Widok

wesele bez poprawin

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny slyszalam ze coraz wiecej osob wyprawia wesele bez poprawin.Ja sama sie nad tym zastanawiam...mysle ze pieniadze ktore mialabym przeznaczyc na poprawiny moge dolozyc do wesele i niczego sobie wtedy nie odmawiac i miec swoj wymarzony slub.A co wy o tym myslicie???????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam w cenie wynajmu lokalu poprawiny wiec nawet jesli bym ich nie robiła to i tak za nie płace wiec chyba lepiej je zrobic jesli sa w cenie. jesli sie dobrze szuka to wszystko mozna zrobic nie płacac ogromnej kasiory.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy kto płaci dużo kasy, bo my dopłacamy tylko 1000 zł za poprawiny więc to raczej nie majątek w porównaniu do kosztu samego wesela...i na szczęście moja rodzinka ma siłę, aby się bawic, poza tym sale nie często chcą wynajmowac lokal do 7 rano
ja też będę miała wesele bez poprawin i jestem z tego zadowolona. Płaci sie sporo kasy a fakt faktem jak powiedziała koleżanka perfectangel ;) nikt nie ma siły i bawi sie praktycznie na siłę. My będziemy mieli drugiego dnia impreze w domku z rodzinka i na tym koniec :)
Ja też nie lubię poprawin i bardzo się cieszę, że udało mi się przekonać narzeczonego, żeby z nich zrezygnować. Wszystkie wesela w mojej rodzinie były na tyle udane, że bawiliśmy się do 6-7 rano... w związku z tym na poprawinach już nikt nie miał sił :) Wolę żeby goście miło wspominali samo wesele niż pamiętali też "zdychanie" ze zmęczenia na poprawinach.
Oczywiście generalnie nie mam nic przeciwko poprawinom. W końcu trzeba dojeść jedzonko i dopić wódkę, żeby się nie zmarnowały. ;)
Trzeba wyczuć rodzinkę, ale bez przesady nie uważam, żeby aż tak się nimi sugerować. To Wasze wesele, Wasze dni i ma być tak, żeby to były najpiękniejsze dni WASZEGO życia!
A ja nie robię poprawin i dobrze mi z tym. Mówiłam o tym całej rodzinie i wszyscy są zadowoleni z tego. Wiem z doświadczenia że nie wszyscy dojeżdzają na poprawiny a że mam wesele na ok. 45 osób to nie mam zamiaru w niedzielę oglądać paru osób. Także ja się dogadałam z innymi i dobrze mi z tym. Wyszalejemy się na weselu :)
Każda Para zna najlepiej swoją rodzinę,więc decyzja należy do Was!Pozdrawiam
image
korozja agresywne wypowiedzi na brak poprawin - ja się dowiedziałam, że jak są poprawiny to wesele jest beznadziejne, jak i orkiestra do bani! większośc wciąż nie rozumie, że każdy robi tak jak jemu i jego najbliższym pasuje i to jest sprawa gustu więc na ten temat nie powinno byc takich dyskusji...
tak szczerze mówiąc to nam nawet do głowy nie przyszło robienie poprawin. od razu i dla nas i dla wszytskich rodziców było oczywiste, że poprawin nie będzie.
nasi goście są z daleka i dostają 2 noclegi z jedzeniem, z piatku na sobotę i po weselu z soboty na niedzielę. gdyby mieli przyjechac prosto od siebie na wesele w sobotę to by musieli wyjechac o 4 nad ranem i to by dopiero było bez sensu. myśle że przyjechanie dzień wcześniej i mozliwość spędzenia spokojnie czasu w hotelu położonym bezpośrednio przy plaży w sopocie będzie dla nich dużo przyjemniejsza niż poprawiny na kacu i jechanie po nich do domów, do których by dotarli zapewne po północy.
bardzo mi sie nie podobają agresywne wypowiedzi na temat braku poprawin.
my też zapewniamy nocleg i poprawiny to bedzie po prostu późne sniadanko. Potem jeszce jakis obiad około 16 i do domku. Tańców nie będzie. Chodziło nam własnie o to,żeby sie rano jeszce z wszystkimi spotkać, miło spędzic czas, może pójść na jakiś spacerek (specjalnie organizujemy wesele na Kaszubach, a nie w Trójmieście). Faktem jest,że ja osobiście nigdy nie byłam na typowych poprawinach tzn takich, które zaczynaja się około 18 i trwaja do późnych godzin, bo mi się po prostu nie chciało. I wychodzę z założenia, że gościom tez by się nie chciało specjalnie przyjeżdżać na druga imprezkę. a tak to mamy wszystkich na miejscu i mam nadzieję,że będzie bardzo miło i tak "na luzie"

