Widok

wóżek graco

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
powraca wątek wózków dla dzidziusiów, ja z mojego doświadczenia polecam wózek wielofunkcyjny graco model ellipse:), na pewno będziecie przyszłe mamy zadowolone, pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam GRACO VIVO
nosidło do ok. 68 cm dzieciaczka a pozxniej fajna, lekka i szybko składająca się spacerówka która nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku auta

jak graco to Quatro tour de lux fajne schowki zegarek z termometrem rewelacyjna budka ktora mozna przekladac w rozne strony nie trzeba kupowac dodatkowo parasola dziecko zawsze dobrze osloniete lekko sie prowadzi wielki kosz na zakupy :)
Byłam nastawiona na graco q.t.d.l. ale ostudzono mój zapał...
Podobno jeśli cokolwiek się stanie są problemy z naprawą gwarancyjną, wózek jest podobno zbyt mały i niewygodny dla dziecka, no i te koła - zwykle plastiki:(
Może słyszałyście cos na ten temat? Miała/ma któraś z Was ten wózek?

ja mam ten wozek i jezdze nim juz ponad dwa lata i jakos nic z nim sie nie dzieje co do kulek to sa wykonane z mocnego plastiku a oponki sa gumowe w tym modelu zawsze nie skladalamna niego reklamacji bo i po co nic sie nie psuje wozek jest wielki dziecko przewraca sie wygodnie w nim z reszta moje dziecko nie chce sie przesiasc do innej spacerowki bo w innych mu ciss:)
ja miałam graco ellipse quattro tour,
jakoś użytkowałam go ponad 2 lata i nic sie nie stało,
dziecko miało full miejsca,
koła zrobione z grubego, dobo gatunkowego materiału, nawierzchnia kół powlekana gumą ,
jak może być plastikowa nawierzchnia kół, przecież bys jeżdziś nie mogła?
pozdr
mirakula napisał(a):

> ja mam ten wozek i jezdze nim juz ponad dwa lata i jakos nic z
> nim sie nie dzieje co do kulek to sa wykonane z mocnego
> plastiku a oponki sa gumowe w tym modelu zawsze nie skladalamna
> niego reklamacji bo i po co nic sie nie psuje wozek jest wielki
> dziecko przewraca sie wygodnie w nim z reszta moje dziecko nie
> chce sie przesiasc do innej spacerowki bo w innych mu ciss:)

w vivo - jaki mam - są te same kłólka i też mają jakby nakładki gumowe i sprawdzają sie w 100%

A oto moje + i - dot. Gracco vivo :) - moze komus sie przyda......
OPIS Z NETU
Wózek Vivo przeznaczony jest dla dziecka od urodzenia do 36 miesiąca. Charakterystyka: - W zestawie miękka gondolka-nosidło dla noworodka - Lekka aluminiowa rama - Ergonomiczna, miękka rączka z możliwością regulacji - Grawitacyjny mechanizm składania jedną ręką - Budka z możliwością przełożenia do przodu - Duży pokrowiec na nóżki - Dodatkowa osłona w tylnej części budki - Skrętne koła przednie z możliwością zablokowania - Pełna amortyzacja - Zespolony hamulec kół tylnych - Głębokie siedzenie z zabezpieczeniami bocznymi i ruchomym zagłówkiem - Cztery pozycje regulacji oparcia - Ruchoma tacka dla dziecka z pojemnikiem na zabawki, napoje i przekąski - Duży, opuszczany kosz na zakupy - Możliwość dopięcia fotelika Graco AutoBaby - Waga wózka 12,9kg -Wymiary wózka po złożeniu 50x85x42
image
image
image

co mi pasuje.....
-HAmulec się wciską zwyczajnie - noga - taki bolczyk wtedy wciska się miedzy trybiki jakies i wózek stablinie stoi. Wyciskam też noga :) całkiem lekko.
- podwójne kółka które sie obkrecają - ale jest mozliwosc ich blokady - świetnie się prowadzi w miescie dzieki temu
-regulacja oparcia o dowolny kąt - reguluje sięje pociagnieciem szelki z tyłu, wiec mozesz nawet po 1 cm powoli obniżac i podwyższać oparcie.
-Budka przesuwana do przodu i do tyłu
-Duzy kosz - jest tam napisane ze max 5kg ale z zakupami i woda 5l da radę :)
-szybkie i sprawne składanie i rozkładanie ( jednym naciśnieciem guzika w raczce)
-po złozeniu mała objętosc, wiec w bagażniku auta zajmuje mało miejsca.
szybki demontarz kół (my nie demontujemy do przewozu, ale jesli ktoś ma naprawdę maleńki bagażnik to wymiary wóżka się zmniejszą jeszcze dodatkowo)
- boczna ochrona przed wiatrem - takie jakby scianki - nie wszytkie sapacerowe wózki je posiadają....
-dodatkowa szybko i bezproblemowo dosuwana z przodu częśc budki - przy śniegu lub deszczu po założeniu tego dodatkowego pasa materiału który wydłuża budke oraz po założeniu ochraniacza na nogi na dziecko w 99% nie spadnie deszcz lub snieg
-Szybka i łatwa regulcja pasów i szelek
- materiał za siedziskiem - jak jest np. wiatr to przekładam budkę na przod zeby go osłaniała a siedzącego malucha również osłania materiał przytwierdzony od strony raczki - za siedziskiem włąśnie Jak siedzisko jest w pozycji leżącej to tez głowka malucha jest oslonieta od wiatru (nawte po zdjeciu budki)
- stosunkowo łate prowadzenie wózka tyłem do kierunku jazdy - z braku przesuwanej raczki w 2 str. - wystarczy tylko odblokowac przednie koła i ładnie wózeczej jedzie :)
- lekki, lekki, lekki
- nie ma pąpowanych cieżkich kół
- nie buja dziecka co mi bardzo odpowiada po przetestowaniu wózków na paskach
- przy jeździe na chodniku fajnie turkocze a maluch w mig zasypia :)
- fajna 3 lub 2 ( zapomniałam jak to jest dokladnie) stopniowa wysokość rączki wiec i dwumetrowy tatuś da rade prowadzić wózek bez garbienia się
- miekka raczka z pianki
- wkładka na głowke dla mniejszego dziecka ( my krótko używaliśmy)

Co mi nie pasuje......
-tapicerka która mogąłby być bawełniana - podkłądam pieluszkę bawełniana pod głowkę małego zeby sienie pocił - ale w wiekszosc wózków taka tapicerka sztuczna niestety jest :(
-męzowi nie pasuje ze nie jest usztywnione na maxa siedzisko - tam gdzie sie opiera maluch pleckami, ale patrzac na inne wózki tak własnie jest konstuowane w spacerówkach :( Jak Domink był leżacy ale nie miescił sie w nosidle to podkłądaliśmy z nosidła usztywnienie pomiedzy kocyk i na tym kocyku kładliśmy małego - sprawdząło się. Przy siedzących dzieciach moim zdaniem jest juz ok.
-Pasy i szelki moglyby byc czymś powleczone zeby były miekkie, choc takie "ochraniacze" mozna pzrełożyć z fotelika bądź dokupić
- nosidło max wystarcza do wzrostu 68 wiec dlatego tez jest dość wąskie ( u nas nie było problemu bo późną wiosną Dominik jezdzil bez nosidła na rozłożonej spacerówce tylko - jak pisałam wczesniej - kładliśmy go na kocyku z ewzmocnieniem usztywniającycm z nosidła)
- nie ma żadnej kieszkonki/schowka
- żeby zajrzec do dziecka przy postawionej budce trzeba albo odchylić rzep na czesci budki wiec jak maluch spi to sie zbudzi na 90% albo zajrzeć od przodu albo rozpiąc rzepy przytrzymujące całą budkę od strony rączki - przydałoby sie coś przezroczystego... - takie udogodnienie ma chyba Graco Quatro Delux
- raczka w 1 str - chyba dlatego że budka jest na 2 str. :(

To chyba tyle....
Teraz rozwazyłabym jeszcze Graco Quatro Delux Graco Quattro Deluxe 2006 Block Cool
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 799,00 zł do 799,00 zł

Wózek Quatro Deluxe przeznaczony jest dla dzieci od urodzenia do 3 lat. Charakterystyka: - w zestawie miękka gondolka-nosidło dla noworodka, - funkcjonalne koła przednie samonastawne z możliwością blokady, - pełna amortyzacja, - pneumatyczne gumowe koła, - tacka do zabawy i na drobne posiłki, - dodatkowa, zamykana tacka dla rodziców z pojemnikiem na kubki i drobiazgi, - termometr i zegarek, - cztery pozycje regulowania oparcia, - składana budka z okienkiem z możliwością przełożenia do przodu, - bezpieczne, pięciopunktowe, obszyte materiałem szelki oraz dodatkowo zagłówek, - nowoczesna stylistyka, lekka rama aluminiowa rama o przekroju owalnym, - miękka, łatwo odpinana wyściółka, którą można wyprać, - pojemny opuszczany kosz na zakupy, - system składania 1 ręką, - osłona na nogi w standardzie, - możliwość dopięcia fotelika AutoBaby - waga 12,8kg, - wymiary po złożeniu: 92x62x44cm, - wymiary rozłożonego wózka: 99x60x107cm
image

wiesz co Dori ale w Graco QTD jest siedzisko bardzo sztywne jesli chodzi o nosidlo dla maluszka to ja wyciagalam te wzmocnienia po bokach i bylo oki:) co do schowkow to dla rodzicow sa az dwa:) bardzo wygodne na niemowlaki mozna patrzec bez przekladania butki bo na poczatku jak si wklada nosidlo to dzicko ma glowke tam gdzie pupe pozniej :) ja do mojego wozka mam tez dodatkowy spiworek do wozka oprocz tego na nozki
o tu taj jest tak jakby pelna prezentacja jak sie wozi od malego:)
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/634665_wozek_graco_quattro_tour_deluxe_k
olor.html
co do tapicerki ja mam model z 2004widac ze z roku na rok cos poprawiaja w tych wozkach nie stoja w miejscu ja mam jeszcze taka bawelniano poliestrowa masakra troche jesli chodzi o przybrudzenia kuzynka ma juz z poliestrowa i latwo sie wyciera a ja musze czasami jednak zciagnac do prania
mirakula - to w takim razi egarco vivo ni ejest gorszy od Quatro :) No cóż i tak zostaniemy prz vivo bo juz za póxno na wymianę i niepotrzebny zakup 2 wózeczka..... Tak tylko chciałm porównać te modele mając dużo info z własnego doświadczenia o Vivo

mnie sie bardzo podoba ten : http://allegro.pl/item226671887_kolekcja_2007_wozek_graco_quattro_tour_devon.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry