Widok

wkładka wewnątrzmaciczna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,
mam pytanie do Pań które mają lub miały już założoną wkładkę. przejrzałam wszystkie poprzednie wątki i nie ma tam wszystkich informacji. lekarz poleca mi mirenę ale to koszt rzędu 1tyś zł. trochę dużo. zastanawiam się nad zwykłą. ale jak to jest zaraz po, córka ma 6 miesięcy, mąż bardzo dużo pracuje a raczej są kiepskie szanse , że dostanie wolne. a podobno po założeniu trzeba dużo leżeć i nie wolno dźwigać. czy też tak miałyście? nie wiem jak to pogodzę z opieką nad dzieckiem no i którą wkładkę byście poleciły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze lzej i taniej bedzie stosowac krążek
hej.ja założywłam krążek jak moj mały miał 6miesięcy i mam ja miec 4-5lat.płaciłam 400zł z założeniem jestem zadowolona teraz tylko chodze na kontrolne usg.i niema żadnych przeciwskazan do dzwigania czy oszczedzania się z powodu założenia.ale jest spokój i w kjażdej chwili mozna iśc wyjąć,
image

To chyba jakiś lekarz naciągacz, założenie mireny kosztuje około 600 zł, popytaj u innych lekarzy. Po założeniu wcale nie trzeba leżeć! Trwa to dosłownie chwilę, potem przez kilka dni mogą być delikatne skurcze. Polecam stronę http://www.wkladki.org/ tu jest więcej informacji na temat wkładek.
Mam wkładkę (miedzianą), od prawie 4 lat.
Jakis rok temu chciałam wymienić na mirenę ze względu na skutki uboczne zwykłej, nie zrobiłam tego ze względów finansowych (mój lekarz też chciał 1 tyś.)
O dzwiganiu nic nie słyszałam (ale zakładałam 6 tygodni po porodzie, więc byłam na macierzyńskim, a dzwiganie więcej niż dziecka mi nie groziło:) )
Witam.
Ja mam miedzianą(zakładaną zaraz po porodzie) od roku i zero problemów.
Pozdrawiam.
Ja tez mam miedziana zakladana na wizeycie kontrolnej po pologu i tez nie mam problemów :)
a czy któraś z was miała zakładaną po porodach przez cesarkę? Ja miałam 2 cesarki i nie rodziłam naturalnie i lekarze nie bardzo chcą zakładać a ja mam już dość tabletek :(
no właśnie ja też jestem po cesarce
do góry :)
Koleżanka z pracy jest po dwóch cesarkach i ma wkładkę miedzianą (już drugą, albo trzecią). Także można:)
ja mialam po cc wlasnie na wizycie kontrolnej po pologo dokladnie niespelna 6 tyg po :) tak jak pisalam wyzej
Ja tez jestem po 2 cc i po każdej po połogu wkładka miedziana. Zero skutków ubocznych. Mój ginekolog powiedział , że nie zakłada mireny kobietom poniżej 45 roku życia. Podobnie jak ja uważa, że kobieta powinna miesiączkować co przy mirenie jest teoretycznie nie możliwe.

Ja bylam juz u czterech lekarzy i wszyscy mnie splawiaja, bo jestem po cesarce :-( jak mozecie to dajcie namiary do lekarza, ktory nie robi problemow. Napiszcie tez czy zakladanie jest bardzo bolesne, bo mnie straszyli, ze nie zakladaja po cc, bo to bardzo bolesne i moge nie wytrxymac.
hopka
do góry
czy jeszcze któraś z was miała zakładaną wkładkę po cesarce??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

do góry