Widok

wybór miksera-pomocy!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, znacie sie na wszystkim...
rozwalił mi się wiekowy "ruski" mikser. i na jego miejsce chciałabym kupić sobie któryś z tych (wszystkie Zelmer) - i mają misę, bo teraz chcę z misą...
- Zelmer Expressive 481.64
- Zelmer 481.6
- Zelmer Mix Robi 381.64.
nie wiem na który się zdecydować. wybrałam te z wielu, wielu ogląganych.
Pomożecie wybrać? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doradzicie jakiś niedrogi ale mało awaryjny?
Mam Zelmera Mix Robi 381.61,jestem z niego bardzo zadowolona,wcale nie jest głosny.
ja mam taki :D
http://www.ceneo.pl/;015105398-10.htm

http://cokupic.pl/produkt/Zelmer-Mix-Robi-38161

ja zdecydowałam sie na takiego, niestety jeszcze go nie używałam, bo mam go dopiero dostać w prezencie ;)
opinie ma dobre, wiec mam nadzieje ze u mnie tez sie bedzie dobrze spisywać :)
dzięki, na męża nie narzekam :)) to też było moje marzenie od ponad 3 lat :))
a zelmera też bardzo sobie chwalę, super jest kubek do miksowania koktajli, końcówka do miksowania zupek dla dzieci. Ale z ciastami nie mogłam sobie poradzić - takie jest moje zdanie
Mary zazdroszcze męża:D
KitchenAid swojego czasu był moim marzeniem numer 1.
A porównywanie możliwości miksera za 200 zł z urządzeniem za 2 - 4 tys zł w zależności od modelu nie bardzo ma sens, wiadomo, że są to miskery o zupełnie innych możliwościach.
Ja w moim Zlemerze Mix Robi kręcę również ciasta drożdżowe - tylko zamast standardowych trzepaczek używam mieszaków i niegdy nie miałam problemu
teraz wypowiem się ja :)) dużo piekę bo lubię robić ciasta. Mam mikser zelmer robi i powiem szczerze - to tylko mikser. Ubije pianę, śmietanę i nic poza tym. W tej misce możesz co najwyżej zrobić ciasto na naleśniki ale nie łódź się że zrobisz jakieś gęściejsze ciasto, on poprostu nie da rady, za słaby silnik. Misa poszła w głeboki kąt kuchni. Pochwalę się za to że mój mąż zrobił mi niespodziankę i na urodziny kupił mikser KitchenAid i teraz wiem że misa tylko tutaj ma sens, on podoła wszystkiemu, robiłam w nim nawet drożdżówkę. Ale to, jak pisała poprzedniczka zupełnie inna bajka. Także reasumując, mikser do ubijania tylko najzwyklejszy, wtedy świetnie spełnia swoje zadanie
moim faworytem też jest mix robi.

chyba na ten się zdecyduję.

bo misa musi być, bo rąk mam czasem za mało ;)
Zgadzam się z przedmówczynią. Ja również mam robi i nie zamieniłabym go na żaden inny. Wcale nie jest głośny. Misę łatwo umyć pomimo, że ma ząbki, a masa jest dokładnie wymieszana. Używam go już trochę czasu i mogę polecić.
A hałasu moja misa, mimo że z plastiku, nie daje żadnego (albo taki, który przy pracy miksera jest niesłyszalny wogóle)
ja swego czasu też miałam z misą i tak to hałąsowało że w trezultacie wogóle nie używam tej miski jako obrotowej tylko jako normalną miskę i poprostu tprzytrzymując tradycyjnie ukręcam ciacho....
Ja mam Zelmer Mix Robi 381.64 i nie zamieniłabym go na żaden inny! Rewelacyjny mikser i przydatne wyposażenie dodatkowe.
Jeśli chodzi o misę - to ja nie wyobrażam sobie bez niej życia. Często używam miksera do kręcenia ciast, a to czasem wymaga kilkuminutowego ubijania np. jajek, piany z białek, bitej śmietany, itp - zamiast stać z mikserem w ręku zostawiam go na stojaku, a ja w tym czasie zajmuję się innymi czynnościami (przygotowuję składniki, blaszkę). Mikser oczywiście bardzo łatwo można zdjąć ze stojaka i wówczas pracuje jako samodzielene urządzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze dodam
tu jest porzadna misa
http://www.ceneo.pl/264651

ja sie zdecydowalam na taki
http://www.ceneo.pl/872567
ma moc 450 W, zelmer z tego co widze robi max 400
Nie znam tych modeli, ale firmę Zelmer jak najbardziej do tego sprzętu. Patrz na moc silniczka,aby za szybko Ci się nie spalił. No i w zależności co chcesz mieć w komplecie bo pewnie się akcesoriami(np. miską, rodzajem łopatek, do koktailii blender) różnią. Powodzenia w wyborze.
temat miksera przerabialam przed slubem
wiec tak-po co Ci taka misa? w mikserach z stowke misa ma dookola zabki i jest tez kolo z zabkami w mikserze-ono ta mise napedza. moral z tego-jest to cholernie glosne. porzadne, ciche misy sa w drogich mikserach np kitchenaid(ten jest bardzo porzadny i bardzo drogi) tam nic nie lata, nie halasuje i misa sie kreci w 2 strone co widelki do tego widelki kreca sie ruchem "planety" nie tylko dookola wlasnej osi, no ale ja nie o tym.
w kazdym razie taka misa tylko zajmuje miejsce a nie daje az tak dobrego efektu(widelki kreca sie tylko przy brzegu, czesto ciasto na srodku misy nie jest wymieszane.
jesli i tak upierasz sie na mikser z misa to poszukaj takiego w ktorym mikser da sie odlaczyc od tego stojaka-bedziesz mogla krecic tez w innych pojemnikach(a robiac niktore ciasta w 1 krecisz maslo w 2 piane z bialek a w 3 jeszcze cos innego-jesli mikser nie ma opcji zdjecia miksera to za kazdym razem musisz przekladac z misy i ja myc)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry