Widok

Wizyta pięlęgniarki środowiskowej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy umawiałyście się na takowe spotkanie? Bo ja nie widzę konieczności...czy urodzenie dziecka trzeba zgłaszać w przychodni rejonowej? czy po prostu umówić się na pierwszą wizytę do pediatry ok 4 tygodnia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez sama dzwonilam,przede wszystkim chodzilo mi zeby zdjela szwy,ale namądrzyc sie zdąrzyła a jak zadalam jakies pytanie to odp jak debilce ;/
hmmm jedyna korzysc to szwy i to ze powiedziala co po kolei zalatwic,pesel ks zdrowia idt :)
z tego co wiem nie ma obowiazku ,,wzywania,, tym bardziej ze lekarza pediatre mozna wybrac w innej przychodni a p.srodowisowa w innej...

A ja chciałam zeby przyszła, sama po nią zadzwoniłam. Chciałam żeby zobaczyła czy z mała wszystko ok.

u mnie z kolei jeździ nasza pediatra i pielęgniarka już nie przychodzi:)

to ich obowiazek jesli zgłosisz dzieciaczka to ona musi przyjsc..bo w momencie jak wybierasz lekarza to i pielegniarke ,ktora jest zobligowana do odwiedzin matki z noworodkiem i ma niby pomoc ,doradzic itp..moja mi nagadała takich głupot ze myślałam ze wyjde z siebie...

no do mnie tez przyjdzie:( siostra z punktu szczepien ja powiadomi...juz sie ciesze - bezsens

image image
My byliśmy zgłosić Małego w przychodni, zanieść kartę szczepień i wybrać pediatrę i to przychodnia powiadamiała położną środowiskową - zadzwoniła do mnie i umówiła się na wizytę, przyszła, obejrzała Małego, pospisywała dane odnośnie porodu, pogadałyśmy i tyle :)

ja dzis zapisalam amla do pediatry (obowiazkiem jest zglosic dziecko do dowch tygodni od urodzenia) pierwsza wizyta jest po 3 tygodniach bo wtedy ustala sie dawke witaminy D, ale ja chyba sie wybiore juz za tydzien by sprawdzic czy mala odpowiednio przybiera na wadze
image
image
Ja też nie widzę, ale z tego co wiem to jest to obowiązkowe. U mnie pielęgniarka ma być w tym tygodniu, ona da mi rozpiskę szczepień i wskaże lekarza prowadzącego, z którego nie zamierzam korzystać - będę w razie czego będę zamawiać wizyty prywatne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry