Widok
Tak nam śpieszno do tego ożenku:) Troszkę się uspokoiłam, bo umówiłam już próbny makijaż i fryzurkę, dentystę również;) W sprawie sukni dzwoniłam- jak będzie- zadzwonią. Nie mam się stresować- Pani bardzo miło mnie zapewniała:) Zamówiłam też sobie na allegro sexy koszulkę intimissimi a teraz wyszukałam suszarkę i prostownicę- muszę się powoli wyposażać na nowe mieszkanko :)
ja się nie śmieję :))
uważam, że pomiary bardzo dużo rozjaśniają i to nie tylko w kwestii owulacji, teraz zawsze wiem kiedy będę miała okres pomimo, że jest to bardzo nieregularnie, co prawda z jednodniowym wyprzedzeniem, ale zawsze :)
uważam, że pomiary bardzo dużo rozjaśniają i to nie tylko w kwestii owulacji, teraz zawsze wiem kiedy będę miała okres pomimo, że jest to bardzo nieregularnie, co prawda z jednodniowym wyprzedzeniem, ale zawsze :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Coś takiego znalazłam- wg tego pierwsza połowa sierpnia brzydka- potem ciepło i sucho, ew. burze...
Sierpień
Będzie to miesiąc, w którym wczasowicze nie będą mogli narzekać na pogodę. Praktycznie przez cały miesiąc słońca nie zabraknie i będzie bardzo ciepło jak na sierpień. Średnia może być przekroczona nawet o 2-5 stopni, co jest ewenementem. Czasami jednak będą przez Polskę przechodziły burzowe fronty, ale i one nie poprawią sytuacji, która zapanuje w lasach i na działkach. Temperatury w ciągu dnia na przeważającym obszarze wyniosą 25-30 stopni. Już od 25. lipca spodziewane są bardzo suche i gorące dni. Będzie to nietypowa sytuacja baryczna nad Europą. Jednak pierwsza dekada sierpnia będzie chłodna i bardzo mokra, stąd niepewność, że temp. tak będzie odchylona od średniej wieloletniej.
Wrzesień
Pogoda będzie nadal przypominała wakacje. Temperatura będzie bardzo nietypowa, gdyż w ciągu dnia przeważnie 25 stopni, ale będą i takie momenty, kiedy temperatura przekroczy 30 stopni. Jednak ze względu na coraz dłuższe noce, będą one coraz chłodniejsze i pod koniec miesiąca mogą się już pojawić pierwsze przymrozki przygruntowe. Opady praktycznie pochodzenia burzowego.
Sierpień
Będzie to miesiąc, w którym wczasowicze nie będą mogli narzekać na pogodę. Praktycznie przez cały miesiąc słońca nie zabraknie i będzie bardzo ciepło jak na sierpień. Średnia może być przekroczona nawet o 2-5 stopni, co jest ewenementem. Czasami jednak będą przez Polskę przechodziły burzowe fronty, ale i one nie poprawią sytuacji, która zapanuje w lasach i na działkach. Temperatury w ciągu dnia na przeważającym obszarze wyniosą 25-30 stopni. Już od 25. lipca spodziewane są bardzo suche i gorące dni. Będzie to nietypowa sytuacja baryczna nad Europą. Jednak pierwsza dekada sierpnia będzie chłodna i bardzo mokra, stąd niepewność, że temp. tak będzie odchylona od średniej wieloletniej.
Wrzesień
Pogoda będzie nadal przypominała wakacje. Temperatura będzie bardzo nietypowa, gdyż w ciągu dnia przeważnie 25 stopni, ale będą i takie momenty, kiedy temperatura przekroczy 30 stopni. Jednak ze względu na coraz dłuższe noce, będą one coraz chłodniejsze i pod koniec miesiąca mogą się już pojawić pierwsze przymrozki przygruntowe. Opady praktycznie pochodzenia burzowego.
ja zanim zaczelam brac piguly to mialam okres tak nieregularnie ze makabra, dlatego doceniam to ze teraz mam jak w zegarku - jestem swiadoma ze to nie jest prawdziwyokres;). zastanawiam sie tylko co bedzie jak je w koncu odstawie, czy sie zacznie jakas szopka:)
musze sobie zrobic badanie na hormony ale chyba poczekam az mi sie okres skonczy..
a tak btw to piekna jesien mamy tego lata :/
musze sobie zrobic badanie na hormony ale chyba poczekam az mi sie okres skonczy..
a tak btw to piekna jesien mamy tego lata :/
Ja słyszałam, że po odstawieniu tabletek troszkę czasu minie zanim się cykl ureguluje- ale mnie to nie dziwi- w końcu antykoncepcja hormonalna to jest ingerencja w organizm i jego sterowanie, gdy tego zabraknie- organizm musi sam dojść do siebie i ustawić się- dla mnie ta metoda antykoncepcji i tak ma więcej plusów niż minusów, bo mam zachwianą gospodarkę hormonalną, a zostanie ustabilizowana