Widok

wnętrostwo- czy ktoś miał taki problem ze swoim synkiem, jakich specjalistów polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w tytule, proszę o porady, dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
może ktoś mial do czynienia
podbijam
a w jakim wieku masz synka? mój ma niezstąpione jąderka, ale podobno do 3 miesiąca mają znaleźć się na miejscu
dopiero teraz doczytałam, że aż 97% noworodków ma już wszystko na miejscu, więc mój synek jest w tych 3% tylko, myślałam, że częściej się to zdarza...
moj ma 10 miesiecy
Mój ma 11 miesięcy i jedno jądro również nie jest w mosznie. Co więcej nie jest nawet w kanale pachwinowym. przynajmniej nie było jeszcze 3 miesiące temu. Mamy już na październik wyznaczoną operację. Ja jeszcze się łudzę, że może do tego czasu zejdzie.
Na kontrolę chodzimy do szpitala wojewódzkiego.
a do jakiego lekarza chodzicie?i czy można pójść ze zwykłym skierowaniem od lekarza pediatry?moj lekarz lekceważy problem i każe czekać i nic nie robić, a ja się martwię, do jakiego lekarza chodzicie?
Od lekarza pediatry dostaliśmy skierowanie do chirurga dziecięcego. i z tym skierowaniem zapisaliśmy się do chirurga. Za każdym razem (były już 3 wizyty) jest inny chirurg.

Byliśmy też prywatnie u dr. Komasary w swissmedzie. Też kazał czekać do skończenia przez małego roczku. Mówił, że można do niego chodzić na NFZ właśnie do wojewódzkiego, ale na skierowanie musi być do urologa dziecięcego, a nie chirurga. Wizytę mamy w czerwcu.

Mogę jedynie podpowiedzieć, że na własną rękę możesz zrobić usg jąderek, np. u dr Wyszomirskiej. Na usg wyjdzie, czy jądro jest jamie brzusznej (tak jest w naszym przypadku), czy jest w kanale pachwinowym. Jeżeli jądro jest w jamie brzusznej to są dwie operacje, w tym laparoskopia. Jeżeli w kanale pachwinowym to "tylko" jedna.
dzięki bardzo za odpowiedź, próbuję się dodzwonic do spzitala wojewódzkiego i na walowa ale oczywiscie albo zajęte albo nikt nie odbiera, więc musze się tam przejechać.

A nie próbowali leczyć Twojego synka hormonami najpierw?w internecie piszą, ze operacja to ostateczność
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Maciek też ma niezstąpione jąderko, które raz jest w kanale pachwinowym raz w brzuszku.

Od pediatry dostaliśmy skierowanie do chirurga (byliśmy u dr Wątróbskiej na Wałowej). Od chirurga poszliśmy do poradni chirurgicznej przy szp.wojewódzkim. Tam dali skierowanie na USG by ocenić co dzieje się z tym jąderkiem. Wróciliśmy do poradni z USG i mamy termin na wrzesień na ściąganie jądra do moszny. Przyjmował nas dr Gołębiewski, wydawał się być kompetentny i wyjaśniał nasze wątpliwości.

U Maćka hormony nie pomogą.
imageimage
sylwiagnieszka, czy u Was też doktor mówił o dwóch operacjach?
Nie. Powiedział, że to będzie małoinwazyjny zabieg. 1 doba w szpitalu.
imageimage
dziewczyny a jak Wy to czujecie? że worek jest pusty? bo mi się wydaje, że Tomek miał pusty, ale teraz czuję jajeczka po obu stronach, czy to oznacza, że już zeszły? bo szczerze, to tak na 100% nie pamiętam, czy ich tam nie czułam ;)
najlepiej sprawdzic w kapieli wtedy jadra schodzą do moszny
U Maćka zawsze w mosznie jest jedno jąderko
imageimage
ja przy przewianiu czuję dwa, czyli już jest ok? :)
Jeśli zawsze są dwa to już oki :-)
imageimage
ufff :)
a powiedzcie dziewczyny czy dr Wyszomirska robi tylko usg czy też stawia diagnoże i można połączyć tym samym 2 wizyty w jednym (usg i sprawdzenie/ocena stanu )?
aha i jaki jest koszt usg?dzięki
podbijam
dr wyszomirska robi tylko usg. Nie jest lekarzem chirurgiem. Powie, gdzie jest jąderko, czy w jamie brzusznej, czy w kanale pachwinowym, czy rozmiar jest odpowiedni. Z tym wynikiem idziesz do chirurga dziecięcego.

Koszt usg: 70zł
dzięki wielkie, próbuję od czwartku dodzwonic się i na wałową do dr wątróbskiej i do wojewódzkiego i albo nikt nie odbiera albo zajęte:( czy do wojewódzkiego przyjmą mnie na zwykłe skierownia od pediatry (na skierownaiu napisane jest do porandi chirurgi dziecięcej)
tak, ja tez miałam skierowanie od pediatry do chirurga dziecięcego i zarejestrowali bez problemu
Sylwiaagnieszka czy jesteście już po zabiegu?
My już po, więc jakby co to mogę podzielić się wrażeniami.
Nie, W poniedziałek mamy się do nich zgłosić. Bardzo chętnie przyjmę wrażenia:)
imageimage
wysłałam wiadomość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry