Widok

wrześniówki 2008 - 14

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No wiec przenosimy sie tutaj.

Zaraz lece do pracy, ale w poludnie znow zajrze :)

ciao
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tak po troszku, a manele do domku zbieram już od kilku lat- szczególnie rameczki, świeczuszki i inne takie pierdułki:) No a wyprawkę "urodową" dostaję w prezencie od rodziców- mieszkanie z rodzicami ma swoje plusy:)

ej cos sie dzieje z moim suwaczkiem
wczoraj wyswietlal 41 i dzi tez tak wyswietla
a do slubu zostalo juz tylko 39 dni
chyba ze ja liczyc nie umiem:-)

wyposażanie się - uwielbiam,
tylko kasy trzeba dużo mieć :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Tak nam śpieszno do tego ożenku:) Troszkę się uspokoiłam, bo umówiłam już próbny makijaż i fryzurkę, dentystę również;) W sprawie sukni dzwoniłam- jak będzie- zadzwonią. Nie mam się stresować- Pani bardzo miło mnie zapewniała:) Zamówiłam też sobie na allegro sexy koszulkę intimissimi a teraz wyszukałam suszarkę i prostownicę- muszę się powoli wyposażać na nowe mieszkanko :)

hej heeeej juz tylko 40 dniii
iiihaaaaaaa
:-)

tokio czy ja dobrze wyczytaam na rodzince,
że znasz się osobiście z @gnieszką ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Mysiorka przed owulacją są temperatury niższe, po owulacji wyższe...

ewaaa42 możesz zacząć tak z dnia na dzień... jeśli wiesz kiedy ostatnio miałaś okres to wiesz który to dzień cyklu i ze spokojem możesz to sobie tak zanotować...

ja kompletnie nie wiem jaka temperatura kiedy powinna być :/

zacznij od pierwszego dnia po okresie :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ale ja tą temperaturę mam zaczać tak z dnia na dzień jak teraz nei wiem nawt jaką ja mam fazę cyklu bo tak sie przestawiło ;]

Salambo ja jestem przeciwniczką hormonów i to tak fest.
Sama też mierzę temp., itd. (NPR) i zawsze martwi mnie, jak ktoś opowiada koszmarki związane z antykoncepcją a mimo tego nie widzi innego rozwiązania. Widzę po sobie, że warto poznawać swój organizm, wtedy łatwiej się człowiekowi żyje ;]

ja się nie śmieję :))
uważam, że pomiary bardzo dużo rozjaśniają i to nie tylko w kwestii owulacji, teraz zawsze wiem kiedy będę miała okres pomimo, że jest to bardzo nieregularnie, co prawda z jednodniowym wyprzedzeniem, ale zawsze :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Coś takiego znalazłam- wg tego pierwsza połowa sierpnia brzydka- potem ciepło i sucho, ew. burze...
Sierpień

Będzie to miesiąc, w którym wczasowicze nie będą mogli narzekać na pogodę. Praktycznie przez cały miesiąc słońca nie zabraknie i będzie bardzo ciepło jak na sierpień. Średnia może być przekroczona nawet o 2-5 stopni, co jest ewenementem. Czasami jednak będą przez Polskę przechodziły burzowe fronty, ale i one nie poprawią sytuacji, która zapanuje w lasach i na działkach. Temperatury w ciągu dnia na przeważającym obszarze wyniosą 25-30 stopni. Już od 25. lipca spodziewane są bardzo suche i gorące dni. Będzie to nietypowa sytuacja baryczna nad Europą. Jednak pierwsza dekada sierpnia będzie chłodna i bardzo mokra, stąd niepewność, że temp. tak będzie odchylona od średniej wieloletniej.

Wrzesień

Pogoda będzie nadal przypominała wakacje. Temperatura będzie bardzo nietypowa, gdyż w ciągu dnia przeważnie 25 stopni, ale będą i takie momenty, kiedy temperatura przekroczy 30 stopni. Jednak ze względu na coraz dłuższe noce, będą one coraz chłodniejsze i pod koniec miesiąca mogą się już pojawić pierwsze przymrozki przygruntowe. Opady praktycznie pochodzenia burzowego.

jeszcze jakiś czas temu byłam pewna pogoda na 6-tego, ale zaczynam się bać, szczególnie, że mamy plenery:( Gdzie znaleźć pogodę na wrzesień?

ej no, to ten 26ty tez moglby byc ladny, prawda ? ;))

Dziewczyny, może wyśmiejecie moje podejście, ale sądzę, że wiele by się wyjaśniło, gdybyście mimo stosowania pigułek, kontrolowały temperaturę -- tak jak Salambo napisała. To naprawdę dużo daje, bo przynajmniej można starać się trzymać rękę na pulsie w kwestii owulacji.

za to wrzesień na pewno będzie piękny :)
szczególnie 27 :))

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja zanim zaczelam brac piguly to mialam okres tak nieregularnie ze makabra, dlatego doceniam to ze teraz mam jak w zegarku - jestem swiadoma ze to nie jest prawdziwyokres;). zastanawiam sie tylko co bedzie jak je w koncu odstawie, czy sie zacznie jakas szopka:)

musze sobie zrobic badanie na hormony ale chyba poczekam az mi sie okres skonczy..

a tak btw to piekna jesien mamy tego lata :/

Ja słyszałam, że po odstawieniu tabletek troszkę czasu minie zanim się cykl ureguluje- ale mnie to nie dziwi- w końcu antykoncepcja hormonalna to jest ingerencja w organizm i jego sterowanie, gdy tego zabraknie- organizm musi sam dojść do siebie i ustawić się- dla mnie ta metoda antykoncepcji i tak ma więcej plusów niż minusów, bo mam zachwianą gospodarkę hormonalną, a zostanie ustabilizowana

do góry