pozdrawiam
Popieram wypowiedź powyżej.Droga Silen !Zorganizowałem około 300 wesel a Ty tylko jedno !Zabieram głos na forum,ponieważ mam 20 lat doświadczeń i bezinteresownie napisałem parę słów o poprawinach.Jeśli zespół słabo gra w sobotę,to najczęściej ludzie mają dużo energii w niedzielę.Gdybyś była na weselu z naszym udziałem,to byś nie miała sił na siedzenie następnego dnia.Tropisz moje wypowiedzi i wstawiasz złośliwe komentarze.Mścisz się,że mój 4-osobowy zespół nie chciał grać na imprezie weselnej z poprawinami za 1600 zł rok temu (takiej ceny się spodziewałaś,bo górale za tyle grają 3 dni).Nie wiem,kogo znalazłaś za te pieniądze i mnie to już nie interesuje.
Co do piosenki "Czekasz na tę jedną chwilę" Seweryna Krajewskiego,którą śpiewałem ponad tysiąc razy i nagrałem na płycie to zapłacę Tobie 30 tys.zł jeśli zorganizujesz jakieś wesele,na którym wokalista zaśpiewa poprawnie (bez ucinania górnych dźwięków w oryginalnej tonacji a-mol) tę piosenkę jako pierwszą dla młodych i będzie śpiewał do rana na żywo 100 piosenek,tak jak ja.Inne zespoły powiedziały to samo co ja,że miałaś nierealne wymagania.Jak zwykle się oszczędziło a na weselu była porażka.Przepraszam forumowiczów za te wypociny pod adresem Silen.
Co do Hotelu to jakoś ucichła propozycja grania zespołu za marne pieniądze.Czyżbym zdemaskował kolejnego naciągacza wynajmującego podwójnie zespół,DJ,kamerzystę i fotografa i zmieniającego lokal bez zaliczki ?
Angelika czytajac Twoje prostackie wypowiedzi zaczelo tracic mi annaxxx,no i nie pomylilam sie,dziewczyno daruj sobie!
my zamiast poprawin zapewniamy nocleg ze śniadaniem:) po co poprawiać coś co było dobre?;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my nie robimy poprawin, bo uwazamy ze sa bez sensu,to takie spotkanie na sile, wszyscy na kacu, zmeczeni po zabawie do rana i jak tu dobrze wygladac i dobrze sie bawic, ja wole sie dzien po weselu calkowicie oddac relaksowi z moim swiezo upieczonym mezem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawy temat. Denarwuje mnie tylko że Pan z zespołu massuana zawsze musi się wcinać we wszystkie tematy. I powtarza swoje slogany twierdząc że ma zawsze rację. Juz się zaczyna w tym mieszać twierdząć że gra na poprawinach po nieudanym weselu ale nie po weselu na którym on grał tylko które było beznadziejne bo ktoś inny grał.Żenada. Bzdura że poprawiny są po nieudanej rzeczy. Ja mogłabym wesele poprawiać przez tydzień i tak robiłam. W poniedziałek miałam jeszcze after party na discotece (latem nie ma z tym problemu rano wszyscy się wyspali). Wesele trwało do 6 rano goście się wytańczyli i wybawali. Na drugi dzień były poprawiny. Na moim weselu 70% stanowiły osoby w wieku do 30 lat. Non stop tańczyły na weselu i na poprawinach. Ja nie siedziałam prawie wogóle. Ledwo zdązyłam zjeść szynke którą podali o 2 w nocy. Zakąski żadnej nie próbowałam. Nogi miałam bardzo obtarte. Jednak na drugi dzień dalej bawiłam się na poprawinach. Poza tym miałam innych gości na poprawiny zaproszonych tzn. dalszych znajomych, znajomych rodziców itd i oni też sie bawili gdyż dzień wcześniej ich nie było. Uważam że każdy robi wedle swojego uznania i nie można ocenić czy robienie/nierobienie poprawin jest dobre lub złe. A komentarze massuany ciągle powtarzające te same slogany i urągające niektórym ( w stylu ktoś ma wesele w Faltomie i zespół za 2,5 tyś to jakby do mercedesa dał koła malucha) powinny być usuwane. Tańsze nie oznacza gorsze. Podobnie jak ten slogan że jak ktoś ma orkiestre na poprawiny tzn że dzień wcześniej słabo się spisali. Widzę że Pan D. zadomowił się na weselniku. Uważam także że po tym jak kogoś np nie stac na poprawiny nie można ocenić ze miał kiepskie wesele. To już uwaga nie do Pana D.
Ja miałam bez poprawin i nie żałuje... Wręcz przeciwnie- więcej kasy zostało w portfelu i mogłam się wyspać po udanym weselu :)
Wszystko zależy od Was i od gości.
Np na weselu u mojego brata była świetna zabawa do 6 rano, a potem poprawiny chyba na 14 do 22 - z zespołem, który występował na weselu, tańcami, konkursami itd. Nikt nie narzekał na zmęczenie, kaca czy bolące nogi - pewnie bawilibyśmy się jeszcze dlużej, ale przyzwoitość nakazywała trochę odpuścić, bo dnia następnego trzeba było iść do pracy/szkoły :)
-> Takie poprawiny polecam!

Z kolei na poprawinach u mojej przyjaciółki było drętwo, niemrawo. Goście byli ospali, nie było muzyki i mimo, że odbywało się w tym samym lokalui co wesele, atmosfera była ciężka - goście przyjezdni po 1-2 godzinach szykowali się do podróży (więc i tak za bardzo nie porozmawiali z Młodymi i rodzicami), a miejscowi gości dojadali to co zostało z wesela i się nudzili - większość narzekała, że ani popić nie może, bo trzeba jakoś do domu wrócić, ani potańczyć bo nie bardzo jest przy czym...
-> Więc takich poprawin nie polecam nikomu :)
dobrze moze zle to ujełam. po prostu rodzina jest dla mnie bardzo wazna i nie wyobrazam sobie robic wesele na pokaz i byle odpekac w sensie ze bylo i goscie byli a ze chcieli ze mna pogadac to nie wazne bo byłam tylko do pokazania a nie do jakis rozmow czy cos, a nie miec czasu na pogaduszki z rodinka.
A my będziemy mieli coś na zasadzie poprawin ale bardziej "wytrzeźwiałka". Bez orkiestry i dj. a spokojna muzyka. W ogródku i pięknym słoneczku (mam nadzieję, że będzie takie). Przyśpiewki przy stole i dobre wino oraz jedzenie. Każdy spokojnie będzie mógł porozmawiać i wytrzeźwieć aby móc wsiąść w samochód w daleką podróż do domu. Od co.. i ja takie coś polecam u znajomych się sprawdziło, u brata też. I rodzinka nie jest drętwa :)
Widzę, że ta dyskusja niemalże poruszyła niebo i ziemię :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
" robiłas przyjecie oki kazdy robi na co go stac"
oj Angelika , cały czas piszesz , że ktoś Cie nie rozumie, a sama nie rozumiesz , że nie chodziło o to czy mnie stać było na wesele , tylko o to , że nie lubię wesel - jak napisałam w poprzedniej odpowiedzi.

No ale do rzeczy . huczne wesele również nie musi mieć poprawin, jeśli ktos tego poprostu nie trawi . czy powinien robić je wbrew sobie , tylko dlatego, że miał huczne weselicho? Oczywiście luźne spotkanie może być , ale przekonywanie dorosłych kobiet i tłumaczenie Twoje jest z lekka bez sensu.
Najcześciej powtarzane zdanie - Każdy i tak zrobi jak chce:) i całe szczęście :)
do góry