Widok
wesele bez poprawin
hej dziewczyny slyszalam ze coraz wiecej osob wyprawia wesele bez poprawin.Ja sama sie nad tym zastanawiam...mysle ze pieniadze ktore mialabym przeznaczyc na poprawiny moge dolozyc do wesele i niczego sobie wtedy nie odmawiac i miec swoj wymarzony slub.A co wy o tym myslicie???????
to wybór Twój :) u mnie rodzice zdecydowali że poprawiny będą i za nie zapłacili więc jest ok u mnie w ogóle poprawiny zawsze się robi rodzice postanowili zrobić je na sali weselnej bo w domu to mama musiała by latać tak było jak moja siostra się hajtała i w sumie było ciasno więc moje poprawiny będą w lokalu :) a to czy wyprawiać czy nie to tylko wasze zdanie :) jeśli nie chcecie to nie róbcie zwłaszcza jeśli sami płacicie za wszystko :)
wiesz to zależy tylko i wyłącznie od ciebie, ja np. miałam kilku gości przyjezdnych i mam bardzo zabawawą rodzinkę, dla mnie nie było opcji bez poprawin, na samym weselu nie było czasu by choć na chwilkę z każdym zamienić parę zdań, a na poprawinach tak :) pozatym nie zrobiłam rodzicom kłopotu w postaci gości w domu i konieczności zapewnienia gościny w niedzielę bo jedzenia było u nas tyle, że na poprawinach można powiedzieć mieliśmy drugie wesele a i jeszcze większość miała siłę tańczyć :)
U nas od początku było wiadomo, że jak wesele to tylko z poprawinami. W dzień ślubu jesteś rozchwytywana, zabiegana, zestresowana itp. Poprawiny to czas na wyciszenie i spędzenie przemiło czasu z Rodziną :)
U nas sporo gości będzie przyjezdnych to też decyzuje o zrobieniu poprawin :)
U nas sporo gości będzie przyjezdnych to też decyzuje o zrobieniu poprawin :)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
u mnie wesele bez poprawin to nie wesele. jak ktos chce zaoszczedzic to niech wesela wogole nie robi!!! dla mnie te teksty ze ktos nie robi poprawin bo woli kase do wesela dodac i lepsze wesel mniec to totalna bzdura. u mnie np duzo jest rodziny z daleka i mysle ze wiekszosc z was ma tez przyjezdna rodzine i jak by mieli na jeden dzien przyjechac to część napewno odmowi bo to wydatek i wez wracaj po jednym dniu na weselu do domu- jak dla mnie to sie nie opłaca. jesli chcecie zaoszczedzic to zrobcie mniejsze wesele albo wogole go nie robcie a nie jakies bezsensy wymyslacie.
wiadomo ze na weselu nie ma sie tyle czasu zeby choc chwilke pogadac ze wszystkimi goscmi bo stres itp a w poprawiny to juz luz. goscie przyjezdzaja do was a nie na jeden dzien zeby tylko was zobaczyc i nie móc nawet chwilki porozmawiac z wami. dla mnie to rzeczowe traktowanie ludzi jest . chyba ze zapraszacie ich tylko po ot zeby "liste podpisali " ze byli i prezent dali.
To czy ludzie się bawią czy nie w dużym stopniu zależy od nas, od orkiestry i od Nich samych...
Czasami poprawiny są o wiele lepsze niż wesele... Rodzicom opada stres i zaczynają się bawić oraz cieszyć tą chwilą :)
Jak zawsze do wszystkiego można znaleźć plusy jak i minusy.
Moja Maminka stresuje się na samą myśl o tych wszystkich przygotowaniach, a co to dopiero będzie na ślubie :)
Zresztą u nas poprawiny prawie, że tradycją się stają ;)
Czasami poprawiny są o wiele lepsze niż wesele... Rodzicom opada stres i zaczynają się bawić oraz cieszyć tą chwilą :)
Jak zawsze do wszystkiego można znaleźć plusy jak i minusy.
Moja Maminka stresuje się na samą myśl o tych wszystkich przygotowaniach, a co to dopiero będzie na ślubie :)
Zresztą u nas poprawiny prawie, że tradycją się stają ;)
pierwszą sprawą - brak możliwości zrobienia poprawin, wesele jest w piątek,
po drugie , dlaczego mieliby powiedzieć ze wesele 1dniowe jest bezsensu??
nie rozumiem tego.. :/
Duzo osób u mnie jest z daaaleka i będą mieć zapewniony nocleg po weselu.. i śniadanko w godzinach przedpołudniowych .
A dlaczego mam robić coś wbrew sobie?
Wiem, wesele jest dla gości ale nie spotkałam się ze złym zdaniem ze strony mojej rodziny jak i mojego R ( a są bardzo szczerzy ) jeśli chodzi o poprawiny :) to tyle. ;)
Kazdy niech robi co uwaza za sluszne.. ;) a tym bardziej nie ma co sie zamartwiac wypowiedziami forumek ktorym to nie pasuje.. bo wazne by gosciom pasowało :)
po drugie , dlaczego mieliby powiedzieć ze wesele 1dniowe jest bezsensu??
nie rozumiem tego.. :/
Duzo osób u mnie jest z daaaleka i będą mieć zapewniony nocleg po weselu.. i śniadanko w godzinach przedpołudniowych .
A dlaczego mam robić coś wbrew sobie?
Wiem, wesele jest dla gości ale nie spotkałam się ze złym zdaniem ze strony mojej rodziny jak i mojego R ( a są bardzo szczerzy ) jeśli chodzi o poprawiny :) to tyle. ;)
Kazdy niech robi co uwaza za sluszne.. ;) a tym bardziej nie ma co sie zamartwiac wypowiedziami forumek ktorym to nie pasuje.. bo wazne by gosciom pasowało :)
Esti
Tak naprawdę Wy znacie najlepiej swoją Rodzinę i wiecie co Was jak i Ich zadowoli :)
Każdy ma prawo wyboru, a poprawiny to pikuś przy tych całych przygotowaniach ;)
Tak naprawdę Wy znacie najlepiej swoją Rodzinę i wiecie co Was jak i Ich zadowoli :)
Każdy ma prawo wyboru, a poprawiny to pikuś przy tych całych przygotowaniach ;)