Widok

wtrącajacy się "tescie"

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej laski macie takie problemy ,że wasza przyszła mamusia sie wtrąca.. bo np u mnie jest spór czy pt czy sobota ja chcę piątek a druga strona chce sobote w końcu to jest nasz dzień a nie roddziców i wazne jest co my chcemy co sadzicie...?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie daj sobie wmówić, że będzie lepiej, jak zrobisz jak oni chcą. To ma być wasz dzień i nie pozwólcie sie nikomu wtrącać:)
... zmeczona juz jestem...!
tak samo było z orkiestra czy Dj... ja chciałam dj bo taniej...
image
image
nie martwiąc Cie... z dnia na dzien prawdopodobnie bedzie coraz gorzej ;)
image

oj tez cos o tym wiem, niby nie powinnam miec zadnych ale do tesciow bo generalnie sa spoko, ale w niektorych sprawach doprowadzaja mnie do szalu, czasem nie musza sie wtracac wystarczy mi przesycone ironia spojrzenie tesciowej na jakis moj pomysl i brak komentarza
moi przyszli teście mieli gdzieś cały ten ślub, na wstępie powiedzieli że już dwoje dzieci wzieło ślub więc oni się nie wtrącają, ja jestem jedynaczką więc moi rodzice niech się martwią, pomagają nam i doradzają (smutne ale prawdziwe). Ale ostatnio się okazało że co chwile coś im nie pasuje... a to godzina ślubu zła, a to zaproszenia nie takie, menu złe... wymyślili sobie że na weselu musi być ryż z białym sosem - nieważne że nikt nie wie o co chodzi nawet kucharze z naszej sali....
Mogę się założyć że przyjdą i tylko marudzić będą... :(
acha i jednocześnie mówią że po co "tyle" pieniędzy wydawać ale oczekiwania mają ogromne...
u mnie tez wszyscy mieli duzo do powiedzenia co do wesela..ale ze za wszystko sami placilismy robilismy po naszemu..i nie zalujemy:)
image
image
Współczuje. Wiem że tak po prostu jest. Pewnie myślą że robią dobrze.
Nie wiem kto u was finanasuje, ale my wszystko płacimy i mamy spokój.
Powodzenia
niestety mam ten sam problem i też mam czasami chęc wyuchną ale jakis szacunek mam. Każdy grosz liczą a po co to a po co tamto szkoda kasy i siedzę tylko i słucham. a jak synuś chce sobe coś kupi to jak najbardziej tak kup bedziesz miał itd .Ale już nie raz było tak że jak się posprzeczaliśmy to zawsze było i jest wtrącanie się i wem że to się nie zmieni :/ Najwyżej się kiedyś pokłócę ale nie pozwolę sobie wchodzi na głowę! Ty też się nie daj bo potem będzie coraz gorzej. Wiem co czujesz i powodzenia życzę
ale to jest mega wkurzające, popłakałam sie i wyszłam...
image
image
Madzia, widziałaś już u nas w kosciele zapowiedzi?? :D hihi wisza juz :P
nie przejmuj sie tesciami.. :) musimy sie spotkac pogadac, to wszystko Ci opowiem jak trzeba działać.:D
image
a kiedy masz czas Roxa...?
widziałam widziałam tzn nie widziałam a mama mi mówiła;D:D:D:D
image
image
widziala? a ksiadz czytal moze/:P?
image
zapowiedzi sie NIE CZYTA... tylko w ogłoszeniach wiszą...
image
image
Nie zawsze i nie wszędzie. U mnie akurat ksiądz czyta, u narzeczonego zapowiedzi wisiały;)
image
zazwyczaj jest tak, że wiszą, a tydzień przed ogłaszają chyba nie?

a co do teściów to niestety u mnie moi rodzice sie bardzo wtrącają... Mój T juz ledwo to wytrzymuje, ja zreszta też... nie wiem jak temu zaradzić, bo przecież nie będe kłóciła się z własnymi rodzicami...
image

niunta nie wybacze Ci ze nie podeszłaś do nas i nie powiedziałaś czesc :>
image
Ja mam inny problem, moi rodzice są za granicą i wogóle się nie interesują ślubem i weselem, trochę jest mi przykro z tego powodu, bo zależy mi żeby im też się podobało. Poprosiłam ich ostatnio na rozmowę na skypie i opowiedziałam jak wszystko będzie wyglądać to powiedzieli że ok i to wszystko.... z kolei rodzice mojego M. mają wiele do powiedzenia, ale nie jest tak źle. Jestem z natury wybuchowa ale jak przychodzi do rozmowy z teściami to poprostu wiem, że musimy ich zdanie pod uwagę ale podajemy konkretne liczby argumenty i forsujemy nasze pomysły.
Madziarrra olej to ja też się ostatnio popłakałam jak słyszę teksty po co taka droga sukienka a po co limuzyna a po co grawer na obrączkach a poc o inne rzeczy przecież to tyle kasy itd Gdybyśmy sami wyprawiali wesele za własne pieniądze to bym olała to ale niestety trochę muszę się podporządkować bo rodzice sie dokładają nauczyłam się że jednym uchem wpuszczę a 2 wypuszczę co mówi a i tak zrobię swoje. Jest przykre jak się słyszy takie i inne wtrącanie się w życie ale przed tym nie uciekniesz musisz dać im do zrozumienia że to jest wasze życie i że sami chcecie podejmować decyzje bo jak się nie odezwiesz to dojdzie do tego że teściowa bedzie przychodziła i robiła przemeblowanie gdzie ma co stać albo wisieć i sprawdzanie w szafkach czy synuś ma wyprasowane i czyste rzeczy tak właśnie miała moja koleżanka. Ja też zaczełam się stawiać bo nie pozwolę sobie wejść na głowę to teraz jestem ta niedobra ale cóż życie :)

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry