzurowanym

a o ministrze rostowskim - pobocznym bohaterze tych watkow krazy taka anegdota, ze zostal ministrem bo jako jedyny powiedzial tuskowi, ze wlasciwie nic nie trzeba refermowac i nic nie trzeba zmieniac (oczywiscie zadecydowala rekomendacja jkb - ale cos w tym jest)

...

ps
nie podpisuje sie SS (ani SD, SA)
wiec nie sugeruj mi zadnych nazistowskich synmpati
...
btw
tak na zdrow rozum, co jest złego w hasle Polska dla Polaków?

a niby dla kogo ma byc Polska?

gdzies na poczatku ubieglego wieku w umyslach swiatlych politykow zrodzila sie idea, ze panstwo jest realizacja prawa narodow do samostanowienia i tym samym panstwo jest polityczna organizacja narodu
art. 1
"Rzeczpospolita jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli"
art. 4 ust.1
"Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej należy do Narodu"
z preambuły:
"my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej (...) wdzięczni naszym przodkom (...) zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko co cenne z ponadtysiącletniego dorobku"

jak nic Polska dla Polaków

nic nie znalazłem w konstytucji o Eskimosach, Amerykanah, Togijczykach, Tybetańczykach i Papuasach (wyliczenie przypadkowe)
Drobna literówka, jedno S uciekło:) Zacznijmy jednakże od końca i od prawej do lewej o_O

Jan Krzysztof Bielecki i Rostowski to nasze przepustki na finansowe salony Europy - możesz ich określić, jako tzw. "klamki", które otwierają drzwi, których ani pani Fotyga a.k.a Haaaardkor Neeegosziejtor nie potrafiła otworzyć, ani też pani Zyta Profesor Gilowska.

Partię przewodnią, PO, będziesz mógł oceniać za 4 lata - póki co, nie widzę powodu aby podstawiać im nogę. Opozycja nie proponuje nic konstruktywnego, poza miernym krytykanctwem.

Kryzysowi finansowemu PiS próbuje doprawić gębę - a to Tuska, a to Rostowskiemu...a na koniec by stwierdzić, że to wszystko wina Putina.

Różnica między nami polega na tym, że ja mam jasno sprecyzowane poglądy polityczne i gospodarcze, a Tobie wstyd się do swoich przyznać i udajesz "bezstronnego".

Jeśli oceniasz krytycznie oba środowiska, to czemu cytujesz ZAWSZE pismaków pisowskich, vide Ziemkiewicz i inni?
juz ci napisalem, ze dla ciebie wszyscy z ktorymi nie zgadzasz to pisowczyki,
a nawet jesli przyjmiemy, ze cytuje glownie pisowczykow
(- niezla nazwa "pisowczycy", co nie? prawie jak pilsudczycy?:P choc prezesowi pewnie blizej do dmowskiego, hm... a moze nie)
to dlatego, ze maja COS do POWIEDZENIA
COS z CZYM SIE MOZNA zgodzic lub nie
wybacz - ale ja już rzygam jak słysze mowe trawe,
czy dziennikarstwo bez żadnej tresci, tj. jak cos powiedziec, zeby nic nipowiedziec i bron Boże, żeby nie było to kontrowersyjne albo jak coś napisac, żeby tylko nie zostac skrytykowanym (ile mozna mowic o niczym? - co innego o Nitschem;) i pisać o niczym?)

nie cytuje (chociaż czytuje) np. wprostu - bo niestety pod egida lisa, z piorami takimi jak żakowski (kiedys bardzo ceniłem faceta - teraz niestety pisze same oczywistosci), czy paradowska, sroda, niczego nowego sie z tej gazety nie dowiaduje, a na pewno niczego co by jakos wpłyneło na moj - jak to pewnie bys ujał - nieukształtowany, amorficzny i plynny swiatopoglad;
audycje w tok fm ie rowniez bardzo sie stoczyly (teraz wlasciwie slucham tylko ekg - i to na pewno nie z uwagi na redaktora mosza i magazynu o 18.45);
duzo natomiast moglbym ci zacytowac rzeczy z wyborczej - tam przynajmniej jest z czym sie nie zgodzic i latwo mozna wykazac stronniczosc (jeszcze latwiej niz rzepie - rzepa publikuje czasami autorow z zupelnie przeciwnego bieguna, w przeciwienstwie do wyborczej), tylko że jakos nie mam na to ani ochoty ani czasu

...

wiec gdybysmy dzielili media na te, ktore maja cos do powiedzenia i na te co podazaja z nurtem jak śnięte ryby (zeby zacytowac klasyka), to w takim zestawieniu nasz dziennik czy gazeta sakiewicza bylaby wyzej od wprostu redaktora lisa"P - moje subiektywne zdanie
Drogi i Wielce Szanowny SS (tym razem bez literówki)!

Zwróć uwagę, że Ty jedynie cytujesz, linki wklejasz, cytujesz, linki wklejasz, przywołujesz - masz nieukształtowany i stały światopogląd.
Czekam, aż w końcu go wykrzyczysz, chwaląc prezesa Budapesztańskiego pod niebiosa :)

Właśnie miałem okazję posłuchać jednego z moich ulubionych ekonomistów, Ryszarda Petru - i idąc za jego tokiem myślenia, kryzys a i owszem ale odsiecz nadciąga:)

P.S. Rzepa się zmienia - Semka idzie na dietę (nie poselską) i resztą oddanych prezesowi również opuści rzepę:)
jak rzepa sie zmieni z prawicowej na bardziej centrowa pod hajdarowiczem to bedzie to wielki blad biznesowy, bo nie zyska rynku, a straci czytelnikow

nie wiem, czy wiesz ale sukces mediow murdocha, np. stacji fox opiera sie wlasnie na orientacji prawicowej (na plytkim konserwatyzmie) i szczerze to jest recepta na sukces biznesowy....

zobaczymy jaka metamorfoze przejdzie tvn24 po sprzedazy iti

....

ryszard petru -
petru z przed 3 lat a petru obecnie to dwie rozne osoby,
dzis czesto gryzie sie w jezyk
i z przykroscia stwierdzam, że tutaj:
http://ryszardpetru.bblog.pl/
wiele ciekawego tez nie ma

polecam zdecydowanie bardziej:
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?content=1
http://www.rybinski.eu/?lang=all

...

moge pisac bez linkow i cytatów,
mimo to Halewicz uwazam, ze wypowiedz z odnosnikami jest bardziej wartosciowa,

dzis od 6 rano napisałem 19 stron tekstu naukowego, gdzie zamiescilem ok 90 przypisów i wskazałem ok 200 pozycji - co prawda to wstep, ale dzieki temu nikt mi nie zarzuci, że nie dotarlem do okreslonej pozycji; poza tym nie zawsze trzeba sie silic na oryginalnosc - trzeba szanowac madrosc innych i wskazac z tych z ktorymi sie czlowiek zgadza lub nie

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry