Widok
W Tczewie. Dzisiaj było pierwsze spotkanie, w sumie jest ich pięć, na ostatnim ma być też pani z poradnictwa ale ksiądz nie mówił nic czy będzie to traktowane jako zaliczenie poradnictwa czy ona tylko wprowadzi do tematu.
Nauki trwały godzinkę. Było bardzo ciekawie!
Strrrrrasznie dużo ludzi!!! Na oko około 80 osób!
Nauki trwały godzinkę. Było bardzo ciekawie!
Strrrrrasznie dużo ludzi!!! Na oko około 80 osób!
no u nas też obowiązkowe. bardzo się ich bałam. ale w zeszła niedziele zaliczylismy pierwsze. mamy trzy spotkania. mieszkamy w londynie i jak to nasz ksiądz stwierdził, w tak ekstremalnych warunkach podczas trzech spotkan zaliczy nam i nauki i poradnictwo :D niestety kosztuje nas to 40 funtów:/
ale nauki polecam wszystki. naprawde sklaniaja do myślenia i innego spojrzenia na związek.
ale nauki polecam wszystki. naprawde sklaniaja do myślenia i innego spojrzenia na związek.
u nas w kosciele i nauki i poradnictwo sa obowiązkowe,nauki to 4 spotkania chyba raz w tygodniu, u nas zaczynaja sie 26 lutego, a poradnictwo to trzeba zadzwonic i umowic sie telefonicznie z taka zakrecona Pania..:) poradnictwo to powinny byc 3 spotkania ale my sie dogadalismy i zrobilismy 3 za jednym razem :) na nauki i poradnictwo moesz isc do jakiego kosciola chcesz :) pozdrawiam :)
zdecydowanie obowiązkowe :)
zwalnia tylko matura z religii i to też chyba tylko z kilku ostatnich lat,
jeżeli macie taką maturę proponuję spytać księdza czy Wam zaliczy,
te spotkania jednak chyba nie są najgorsze bo oby dwie moje psióły je sobie chwaliły :)
zwalnia tylko matura z religii i to też chyba tylko z kilku ostatnich lat,
jeżeli macie taką maturę proponuję spytać księdza czy Wam zaliczy,
te spotkania jednak chyba nie są najgorsze bo oby dwie moje psióły je sobie chwaliły :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dziewczyny... o co chodzi z tymi naukami i poradnictwem? Nam ksiądz nic o tym nie wspominał jak byliśmy zamówić termin... powiedział tylko, że teraz mamy się zgłosić w czerwcu i przynieść jakieś tam dokumenty... Jeśli chodzi o nauki to mamy oboje zaświadczenia z Ogólniaków, że odbyliśmy te nauki i to podobno wystarcza... a co z tym poradnictwem? Pozdrowionka :)