Widok

wielkośc dziecka a cesarka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z was miała cesarkę z powodu za dużego dziecka? moja waży juz 3700 a ciągle rośnie.. jeszcze 2-3 tyg do porodu. Lekarz mówił ze własnie jest taka możliwość ze przez wielkość dziecka mogę mieć cesarkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie też poród był o wiele łatwiejszy od połogu. "Mała" ważyła 3800 i miała 61 cm, a poród trwał tylko 2 godziny. Za to przez prawie dwa tygodnie po porodzie ledwo się ruszałam.
monico-niczego nie da sie przewidziec niestety.po dlugim i ciezkim porodzie dla mnie osobiscie pológ to byl pikuś choc nie powiem,zeby nie bolało.o siedzeniu to nawet mowy nie było:P.
nikt nikogo nie chce straszyc,a sugerowanie sie czyimis porodami,to najgorsze co moze zrobic przyszla mama.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja przytylam tylko 6 kg w ciazy i wazylam 60kg moje dziecko wazylo 4.5kg i rodzilam 12 h prosilam o cesarke ale niechcieli mi zrobic choc mieli male komplikacje polozna niewiedziala co robic bo dziecko ciagle sie cofalo , a dlugi byl 60cm
To i ja sie dołączam:) Jasiek miał 4340g i 62 cm:) W ciąży przytyłam 22 kg,po porodzie od razu spadło 13;)
Poród trwał od momentu odejścia wód i skurczy 2h:) Poszło szybciutko i nie wspominam źle,tyle tylko że połóg byl ciążki,bo 18 szwów..
ja miałam cesarke z powodu dużego płodu, jak miałam wpisane w kartę ciaży
ale powodem nie było tylko to że dziecko miało być duże wg usg ale również to iż nie mogłam urodziś siłami natury synka pierwszego ,który ważył zaledwie 3700 ,cofał się i po dwóch i pół godzinach parcia został na siłe wyciągnięty próżnociągiem, jak sie dowiedziałam o tym że dziecko moje drugie rośnie bardzo szybko i wg usg dużo pokazywała waga płakałam prawie w gabinecie lekarzowi ciągle wspominając mój pierwszy poród, gdy usg wskazywało juz 4500 kg pomimo że lekarz wiedział że może sie usg mylić wpisał mi w kartę ciąży cc ,to było dzień przed porodem
mój drugi synek urodzil sie z wagą 4460 i położne gdy go wyjęli z brzuszka mówiły że za wąska jestem i bym nie urodziła
Moj maly wazyl 2900g i mimo to mialam cc.Podobno za duza mial glowe i jakos nie tak mu sie ta glowa ulozyla.Mimo wszystko probowalam rodzic kilka godzin-tragedia!
4400, 62 cm - poród SN - pierwsze 6 godzin w domu, kolejne 6 w szpitalu, niemile wspominam tylko 20 minut partych, reszta ok. Na usg wychodziło 3900.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry