Widok

wstydliwy problem-włoski w okolicy sutków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, mam taki problem, którego się bardzo krępuję, mam kilka włosków w okolicach sutków, te włoski są mocne i jest ich kilka, czasem je usuwam, ale obawiam się, że przyczyna ich powstawania jest inna. Chcę zajść w ciążę, czy to może być objaw jakiś zaburzeń hormonalnych?poradźcie coś prosze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety przypuszczam, że możesz mieć zaburzenia hormonalne, typu za dużo testosteronu - miałam podobny problem, odpowiednie leki uregulowały hormony i szczęśliwie jestem w ciąży i wszystko jest ok. dobry endokrynolog na pewno Ci pomoże.

powiem szczerze, że ja mam ten sam problem

niestety, to nie jest kwestia hormonów, bo te mam wszystkie sprawdzane non stop z uwagi na chorobę tarczycy...

u mnie to sprawa genetyczna- siostra mojej mamy też ma takie coś (zawsze miała)
ja pop prostu je usuwam pensetą

image
image
dziękuję Wam za odpowiedzi, obawiam się własnie, że to zaburzenia hormonalne:((((czyli czas do lekarza:((
nie koniecznie,ale nie wykluczone...a nawet jesli to nie ma co sie smucic i stresowac przed opinia lekarza...idź i sprawdź a później bedziecie myslec razem z lekarzem co dalej:)....oj skad tyle pesymistek w naszym kraju?po co martwic sie przed czasem?i tak niczego to nie zmieni...powodzenia a póki co pozostaje penseta ps moja mama i siostra tez maja włoski pojedyncze i nie maja problemów hormonalnych,ja nie mam ale mam problemy z tarczyca...
Ja też mam kilka takich włosków. W ciążę zaszłam bez problemu i nie mam zaburzeń hormonalnych.
moni!a pesymistek tyle stąd, ze wiele dziewczyn nie może zajść w ciążę!ty jesteś szczęściarą:)))ja już mam prawie 30 lat i ciągle nic...:(((((((((
martyna ale takie myslenie nie pomoze ci zajsc w ciaze...wrecz przeciwnie czesto jest powodem trudnosci w tym zakresie...uwierz mi nie pisze tego złosliwie tylko dlatego aby uswiadomic ,że pasymizm tylko blokuje...mam przyjaciółke ktora podobnie jak ty starałam sie wiele lat a zaszła w ciaze w wieku 31 lat teraz ma sliczna córeczke i zdrowiutką...masz racje jestem szczesciara ze nam sie udało i jestem z tego powodu bardzo szczeliwa,ale wiem-znam siebie-ze jesli byłyby problemy nie poddałabym sie nawet po kilku latach walki,szukałabym przyczyn bez wzgledu na to jake by one nie były spatrałabym sie pozytywnie myslec-tak juz mam :)nauczyłam sie..wiadomo ze czasami jest ciezej ale pasymizm powinien przemawiac tylko chwilowo(chwile słabosci) a nie byc obecny w naszym codziennym zyciu...bo przede wszytskim takie myslenie NIE POMAGA,a moze zaszkodzic...powodzenia zycze i 2 kreseczek na tescie:)ps moze warto do invicty sie udac,wielu dziewczynom sie udało dzieki temu zajsc w ciaze:)powodzenia raz jeszcze
dzięki monia, staram się myślec pozytywnie, ale mam więcej problemów niż te włoski, cóż może się kiedyś uda:))
ja zawsze miałam takie włoski, zresztą na całym ciele mam zwiększone owłosienie niestety (tzw. hirsutyzm). Kwestia hormonów, ale jakoś nie mogłam się zebrać by to przebadać. A w ciążę zachodzę bez problemu, tylko z jej donoszeniem jest u mnie niestety problem. Z włoskami walczę pęsetą....
Martynak spokojnie, ja zawsze miałam takie dwa , trzy włoski wokolicy jedego sutka. Po prostu co jakis czas je wyrywam, a z zajsciem w ciaze nie maiałm zadnego problemu. Nie nakrecaj sie jakimis zaburzeniami, a jak jeszcze cos sie dzieje to idź lepiej do lekarza endokrynologa, przynajmnie Cie uspokoi. Pozdrawiam :)

a ja mam tylko dwa i to na jednym he he :) też jakoś trudno zajść w ciąże mi ale nie łącze tego z tym, zresztą dziś mam wizytę u dobrego specjalisty na którą czekałam ponad miesiąc i mam nadzieję że od dziś zacznie się nowy etap w moim życiu...

powodzenia karolinko, mam nadzieję, ze i nam się kiedyś uda:)
Ja też mam takie włoski, wydaję mie się, ze jeśli kobieta jest brunetką to są one u niej poprostu bardziej widoczne. Ale są to poprostu moze z trzy takie włoski, które kiedyś wyrywałam, a teraz odkąd jestem w ciazy nie ruszam.

Podobno w takich miejscach włoski sie przetrą... tak kiedys słyszałam.
ja jestem blondi:)kiedyś miałam może ze dwa a teraz jest ich więcej
ja tez mam pare takich wlaoskow,takze slyszalam ze u brunetek to nie jest nic zlego,wyrywam pnceta ale czasami sie zastanawiam czy od tego ze tak wyrywam nic sie nie stanie w koncu to dosc delikatne miejsce,moze to glupota ze tak mysle???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry