Widok

wielkośc dziecka a cesarka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z was miała cesarkę z powodu za dużego dziecka? moja waży juz 3700 a ciągle rośnie.. jeszcze 2-3 tyg do porodu. Lekarz mówił ze własnie jest taka możliwość ze przez wielkość dziecka mogę mieć cesarkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koleżanka miała synka 4880 i kazali jej nat rodzić ale po 2 dniach oksyt zdecydowali się na cesarkę ale ze względy na to, że synek miał dużą głowę a nie, że cały był duży - dziwne wytłumaczenie.
3700?
to normalna waga.duzo juz nie urosnie przez te 2-3 tyg:P

kobiety rodzą naturalnie dzieci 4,5 kilowe .ogolnie za dziecko duze uwaza sie dziecko z wagą ponad 4 kg,ale zeby CC z tego powodu?
wiele chyba zalezy tez predyspozycji danej kobiety w sensie "budowy" w "tym"miejscu.
4310 porod naturalny i glowka tez byla dosyc duza 37cm...porod szybki bo 3 godz na porodowce w tym 1,5 ze skurczami( wywolywany)
Dziecko 4 kg nie jest bardzo duzym dzieckiem,i spokojnie mozesz urodzic silami natury.:)
kUZYNKA RODZIŁA ROK TEMU MAŁĄ SIŁAMI NATURY( DO TEJ PORY NIE WIEM, JAK, ALE MOZLIWE>:)...),
WAGA 4600 KG , DŁ 62:)!!!!!!!
znajoma z osiedla rodzila rok temu w marcu.waga tez 4600.dziewczyna szczuplutka.urodzila w 6 godzin,wiec w miare krotko:D
u mnie USG na IP szacowało wagę małej na 5200g - zbadano mnie tym cyrklem położniczym i zdecydowano o CC - na świat przyszła ważąc 4790g (główka 38cm) - w 36tc wg USG ważyła 3300g, a w 39tc 4400g. Na świat przyszła w 40tc.

Tego samego dnia rodziła ze mną dziewczyna, której córeczka ważyła 4730g - poród wywoływany, zakończony cc - mała nie chciała się wstawić w kanał rodny. U niej usg szacowało wagę na 4000g.

A tak formalnie kiedy dziecko jest duże, to może to być to wskazaniem do cc i wówczas jako powód podaje się makrosomię płodu.
moze to być wskazaniem...
ja zaczęłam rodzić naturalnie moje 4100 g ale niestety jestem tak zbudowana, ze dziecko nie dało rady wejść w kanał rodny i skończyło się cc

teraz gin powiedział, ze jeżeli będzie miał prześłanki, e dziecko też będzie ponad 4 kg to daje mi skierowanie na cc bo nie chce ryzykowac naruszenia blizny na macicy po porzednim cięciu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tego co ja sie orientuje to wszystko zalezy od proporcji miedzy dzieckiem a miednica matki ... moze byc tak, ze matka moze miec zbyt waska miednice zeby urodzic dziecko 3,7 kg a inna moze miec na tyle szeroka, by urodzic dziecko ponad 4 kg.
Nasza ważyła 4700!!! Poszło gładko w 5 godzin po wejściu do szpitala była na świecie!!!! Połóg jest gorszy od samego porodu!!! A w dodatku mała była długa bo ma aż 62 cm!!!! Dużo szczęścia do kochania!!!!
A poród siłami natury!!!!!!
pológ jest gorszy od porodu?????

nie sądzę:D
oj...to zalezy...dla mnie jedno i drugie to pikuś...a dla innych to moze być nieprzyjemne przeżycie
połogu prawie nie pamietam.poród az za dobrze:]
Z dwojga "szczęść"-wolę poród:)
dokładnie to zależy głównie od budowy kobiety; mi nie udało się urodzić naturalnie,mimo że synek miał raptem 3550g.Jeżeli to twój pierwszy poród to chyba warto spróbować naturalnie,a jak nie będzie szło,to lekarze na pewno zdecydują się na cięcie.
Filip mial 4200 ja nosilam w ciazy ciuchy rozm. xs-s wiec jestem szczypiorem i rodzilam naturalnie. 5h i po krzyku, porod wywolywany.
Ale fajnie dla odmiany poczytać o szybkich porodach :)i to takich sporych dzieciaczków :) miła odmiana od tego narzekania na forum i straszenia innych przyszłych mam :)
dołączę do szybkich porodów małych "gigantów"
pierwszy synek 4200
drugi 4800

obydwa porody po 3 godziny

u mnie było wiadomo, że dzieci duże będą ale nikt nie nastawiał się z góry -------->duże dziecko ---->poród cc Wszystko wyjdzie w trakcie ;)

powodzenia życzę!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry