Widok

wesele bez poprawin

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny slyszalam ze coraz wiecej osob wyprawia wesele bez poprawin.Ja sama sie nad tym zastanawiam...mysle ze pieniadze ktore mialabym przeznaczyc na poprawiny moge dolozyc do wesele i niczego sobie wtedy nie odmawiac i miec swoj wymarzony slub.A co wy o tym myslicie???????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a Ty cały czas o kasie - naprawdę ciężko Ci pojąć, że ktoś nie lubi poprawin?, i np sam nie lubi na nie chodzić, więc po co ma sam je organizować ???
dla mnie odpadała nawet organizacja wesela , ponieważ nie zrobiłabym sobie tego, za czym sama nie przepadam .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rabitka czy ja pisałam o tobie?? pisałam juz o weselach ktore były u znajomych i dlaczego oni nie robili a nie ty!!!! co sie tak tego uczepiłas? moze masz to samo ze tak walczysz o to a nie chcesz sie przyznac??? bo tak najczesciej reaguja takie osoby.
tak, tak , jasne :) )))
nie wszyscy na szczęście sa nienormalni i piszą nie to co myślą :)
A Twój wywód i wniosek jest dość prosty :)
pozdrawiam,
ale dyskusja sie narodzila :p
rabitka nienormalna jak to napisałas jestes chyba ty bo masz jakis straszny chyba kompleks na punkcie kasy ze ciagle o nia walczysz. tak moj wywod i wniosek jest prosty ze znajomych nie było stac wiec nie robili ot cała filozofia. a ty ciagle jakis podtekstow szukasz. masz cos mało argumentow zeby mnie tak atakowoc bo odpowiedz typu: tak, tak jasne:)))) jest smieszna.
a Ty masz problem ze sobą , bo nie Ciebie nazwałam nienormalną - jak się chyba okazuje - niesłusznie :)

ja zadnego problemu ze soba nie mam bo nikogo nie atakuje jak tylko o kasie przeczytam. widocznie dosc nie jasno piszesz ze nie mozna cie zrozumiec o co ci chodzi.
gosiks1 prostackie wypowiedzi to ty masz bo nic oprocz obrazania nie wniosłas tu. to ty sobie daruj swoje obrazanie ludzi.
Zauważyłam, że więcej jest dziewczyn na tym forum, które poprawin nie robią i niektóre na siłę próbują przedstawić nam swoją rację...
Dziwne...
Przecież każdy ma prawo do swojego zdania :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
madzia86 niektore nawet dosc brutalnie to robia. ja pisze tylko swoje odczucia i fakty z zycia wziete oraz pytam dlaczego inni nie chca poprawin bo poprostu jestem ciekawa co mysla a oni mnie napadaja jakbym nie wiem co im zrobiła. chyba drazni ich fakt ze ktos ma wiecej argumento i nie wyssanych z palca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziwi mnie jak ktos mnie atakuje jak tylko mowa jest opieniadzach....dla mnie to tylko znaczy ze ktos włanie z tym ma problem i na siłe chce to zataic zeby nie byc gorszym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie poprawin nie bylo, ze wzgledu na rozne okolicznosci wesele mielismy w piatek,i w restaurcji nie bylo mozliwosci zrobienia poprawin.jednk nie zaluje, bo i tak nie plnowalismy poprawin :) wesele bylo przepiekne i trwalo do samego rana. nastepnego dnia rodzice z obu stron zapraszali do siebie na poczestunek do domu, jako ze rodziny z tego samego miasta. a my z mezem uczestniczylismy w tym.
no ale kazdy woli inaczej ;p
na każdym forum dochodzi do kłótni;) Polacy się mocno emocjonują i wkładają dużo serca we wszystko, co robią, nawet w wypowiadanie się na forum;) szkoda, że akurat na weselnym w każdym niemal topiku są jakieś nieprzyjemne uwagi, ale nic tego nie zmieni;)

Nigdy nie miałam ochoty iść na poprawiny i my ich nie wyprawiamy. Dajemy czas wszystkim gościom na powrót do domu w niedzielę, żeby nikt nie musiał brać wolnego w pracy. Natomiast zapewniamy nocleg w przestronnych pokojach z widokiem na morze i śniadanie, tak żeby każdy mógł się odświeżyć w trakcie imprezy, usiąść w ciszy i spokoju, odsapnąć i przede wszystkim pójść spać o dowolnej godzinie. Rano podczas śniadania jest czas na pogaduchy, na wylegiwanie się na słońcu, skorzystanie z podgrzewanego basenu, sauny i spaceru nad morzem, ponieważ zejście na plażę jest od razu za terenem Pensjonatu.

Naszym zdaniem zapewniamy gościom maksimum zabawy i relaksu i nikt nie powinien czuć się urażony, ani przesadnie wymęczony.
Takie są nasze powody, dla których nie organizujemy typowych poprawin. Atakowanie, że ktoś nie szanuje gości, albo że szkoda mu pieniędzy, to gruba przesada. Wesele to ogromny wydatek i nie należy negować nikogo, że myśli o pewnych oszczędnościach. Zaproszenie kogoś na ślub i wesele to wystarczające okazanie szacunku drugiej osobie w dzisiejszych czasach.. Tak naprawdę, to chyba niewiele osób stać na wesele i każdy z nas myśli o tym, że za wesele kupiłby sobie kawałek mieszkania. Ale ślub i wesele jest raz, a wspomnienia na całe życie, więc warto trochę zainwestować w dobre wspomnienia;)
Hm...
"nastepnego dnia rodzice z obu stron zapraszali do siebie na poczestunek do domu"
Zastanawiam się... Chwilę byliście z Twoimi Rodzicami i częścią gości, a później przeniesliście się do drugich Rodziców?

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
matko, co za ograniczone horyzonty , że tak powiem wytartym już tu słowem :))))
nikomu nie rozkazuje robic poprawin...ludzie opanujcie sie. bronie swojego zdania o poprawinach tak jak wy swojego przeciw poprawinom. nie musze miec takiego zdania jak wy i mam prawo wypowiadac sie tu tak samo jak wy. nie atakuje kazdej wypowiedzi jak niektorzy mnie.
rabitko moze ty masz ograniczone horyzonty bo ja napewno nie. tak samo mogłabym napisac o tobie jakbym była taka czepialska jak ty ale to ty ciagle atakujesz moje wypowiedzi.
i po co tyle krzyku?

ktos robi poprawiny, ktos inny nie.

krótka piłka.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Angelika-sss czyli stara Annaxxx znowu robi sobie z ludzi jaja. Stare forumki ktore juz troche czasu tu siedza wiedza o co chodzi. Przeciez Angelika-sss nawet nie ma narzeczonego...
tak
do góry